Ja ne pusim i nisam nikada.
Dali je to tebi temperatura opet skocila?
Sto se tice cigareta ja sam prestala prije god dana.. ali sam znala zapaliti tu i tamo... kada dmo krenuli u postupke toliko sam se sekirala da sam jednostavno ponovo pocela pusiti.. iako maksimalno i to ako popusim 5 cig dnevno... znam da cu prestati pusiti sigurno kada napokon ugledam betu... bilo to za 2 tj ili ne.. kada ju vidim bacam cigare... ali opet ni sami ginekolozi ne savjetuju odmah ostaviti cigare vec postepeno... ali opet ovisi od zene do zene... jer iako su nezdrave mislim da nisu nuzno one razlog ako je djete alergicar... evo sogorica je pusila u obje trudnoce sin je alergicar a kcer zdrava... duga sogorica je isto pusila niti jedno nije bolesno... od muza ujna nikad pusila ili pila alkohol.. nitko ne pusi tako da ne zive u dimu... a stariji klinac asmaticar... ovaj drugi svaki cas bolestan... i ima ih mnogo koje znam tako... ja opet mislim da je jedna cigareta manje kobna nego stres i sekiracija ako ju neces zapaliti... mislim da bude sve onako kako je sudeno i kako se zvijezde posloze...
Mini pusenje je ovisnost i nagli prestanak je stres za organizam bez obzira sto bi ti super napravila da od pozitivnog testa ne pripalis niti jednu vise, tvoje tijelo bi trpilo veliki stres a u ranoj trudnoci moze jako lose utjecat na plod.Zato ti je mozda najbolje polako pocet smanjivat broj cigareta tokom dana, nac nacin da se umiris. Banalan primjer al ja sam ranije grizla nokte i to jako kad sam bila nervozna, a i kad nisam.Dakle stalno sam imala prste po ustima.Uzas kad se sjetim.Moj tata je uvijek mi brojao za to posebno jer sam radila sa raznim ljudima, po sajmovima, u labosu, znala sam biti zbog pokusa i u polju, dakle stalno prljave ruke u pravilu.Onaj dan kad je moj tata umro obecala sam sebi da nikad vise necu nokat zagristi samo zbog njega.Uzasno mi je tesko bilo jer onda je krenula jos veca nervoza i panika kod mene posto sam izgubila moj najveci oslonac u zivotu, al nisam se dala.Pocela sam svaki put kad bi mi dosla volja da ih krenem gristi pocela sam ili trljat dlan o dlan, ili lupkat prstima po necemu, nasla na interentu kao vrijezbe za dlanove i prste i to pocela raditi samo da su mi ruke zaposlene necim drugim. Tako da pokusaj nesto tako pronaci sto ce ti zaokupiti misli i polako izbaci cigarete.Idealna situacija bi bila kad bi i partner ako pusi prestao.Recimo nama je biologica na KBC sad nakon postupka rekla da pusenje umanjuje pokretljivost spermija drasticno kod muskih, pa je mislila da je to mozda problem kod mog, al on ne pusi. Drugo sto utjece lose je rekla npr ako je muskarac dugo u sjedecem polozaju, voznja bicikle al ono aktivna ne s vremena na vrijeme da je ocajna za spermije, dok alkohol utjece samo onaj od prethodna 2 dana. Dakle muz moze biti pijan mrtav 10 dana, onda 11-12 nista i 13 imat savrseno ispravnu spermu, pod uvijetom da je onu od prije 10 dana izbacio iz organizma.
Anymany pa ti imas opet skok temp. 😀 😀 😀 cekamo taj testic onda i nadam se da je ➕
Ne pusimo oboje, ni muz ni ja. Moram priznat da mi je jedna od njegovih vrlina bas to sta ne pusi, jer znam sebe da bi mi smetalo to. Ja ne podrzavam stav pusenja u trudnoci -"i mater je pa je rodila zdravu djecu, i susjeda i sl" jer naravno svaka je trudnoca posebna i specificna po necemu. Nadalje, znam curu koja je tamanila 2 kutije cigara, cijelu trudnocu , i kad se beba rodila imala je problem sa srcem , a danas kao veca curica ima probleme za disanjem .naravno drage sve ne zelim nikoga plasiti , sve smo mi pod stresom ali cure pokusajte se ostavit bar tokom zatrudnjivanja i trudnoce , naci si neku zanimaciju nesta...put do 👶🏻 je jako tezak i spor, zato i jesmo tu , zato stvarno maksimalno od sebe dati.evo ja npr.sinoc nisam vecerala jer sam bila u uzasnoj guzvi da od stresa nisam niti stigla a kasnije mogla ni zinuti a sada imam griznju savjesti jer pijem te razne tablete a znam da nije dobro preskocit obrok .
