Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nessah
    09. Srpanj 2015. 23:38

NMareN ma ovo mora biti plusek ko kuca!!!! Zelim ti odlican pregled i da krenes u akciju sto prije bez straha i bez razmisljanja o losem!!! Misli i trazi pozitivu i to ces dobiti 
    Hvala svakoj od vas na podrsci jer stvarno zelim da bude moj plusek sljedeci no necu se ljutiti ni ako me jedan od vasih preduhitri, dapace, veselim se i vasima kao i mom… Neka nam ovi dani prodju sto brze da si mogu kupit test i da se obradujem skupa sa muzem 
    Zadnja dva-tri dana me ova vrucina doslovno satrala, nikad teze nisam podnosila ovu vrucinu, no veceras je zapuhala bura i upravo gustam na balkonu apartmana prije spavanja pa reko da vas sve pozdravim i da posaljem malo pozitivnih vibri za sve vas moje lipe trudilice i trudnice koje nas prate u stopu. Doista ste divne i osjecam se bolje kad znam da jos netko prolazi iste stvari kao i ja… Nijednom nisam pozalila sto sam se registrirala ovdje…

Saljem vam burovite puse sa Jadrana!!! Nocka svim trudilicama i trudnicama 

Pupa2
    10. Srpanj 2015. 09:49

Dobro jutro cure drage!
    Peppepula, nadam se da ce vam se datumi konacno poklopiti i da ce to biti to ovaj mjesec! Ja sam isto kao tvoja mama :P mjerila sam temperaturu starim zivinim toplomjerom jer su mi ciklusi varirali. Vec sam to sto puta pisala, ali tko god ima vremena (da nema malo dijete koje odredjuje vase budjenje) neka si mjeri temperaturu. Na neki nacin si bas upoznas tijelo.... 
    Maja, primite se posla, uzivajte i eto nama tvoga plusica :) 
    Nessah, na kojem si danu kasnjenja danas? Neka ni ne dodje...
    Miska ili tko je vec pricao o tom kao osjecaju iznutra koji ti govori da si trudna. Ja ne bi bas rekla da sam znala da sam trudna, ali sam sumnjala... Prvo zbog temperature, drugo zbog baaaas izrazenih vena na grudima, ali sam se stalno "korila" tipa nemoj to misliti, sto posto ces dobiti itd... Toliko o tom osjecaju i intuiciji. Sada kada znam da sam trudna i gledam na svoje simptome ovaj ciklus, doista jesu bili specificniji i drukcija sam sva nekako bila, ali to tada nisam znala tako da ja ne mogu bas posvjedociti za taj osjecaj... Iako sam i ja cula da neke zene kao znaaaaju. Inace, moja svekrva je s prvim djetetom ostala odmah kad je htjela, a s mojim muzem je mislila isto da ce upalit iz prve,  bila sto posto uvjerena da je trudna, isla u svatove i svima govorila da nece piti, zezali se svi kao kak je trudna, zena bila 100% sigurna, kad tamo, dobila ona M i nakon 3 mjeseca ostala trudna zapravke :)

dillb
    10. Srpanj 2015. 10:16

Maja58, ja sam 2 dana imala strašne bolove u maternici kad mi se mališa ugnježđivao u prvoj trudnoći. držim fige!!!!

NMAreN i Maja58, strah je normalan - ali u malim količinama. ne dajte strahu da prevlada i bez obzira na sve - razmišljajte pozitivno.  

ostale trudilice i trudnice  

baš nešto razmišljam i analiziram, svaki put kad sam se nadala i iščekivala trudnoću - dobila sam M. možda bi trebalo početi očekivati i radovati se M, pa iznenadi T. 

Maja58
    10. Srpanj 2015. 11:14

dillb

Maja58, ja sam 2 dana imala strašne bolove u maternici kad mi se mališa ugnježđivao u prvoj trudnoći. držim fige!!!! NMAreN i Maja58, strah je normalan - ali u malim količinama. ne dajte strahu da prevlada i bez obzira na sve - razmišljajte pozitivno.  

ostale trudilice i trudnice  

baš nešto razmišljam i analiziram, svaki put kad sam se nadala i iščekivala trudnoću - dobila sam M. možda bi trebalo početi očekivati i radovati se M, pa iznenadi T. 

Draga ja sam imala isto zadnjih par dana bolove za vrijeme ovulacije ali nikad prije nisam. A sinoc sam osjetila kao maleno probadanje u maternici par sekundi. Vec danas manja bol u ledjima i u lijevom jajniku. Ali pratit cu dal ce u toku dana jos boliti. Ja kada sam bila prvi put trudna imala sam mengu preko trudnoce tako da ne znam, ali kad je menga prestala ja se lose osjecala skroz osjecala se kao da sam bolesna. Sve u svemu imala sam te simptome da sam bolesna 9 dana nakon zaceca ali za vrijeme te menge preko trudnoce ne sjecam se jer sam sve mengi pripisala, i da gledam ja rodu vec mjesec dana obilazi kucu zene kojoj je termin u 11 mjesecu. I u proslu nedjelju mi rostiljamo obiteljski kad roda opet oko susjedine kuce krugove pravi, i gledam ja hocel i moju i govorim joj e samo probaj moju zaobic kad nije proslo malo priblizava se ona i napravi krug i preko moje kuce hah ja sva sretna bila. :D

》♡☆♡ svaki novi dan je novi pocetak ♡☆♡《👪

miska
    10. Srpanj 2015. 10:59

Dillb isto to sam si ja mislila,  kao sto sam vec napisala stalno se nadam nekim simptomima i znakovima a mozda se bas treba nadat suprotno  
    Ja sam se vec pripremila za vjesticu, tko zna, mozda bas iznenadi hahah, uglavnom javim za koji dan da li tehnika pali 

