Sanjarka, na dan ovulacije temp padne i odmah drugi dan poraste. kada tri dana za redom (nakon zabilježenog pada temp) zabilježiš rast temperature znači da je taj dan kad je temp bila snižena bila ovulacija :) nadam se da ti nisam zakomplicirala s objašnjenjem :)
ja isto pratim i proučavam sve to pa svaki dan iznova analiza ;)
puno mi pomaže i fertility friend :)
a mene danas jajnici stišću kao pred M :(
Sanjarka, dobro ti je OhSoBoho objasnila. Nakon niske temperature odmah uslijedi porast koji mora biti barem 3 dana da bi se taj dan niske temperature dogodila O. Ja ponavljam svoju pricu, cisto da ne mislite da ta niska temp pri kojoj se O dogodi mora biti niskaaa tj puno niza od uobicajne. Meni je zapravo bila uvijek kao normalna znaci kao u prvoj fazi ciklusa.... Nikad nisam imala onaj pad pa povcanje. Zapravo svaki dan mi je varirala od 36-36,3 i u tom rasponu sam i ovulirala!
Skini si Fertility friend aplikaciju, on ti sam odredi O. Ja sam tamo proucavala svakakve grafove pa sam se i na njima ispraksirala! Samo naprijeed s mjerenjem :)
A o vrucinama bolje da ne pricam. Cim izadem iz kuce mi se vrti i gledam di da hodam da ako padnem da me netko moze vidjeti i pomoc mi. A moram do skole. Koma... Nocas sam palila klimu kolko mi je bilo vruce i nisam imala zraka. Jedva cekam moju voljenu zimu i snijeg da zaboravim ove vrucine (da, ja ne volim ljeto, zapravo ga ne podnosim). Sve iznad 25 stupnjeva mi je uzas :D al sve si nekako mislim, jadne ove zene koje su sad po ovakvim paklenim vrucinama u visokom stupnju trudnoce ili u rodilistu..,, treba to izdrzati!
MalaKoza, i ja sam ostala paf kad sam skuzila da mozes imati M ali ne i O. Nekako sam uvijk mislila da to ide jedno s drugim.... Uzas
Svim novim curama zelim dobrodoslicu, ne mogu popamtiti nadimke! Sto manje se zadrzale tu....
Ostale, sretno u iscekivanju, trudjenju i svemu :*

Ohso i pupa hvala na objašnjenju.
Prošli ciklus sam mjerila drugu fazu ciklusa, nikako da odradim sve
Uglavom u drugoj fazi ciklusa mi je temp bila 36,6-36,7
tako da s obzirom da je još snižena mislim da još nije došlo do O
Pokušavam uvrdit i neke druge simptome, al neide mi baš, sluzi ima uvijek i svagda valjda je treba znat razlikovat, osim što sam od jučer napuhana ništa drugo ne osjetim
aaaaaaaa tko će to sve skužit

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Pupa ako je prognoza točna slijedeći tjedan se lakše diše

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ipak nista od nadanja. Stigla je vještica. Obilna gusta. Dali je i vama tako? Vi koje pijete caj od vrkute.
Ipak nista od nadanja. Stigla je vještica. Obilna gusta. Dali je i vama tako? Vi koje pijete caj od vrkute.
Ja sam počela s vrkutom u travnju, pila sam ga jer sam imala cistu na lijevom jajniku. Otišla mi je odmah sa slijedećom M, koja je bila jako gusta, bolna, ma uzasna. Sad je vec proslo tri mjeseca pa pravim pauzu. Skuzila sam kako su mi prvi dan M intenzivnije i gusce, ali krace traju (samo tri dana). Jos me jace taj prvi dan boli, ali mislim da je to zato jer su mi napokon počeli raditi jajnici.
Ako bude super, ako ne... Hm, ma bit će 💝
fT4 15.65 pmol/L
TSH 4.26 mIU/L
Prolaktin 401.7 mU/L
Folitropin (FSH) 5.1 mU/ml
Lutropin (LH) 5.3 mU/ml
Estradiol 302.4 pmol/L
AMH (anti Milerov hormon) 8.77 pmol/L

hej Marie4, a ne znam kaj da ti kažem...ja pijem vrkutu, isto prvi mjesec...već danima me bole jajnici kao pred M (zapravo, otkako sam počela s čajem osjetim tupu bol u jajnicime. jel tebi bilo tako?).
inače, dotičnu očekujem u ponedjeljak a s obzirom da imam feeling da me neće zaobić javit ću ti ima li kakvih promjena u samoj menstruaciji.
želim ti sreću i da te slj. mjesec vještica zaobiđe
hej Marie4, a ne znam kaj da ti kažem…ja pijem vrkutu, isto prvi mjesec…već danima me bole jajnici kao pred M (zapravo, otkako sam počela s čajem osjetim tupu bol u jajnicime. jel tebi bilo tako?).
inače, dotičnu očekujem u ponedjeljak a s obzirom da imam feeling da me neće zaobić javit ću ti ima li kakvih promjena u samoj menstruaciji.
Ja osjećam ponekad tupu bol tijekom ciklusa, nekad me čak jace probode... Ali ginekolog mi je rekao da sam zdrava, pa se nadam da je to samo znak da su tu :-) i pripremaju se za bebu ;-)
Ako bude super, ako ne... Hm, ma bit će 💝
fT4 15.65 pmol/L
TSH 4.26 mIU/L
Prolaktin 401.7 mU/L
Folitropin (FSH) 5.1 mU/ml
Lutropin (LH) 5.3 mU/ml
Estradiol 302.4 pmol/L
AMH (anti Milerov hormon) 8.77 pmol/L
hej Marie4, a ne znam kaj da ti kažem…ja pijem vrkutu, isto prvi mjesec…već danima me bole jajnici kao pred M (zapravo, otkako sam počela s čajem osjetim tupu bol u jajnicime. jel tebi bilo tako?).
Mene je znalo lagano probosti u jajnicima nakon O. Bradavice su mi znale biti ukrucene, jucer mi je bila bas muka na poslu, napuhavala sam balon i sve mi se dizalo gore kao da cu se izbljuvati. Ali vam mogu reci da sada prvi dan M nemam nikakve bolove.

Hej curke!
Ja jos uzivam na godisnjem..
Kad sam pocela piti vrkutu mjesec dana su me probadali jajnici. Mislim da ih ona potice na rad, "budi" ih..
Moj 21.dc (prosjek 26-27)
Donji dio leda i trbuha vec par dana bole kao da sam 1000 trbusnjaka napravila. Sike se malo stvrdnile i to je to. Rekla sam necu previse analizirati, no....ovi dani do M su mi najgori. Nadam se da ovaj put nece biti M...
Saljem vam puno toplih poljubaca!!
Paula, samo ti uživaj na godišnjem i opusti se ;)
i meni je najgori taj dio iščekivanja M, danas si cijeli dan važem hoću li kupit testove za vikend ili ću čekat pon pa vidjet ako ne dođe...znam da ovo drugo ima više smisla ali eto, luda glava nije razumna :P
a i ne znam kaj da očekujem od te vrkute, hoće li mi 'poremetit' ciklus ili će sve bit kao i inače...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji