Ja u obitelji nisam imala, ali ne mora ni biti uvijek nasljedno. Mislim da mozda salju na slicne pretrage prije uzimanja kontracepcijskih pilula jer se sjecam da su mojoj prijateljici upravo iz tog razloga rekli da ih ne smije uzimati, ustanovili su da ima trombofiliju.
Ja sam davno davno isla na te pretrage za pilule, ali se ne sjecam jesu mi to testirali 😐
Mozda se moze privatno?
Ovo mi je iskocilo ako je netko iz Rijeke: http://labdijagnostika.com/trombofilija-test/
Jessy Može se privatno naravno,al dosta su skupe pretrage.Ja kad sam slala upite privatnim lab.cijene su isle do par tis.kn ovisno sto se tocno radi od pretraga. :/
U ovom lab iz Rijeke je cijena 300kn, ali ne znam da li obuhvate sve sto je potrebno. Ako se netko vise razumije u to, neka nam pogleda!
Jeste vi imale u obitelji takvih slucajeva?
Piše Pojedinačna analiza nasljednih rizika poremećaja zgrušavanja krvi iznosi 300 kn.
Nije to za sve to je pojedinacna za zgrusavanje krvi.
Meni su u breyeru i lab plusu slali pinude i pojedinacno ovisi o pretrazi se cijene krecu od 300 kn na dalje.Al s obzirom da toga ima nakupi se par tis kn.Pa meni je tehnicar koji mi je vadio krv u bolnici pokazao racun hzzo za pretrage i bila je vrijednost nekih 1600kn a kod mene je samo ono osnovno rađeno.
Ja koliko znam u mojoj obitelji nije bilo trombofilije.Jedino mi je teta sad u stanju pred trombozu.Ne znam jesu li bas trombofilija i tromboza bas sad toliko srodne.Kod nje je takvo stanje nastalo od prosirenih vena.
Bulbi,
Pa ja sam sigurna da ce ti neki hematolog dati, ali ce ti prije dati gin.heparin....inace, ja heparin dobivam iskljucivo iz Petrove.
Znaci mozes traziti uputnicu za humanu reprodukciju za Petrovu, odes kod izabranog dokt.trazis termin, kazes mu da imas acl poz, IR, hashimoto ako sam dobro zapamtila, dva spontana i da li si kandidat za heparin..on ti kaze da jesi, kaze ti da se javis po potrvdjenoj T, po poz.beti ili testu, uzmes D1 uputnicu koja vrijedi godinu dana i na temelju te uputnice iz bolnice svakih mjesec dana dobivas 30 injekcija za doma. Pitas jos da li neke pretrage trebas obaviti...i to je to. Vjerovatno je kod tebe bila krom greska, pogotovo kod biokemijske, ali i kod kasnjenja u razvoju drugi put...ali nikad ne znas hoce li treci put biti genetski zdravi plod a recimo acl utjecati na negativan ishod !
Petra,
Ooo super za pretrage !!! Iskreno, cudno mi je da te salje na sve to, ali sam ces imati kompletnu obradu trombofilije !!!!
Ovo su super pretrage.
Cure,
Inace, tesko da cete dobiti bilo kakve uputnice za trombofiliju...mozete even.same na svoju ruku privatno napraviti MTHFR, PAI 1, ANTITROMBIN, F LEIDEN, antifosfolipidna at - acl, lupus antikoagulant, i beta gliko 2, protein S i C i homocistein pogotovo kod mthfr mutacija.
Petra je super dobila za obaviti....
Nazalost svi cekaju negativne ishode da bi se daljnje pretrage radile.
Bulbi,
Jos mozete kariogram even.napraviti ako zelite !
Mono hvala ti,
Problem je jedino sto naravno imam samo 1 uputnicu za hematologa i dr mi nece sigurno htjeti opet davati istu uputnicu samo radi drugog misljenja.
S obzirom da su me najranije narucili za vinogradsku tamo cu obaviti pregled hematologa.
Trazila bi ja uputnicu za humanu samo radi heparina, ali vjerujem da cemo onda nanovo traziti sve pretrage mene i muza kao da i krecemo u postupak za mpo.A za to iskreno jos nismo ni jedan ni drugi spremni :/.
Ili mogu samo u svrhu dobivanja heparina traziti tu uputnicu?
Mpo bi ostavili negdje za sljed.god ako nikako drugacije ne bude islo.Petrovu bi probala izbjec zbog negativnog iskustva s jednom prof.koja radi tamo.
Svakako cu vidjeti sto mi kaze hematolog.Slala sam upit i na Rebro za hematologa kojeg si navela al kao javit ce mi se za termin kad se konzultiraju,vjerujem da ce to potrajat.
Kariogram radimo oboje?Probat cu nazicat uputnicu gin.
Hvala ti puno na ovim svim informacijama.Puno si mi pomogla.Iako mi je gin reko sve ok kopkala me jako ta slaba pozitivnost.
Radi se kod vas punom parom na bebama... hehe.. moja M prosla.. sad i ja mogu u akciju... e ovak.. da vas pitam... jel vi imate izrazito bolne m.. onak bas da se prvi dan nemozete maknut iz kreveta. Ja sam mislila da je svima tako al sam malo pricala s kolegicama i one kazu sve da im nije tako. Mislim da cu morat i to malo provjeriti.
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Pa mene je znalo boliti prvi dan M, nekada jace, nekada slabije, nekada skroz malo, ali uvijek bi popila tabletu i bila ko nova. Doduse, na pregledu su mi rekli da imam zavaljenu maternicu i odmah komentirali da me sigurno vise boli, ali nije bilo nista ekstremno.
Sortiraj odgovore
Najstariji