Queen06
    10. Srpanj 2015. 11:22

Naljepse dobro jutro, drage moje cure
    Evo da vam se i ja javim!! Moj mali princ ili mala princeza se jucer pokazao/la i srce malo je kucalo najbrze  

Toliko sam sretna dam vam nemogu ni opisati, cijelu noc nisam od uzbudjenja spavala

U cekaoni su mi se dlanovi znojili a i M je bio jako nervozan.. A tek su mi se noge osjekle kad je gin prozvala moje ime! Ajme reko "evo ga, nema dalje, to je to"... I tako smo usli, ispricali se i doktorica kaze, ajmo mala na stolicu.. Sva sam drhtala dok sam se raspremala!!

Dosla sam tamo, sjela i rasirila noge (izvinite na izrazu,hahah), uzela mi je uzorke za neki test.. I onda je dosao TAJ TRENUTAK!! Stavila je ultrasal u moju maternicu i kaze, tu se vidi mala bebica!! Ja sam u tom trenutku bila u transu da vam neznam reci ni sta je doktorica rekla niti objasnjavala! Samo sam gledala na monitor i pratila srce malo, ma najmanje, kako kuca! Trazila sam muzevu ruku i kada me je on stisnuo jako, znala sam da je to to, to je nasa mala srecica

Doktorica izmjerila mrvicu, kaze 9.63mm i da je beba duza nego inace (kao bebe u 7tj bi trebale biti od 7 do 9mm).. Kad je M to cuo, poceo je skakati po ordinaciji bas kao malo dijete, od srece, kaze "tatina momcina"  

Ako Bog da, da bude sve uredu, bebica nam stize 24.02.2016

Rijecima vam nemogu opisati toju srecu, kad smo izasli ispred ordinacije smo se ja i M cijelo vrijeme grlili, jednostavno od srece nismo mogli skloniti ruke jedno od drugog, ma predivno!! Cure zelim vam svima da dozivite taj trenutak!!

Ja se osjecam dobro, jos sam sva u nevjerici jednostavno nemogu jos to da shvatim, da nisam vise samo ja, nego da nas je sad u ovome tijelu dvoje! I trenutno koliko god da sam sretna prevladava u meni strah: dali je moja beba dobro, dali je zdrava? Dali ce sve biti uredu? Ja se samo nadam!!

Nasu malu tajnu smo za sad podijelili sa mojim bratom i sogoricom (oni su mladi i ludi, imaju 20ak godina, sa njima se super slazemo i imamo predivne odnose.. Brat je ostao bez rijeci i od srece nije mogao vise nista reci a sestra je pocela plakati i vristati od uzbudjenja). Kada cemo roditeljima i prijateljima reci jos nezamo, nekako toju malu tajnu jos malo zelimo cuvati za sebe

Sto se "tehnickih" stvari tice: moram iduceg tijedna ici izvaditi krv, gin mi je dala malo savjeta sto se tice prehrane (nije me jos na vagu, jadna ni nezna sta je ceka, kad vidi da imam +10kg nego sto bi trebala onda ce me staviti na dijetu a ne davati savjete, ha ha ha), rekla nam je da mozemo imati odnose ako me ne boli i ako ne krvarim..
    Dala nam je savjet, tj. da uradimo jednu kontrolu koja se u Austriji zove "Combined Test" gdje ti vade krv i ultrasalom mjere bebu (pogotovo ledja) i po rezultatima (95% sigurnosti) mogu ti reci dali je beba zdrava ili ne.. Taj se pregled radi do 12tj trudnoce, mi cemo se najvjerovatnije naruciti!

Eto cure moje, to je to od mene, raspisala sam se i nadam se da cete kroz moje rijeci osjetiti koja je to sreca a ja se za svaku od vas radujem, sto prije da i vi ovako nesto dozivite

Zelim vam svima lijep i ugodan vikend, imate pozdrav od mene i moje male-velike mrvice!!

Queen06
    10. Srpanj 2015. 11:23

OMG cure tek sad vidim koliki sam roman napisala, izvinite!! Osjecaji su me povukli...

Maja58
    10. Srpanj 2015. 11:41

Queen06 pa to je super i jako mi je drago sto tako lijepu vijest dijelis s nama  jos jednom ti cestitam i zelim lijepu trudnocu  uzivala sam citajuci tvoj post 

》♡☆♡ svaki novi dan je novi pocetak ♡☆♡《👪

• viky96
    10. Srpanj 2015. 12:14

Queen preeedivnooooo!

Jedva cekam da i sama to dozivim..

Ja sam na 9.dc..iscjedak prisutan..iako mi ovo smece od hemeroida jos nije prošlo,uspjeli smo se malo "podruškat" a da me nije boljelo...

Zelim vam svima ubrzo da dozivite ovoliku srecu kao Quenn!!!!

Pepita2109
    10. Srpanj 2015. 13:51

Queen tebe sam čekala cijelo vrijeme  jesmo ti rekle da ćeš se zaljubiti u to malo biće heheh  neopisivo mi je drago da je sve u redu neka samo tako i ostane  vidiš ja sam imala isto skoro +10kg kad sam ostala trudna,ali doktor mi nije ništa rekao... a šta se tiče strahova za bebu to ti je normalno, sada će biti strahovi do kraja života za našu dječicu i to su te čari, samo ti uživaj i budi pozitivna 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI