Pozdrav svim sadašnjim i budućim majkama! 👋😙
Nova sam na ovom forumu, radim još uvijek na bebi! Početak zadnje menstruacije je bio 19.04., a završila 28.04. U svibnju mjesecu još nisam nikako dobila, inače mi menstrualni ciklus traje od 29-30 dana. Očekivala sam menstruaciju krajem svibnja ali ju nisam dobila. Napravila sam test za trudnoću u prošli petak (02.05.) i rezultat je bio ⛔ 😔 evo prošlo je tjedan dana od tad i još uvijek nisam dobila. Da li još jednom da napravim test?
Light ja sam prestala piti duphastone poslije moje biokemijske,nije mi se dalo vise piti jer i s njima sam imala produzene cikluse...pratila sam plodne dane...evo me sad u 11 tt.(znas moju pricu)
Pozdrav cure evo mene opet tako se jadno osjecam bila sam na pregledu i ginekolog mi je rekao da imam najvjerotnije dermoid na desnom jajniku
Neka vrsta ciste tumora oni to sad sve tumor dobrocudni nazivaju...
Rekao je da opet dodem za 2mj pa cemo vidjeti.. strah me uzasno rekao je ako i za 2mj bude tu da moram na operaciju a ja se svega toga bojim skroz sam jadna. .
Rekao je da nezna dali mi to stvara problem da zatrudnim da moze a i nemora biti..
Dali je imao tko kakva iskustva?? Bas sam jadna i pretuzna sva.. :(
Drage cure,
Ivona, cestitam !!!!
Light, bas mi je zao ! Ne znam sto bi rekla. Jedino sto znam i mislim da bi even.klomifenima moglo izazvati O prije, jer jedino na taj nacin bi ako inace imas kasniju O, postigla bi se da je ranije. Duphastone se treba piti nakon O, znaci trebala bi pratiti O trakicama i od tada piti Duphastone 10 dana i nakon par dana bi M trebala doci.
Ali svakako mislim da je kod tebe mozda neki hormonalni disbalans, uvijek spominjem prolaktin, jer stvatno on moze biti uzrocnik tih poremecenih ciklusa.
Stvarno bi trebala otici kod nekog specijalista koji ce sve detaljno pogledati i obraditi.
Danijela, ovisno kakva je ta dermoidna cista, ali mozda ako ne smeta niju ju potrebno uklanjati.
Ja sam navodno imala endometricnu cistu, koja mi uopce nije smetala. Imala sam ju 3 godine, i onda se sama navodno makla. E sad, da li je stvatno bila endometricna, ne znam, jer su rekli da endometricna cista ne pukne sama od sebe.
Imas vjerovatno O i na jednom i na drugom jajniku ali mnogi ljudi ostanu T na tom jajniku s takvom cistom.
Hvalaaa cure na podrsci !!!! Nadam se stvarno, ali stvarno da ce ovo biti dobitan ciklus i postupak !!
Anitramm,
Hvalaa, kako si???koji si sad tjedan??
Drage cure,
Ivona, cestitam !!!!
Light, bas mi je zao ! Ne znam sto bi rekla. Jedino sto znam i mislim da bi even.klomifenima moglo izazvati O prije, jer jedino na taj nacin bi ako inace imas kasniju O, postigla bi se da je ranije. Duphastone se treba piti nakon O, znaci trebala bi pratiti O trakicama i od tada piti Duphastone 10 dana i nakon par dana bi M trebala doci.
Ali svakako mislim da je kod tebe mozda neki hormonalni disbalans, uvijek spominjem prolaktin, jer stvatno on moze biti uzrocnik tih poremecenih ciklusa.
Stvarno bi trebala otici kod nekog specijalista koji ce sve detaljno pogledati i obraditi.
Danijela, ovisno kakva je ta dermoidna cista, ali mozda ako ne smeta niju ju potrebno uklanjati.
Ja sam navodno imala endometricnu cistu, koja mi uopce nije smetala. Imala sam ju 3 godine, i onda se sama navodno makla. E sad, da li je stvatno bila endometricna, ne znam, jer su rekli da endometricna cista ne pukne sama od sebe.
Imas vjerovatno O i na jednom i na drugom jajniku ali mnogi ljudi ostanu T na tom jajniku s takvom cistom.
Hvalaaa cure na podrsci !!!! Nadam se stvarno, ali stvarno da ce ovo biti dobitan ciklus i postupak !!
Anitramm,
Draga moja on je rekao kao da sumlja da ce nestati sama... neznam vidjet cu i sama.. nadam se da necu morati operirati to da ce nestati samo od sebe ili neznam ni sama..
Ja sam vec 10mj u Austriji udala sam se a prije toga sam zivjela u Hrvatskoj i sad sam bila kod svojih i tu otisla privatno kod ginekologa. A sada cu traziti i drugo misljenje u Austriji.. Nadam se da ce sve biti oke
Danijela,
Takve ciste ne nestaju same, ali zelim reci ako ne smeta T mozes ju rijesiti i nakon T, mozda nije sad neophodno odmah ici na operaciju i uklanjati ju.
Javi kako se.odvija situacija
Light, i meni je zao... Čitala sam da je čaj od lista maline dobar za učvršćivanje ploda i za jačanje maternice nakon poroda, općenito za pms i za mušku plodnost... Ja ga imam doma i mogla bih ga početi i piti! :) možda je ovdje netko već pio pa zna bolje?
Ivona, čestitke i svako dobro! :)
Danijela,
Takve ciste ne nestaju same, ali zelim reci ako ne smeta T mozes ju rijesiti i nakon T, mozda nije sad neophodno odmah ici na operaciju i uklanjati ju.
Javi kako se.odvija situacija
Da nadam se i ja vidjet cemo sta ce reci... Daj Boze da nekim cudom se makne sama.
Drage cure,
Ivona, cestitam !!!!
Anitramm,
Sad sam 11+5, jos malo 12tt. Ma joj, ova trudnoca stalno nešto zeza, ali na kraju sve dobro ispadne. Jako sam prokrvarila sa 10tt, kao da je netko pipu otvorio, samo je hematom puknuo. Jucer su mi stigli brisevi, imam ureaplasmu, stigao mi je i harmony. Čekamo curicu :)
Hvala vam svima na podrsci, pratit cu i dalje te ovulacije pa cemo vidjeti, stalno krenem s nekim cajem pa stanem zbog posla i obaveza i opcenito zivota a na prvom mjestu bi trebalo biti zdravlje. vjerujem da ce i moj plusic doci kad tad
Sortiraj odgovore
Najstariji