Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marie4
    13. Kolovoz 2015. 09:35

Kako vas je lijepo slušati u slatkim mukama tj. mučninama. Nadam se da ću i ja uskoro to doživjeti. Kako sporo prolaze dani.

OhSoBoho
    13. Kolovoz 2015. 11:12

ovo čekanje je najgore, u pon trebam dobit a sad bi otišla napravit test iako znam da je prerano...užas
    baš se ovaj mjesec nekako puno previše opterećujem

Sanjarka88
    13. Kolovoz 2015. 11:19

OhSoBoho

ovo čekanje je najgore, u pon trebam dobit a sad bi otišla napravit test iako znam da je prerano…užas
    baš se ovaj mjesec nekako puno previše opterećujem

Znam kako ti je i ja sam takva.... Već vidim da iako smo tek krenuli da ću bit nestrpljiva, da ću stalno piškit testiće, i umišljat simptome 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

miska
    13. Kolovoz 2015. 11:53

Ni 14. ciklus nije urodio plodom, jutros sam dobila.. temeratura je i dalje povisena, i to sad 17. dan po redu tako da sam sva zbunjena i nakon toliko pracenja svega i svacega jedino sto znam je da vise nis ne znam.
    Nekako sam skroz ocekivala da cu procurit kad tad, jednostavno ocito nisam te srece i gotovo. Malo odmora sad, iscrpio me ovaj mjesec skroz.

orhideja
    13. Kolovoz 2015. 13:18

miska

Ni 14. ciklus nije urodio plodom, jutros sam dobila.. temeratura je i dalje povisena, i to sad 17. dan po redu tako da sam sva zbunjena i nakon toliko pracenja svega i svacega jedino sto znam je da vise nis ne znam.
    Nekako sam skroz ocekivala da cu procurit kad tad, jednostavno ocito nisam te srece i gotovo. Malo odmora sad, iscrpio me ovaj mjesec skroz.

Zao mi je sto to prolazis, al ja sam 9 mjeseci nakon spontanog pokusavala i ubijala se u pojam i tek kad sam sve pustila kraju, ostala trudna. Znam da 9 mjeseci nije mnogo...al onaj ko je dozivio spontani, zna o cemu pricam. U svakom slucaju, mnogo srece ti zelim. Odi te vi negdje na vikend, malo romantike, malo opustanja i sto je najvaznije....zaboravite da radite na bebi..vec se prepustite uzivanju u dvoje, osvjezite sjecanja na prve zajednicke trenutke, bez opterecenja za trudnocom.

OhSoBoho
    13. Kolovoz 2015. 12:04

žao mi je miska, ja isto ne kužim, mislila sam da temp padne na dan M?
    možda trebaš mali predah od mjerenja i praćenja da se malo rasteretiš?

Sanjarka, upravo to, stalno sam na oprezu hoću li uočiti kakav simptom ali za sada, osim bolnih jajnika, ništa...

Sanjarka88
    13. Kolovoz 2015. 12:33

Miska žao mi je    baš sam mislila da je to to s obzirom na temp.... sve je to zbunjujuće

ja neću ništa pratit, čini mi se da je bolje za živce i opuštenost

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

MalaKoza
    13. Kolovoz 2015. 12:47

Viky96, Cestitam!

Ja sam se danas vratila od ginekologice koja mi je rekla da uopce nemam ovulaciju. Vec 3.mjesec za redom, i propisala mi je Klomifen tablete. Nadam se da ce uspjeti s njima.
    Neko vrijeme sam mislila da kineske lh-trakice nisu ispravne, a ustvari su cijelo vrijeme bile u pravu.
    I svi oni "simptomi trudnoce" koje sam imala su ustvari bili nuspojava Clavelle koju mi je propisala za usposavu ciklusa. 
    Sad mi preostaje samo cekati iduci ciklus da pocnem pit Klomifen i nadat se najboljem.
    Bas se osjecam depresivno
    Pogotovo jer sam citala clanak u kojem pise da zene koje prirodnim putem nemogu ostati trudne nisu niti predodredene da budu majke, jer priroda s razlogom radi selekciju. To mi zvuci tako okrutno.
    A ja sam oduvijek htjela biti mama i bit cu savrsena svojoj bebici...samo da mi dode...

orhideja
    13. Kolovoz 2015. 13:25

MalaKoza

Viky96, Cestitam!

Ja sam se danas vratila od ginekologice koja mi je rekla da uopce nemam ovulaciju. Vec 3.mjesec za redom, i propisala mi je Klomifen tablete. Nadam se da ce uspjeti s njima.
    Neko vrijeme sam mislila da kineske lh-trakice nisu ispravne, a ustvari su cijelo vrijeme bile u pravu.
    I svi oni "simptomi trudnoce" koje sam imala su ustvari bili nuspojava Clavelle koju mi je propisala za usposavu ciklusa. 
    Sad mi preostaje samo cekati iduci ciklus da pocnem pit Klomifen i nadat se najboljem.
    Pogotovo jer sam citala clanak u kojem pise da zene koje prirodnim putem nemogu ostati trudne nisu niti predodredene da budu majke, jer priroda s razlogom radi selekciju. To mi zvuci tako okrutno.
    A ja sam oduvijek htjela biti mama i bit cu savrsena svojoj bebici…samo da mi dode…

Uz Boziju pomoc i malo medicinske potpore postat ces ti ako Bog da mama. Mozda zvuci glupo il staromodno al ja sam misljenja, da vjera u Boga dosta moze promijenit, jer ko u stvari odredjuje....sjetite se da je bilo slucajeva, gdje je po medicini apsolutno nesto nemoguce a ipak se desi moguce. U Svakom slucaju, sretno....

orhideja
    13. Kolovoz 2015. 13:30

Ja se nadam da se ne ljutite, slabo pamtim imena, nadimke a pogotovo ovako na pocetku upoznavanja. Procitala sam ove poslednje postove i sjetila se, da sam dosta toga i ja prosla u prvoj trudnoci, cekanja, nadanja, razmisljanja, bezbroj testova....i da to covjeka toliko optereti, pogotovo ako jos i postoji neki medicinski problem. 
    Treba tu dosta snage, strpljenja i vjere....
    Zelim je svakoj od vas, koja radi na bebi. 
    Ja sam iz tog razloga planirala prvo otici na jedan pregled i razgovor sa dr pa onda pocet raditi na tome....al za sad bar mislim, ne planiram se previse opterecivati...jer prije dva mjeseca nisam ni sanjala da cu uopste razmisljati o bebi a kamo li planirati je. Nek bude kako bude.
    Al evo kako pokusavam naci doktora i prisjetim se da trebam na te preglede, lijepo me nervoza hvata.

malalana
    13. Kolovoz 2015. 19:48

MalaKoza

Viky96, Cestitam!

A ja sam oduvijek htjela biti mama i bit cu savrsena svojoj bebici…samo da mi dode…

Nemoj tako draga, mislim da svatko zasluzuje priliku postati majka i makar to značilo uloziti sav moguci napor. Malo sam se uplašila citajuci tvoj post jer suprug i ja vec neko vrijeme ganjamo O, ali nikako, pa me sad uhvatila panika da nisam i ja od tih bez ovulacije. Bila bih ti zahvalna ako bi mi mogla reci jos nesto. Jer nedavno smo nabavili uređaj Geratherm koji po principu mikroskopa vidi ovulaciju, no kad sam ja mislila da je, jer bi mi po nekom prosjeku trebala biti, on nije apsolutno nista pokazivao :-(

Ako bude super, ako ne... Hm, ma bit će 💝
    fT4 15.65 pmol/L
    TSH 4.26 mIU/L
    Prolaktin 401.7 mU/L
    Folitropin (FSH) 5.1 mU/ml
    Lutropin (LH) 5.3 mU/ml
    Estradiol 302.4 pmol/L
    AMH (anti Milerov hormon) 8.77 pmol/L

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

OhSoBoho
    13. Kolovoz 2015. 12:58

MalaKoza, jesi možda probala pit vrkutu?
    čitala sam da ona regulira cikluse i sve vezano :)
    sigurna sam da će sve doći na svoje, vidjet ćeš! držim fige :D

Pepita2109
    13. Kolovoz 2015. 13:03

Miška baš mi je žao, povišena temp je bila obećavajuća i ja sam zbunjena sada, koliko ciklusa već mjeriš temp??
    MalaKoza ne opterećuj se člancima jer šta je onda sa onim ženama koje ostanu trudne pa pobace jer ne žele dijete a kao trebale bi po tom članku biti predodređene za rađanje.. Svatko tko želi biti mama biti će na ovaj ili onaj način.. pa tako i ti sretno draga 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI