Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    19. Listopad 2017. 15:57

Jesse,
    Indikacije su predhodne neuspjele T, vanmatericne, bolovi.....i.ostalo !
    Nazovi gin.pa pitaj kad da dodjes na prvi pregled...ali sumnjam da ce te naruciti prije 6 tt..
    Jane,
    Izvadi tsh, ft4, anti tpo....ne mora znaciti da ti stitnjaca ne radi kako treba, ali je ona znacajna sto se tice dobivanja kvalitetnih j.s. Kod previsokog tsh, dolazi do smanjene kvalitete j.s. zato je vazno da tsh bude prije T ispod 2.5 bez terapije, s terapijom cak oko 1.
    Hrabrica,
    Pa ne bi bilo lose izvaditi i ft4, jer se on vadi uz tsh...koliko sam skuzila, vise se ni ne vadi ft3 toliko....tsh ti je super po meni !! Odlican !
    Wannababy i ostale cure,
    Nadam se da cete se i vi uskoro maknuti s ove teme :))
    Ja vise nj ne spadam pod nju, ali uredno svaki dan provjeravam novosti !! Mislim da cu tu zauvijek ostati :))

• Eglantine32
    19. Listopad 2017. 16:05

Jessy2009 čestitam!!! Nama je ovo prvi pokušaj da dobijemo bebicu, pa sam vrlo zbunjena. Po mom nekom proračunu , ako je do oplodnje došlo, jučer kada me počelo jako i čudno boljeti u donjem dijelu abdomena (valjda jajnici) bio bi možda dan implementacije pa se tješim da je bol jajnika od toga. Inače imam vrlo bolne menstruacije, ali nikad me jajnici nisu boljeli toliko unaprijed. 

ikyri
    19. Listopad 2017. 16:42

Jane_Doe

ikyri

Jane_Doe

ikyri

Jane_Doe

mina04

Kako je krenulo jos cu ostati sama na forumu 😂😂
    Neka, hvala Bogu 💛

ja i ti cemo skupa na ljetne
    meni jos nije dosla

Preskočio ti je ciklus. Meni su zbog dojenja znale ovulacije bit 31.dan. i znala sam da 2 tj.nakon ću tek dobit. A ti si ipak nedavno bila trudna. Ali sam ja i dalje potrošila 14 testova za trudnoću. (Ebay za kunu komad)

a ne znam, mozda se desi cudo pa ostanem trudna iako ne dodje hahaa
    meni je isto neko vrijeme bilo sve poremeceno dok sam dojila (ali samo sam jedan test potrosila tad) i onda se sve lijepo poslozilo unatoc tome sto sam dojila do skoro 2. rodjendana..
    dobila sam savjet od prijateljice da si provjerim stitnjacu, jel postoje kakvi simptomi koji mogu ukazat da imam problem sa stitnjacom?

Imaš puno simptoma…jedni su za hiper drugi za hipo… Kad ti pojačano radi onda si ubrzana, malo spavaš, puno jedeš a mršaviš, nervozna, ne podnosiš vrućinu a nikad ti nije hladno, imaš tople ruke i unojme dlanove, često ti se tresu ruke, srce ti lupa itd… Kod smanjenog rada si umorna, bezvoljna, bez apetita a debljaš se, dugo spavaš ali po buđenju si i dalje pospana, stalno ti je hladno a nikad toplo, hladne ruke i noge, usporen rad srca….

ja jesam stalno umorna, bezvoljna i stalno mi je hladno a i primjetila sam da se jako brzo umaram. kad npr. se penjem po stepenicama vec nakon trece stepenice se oajecam da sam ih prosla 20 a ne tri..
    nista zvat cu danas doktoricu i reci cu joj da bi htjela provjerit stitnjacu..
    je moguce da mi kasni zbog toga?

Reci doktorici obiteljske da ti izvadi tsh. On je većinom isti dan gotov i to je jeftini pregled. Za hormone moraš ić na nuklearnu s uputnicom i sl. na to će te slat tek kad vidi da TSH nije dobar.
    Si vadila krv nakon prve trudnoće. Meni su rutinski TSH izvadili valjda 5x. 

Ana_Marija_2019
    19. Listopad 2017. 19:56

Cure, pročitala sam negdje da se trudnoća može testirati i s LH trakicama pa sam probala i to. Pozitivan!

