Tko planira i radi na bebi- drugi nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Green
    10. Veljača 2020. 13:14

Raštika

Green

Marinalin

Da nasli su mi sad
    Dosao nalaz prije par dana😔
    Imala sam prije 3 god i sad se vratio.
    Ali ja se bas iskreno ne zabrinjavam dok se tako povlaci i bez cinova😱
    Jedino neznam kakva je situacija kad si trudan a imas hpv😱

Cure koje se mucite s HPV-om. Ja sam svoj skinula u 3 mjeseca. Terapija: Deflagyn aplikatori treba recept od ginekologa iako se placa (400 kn mjesecno-a trosi se 3 ciklusa), Beta glukan onaj americki u ljekarni doza za onkoloske pacijente ( trosak 700 kn mjesecno) plus svoje redovne suplemente za trudnocu (ubiquinon 200 mg, vit D 5000 iu, vit C 1000 mg, E, nocurak, probiotici i folat 1000mg) plus dva tjedna Ehinacea kapi pa pauza dva mjeseca pa opet dva tjedna kapi. I onda ponovno vadit papu.
    Skupo je. Jako. Ali moze se. Bio je visoko rizicni ali bez Cinova i uredan nalaz kolposkopije.
    Nadam se da ce nekome pomoc…

Uzimala sam beta glukan. Jaki, vitamine vec rokam isto jaca doza. Ne kupujem kad je mix vit u jednoj tableti nego pijem odvojeno znaci jedna pilula kelp, jedna selen (i pratim kolike su dozw u vitaminima. U to se razumijem pa mi nije problem) .. Uzimala sam maticnu 2,3 mjeseca…. Pila sam cak i chagu biljku… A trenutno koristim biljne vaginalete s etericnim uljima. Nisu isto jeftine ali kazu da su djelotvorne. Dva paketa sam potrosila (jedan paket je za 7 dana) i dobila mengu. Sad kad prodje nastavljam s njima. Drago mi je da si ga se rijesila. 💪 Budem i ja, sigurna sam. 😉

Obzirom da ti se vraca, nebi skodilo da probas Deflagyn. Kod nas je jos slabo u uporabi ali je jako dobra stvar i sigurna sam da je meni bas to pomoglo jer za imunitet sam ja i inace dosta toga uzimala pa mi nista nije pomoglo tolilo cim sam ga dobila.
     Pitaj ginekologa za recept.
    Naravno multivitamin u 1 tableti niti prenatalne nikad nisam uzimala nego uvijek odvojeno velike doze.
    Betaglukan sam provjerila- Transfer point marka od 500 mg, dve kapsule na dan znaci 1000 mg.
    Na kraju dana, 70 % zena minimalno je imalo hpv u nekom trenutku i kojeg god doktora sam za to pitala svaki mi je rekao da to nema skoro nikakve veze s trudnocom.
    Jedino treba pratiti kolposkopiju (nadam se da si ti naprsvila) i cinove.

Raštika
    10. Veljača 2020. 14:22

Green

Raštika

Green

Marinalin

Da nasli su mi sad
    Dosao nalaz prije par dana😔
    Imala sam prije 3 god i sad se vratio.
    Ali ja se bas iskreno ne zabrinjavam dok se tako povlaci i bez cinova😱
    Jedino neznam kakva je situacija kad si trudan a imas hpv😱

Cure koje se mucite s HPV-om. Ja sam svoj skinula u 3 mjeseca. Terapija: Deflagyn aplikatori treba recept od ginekologa iako se placa (400 kn mjesecno-a trosi se 3 ciklusa), Beta glukan onaj americki u ljekarni doza za onkoloske pacijente ( trosak 700 kn mjesecno) plus svoje redovne suplemente za trudnocu (ubiquinon 200 mg, vit D 5000 iu, vit C 1000 mg, E, nocurak, probiotici i folat 1000mg) plus dva tjedna Ehinacea kapi pa pauza dva mjeseca pa opet dva tjedna kapi. I onda ponovno vadit papu.
    Skupo je. Jako. Ali moze se. Bio je visoko rizicni ali bez Cinova i uredan nalaz kolposkopije.
    Nadam se da ce nekome pomoc…

Uzimala sam beta glukan. Jaki, vitamine vec rokam isto jaca doza. Ne kupujem kad je mix vit u jednoj tableti nego pijem odvojeno znaci jedna pilula kelp, jedna selen (i pratim kolike su dozw u vitaminima. U to se razumijem pa mi nije problem) .. Uzimala sam maticnu 2,3 mjeseca…. Pila sam cak i chagu biljku… A trenutno koristim biljne vaginalete s etericnim uljima. Nisu isto jeftine ali kazu da su djelotvorne. Dva paketa sam potrosila (jedan paket je za 7 dana) i dobila mengu. Sad kad prodje nastavljam s njima. Drago mi je da si ga se rijesila. 💪 Budem i ja, sigurna sam. 😉

Obzirom da ti se vraca, nebi skodilo da probas Deflagyn. Kod nas je jos slabo u uporabi ali je jako dobra stvar i sigurna sam da je meni bas to pomoglo jer za imunitet sam 

Zapisat cu si i taj deflagyn pa cu bas provjerit sa svojom gin. 🤘 
    Moja mama je uzimala bas americki beta glukan, slali su joj rodjaci jer je duplo jeftiniji kod njih i ona je isla na 6 gadnih kemo terapija i izdrzala ih je odlicno. Doktori su stvarno bili u soku. Ona je uvjerena da je to od beta glukana i ulja. 
    Je, radila sam i ja kolposkopiju i biopsiju. Upravo sam pokupila papu i kaze gin da je savrsen. Osim hpv-a naravno.
    A sto se tice zatrudnjivanja i hpv... Meni su svi rekli da ne ometa zacece i da je stvarno jako mala sansa da se i prenese na dijete tokom poroda.
    Hvala ti na informacijama! Svako iskustvo dobro dodje. 😉

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Raštika
    10. Veljača 2020. 14:23

Marinalin

Mozda u njemackoj je drukcija procedura😂😂😂
    I ja sam mislila da ce sad sigurno radit prohodnost jajovoda.
    Al nalaz pape imam hpv al mislim da to ne smeta zacecu pa mozda oko toga nece dizat paniku.

