Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniCooper26
    08. Svibanj 2018. 14:23

_svjesna

Hvala cure, nadam se najboljem, i da se javim uskoro s lijepim vijestima. :*

Ajde bit ce to sve dobro. Think pink 😘😍

MiniCooper26
    08. Svibanj 2018. 14:24

_svjesna

Hvala cure, nadam se najboljem, i da se javim uskoro s lijepim vijestima. :*

Ajde bit ce to sve dobro😊 think pink 😘😍

Ana Donna
    08. Svibanj 2018. 14:45

Svjesna, čestitam ti od srca, baš me razveselila ova prelijepa vijest 

Ana Donna
    08. Svibanj 2018. 14:46

Monikaharmonika

Evo da ja prijavim i svoje stanje. Danas mi je 13/14 dan od O. Grudi su onako napola bolne, kad ih pipam osjetim velike natečene lobule odmah ispod areole. Prema zadnjoj M trebala bi dobiti danas, ali ne osjetim baš ništa od njezine najave. Prije par dana osjetila grčeve srednjeg intenziteta i to povremeno, malo je bolilo malo kao škakljalo. Nikakvog krvarenja kao što neke cure spominju nije bilo. Ne znam što bi rekla. Ako se ohrabrim sutra ću pišnuti na jedan testić.

Monika, samo da ti se javim, dobila M u nedjelju kao što sam pretpostavila :(  Držim ti fige da ćeš nam ti javiti uskoro drugi plus u ovom tjednu :))))

Ana Donna
    08. Svibanj 2018. 15:03

Cure, evo ne znam uopće kome da se obratim i pitam, jer nešto me zanima a Vi jedino imate razumijevanja za ovo sve sa čime se borimo...pošto sam u nedjelju dobila gospođu vješticu, onda sam bila zbunjena, tužna ma nemamo pojma...Hormoni još odrade svoje i budeš u banani...pa sam počela razmišljati nešto...
    Znači već je prošlo godinu dana od spontanog, mi od tada pokušavamo. Prije toga sam pila pilule 7 god skoro, i tek sam nakon 2 god nakon prestanka ostala trudna... e sada, kada sam lani ostala trudna taj put baš nismo o tome razmišljali ono nismo bili toliko opterećeni...to jest, ja nisam bila opterećena...moj muž je i ovako velika flegma u svemu...
    pitanje za Grizli, Anymany, tata i tko još može dati savjet...kad ste ostale trudne jel isto TAJ put niste razmišljale toliko o tome? ono desilo se ili ste išli planirano? Jer iskreno, ja više ne znam šta da radim...da prestanem pratiti plodne dane, temperaturu, trakice - ono bit će kako bude, ili da nastavim to pratiti? Imam 33 god., i u glavi mi je stalno blokada, kao da se ne mogu pomiriti sa tim šta se sve desilo...nekad si sama kažem: glupa si, ima ljudi koji su u puno goroj situaciji, bit će kako bude...i onda me opet obuzmu misli: vrijeme leti, hoću bebicu, ne ide, šta radimo krivo itd. Baš sam zbunjena, mislila sam kako vrijeme prođe da ću se smiriti, a osjećam se gore...ne mogu vjerovat da sam 7 god pila pilule, i sad kada oćemo ne ide i ne ide...Oprostite na dugom postu, danas mi je izgleda dan D :( a jedinu sretnu vijest sam ovdje pročitala od Svjesne, i to mi opet dalo nade, hvala Vam inače na svemu, savjetima i vremenu, divne ste sve :)

Grizli
    08. Svibanj 2018. 15:38

Ana Donna ja sam pilule pila skoro 10 godina i kad je dosa zadnji muzev spermio komemtirali smo, da sam bezveze to pila jer svo vrijeme smo zajedno i eto sad kad ocemo 4 puta nas sreca nije pratila.Prvi put kad smo kao rekli ajde idmo na bebu nisam uopce nista znala ni racunala ni nista i trebalo mi je godinu dana nakon sto sam prestala piti pilule za prvi +.Nakon tog spontanog sam malo pocela paziti na plodne dane, sluz i temp.3 mj smo imali pauzu i odmah mjesec poslije sam ostala trudna opet i opet spontani.Uglavnom svaki slijedeci put sam ostala trudna odmah nakon 1- max 3 pokusaja nakon pauzi, i pratila sam plodne dane bez trakica jer osjecam svoje O jako dobro.Al nisam se previse opterecivala s time jer mi imamo dosta redovite odnose recimo nakon M svakih 2-3 dana, a u plodnim danima skoro pa obavezno svaki drugi.Al nista da previse ne kalkuliramo jednostavno tako nam nekako dodje, barem mog muza nije potrebno pretjerano zicat za malo romantike, uvijek je spreman.Sad sam koriatila trakice kad mi se zbog duphastona poremetio ciklus. I mene uhvati tuga i size i nemoc jer jako zelim trudnocu koju cu uspjesno iznjet do kraja, i ima dana kad bas potonem,al ne predajem se i trudim se ne mislit lose, a i kad pocnem mislit lose jedostavno pustim da me prodje samo.Ne mogu lagat samu sebe da sam bolje ego sto jesam neke dane tako da nemoj se previse opterecivat sa time ako imas los dan, imas pravo na to.Nisam zapamtila jeste radili ti i m kakve pretrage?Pijes kakve vitamine,maca prah ili tako sto?