Cure dal vi znate okvirno gdje se nalazi maternica? Mozda je glupo pitanje jer znam da to ovisi od zene do zene al negdje bar otprilike dal je to prst ispod pupka, 10 cm ispod pupka skroz dole nisko?? Pokusavam skuziti uz pomoc googla i svih mogucih stranica, al takva bazicna informacija nigdje mi se ne pojavljuje. Zasto me zanima?! Pa zato jer imam osjecaj pritiska negdje 3 prsta ispod pupka pa malo prema ulijevo. Doslovno ko da mi netko drzi tu tocku stisnutu prstom. Do sad ni u jednoj trudnoci to nisam osjetila pa me malo zabrinulo.Vjerojatno bezveze panicarim, al ako koja zna ima iskustva s time nek podjeli samnom paranoicnom.
Grizli, evo i ja sam uzela guglati da nadjem neku info, ali ne vidim da pise tacno. U sv slucaju, ako ne osecas bol i nelagodu vec samo neko *desavanje*, mislim da je samo dobar znak. 🤞🤞🤞
Ja od pre dva dana imam umanjen apetit, gadi mi se hrana, samo voce mi se jede. To je pocelo na brodu kada smo isli na izlet, neka mucnina, ali ne nepodnosljiva. Juce isto u naletima povremeno. Od jutros konstantna, a sad trebam u bus uci 😁
url=https://lilypie.com]
Ja isto ne pusim, prije jesam i prestala sam..isto mislim da je puno bolje da ne iz više zdrastvenih razloga…moj muž puši, ali duhan mota, i nije puno… ali ne kužim brate mili, imam prijateljice koje puše ko dimnjačari pa ostale trudne i nastavile u trudnoći, to mi je baš gadno za vidit a i ne kuzim kak netko može…
Kod mene ništa novo, ujutro dobila M, ko što sam pretpostavila… i odlučila sam sutra poslat u Cito dr.Poljaku sve nalaze na mail, i mužev spermiogram da me naruči na pregled…možda budem trebala ići na hsg, usput jel bio netko i jel to boli? Ne da mi se čekat do jeseni za inseminaciju, čekamo već pun kufer, i šta više imam od tog čekanja sam se danas zapitala…
Meni je moja gin.isto rekla za hsg ali tek krajem ljeta .do tad stimulacija O.isto me zanima sve zivo o tome? 🤔🙄
Vidim da spominjes dr.Poljaka.dosta ga cura hvali za uspjesnost.
Je, skočila mi je za pol stupnja gore.
Sin - 2009.
Beba anđeo - 2012.
Kćerka - 2014.
Grizli, evo i ja sam uzela guglati da nadjem neku info, ali ne vidim da pise tacno. U sv slucaju, ako ne osecas bol i nelagodu vec samo neko *desavanje*, mislim da je samo dobar znak. 🤞🤞🤞
Ja od pre dva dana imam umanjen apetit, gadi mi se hrana, samo voce mi se jede. To je pocelo na brodu kada smo isli na izlet, neka mucnina, ali ne nepodnosljiva. Juce isto u naletima povremeno. Od jutros konstantna, a sad trebam u bus uci 😁
Sretan put tata 😊
Grizli mislim da to što osječaš jest maternica, tu ispod pupka 3-4 prsta, meni je dosta nisko...npr kad sam uzimala klomifen sve je bilo napuhano i bolilo me pa sad znam točno di je...to je možda kod teve dobar znak znak, priprema se za nešto 😊😊😊
Ja isto ne pusim, prije jesam i prestala sam..isto mislim da je puno bolje da ne iz više zdrastvenih razloga…moj muž puši, ali duhan mota, i nije puno… ali ne kužim brate mili, imam prijateljice koje puše ko dimnjačari pa ostale trudne i nastavile u trudnoći, to mi je baš gadno za vidit a i ne kuzim kak netko može…
Kod mene ništa novo, ujutro dobila M, ko što sam pretpostavila… i odlučila sam sutra poslat u Cito dr.Poljaku sve nalaze na mail, i mužev spermiogram da me naruči na pregled…možda budem trebala ići na hsg, usput jel bio netko i jel to boli? Ne da mi se čekat do jeseni za inseminaciju, čekamo već pun kufer, i šta više imam od tog čekanja sam se danas zapitala…
Meni je moja gin.isto rekla za hsg ali tek krajem ljeta .do tad stimulacija O.isto me zanima sve zivo o tome? 🤔🙄
Vidim da spominjes dr.Poljaka.dosta ga cura hvali za uspjesnost.
Moj Ginek mi isto rekao na jesen, ali ću prvo probat sad preko Poljaka, taman mu šaljem nalaze na mail, baš me zanima sta ce reci...hsg sam čitala da neke žene boli neke ne, sve ovisi...a isto tako sam čitala da su neke žene nakon propuhivanja ostale trudne, evo npr moja prijateljica nakon 3-4mj od postupka ostala trudna...sad jel to slučajnost stvarno ne znam 🤔 ugl sve ću pokušati jer čekat više ne mogu, izludi me
Sortiraj odgovore
Najstariji