A jesu ti radili briseve na ureaplazmu? 

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

10. Veljača 2020. 14:42

Nisu radili briseve i bas sam ljuta .
    Al to ti je tako kad ja neznam njemacki, a moj glupi muz nezna im rec (a rekla sam mu sto put)
    Tako da briseve cu trazit u klinici u ponedjeljak kad odemo na daljnji dogovor.
    A meni nisu radili prije 3 god kolposkopiju ni sada(barem kolko ja znam)
    Ne kuzim pa valjda ginekolozi znaju sta rade.
    Prije 3 god su me zvali da dodem opet na bris jer su mi nasli neke stanice...za tjedan dana dosao nalaz hpv.
    Ponavljala papu svakih 6mj i nije ga bilo evo dosad.
    Meni su prije 3 god 

10. Veljača 2020. 14:46

Deflagyn vidim da je 50 e u njemackoj
    Neznam da ga ovdje daju na recept pitat cu.
    A ove vitamine cu pokupovat znaci odvojeno👍
    A znam da hpv ne utjece na zacece pa se nadam da ce se povuc opet sam s vitaminima👍

Nala33
    10. Veljača 2020. 15:07

Marinalin

Nisu radili briseve i bas sam ljuta .
    Al to ti je tako kad ja neznam njemacki, a moj glupi muz nezna im rec (a rekla sam mu sto put)
    Tako da briseve cu trazit u klinici u ponedjeljak kad odemo na daljnji dogovor.
    A meni nisu radili prije 3 god kolposkopiju ni sada(barem kolko ja znam)
    Ne kuzim pa valjda ginekolozi znaju sta rade.
    Prije 3 god su me zvali da dodem opet na bris jer su mi nasli neke stanice…za tjedan dana dosao nalaz hpv.
    Ponavljala papu svakih 6mj i nije ga bilo evo dosad.
    Meni su prije 3 god

Ako budeš išla u postupak ivf dat će ti sigurno briseve, jer za ulazak u proces treba biti sve čisto od tih beštija...i naravno da moraju ispitati prohodnost jajovoda, ja sam to radila kod običnog ginekologa prije nego sam krenula u kliniku za fertility. Ja sam ti isto vani, u francuskoj. Ne znam kako je kod vas ali trbwalo bi slijediti neki raspored. 

10. Veljača 2020. 16:06

Nala 33 znam da moraju sve obavit
    Al dal smeta hpv za Ivf?
    Tj nece radit ako imam hov😱

Nala33
    10. Veljača 2020. 16:44

Marinalin

Nala 33 znam da moraju sve obavit
    Al dal smeta hpv za Ivf?
    Tj nece radit ako imam hov😱

Ako je papa uredan i ne pokazuje promjene onda je ok. Jer hpv je virus koji imaš u tijelu i ako miruje je ok, sad i sama znaš d a može izazvati promjene i to odmah se vidi na papi. Tako da ako je zadnja papa ok mislim plus svi ostali broševi mislim da je ok. Meni je frendica imala hpv i normalno zatrudnila ali se u trudnoći zbog hormona i promjena promijenio, pa joj je sjebalo papu ništa strašno ali bila je od cescom kontrolom i kad je rodila obavila je kolppskopiju i mali zahvat i bilo je sve ok. Mislim da se svaki slučaj razlikuje tako da pomalo idi korak po korak. Ja idem ovdje preko zdravstva kojeg imam tu tako da mi sve pokriva ali prije nego udjes u ivf moraš proći komisiju koja odobri ili ne ivf ovisi o slučaju. Tako je tu. Sad ako ideš privatno mislim da je drugačije jer sve plaćaš. Kad imaš konzultacije? 

Rita37🤰
    10. Veljača 2020. 18:07

@ marinalin....
     Ne znam jesam li se pogresno izrazila kad sam rekla idem u kliniku 
    🙃 .... Idem al prvi termin je sad u ponedjeljak. . Idem sama muz radi.... Ja se nadam dobrom razgovoru i detaljnim pretragama prije nego sto se odlucimo za metodu neku ako bude bila potrebna... Nadam se da me nece odmah slat na umjetnu il nesto zbog godina.    Ja bas zelim nalaze koje mi ginekolog nije htio radit....  Marina jer mora muz doc samnom odmah..? Kad sam pravila temrin nit sam ga spomenula ja niti oni
    🙃 🤭 

10. Veljača 2020. 19:26

Muz ne mora doc s tobom.
    Al ako neznas dobro jezik mora doc s tobom netko u pratnji tko dobro razumije.
    Tako su meni rekli na telefon i isla je frendica.
    A nece oni tebe dat na umjetnu dok prvo ne obave sve pretrage i ako vide da si zdrava skroz a do trudnoce nije doslo prirodnim putem onda te prvo stave na pracenje O i dal sazrjevaju jajasca u vrijeme O bla bla...
    Pa tek nakon svega umjetna...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.