Tko planira i radi na bebi- drugi nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    29. Prosinac 2019. 22:32

ZaZa

Pozdrav svima. :) Nova sam ovdje. Još jedna. :)
    Ima vas puno.
    Zna li netko da li Vuk Vrhovac radi na staru/novu godinu? 3. dan ciklusa bi mi bio baš tada. Evo maloprije sam dobila mengu. Pa ne znam ni sama kako to računati. Bila bih zahvalna kad bi mi netko odgovorio. Iako ću sutra nazvati pa ih pitati.

Hej mislim da normalno radi za staru godinu, sve radi na staru godinu, za 1.1. mislim da te ambulante ne rade, samo hitna. Sretno u lovljenju plusa 🤞

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    29. Prosinac 2019. 22:34

Nikol2109

Pozdrav moze li mi netko reci kako se racuna ovo za vadjenje h profila, piše 2dc do 4dc pa sad jeli se to racuna drugi dan otkad dobijem ili nakon sto mi zavrse stvari onda drugi dan? Hvala i sretno svima 🎀❤️

Pozdrav Nikol, ne znam iskreno sta je h profil, mozda ti netko od cura pomogne. Sretno ☺️

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    29. Prosinac 2019. 22:36

joanna.luna

Pozdrav od nove clanice :)
    Htjela bih da podijelim svoje iskustvo obzirom da sam i ja donedavno 0-24h citala vasa iskustva i nadala se pozitivnom testu.
    Petak 13. Je bio moj sretan dan i dan kad sam saznala da sam trudna.
    Imam 28 godina, godinu i pol sam u braku i moram priznati da sam sve vrijeme bila u fazonu "necu nista da pratim, opustim se i desit ce se".
    Nista se nije desilo, menstruacija cak nije ni kasnila dana da bi mi dala povoda da se i ponadam da sam trudna.
    Zadnji ciklus sam odlucila da pratim. Dakle, nisam se opustila, nego sam dobro proucila svoje tijelo, prvi put u zivotu kupila test za ovulaciju (koji mi je potvrdio da ovulacije i jeste tacno onaj dan kako sam mogla i izracunati skolski, obzirom da imam uredan ciklus 28dana). I pored tog testa nisam se apsolutno oslanjala na to nego smo imali odnose od 9. dana ciklusa do 3 dana poslije ovulacije. Svaki dan. Nekad cak i dva puta dnevno. To sam shvatila kao izazov i uzivali smo, premda smo imali konacan cilj.
    4 dana prije nego sam trebala dobiti m, kupila sam digitalni clearblue jer sam bila ekstremno nestrpljiva. Pokazao je da nisma trudna. Razocarala sam se. Bila sam ubijedjena da sam ovaj mjesec nekako uspjela. 4 dana poslije toga, na dan kad sam trebala dobiti m, probudila sam se sa uzasnim bolom grudi. Ne obicna bol kao pms, nego ozbiljno otecene, bolne grudi. Uradila sam obicni clearblue test i bio je +kao kuca! :)
    Dakle, ako vam kazu da se opustite jer drugacije ne moze-nije tako. Evo ja se nisam opustila samo sam se posvetila tome i to samo jedan jedini mjesec. (Naravno ukoliko ste sigurne da ste zdrave i vi i partner). Takodjer, nemojte da testove radite ranije iako neke kuce garantuju za pouzdanost testova i to 4 dana prije ocekivane m.
    Bila sam kod doktora, sve je u najboljem redu.
    Od srca vam zelim da sto prije ugledate plusic! :)

Cestitam ti, tebi je petak 13 bio odlican :) Hvala sto si podijelila s nama  svoju pricu. Zelim ti ugodnu i mirnu trudnocu ☺️

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    29. Prosinac 2019. 22:37

Mallla

Rita88

Marinalin i ja svoju ocekujem tj. ne očekujem oko 6,7.1. nadam se da cemo ugledat plusic zajedno.
    Nala javljaj ujutro odmah sve, drzim fige na najjace. Jel imas mozda kakve simptome?

Opaaa napokon netko da očekuje kad i ja…. Meni dan D 6.1.
    Super, sad se pratimo!
    Inače tu stalkam iz prikrajka, nisam baš previše rječita u zadnje vrime! Cure držim nam palčeve da uberemo te plusiće i da počnemo 2020. Tu s osmjehom na licu i mučninama 😄

Super, za sad ako se ne varam nas tri smo tu negdje oko 7.1. ☺️
    Ela gdje si nam ti? 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Lavica27
    29. Prosinac 2019. 23:09

Marinalin,nisam oratila od prije sto pises ali i u hr se prohodnost radi preko hzzo-a ali se dugo ceka. Kod skvorca u samoboru je 800 ili 900kn. 
    Generalno 4 mj ce ti svaki gin rec da nije zabrinjavajuće, ako ste ispod 35 godina se nekakvi koraci poduzimaju 1god nakon neostvarene trudnocr a iznad 35g 6mjeseci je neki rok. Vidim nisi radila jos ni uzv.. Najbolje bi bilo ako vec sumnjas da nesto ne stima otici na pregled i uzv odmah nakon menstruacije (7-10 dan ciklusa) da se vidi stanje, endometrij,maternica,jajnici itd. Izvadis spolne hormone (2.-5. Dan ciklusa te progesteron 21.d.c. ako imas skolske cikluse po 28dana). Papa test, cervikalni brisevi. Ako je to sve u redu, muz spermiogram i ti tek onda prohodnost jajovoda (jer ovaj postupak služi takodjer i u terapeutske svrhe,ponekad se prociste jajovodi i neke manje priraslice rijese). Sretno!

• ZaZa
    29. Prosinac 2019. 23:25

Rita88

ZaZa

Pozdrav svima. :) Nova sam ovdje. Još jedna. :)
    Ima vas puno.
    Zna li netko da li Vuk Vrhovac radi na staru/novu godinu? 3. dan ciklusa bi mi bio baš tada. Evo maloprije sam dobila mengu. Pa ne znam ni sama kako to računati. Bila bih zahvalna kad bi mi netko odgovorio. Iako ću sutra nazvati pa ih pitati.

Hej mislim da normalno radi za staru godinu, sve radi na staru godinu, za 1.1. mislim da te ambulante ne rade, samo hitna. Sretno u lovljenju plusa 🤞

Hvala na odgovoru! :) Nazvati ću ih sutra.
    Nisam optimistična nekako. Niti znam što me čeka ma ništa. Nisu mi ništa ni pretjerano objasnili kada sam bila kod njih na pregledu, ali možda bolje i da nisu. :) 

30. Prosinac 2019. 08:28

Hvala ti Lavica na dobrim savjetima ❤️👌
    Startam 21.1 onda s ultrazvukom i papom 😘

30. Prosinac 2019. 08:38

joana lunna
    Nisi imala nikakve grceve nakon Ovulacije odma?
    Samo si imala bolne grudi i to je to?

• Nikol2109
    30. Prosinac 2019. 08:59

H profil je vadenje hormona progesterona fsh androsten insulin guk itd... 2 do 4 dc

Rita88
    30. Prosinac 2019. 09:10

Nikol2109

H profil je vadenje hormona progesterona fsh androsten insulin guk itd… 2 do 4 dc

aha to je to, sto se tice ogtt to sam vadila bilo koji dan bez obzira na ciklus, naravno u jutarnjim satima, ove hormone ostale sam vadila 3 dan ciklusa i to ako dobijes mengu negdje navecer, racunas prvi dan ciklusa drugi dan kad posteno procuris, a progesteron se vadi na 21 dc. 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.