Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa2
    26. Svibanj 2015. 10:58

Ja sam se isto toliko oslonila na te bolne grudi da nista drugo vise ne priznajem :D al mene ne bole pa se valjda zato ni ne nadam...malo eventualno na dodir ali ne kako nekad znaju pred M! Danas mi je 31.dc i nema M, nadam se da nece ni doci skoro buduci da mi je O tek nedavno bila! Tj.bar se nadam da je bila.... Zato imam jedno pitanje... Kao sto sam vec pisala, temperatura mi je uvijek bila nekako 36,1-2-3 i onda je jedan dan sa 36,1-2 dosla na 36,4... Drugi dan je bila 36,5, pa onda opet treci 36,4 i jutros 36,6....jel moze tako varirati da mogu vjerovati da se ovulacija dogodila na 36,2? Ili mora stalno rasti...

• sandra26
    26. Svibanj 2015. 11:16

Čestitke dulcinela! neka bude trudnoća dosadna i školska! 

Moram prokomentirati bolne grudi , ja sam ih počela osjećati tek dok sam krenula s pokušavanjem, prije se vjerojatno na to nisam obazirala toliko. prvih par ciklusa sam mislila da je to nešto "novo" i povezivala to s mogućom trudnoćom, no kako je vrijeme odmicalo svaki ciklus su me boljele. Uglavnom, zaključila sam da me odmah po O počnu boljeti (i iz dana u dan sve jačim intenzitetom, vjv porast progesterona utječe i na njih) i ne prestaju do M. Bilo je i ciklusa kad su me toliko boljele i pekle da kad bi skinula grudnjak da sam ih morala pridržavati koliko su bile nabrekle  ili sam jednostavno morala ostati u grudnjaku preko noći jer je znalo biti ne podnošljivo. ali kad krene M sve se smiri.

Pupa, O se i dešava pod tim "niskim" temperaturama. tako da možeš vjerovat da se dogodila na 36.2 ako je nakon toga rasla i pod tim "rasla" ne mislim da se stalno mora "penjati gore", nego da je veća od prosjeka nego u prvom dijelu ciklusa.

Pupa2
    26. Svibanj 2015. 11:39

Znam da se ovulacija događa pri toj niskoj temperaturi tj.prije skoka, ali nisam bila sigurna za to jel ta visoka temperatura tj. u drugoj fazi mora stalno rasti ili može malo varirati... hvala sandra26! slažem se s tobom oko ovih simptoma, prije neke stvari nisam ni primijećivala, a sada na svaki klinac obraćam pažnju pa analiziram :D

almS
    26. Svibanj 2015. 12:19

Bolne grudi mogu biti simbol T tek nakon O, nikako 7dc ili tako neki rani dan (osim ako O nije bila prvi DC a i tad je nemoguce).. Ja zaista znam kako se svaka od vas osjeca i trebate biti pozitivne i hrabre i "gurati" naprijed sa osmijehom, ali isto tako znam da trebate biti s nogama pri zemlji. Povezivati svaki moguci novi simptom sa T postaje tesko podnosivo za psihu. Ne postoji osoba kojoj je svaki dan savrsen ni koja je uvijek savrseno pozitivna. To je u biti nemoguce, narucito kada se trudis duze vremena i svaka M je kao udarac noza u srce. Ja sam prilicno dugo ovdje, nacitala sam se svega i sama prosla kroz svasta, zato vam i pisem ovaj post. Doci ce vrijeme za svaku od nas.. Sve vas redom pozdravljam i saljem poljubac iz suncanog Rima.
    P.S. Babygirl bas mi fale tvoji postovi ovdje, nadam se da cete sljedeci mjesec uspjeti ako nista drugo da provedete malo vremena zajedno (i da se naravno podruzite :)..
    Pupa, ne mora temp biti besoslavno visoka, bitno je da je vidljiv znacajan skok, nakon toga moze da varira.. evo ti mog ovomjesecnog primjera, mozda ti bude lakse: 14 i 15dc temp mi je bila 36.4; 16 dc 36.6; 17dc 36.8, 18dc 36.9; 19dc 36.8 itd..(sto znaci nakon znacajnog porasta, opet je pala) tako da to ne dovodi u pitanje da li se desila O.. vjerovatno imas jako nisku bazalnu temp inace, pa su tvoje vrijednosti malo nize. Ne brini se..

Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.

