Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beba
    08. Ožujak 2017. 16:31

Pozdrav žene,
    Sretan nam nas dan!
    Draga Barbara nedaj da te smetu , ja ti mogu ispričati samo svoje iskustvo.Ginekologica mi je dala uputnicu za hormone, napravila briseve i sa tim+spermagramom me poslala na humanu, oni su tražili jos neke briseve i prohodnost jajovoda radim na humanoj.Vjerujem da ti dr opce prakse može dat uputnicu za hormone, ali ne vjerujem da te možee poslat na humanu.ne znam koliko pokušavate, ali svakako imas pravo da te posalju na humanu pa te oni tamo vode.Nadam se da sam bar malo.bila od pomoći. 

url=https://lilypie.com]
    DANTE

bejb23
    08. Ožujak 2017. 16:53

Barbara, mislim da dr opce prakse ne moze dati za spolne hormone vec samo za hormone stitnjace. Svaki put kad sam svoju pitala, uputila bi me ginekologu koji bi mi to bez problema dao. 

💗Baby E💗

baarbaraa29
    08. Ožujak 2017. 16:53

Beba

Pozdrav žene,
    Sretan nam nas dan!
    Draga Barbara nedaj da te smetu , ja ti mogu ispričati samo svoje iskustvo.Ginekologica mi je dala uputnicu za hormone, napravila briseve i sa tim+spermagramom me poslala na humanu, oni su tražili jos neke briseve i prohodnost jajovoda radim na humanoj.Vjerujem da ti dr opce prakse može dat uputnicu za hormone, ali ne vjerujem da te možee poslat na humanu.ne znam koliko pokušavate, ali svakako imas pravo da te posalju na humanu pa te oni tamo vode.Nadam se da sam bar malo.bila od pomoći.

E pa to i ja želim od svoje, ali ona me bez pretraga, samo na temelju mog iskaza da sam radila lh testove i da su pozitivni bili i redovne menstruacije, šalje na humanu...ali samo riječima. Napriča se svega, a ništa ne kaže! Obzirom da smo odselili van, a ja sam još kratko tu htjela bi barem te pretrage iz krvi obaviti, čisto zbog svog mira..možda dobit nekakvu terapiju, ako temeljem nečega treba, a onda s vremenom i dolascima uskladiti sve dalje što ide, ali kao da tražim da mi netko kaže dobitnu kombinaciju euro jackpota!!!
    Znači i na humanu ideš sa već obavljenim nalazima?

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

Beba
    08. Ožujak 2017. 17:26

Barbara, meni je moja gin rekla da na humanu ne moras nosit nikakve nalaze, ali će ih oni tamo onda trazit pa ako ih već imas ubrzas stvari

url=https://lilypie.com]
    DANTE

kathryn
    08. Ožujak 2017. 18:38

Meni je moja rekla da odem na humanu,da ce oni najbolje znati sto sve treba! Da ce me vjerojatno traziti da vadim spolne hormone (izvadila sam ih danas privatno da ne cekam jos jedan ciklus za to), briseve i provjera prohodnosti jajovoda! Briseve mi nije htjela raditi prije humane jer kao rade se samo na zahtjev dr sa humane ili u trudnoci,kao ona mora pravdati hzzo-u sve sto radi... I imam spermiogram napravljen! 

Crna35
    08. Ožujak 2017. 19:03

Evo cure ja danas zakoracila u 13.tjedan trudnoce,vrijeme leti ko ludo.Sutra idem na UZV radi kombiniranog i bas se veselim.Mucnine su i dalje prisutne ali ne onako jako.Mislim da mi Duphaston malo izaziva mucnine,pitati cu sutra doktoricu koliko ga moram jos piti.
    Sretan vam Dan Žena i da sto prije ugledate plusice i naravno da bude sve u redu.

• Sretnamama
    08. Ožujak 2017. 19:09

baby123

hmmmevo da vam javim curke moje nešto!!!!!!!!!za 5 dana ne očekujem vješticu!!!!!!
    Jučer mi je izbacio mali herpes na usni..i tek sam se tada sjetila da mi je i u prošle dvije trudnoće isto izbacivao na početku,al kako je to bilo davno na taj simptom sam zaboravila.i još nešto…jučer sam predvečer počela osječat bol u leđima i bubrezima skupa,a nakon toga su krenili nenormalni vjetrovičitala sam da vjetrovi isto mogu bit jedan od znakova….šta vi kažete!!!!!!!

Baby ... Hahahha i ja imam bolove u ledima i neke cudne grceve i grudi me kidaju... I vjetrove i kihanje i stucanje i podrigivanje ... Sve mi se skupilo ...ali bojim se pomisliti da su sve to znakovi te vjestice :(

mono1111
    08. Ožujak 2017. 19:54

Light,
    Endometrij mi je ostecen radi silnih kiretaza,.imala sam kod drugog spontanog dvije kiretaze i to mi je postpuno unistilo.

Larimara,
    Ah...ne znam sto bi rekla, ali valjda mora postojati i takav period zivota.

Kathryn,
    Mislim da je to uredan nalaz. Gleda se.i.odnos LH i FSH ali mislim da je to uredu sve, javi sto ti je dokt.rekao.

Barbara,
    Dokt.opce prakse ti ne moze dati uputnicu za spolne hormone, vec samo gin.kao sto su cure napisale.
    Spolni hormoni se rade od.3 do 5 dana ciklusa, ne prije i ne kasnije tako da se sigurno moras naruciti.
    Progesteron se vadi 7 dana nakon O, u urednim ciklusima to je 21 dc.
    Ne znam sto si jos napisala ali na humanoj ce te oni slati na daljnje pretrage ako ides na humanu.

light
    08. Ožujak 2017. 20:03

Mono evo što je jutros bilo u Petrovoj.
    Ušla sam u 11 i izašla i 11 i 10. Nije me htjela pregledat jer krvarim ako se to moze nazvat krvarenje. Ja ju pitam zasto tako oskudno krvarim ona kaze od hormona. Ja govorim prije duphastona nije bilo tako ona odgovara nema to veze s duphastonom. Pita koliko imate klila ja kazem ona govori morate smrsavit. To znam i sama ali nisam htjela pitat sto sa zenama koje imaju preko 100 kg pa zatrudne a ne bi ja sa 10ak viska?? Ali dobro idemo dalje. Kaze ona koliko pokusavate? Kao da joj to sve ne pise vec??? Ostajem u cudu i vise mi se nista ne ispituje jer sam ljuta. Ona govori dalje, idemo pokusati sa potpomognutom oplodnjom, insemenacijom a ako ne upali onda IVF? Ne slazem se stim nikako. Ja govorim njoj moze li mi dati nesto za stimulaciju ovulacije pa ako ne uspijemo onda na insemenaciju samo da cujem sta ce reci a ona kao pa moze ali onda morate stalno dolazit da se tempira odnos. Uglavnom zenice moje drage nista se meni to ne sviđa. Nije mi ni na jedno pitanje odgovorila s medicinskim objasnjenjem. E da i pitam ju za ginekologa primarne zdravstvene zastite ima li preporuku ona govori da je moja doktorica dobra doktorica ali da ja ne mogu ocekivati da ce imat razumjevanja za mene i da ako zel nekog s vise razumjevanja i vremena da idem privatno? Kao da i to sama ne znam. I da na kraju me jos pitala da li sam sigurna da nisam trudna??? Po cemu to znam? Zar me njje mogla pogledat ultrazvucno? Krvarim malo gotovo nista, vise sam krvarila kad je bio spontani pa su me svejedno gledali ultrazvucno.
    Uglavnom ja ne znam kud ovo vodi ali sigurno nismo slucaj za umjetni oplodnju. Mislim da moramo jos pokusati ovako sami. Primit cu se pravilne prehrane i cajeva a onda da da vidimo.

larimara
    08. Ožujak 2017. 20:22

LIGHT!
    Nemam iskustva s tvojim problemom,ali mi par stvarcica upadaju u oci,mozda ovog trena za tebe nebitni...
    Zar je normalno da s ljudima koji nisu kod privatnika razgovaraju na ovakav nacin?
    Ovo s kilama i mrsavljenjem je koma! Pa naravno da ako radis na bebi da se neces baciti na mrsavljenje pa da organizmu natovaris dodatni stres! Tek se onda jos dodatno neki hormoni izbace iz ravnoteze. Samo pripazi da se ne udebljas i to je to!
    Draga ja imam 90 kg i 41 godinu i u 2 godine 4 puta zatrudnila...(nazalost od te 4,dvije su zavrsile spontanim,a sta ce s ovom sad biti jos je rano prognozirati) ,ali tome svemu nisu bili uzrok kilogrami!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.