• misica35
    08. Svibanj 2018. 17:40

Svjesna juuupiiii čestitam!!!! Bravoooooo! Biti će sve kko treba, misli pozitivno!!!

Da li je neka cura imala sličnu situaciju, danas mi je 39. dan ciklusa, drugi ciklus nakon vađenja Mirene, jucer test negativan, danas ovo, da li je ovo neka greška? Nemam trenutno drugi za ponoviti, ponoviti ću sutra opet... 

• ANYMANY
    08. Svibanj 2018. 17:50

Ana Donna - kod mene je svaka trudnoća bila slučajna. Ne slučajna tipa "desilo nam se, a nismo željeli" nego jednostavno dogodilo nam se. Prvi put kada sam ostala trudna, imala sam 22 godine. Bila sam u vezi koja je bila bezveze, bili smo skupa od moje 16te godine, ali nekako nije on bio tip tada za ikakve stroge veze. Iako smo to sve znali, kad smo imali odnos jedina zaštita bila nam je tzv.rikverc . Kasnije se sve otišlo drugim tokom, i iako smo oboje mislili da smo skupa eto tako, sada mi se čini da si boljeg muža nebi nikada ni našla, jer moj suprug je dolaskom prvog djeteta postao sasvim drugi čovjek. Nakon prvog djeteta nastavili smo sa odnosima kao i prije, ali nije se događalo ništa. A onda ponovo plus, nažalost tu trudnoću sam izgubila, i nakon tog gubitka godinu i pol nisam ni pomišljala na ikakvu trudnoću od tuge, jada i boli. Treća trudnoća došla je isto tako, jednostavno nekad bi pazili, nekad ne i to je to. Nikada nisam pazila na plodne dane, nikada pratila ovulaciju, nikada - ništa. ALI sada kada pogledam situaciju, u jedno sam sigurna 100% - to je bilo vrijeme kada smo zbilja imali odnose stalno, bili smo mladi, ludi, uvijek raspoloženi, ciklus mi je tada bio 30 dana.

Kod mene sada ciklus nije oke, to sve stoji, ali ja sam 90% sigurna da je moj problem sada - ODNOS. Sada je tu dvoje djece, živimo u maloj kući, nemamo svoju sobu sami, muž radi, ja cijele dane letim škola-kuća-vrtić, i mi jednostavno nekad po 5-6 dana nemamo odnos. Nekad imamo 10 dana da jednostavno svaki drugi dan imamo odnos, a nekad se dogodi da danima nema ništa, i ja mislim da mi jednostavno promašimo plodne dane.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

• ANYMANY
    08. Svibanj 2018. 17:50

Ja ti nebi savjetovala da prestaneš pratiti plodne dane, jer mislim da to nikako nema veze sa time dali ćeš ostat trudna. Uz trakice možeš samo biti u plusu jer ćeš znati kada je Ovulacija i kada bi odnos mogao biti dobitan. Jednostavno mislim da je to sve nekako izbor prirode, sudbine, čega već. Moja mama ima mene i sestru, sestru je rodila sa 30 godina, nikada više nije ostala trudna, bili su na svim pretragama, čak su išli kod dr.Đelmiša, sve je bilo u redu, ali trudnoća više nije dolazila jednostavno. Ako ste prešli pretrage, zdravi ste oboje, nemoj odustati. Znam da je teško, evo ja imam dvoje, tu su oko mene, ali nekad me slomi tuga jer ja jednostavno oduvijek sam planirala i željela troje. Sretna sam, zadovoljna, ali ne osjećam se potpuno. Znam, zvuči sebično, jer ja imam djecu, a neki od vas tako željno čekaju barem jedno, ali to još jedno mene čini nepotpunom.
    Kada je teško isplači se, ali ne gubi nadu, vjeruj mi - jednom će doći plus.
    Evo ja neznam jel to slučajnost, jel to neki izbor prirode, ali ja sam sina rodila u 6om mj. 2009.te, drugi put kad sam ostala trudna bio je 5ti mj. 2011, sa trećim sam ostala trudna tek u 5om mj. 2013. Znači nismo se pazili uopće, ali jednostavno se poklapalo tako da je trudnoća dolazila tek svake dvije godine. 
    Nastavi sve kao i do sada, jednom će se posrećiti. Nisi sama.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

• ANYMANY
    08. Svibanj 2018. 17:51

Misica - ponovi test.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.