@Grazia - Ma nisam se obeshrabrila, nego sam bila uvjerena dakako smo prvo dijete prije 5 godina iz prvog puta uspjeli napraviti, da će tako biti I s drugim. Plus što sam čekala muža dvije godine da se odluči da želi ići na drugo dijete pa sam već dvije godine u toj jaaaako velikoj želji za drugom bebom. Neću se prepustiti očaju jer nema razloga za to, tek je ovo prvi ciklus I nemam kaj dramiti, ali svejedno sam tužna. Više sreće drugi put.
Ponovi ako ne dobiješ Vješticu , koji ti je danas dan od O. Mdeni je dva dana prije M jedino test sa ebay-a bio pozitivan i to se jedva vidilo , a digitalni Clearblue na dan očekivane M pokazao minus ko kuća a one step sa ebay-a svaki dan pokazuje lijepo tamnjenje crtice. svaki dan sve više.
Da sam na tvom mjestu ponovila bi za par dana.
Barbara i ja sam imala taj nekakav čvorić mali kojeg sam za svaki slučaj punktirala još 2014 to je išlo na analizu i sve je bilo ok. Svake godine idem na ultrazvuk da to kontroliram jer taj čvorić još uvijek postoji ali je manji i to je to. Bitno je ono što je u čvoriću. Moj su za svaki slučaj punktirali kratko je trajalo ali me je boljelo poslije jer mi je bio na samom grkljanu znači nisam mogla normalno gutati ali prošlo je
Mamica znam kako ti je ... tako sam i ja mislila evo sad će nama drugo iz prve ko i prvo dijete.. ali šipak.. i baš sam bila pokisla.. i sad čekam nedjelju za test koji će onda biti tri dana prije M jer mislim da neći izdržat čekat više do 18.10. kada bi trebala (nadam se) ne dobit M .I da ti iskreno kažem uopće se ne osjećam ni malo trudno premda sam imala isjedak žuti, i imam bolne grudi i žiganje u jajniku.. al moja psiha već to sve pripisuje dolazećoj M tako da se ne nadam previše. Ono čemu se divim jest curama koje svaki mjesec to godinama prolaze svaki mjesec iznova.. ne samo što čekaš plus ko luda, nego ono paziš što jedeš, što piješ, pa da li smiješ popit tabletu, paziš da ne ostaneš bolesna i tako to.. ma milijun sitnica, i onda na kraju dobiješ minus . Ne samo što te psiha muči već si i fizički uskraćuješ razno razne stvari u nadi da si T.. da mi je netko rekao da neću moći ostat T prije par mjeseci rekla bi mu da to nije moguće s obzirom da sam prvi put ostala iz prve.. još smo se šalili kako bi ja ostala T čak i da samo malo bolje pogleda u mene
. I evo ti na sad.. minus.. al ništa šta ćemo drugo nego strpljen-spašen i idemo dalje. Barbara znam kako ti je, nemožeš to ni svima reć pa je ovdje super.
Znaci pored tog svega hormoni stitnjace ok? Ja sam odma zakljucila da nest nece valjat..
Cekam sad petak da vidimo sta ce krv pokazat o tim hormonima, sutra idem na folikulo.da vide O i da odrede kad da dodjem vadit progesteron i onda ne znam sta jos mogu ici.
Vidim da ovdje rade i nalaz za glukozu, ne znam hocu i to morat. Nesto popijes pa 2 sata svakih 30 min.vade krv..
E da, jos jedno pitanje. Znam da uzv-om gino moze vidjet da li je O vec bila, ali dali moze znati kad tocno??
Sutra idem da vide i bit ce 14dc, ali jucer ujutro na wc-u nikad kraja kidanju listica papira. Puno sluzi! Tokom dana manje, ali ima. Nije ona ko bjelanjak, ali ko bi vise i to znao!! Znaci ako mi je npr.danas, a tek sutra idem da vide hoce mi znat odredit 7.dan kad bi trebala vadit krv za prog.?
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
Lunaa mi nemamo dijete pa svejedno nismo mislili da će nam ovoliko trebati za prvo, posebno jer nikada nismo imali nikakvu dijagnozu niti nekih problema, a i nalazi su nam (za sada) svi ok. A i općenito mislim da nitko ne očekuje da će to toliko potrajati. Negdje sam čitala (mislim u onoj brošuri o neplodnosti koju je netko bio stavio ovdje) da je u stvari puno češća sekundarna neplodnost od primarne, što mi je užasno čudno.
A minusi... Meni su prvih mjeseci bili puno veći šok nego kasnije. Navikneš se nekako pa ni ne očekuješ previše.
Barbara pa da, meni je sve bilo ok s hormonima unatoč cisti, a kažem - i rekli su mi da ne očekuju da će biti loši nalazi jer da bi onda imala i neke druge simptome.
Na ultrazvuku mogu vidjeti da je bila O, ali ne kad točno.
A ja sam išla i na testiranje spolnih hormona i meni su sve njih testirali između 3. i 5. dana ciklusa.
Oo odgovorile ste dok sam tipkala
Jessy jesu tebi punktirali?
Vjerojatno ovisi i koliki je..
Moj je 1,3 cm. Nena jel se sjecas tvoj?
Covjece kako je to sve iscrpljujuce!
Luna a bas i da sam kod kuce nebi svima pricala. Cak sam se maloprije rasplakala i vicem muzu Fale mi moje prijateljice. A on me grli i kaze Pa ja sam zi prijateljica! Hah!
Luna baš to živim u "celibatu" 2-3 godine ne pijem, ne pušim, trpim bolove jer neću popit tabletu i svaki mj - ko kuća već mi je dosta
Barbara pa da, meni je sve bilo ok s hormonima unatoč cisti, a kažem - i rekli su mi da ne očekuju da će biti loši nalazi jer da bi onda imala i neke druge simptome.
Na ultrazvuku mogu vidjeti da je bila O, ali ne kad točno.
A ja sam išla i na testiranje spolnih hormona i meni su sve njih testirali između 3. i 5. dana ciklusa.
I ja sam isla 4.dan. To je onda to, da, samo sam ja mislila da odma provjeravaju i stitnu! Luda ja!
Kakvi simptomi jos budu?
Ne, meni nisu punktirali jer je ispod 1cm. Rekao mi je doktor da bi punktirali ako naraste. I rekao je isto kao i tebi tvoji - da to danas stvarno ima skoro svaka osoba koja mu dođe. I pazi koje ohrabrenje - rekao mi je da u najgorem slučaju to i bude neki tumor, da je tumor štitnjače najbolji koji možeš imati jer se uspješno liječi i operabilan je.
Uglavnom, ja odem svake godine na ultrazvuk i za sada je to to.
A vjeruj mi da ti prijateljice ne bi puno pomogle sada. Ja npr. imam stvarno super prijateljice pa nisam nikome pričala o ovome jer mi je iskreno draže pričati o nekim vedrijim temama. A posebno ako one ne prolaze trenutno ono što i ti - neće moći ni razumjeti kako ti je niti dati neki koristan savjet. Kao kad meni sad druge prijateljice pričaju o djeci :D
Sortiraj odgovore
Najstariji