Pupa2
    26. Svibanj 2015. 12:27

hvala almS... samo što mi ju ff još nije označio, ali dobro, idemo dalje.
    slažem se s tobom oko tih simptoma. ja ih ne volim pripisivati trudnoći jer sam se jako zeznula prošli mjesec. imala sam vrtoglavice, nisam se mogla popeti do 3.kata praktički, bila sam umorna, imala sam čudan okus u ustima, bolne grudi i sve... ali eto, nisam bila trudna. al toliko sam bila uvjerena da je to to. i onda kad sam napravila test, baš sam se jako razočarala. tako da, možda je stvaaarno bolje ne obraćati stalno pozornost na simptome tj. ne povezivati ih previše s trudnoćom. čisto zbog sebe i svoje psihe. dobro kažeš...doći će red na svaku od nas 

• majjaa
    26. Svibanj 2015. 12:57

ako moze pomoc sto bi moglo biti... imam pcos, neredovite cikluse, od 1mj. do 4.mj sam pila duphaston ono od 17dc pa sam dobila redovito od otprilike 28 do 32 dc. radimo na bebi vec godinu dana, zadnja menga je bila 30.4., od 9dc imali smo odnose svaki dan, prije 10 dana pocela sam piti 2 case caja od vrkute dnevno, vec 3 dana imam jako napete i bolne grudi, bradavice su mi nabrekle, probadaju me obadva jajnika, predvecer laganu mucninu koja prode bez povracanja, zatvor, vrtoglavicu, slabost i umor. danas sam radila test koji je negativan, neznam dali je mozda bilo rano za raditi ga... dali moze biti trudnoca ili mozda nekakve reakcije na vrkutu zbog promjene hormona ili nesto drugo?

pozz svim trudilicama <3

dulcinela
    26. Svibanj 2015. 15:41

Drage cure, kao prvo veliko hvala svima od . Toliko ste divne, a vrijeme provedeno ovdje ovih mjeseci je nesto najljepse sto mi se prije ovoga plusica desilo. Naravno da nastavljam tipkati s vama i cekati s vama nove plusice, u to budite sigurne. 
    Procitah postove od vikenda...
    AlmS, vidim da te svasta nesto snaslo. Sigurna sam (provjereno na vlastitoj kozi) da ce sve biti u redu i ovo sto ste krenuli na preglede je najbolje sto ste mogli napraviti. Kad uklonite sve probleme, trudnoca nece izostati. Vezano uz tvoj zadnji pregled, kolposkopiju sam i ja prosla kao vrlo mlada, s 20god, kad su mi otkrili svasta, izmedju ostalog visokorizicni HPV, imala CIN1, kasnije na brisevima i ureaplasmu, o tome sam vec ranije ovdje pisala. Dobar doktor, uspjesno lijecenje, godinama sam vec zdrava po tom pitanju. Sretno, tek sad te cekaju najljepsi pokusaji i uspjeh!
    StellaMaris, eto draga moja, stvarno si bila u pravu, osjecala si da su moji simptomi dobitni. Hvala ti na tolikoj podrsci od srca! Samo se ti opusti sada za ovih plodnih dana, sigurna sam da se i tebi sreca smijesi. Narucila sam se na pregled, idem u ponedjeljak. Da, zaista je divno osim papa testa i redovnog pregleda doci i zbog mnogo veceg razloga.
    Baby girl, hvala draga moja...dobro kaze almS, falis nam ovdje. Ali razumijemo da je tesko bez muza sve rjesavati i voditi...Neka vam je to malo vremena sto cete zajedno provesti najljepse moguce.
    Agness33, vec sam ti pisala koliko mi je zao zbog M..Dobro si odlucila i ides rijesiti problem operacijom. Sigurno nije lako,ali kao i almS, sto se mora nije tesko. Treba djelovati! 
    Breskvica, zao mi je zbog tebe...bila sam sigurnija kod tebe da je T, nego kod sebe, zaista. Cajeve jako podrzavam, a cujem da i te femisan kapi nisu lose. Samo naprijed, uskoro su vec novi plodni dani.
    Nessah, kod tebe je i dalje vrlo zanimljiva situacija. Razumijem ako ne zelis jos raditi test, zbog prijasnjeg razocarenja. Mislim da ces osjetiti kad je trenutak da ga napravis. Navijam jako za tvoj plusic, da mi se pridruzis u cekanju prvog pregleda.
    Mama2, divno je cuti da srceko kuca i da je sve u redu. Stvarno si zasluzila nakon toliko mjeseci pokusavanja.
    Pupa, tebi vec par dana kasni? Hoces li raditi test? AlmS ti je super rekla za temp, ne treba biti velik skok, a ni stalno visoka poslije. Ja sam ti primjer, jer mi je vec pocela padati, kad ono +. Da ti odgovorim, mi smo uspjeli u 9.ciklusu pokusavanja, a zapravo 7 kalendarskih mjeseci, jer imam nesto krace cikluse, 24-26dana. Sretno draga, javljaj sve.
    NmareN, kakva je temp? Kad ponovno postajes trudilica?
    Tena, bas rana menstruacija...Dva tjedna ranije je puno. Nekakva hormonska neravnoteza. Ti si malo vise bila i pod stresom svo ovo vrijeme..Nadam se da ce iduci ciklus biti notmalniji.

