Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrisa
    08. Svibanj 2018. 22:12

Ana Donna

Cure, evo ne znam uopće kome da se obratim i pitam, jer nešto me zanima a Vi jedino imate razumijevanja za ovo sve sa čime se borimo…pošto sam u nedjelju dobila gospođu vješticu, onda sam bila zbunjena, tužna ma nemamo pojma…Hormoni još odrade svoje i budeš u banani…pa sam počela razmišljati nešto…
    Znači već je prošlo godinu dana od spontanog, mi od tada pokušavamo. Prije toga sam pila pilule 7 god skoro, i tek sam nakon 2 god nakon prestanka ostala trudna… e sada, kada sam lani ostala trudna taj put baš nismo o tome razmišljali ono nismo bili toliko opterećeni…to jest, ja nisam bila opterećena…moj muž je i ovako velika flegma u svemu…
    pitanje za Grizli, Anymany, tata i tko još može dati savjet…kad ste ostale trudne jel isto TAJ put niste razmišljale toliko o tome? ono desilo se ili ste išli planirano? Jer iskreno, ja više ne znam šta da radim…da prestanem pratiti plodne dane, temperaturu, trakice - ono bit će kako bude, ili da nastavim to pratiti? Imam 33 god., i u glavi mi je stalno blokada, kao da se ne mogu pomiriti sa tim šta se sve desilo…nekad si sama kažem: glupa si, ima ljudi koji su u puno goroj situaciji, bit će kako bude…i onda me opet obuzmu misli: vrijeme leti, hoću bebicu, ne ide, šta radimo krivo itd. Baš sam zbunjena, mislila sam kako vrijeme prođe da ću se smiriti, a osjećam se gore…ne mogu vjerovat da sam 7 god pila pilule, i sad kada oćemo ne ide i ne ide…Oprostite na dugom postu, danas mi je izgleda dan D :( a jedinu sretnu vijest sam ovdje pročitala od Svjesne, i to mi opet dalo nade, hvala Vam inače na svemu, savjetima i vremenu, divne ste sve :)

Evo moje iskustvo.. meni proslo nekih 6 mjeseci od kad sam imala spontani a prije toga 6 mjeseci smo radili na bebi.. e sada taj ciklus bila sam uvjerena da nisam trudna jer nismo uspjeli pogodit plodne dane vec smo nekih 3 dana prije zadnji put... i bas taj ciklus nam se ulovilo kad nismo ni sanjali o tome.. od onda radimo i nista.. sad ce mi bit godinu dana i krecem u petak sa svim pretragama...

MalaTajna222
    08. Svibanj 2018. 22:18

Ana Donna

Evo uspjelo je…koliko je tebi? Šta ti je ginek rekao?

Meni je 79, 17 pmol/L( 1.22-95 pmol/L).ja to nista ne razumim.kod tebe pari skroz ok , a i gin ti je potvrdio.ja u cet idem pa cu sve znat, jer neman pojma. 

Grizli
    08. Svibanj 2018. 22:18

Ana Donna mislim isto da ti je to uredan nalaz. Jesi od stotinjak vadila i antifosfolipide i antitijela ili samo tsh,t3, t4? Ne bi bilo lose posto imas spontani iza sebe da odradis i trombofilijska testiranja. Naravno kod kuza spermio, mozda su samo recimo spori mu spermiji pa treba paziti na duljinu apstinencija izmedju odnosa ili malo dodat l-caritina u prehranu itd. To svakako bi trebao odradit. Joj vjeruj mi i ja sam masu puta bas umorna i bez volje i ne da mi se, a da ne govorim da sam puno na putu i odsutna po 2-3 dana, al zato moj m koliko god dosao doma umoran uvijek je za akciju pa to njemu mogu zahvaliti jer je uglavnom on inicijator.Sad vec polako i on kuzi kad imam plodne dane pa je tesko ih fulat.U pocetku bi mu to naglasavala pa me zamolio da to ne radim jer da mu je onda ko neki pritisak kao ono ajmo to odraditi i bok.i stvarno od kad mu to ne spominjem puno vise uzivamo u svemu.I moram priznat najvise uspjeha smo imali svaki put nakon sto smo se vratili sa putovanja.ocito pomaze ta opustenost i uzivanje, pa mozda ako mozete kako uzicat i iskombinirat si par dana bas samo za vas dva jos po mogucnosti dok su ti plodni dani...znam da je to ponekad naucna fantastika al eto mislim da sve mi imamo pravo na 2 dana solo sa nasim muzevima.

Ana Donna
    08. Svibanj 2018. 22:31

MalaTajna222

Ana Donna

Meni je 79, 17 pmol/L( 1.22-95 pmol/L).ja to nista ne razumim.kod tebe pari skroz ok , a i gin ti je potvrdio.ja u cet idem pa cu sve znat, jer neman pojma.

Ajme draga ja ti se ne kuzim u to...jel tebi pored intervala piše jel još nesto, nrp zadovoljavajuci, optimalni itd ili samo interval? Vidim je je tvoj hormon u intervalu, ali najbolje će ti reći Ginek :) 
    Grizli da čitala sam za l karnitin, to ću mu uzet sigurno, a on puši ali ne baš puno, alkohol ne pije, i jede više povrća i voća od mene :) vidit cemo sutra spermio, pa sta Dr. kaže...ja mužu isto više ne govorim kad je O, pa nam je puno ljepše a nekad zna, a nekad ne zna kad je O haha...a kad me pita jel je O : ma nijeee haha :)

Ana Donna
    08. Svibanj 2018. 22:33

Grizli vadila sam samo tsh, ovo drugo mi Ginek nije spomenuo...a trombofiliju sam isto mislila napravit...

MalaTajna222
    08. Svibanj 2018. 22:36

Ana Donna

MalaTajna222

Ana Donna

Ajme draga ja ti se ne kuzim u to…jel tebi pored intervala piše jel još nesto, nrp zadovoljavajuci, optimalni itd ili samo interval? Vidim je je tvoj hormon u intervalu, ali najbolje će ti reći Ginek :)
    Grizli da čitala sam za l karnitin, to ću mu uzet sigurno, a on puši ali ne baš puno, alkohol ne pije, i jede više povrća i voća od mene :) vidit cemo sutra spermio, pa sta Dr. kaže…ja mužu isto više ne govorim kad je O, pa nam je puno ljepše a nekad zna, a nekad ne zna kad je O haha…a kad me pita jel je O : ma nijeee haha :)

Nista samo ovako pise.a rece mi u cetvrtak.pa cemo vidit. Jesi vadila lh i fsh?

Grizli
    08. Svibanj 2018. 23:05

Da da sbro bi ti bilo izvaditi ko sto Mala tajna kaze lh, fsh - jako je vazan njihov omjer. A od stitnjace antifosfolipide i antitireoidna antitijela jos jer moze tsh biti u reda a ove ne. 
    Mala tajna ono ti je amh ili nesto drugo? Sto vrijednost ti je 79,17?

MalaTajna222
    08. Svibanj 2018. 23:24

Grizli

Da da sbro bi ti bilo izvaditi ko sto Mala tajna kaze lh, fsh - jako je vazan njihov omjer. A od stitnjace antifosfolipide i antitireoidna antitijela jos jer moze tsh biti u reda a ove ne.
    Mala tajna ono ti je amh ili nesto drugo? Sto vrijednost ti je 79,17?

Tako je , AMH je 79.znas li ti ista o tome? Jer  vidim da je po nalazu od Ane iskazan drugacije. 🤔

tata_me_zove_zlato
    09. Svibanj 2018. 07:00

Anymany, 
    Ja sam imala tri trudnoce, dve iznela. Prva i treca slucajne, neplanirane, na drugoj radili 3 ciklusa. Ovo i mene sada vec zabrinjava strasno. Mislila sam kad mi stigne nalaz spermograma opusticu se ako je ok. I jeste ok, ali ja jos gora... 

url=https://lilypie.com]

Grizli
    09. Svibanj 2018. 07:04

S obzirom da ti je labos stavio ref.vrijednost do 95 poml/l to bi bio kao uredan nalaz. Mozda koriste drugu metodu odredivanja pa je zato i razlicita referentna vrijednost. Ili mozda nemaju tako detaljan opis kao kod Ane. Medutim koliko sam upoznata do 48,5 pmol je kao idealan ahm, a iznad vrijednost imaju cure koje imaju pcos i to se tumaci kao blagi poremecaj plodnosti. Al nemoj me uzet 100% za rijec jer kazem ti mozda samo labos ima drugaciju metodu odredjivanja pa je zapravo to u redu. Kakav ti je nalaz fsh i estradiola? Amh je u korelaciji sa fsh zato je vazno imat obe vrijednosti za utvrdjivanje rezerve jajnika.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.