Honey
    19. Listopad 2017. 22:35

Jessy2009

Cure, pročitala sam negdje da se trudnoća može testirati i s LH trakicama pa sam probala i to. Pozitivan!

😂 zeno trudna si i prihvati to! Evo ja nemam nikakve simptome, ne povracam, ma nista! Nemoj razbijat glavu (bar probaj) ne mozes zapravo nista napraviti, samo zdrava hrana, malo setnje, puno odmora i kupi si folnu ili elevit koji ima i folnu i zeljezo i ostale bitne vitsmine. Ja sam danas bila na prvom uzv, znam da se tesko strpit al da nisam bila bi razocarana da nista nisam vidjela i jos bi se brinula. Sutra punim 7tt, i danas sam vidjela svoju borovnicu i cula srce. Zato mi je drago sto sam se uspjela strpit, napravi betu 2x kako sam ti rekla bit ces mirnija 😘

Ana_Marija_2019
    20. Listopad 2017. 08:00

U kojem razmaku se radi beta?

Jane_Doe
    20. Listopad 2017. 08:16

ikyri, mono zvala sam jucer doktoricu jer su mi trebali stici nalazi brisa jezika pa sam joj spomenula da bi htjela stitnjacu provjeriti. kako mi nalazi jos nisu stigli, kad stignu idem tamo pa cu se s njom dogovoriti.
    vadila sam nakon prve trudnoce krv svakih mjesec dana jedno vrijeme jer sam imala nisko zeljezo i sve ostalo je bilo ok. kad mi se zeljezo unormaliziralo rekla je da nema potrebe vise tako cesto kontrolirati pa kako sam prestala dojiti sam prestala i kontrolirati..
    i samo jos da prijavim da mi je nocas stigla crvena vjestica napokon 
    jessy kad izvadis betu, ponavljas nakon 2 dana opet da se vidi dali se pravilno dupla. beta ti je najsigurniji pokazatelj trudnoce, ali kod tebe nema sumnje jer ono je bas lijepi plus 

ikyri
    20. Listopad 2017. 08:29

Jane_Doe

ikyri, mono zvala sam jucer doktoricu jer su mi trebali stici nalazi brisa jezika pa sam joj spomenula da bi htjela stitnjacu provjeriti. kako mi nalazi jos nisu stigli, kad stignu idem tamo pa cu se s njom dogovoriti.
    vadila sam nakon prve trudnoce krv svakih mjesec dana jedno vrijeme jer sam imala nisko zeljezo i sve ostalo je bilo ok. kad mi se zeljezo unormaliziralo rekla je da nema potrebe vise tako cesto kontrolirati pa kako sam prestala dojiti sam prestala i kontrolirati..
    i samo jos da prijavim da mi je nocas stigla crvena vjestica napokonjessy kad izvadis betu, ponavljas nakon 2 dana opet da se vidi dali se pravilno dupla. beta ti je najsigurniji pokazatelj trudnoce, ali kod tebe nema sumnje jer ono je bas lijepi plus

Jupi!!!! Sad kad završi odmah na posao!!

bella1234
    20. Listopad 2017. 09:50

Evo da prijavim da imam bol u donjem djelu trbuha.. doći će vještica...trebala bi doći,  tj ne bi trebala za 6 dana a već boli...nikakvih drugih znakova ničega.  Ovaj mjesec sam si cijela na laganini mode, ništa ne očekujem i baš nemam nikakav film u glavi...ovo je prvi mjesec nakon godinu dana da nema priče kod mene i mm "joj što ako ne bude, zamisli  da bude" i tako to...znam samo da je O bila 13.dc i to jer sam bila na folikulometriji...i to je to...

Moje misli tijelo služe,da svu ljubav tebi pruže ...oduvijek si dio mene
    i zauvijek znaj to!!!

baarbaraa29
    20. Listopad 2017. 10:07

Jessy2009

Hahaha možda i to dolazi u setovima od (barem) tri.
    Pa evo, prošli mjesec je bio udaran, a sada je nekako posustalo pa ćemo vidjeti tko će biti taj sretnik :D

Nikako ti stic cestitat na plusicu!! 
    I namjerno sam trazila bas ovaj tvoj post! Eto tko je sretnica! 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.