dulcinela
    26. Svibanj 2015. 15:51

Buduci da ima puno, pretvorila sam ovo u dva posta...
    Maja58, moslim da nije dobro da toliko krvaris, svakako bi trebala javiti se doktoru. Uz to povracas i nije ti dobro...Drzim fige da je sve u redu, a ako i nije T, neka uskoro bude, zelim ti svu srecu! 
    Viky96, ajde sretno i nadam se da je test ovaj put pozitivan! 
    Maja08, cajevi su super. Pila sam dva puta po tri ciklusa marulju i vrkutu. Izmedju je bio jedan ciklus pauze. Marulju do ovulacije, vrkutu do menstruacije. Ovaj put vrkutu do plusa na testu.  Mnogima su pomogli cajevi, treba biti samo uporan.
    Dillb, pa ti vec 17 tjedana trudna. Kalo vrijeme leti. Nadam se da cu i ja brzo biti na 17 tjedana.
    Mimica24, Zara7, dobrodosle cure i sto prije ugledale +.
    Mimica24, Zara7

dulcinela
    26. Svibanj 2015. 15:59

Eh da, samo jos nesto! Oprostite sto toliko pisem, nekako zelim sve s vama podijeliti. 
    Naime, po ovom lunarnom kalendaru, sto nessah spominje da smo nedavno sve ukucavale podatke i gledale plodne dane, ovoga puta bas JESMO pokrili i te dane, koji su se skoro poklopili s ovulacijom. Ne bas u dan, ali tu negdje. Kad sam unosila podatke za sve mjesece prije od kad pokusavamo, nismo ni jednom potrefili. Pa sad, koliko je i to imalo veze...

Pupa2
    26. Svibanj 2015. 17:37

dulcinela, baš mi je drago zbog tebe :) vjerujem da je sreća još i veća nakon tih 9 mjeseci pokušavanja. Daješ vjetar u leđa svima ovdje :) :)
    Ja nisam još za raditi test. Ako gledam po temperaturi, prije 5 dana se dogodio skok, tj. danas je 5.dan tako da ću pričekati još 5-6 dana... Moguće da je ovaj mjesec ciklus odlučio produžiti pa mi je samim time i ovulacija bila kasnije. Inače znam dobiti nekad 31.dan, nekad 30. nekad 35...kod mene sve to varira. Čekam tamo nekad do sredine sljedećeg tjedan, ako se M ne pojavi prije... Ovaj mjesec smo bbome pokrivali sve, od kraja M pa sve do danas...Makar svaki drugi dan. Ali više iz užitka :D Tako da, ako je sve u redu, postoji šansa, premda se ne nadam previše budući da mi je sve nešto ovaj mjesec zbrčkano :D
    Ti samo uživaj u čarima trudnoće... Jedva čekam da se vratiš s pregleda pa da nas izvjestiš. Ja sutra idem po čajeve pa ću pokušati i s tim, to mi ničem ne može odmoći! 
    majjaa, ja bih ti predložila da pričekaš još koji dan, kako si sama napisala da ti ciklusi traju od 28-32 dana... Moguće da ti je ovaj mjesec ovulacija bila kasnije pa pokušaj ako ti bude kasnila napraviti test za par dana.. Simptomi jesu nalik onima koji se spominju uz trudnoću, ali ja sam ih imala sve prošli mjesec pa nisam ostala trudna. Ne govorim ti to da te razočaram ili obeshrabrim već da uzmeš i to u obzir...Držim fige da je ipak trudnoća u pitanju... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.