Drage mame, oprostite što ovako upadam, iako je moja priča nešto drugačija i možda ne pripada ovdje, ipak bih voljela napisati par slova. 28.10.2016.g. rodila sam prekrasnu djevojčicu Klaru, sve je bilo super, bajno, krasno, da bi mi se nakon samo dva dana počeo rušiti cijeli svijet. Bilo joj je jako loše, preko noći je transportirana na odjel intenzivne neonatologije u KBC Rebro. Tamo su joj otkrili tešku srčanu grešku, te je 14.11.2016.g. nakon samo 18 dana života dobila teški infarkt i umrla. E sad ćete sigurno reći: „Lude li žene, tek joj je umrla beba, a već razmišlja o drugoj!“ I vjerojatno imate pravo, ali… uskoro ću imati 39 godina i malu Klaricu smo dugo čekali i ona je trebala biti ta, moja, naša beba. Meni je k tome to još i drugi carski rez, jer imam jednu veliku curu od 9 godina.
Ginekolog, kao liječnik, je naravno rekao da bi morala pričekati barem godinu i pol, do dvije, da bi uopće nešto i pokušali, a tada ću imati preko 40 godina, ali taj isti ginekolog kao čovjek shvaća mene kao majku koja je rodila bebu, a nikad ju nije niti imala. Nikad joj nisam jednu pelenu promijenila, jednu robicu obukla, vidjela prvi osmijeh… Vlastiti otac ju nikada u rukama nije imao, jedan poljubac dao, a seka ju nije niti vidjela. Samo su mi ostale pretužne i preteške uspomene… Zato kaže, da je odluka isključivo na meni.
Znam da nema puno mama kojima je život ispisao takvu priču, ali htjela bih da znate, kako ima tamo jedna mama koju čeka jako teška odluka. I same znate da se dani okreću kao ludi, mjeseci prolaze dok kažeš keks i vrlo brzo ću morati donijeti odluku. Ili nikada više imati bebicu, ili zanemariti savjet ginekologa-liječnika i ohrabriti se, unatoč mogućim problemima od spontanog pobačaja do abrupcije posteljice, prestati misliti što bi opet sve moglo poći po zlu i krivu, i pokušati imati bebicu s kojom ću stvarati lijepe uspomene… A svoju malenu Klaricu zauvijek nositi u svom srcu…
Bebik, moja iskrena sučut zbog tvoje Klare tebi i obitelji. Pretužna priča ali vjerujem da je sve Božja volja makar i mi ponekad ne znamo zašto. Nitko ti nema pravo suditi, neka svatko kaže što misli ali po meni ako si psihički prihvatila situaciju a ako mogu razlučiti iz tvojeg teksta da jesi napravi onako kako ti tvoje tijelo kaže i kako se osječaš u srcu. Ja sam imala jedan spontani i nažalost nisam imala priliku niti čuti srce ili barem dobiti sliku sa uzv ali znam da sam nakon što je sve bilo gotovo i tjelesno sam se oporavila jedva čekala pokušati ponovno. Pratili smo tada uputu da čekamo 3 ciklusa ali samo radi silnih pretraga. Od tada je prošla god dana i još uvijek pokušavamo. Ja sam napunila 30. Ja znam da nikad neću odustati.
Draga light, imate pravo i nemojte odustati! Evo razlika između mojih cura bi bila 9 godina, i dugo smo čekali bebu, ali nije baš išlo. Možete zamisliti našu sreću kad sam saznala da sam trudna! I iza savršene trudnoće, rodila se nama savršena beba, da bi na kraju sreća prerasla u tragediju i neograničenu tugu. Vi ste još mladi i želim Vam svu sreću ovog svijeta da dobijete svoju bebicu!
Petra 178, meni je rađen UZV svaki mjesec na pregledu, 4 puta sa bila na UZV nakon CTG-a u bolnici i još sam bila na amniocentezi koja se i radi pod UZV. I svaki taj puta, nitko, ali apsolutno nitko nije primjetio da beba ima situs inversus i srce na desnoj strani! Ja ne tvrdim da su mogli vidjeti tešku srčanu grešku, ali zaboga, ne vidjeti situs inversus samo 3 dana prije poroda je meni nezamislivo! To nisu male greške! Čemu onda svi ti silni UZV? Pa nije li poanta u tome da se provjeri da li je sa srcem sve u redu? Ili sam možda u krivu?
Bez obzira ne mene, nakon svega, na svakom sam tom UZV vidjela svoju bebu i nikada ne bih to mijenjala!
Bebik, iskreno mi je zao!
Moj savjet ti je da ipak pricekas godinu i pol do dvije kako bi maternica i sve moglo dobro zarasti, i sama sam rodila na carski rez i evo nakon 2mj jos uvijek me ponekad zaboli pogotovo ako kasljem ili kisem, a moja poznanica je prerano zatrudnila s tim da je imala carski prije te trudnoce i jedva se izvukla i ona i beba.
Naravno odluka je na tebi, ali nije ni tih 40god tako strasno, pa imai puno starijih roditelja.
Evo od mog muza stric je dobio sina sa 52god a zena 50, mali ce sad u prvi razred!!
Ana-banana kako si ti? Kakva je situacija?

Nadam se da ce netko odgovoriti jer sam nova tu a osjetim veliku toplinu izmedju vas..naime zadnja menstruacija mi je bila 13.12.2016. Ciklus mi je uvijek od 26-30 dana..ovulacija uvijek uredna..odnosi svaki dan il svaki drugi..e sad na wc trcim piskiti jako jako cesto kad mokrim ne boli me nit pecka nego kao neki jako cudan osjecaj..imam bijeli iscjedak grudi bole ispod i sa strane..po kuci bi sve pojela [sm=bravo.gif]
Raspolozenje mi se mijenja iz sekunde u sekundu..jako sam pospana..sinoc sam u donjem dijelu trbuha imala neke rezajuce leptirice najbolje da se izrazim..toliko intenzivno da sam skakala iz kreveta..dali je to nakon 2.5 godine razocarenja opet pms ili postoji mogucnost?
Evo prije pola sata radila test neki jeftini i negativan..danas bi trebala NE doci vjestica.. luda sam vise
Nadam se da nije krivi forum..
Nadam se da ce netko odgovoriti jer sam nova tu a osjetim veliku toplinu izmedju vas..naime zadnja menstruacija mi je bila 13.12.2016. Ciklus mi je uvijek od 26-30 dana..ovulacija uvijek uredna..odnosi svaki dan il svaki drugi..e sad na wc trcim piskiti jako jako cesto kad mokrim ne boli me nit pecka nego kao neki jako cudan osjecaj..imam bijeli iscjedak grudi bole ispod i sa strane..po kuci bi sve pojela [sm=bravo.gif]
Raspolozenje mi se mijenja iz sekunde u sekundu..jako sam pospana..sinoc sam u donjem dijelu trbuha imala neke rezajuce leptirice najbolje da se izrazim..toliko intenzivno da sam skakala iz kreveta..dali je to nakon 2.5 godine razocarenja opet pms ili postoji mogucnost?
Evo prije pola sata radila test neki jeftini i negativan..danas bi trebala NE doci vjestica.. luda sam vise
Nadam se da nije krivi forum..
Dobrodošla 😊 ja mislim da treba pričekati, mogućnosti postoji ali mozda nema dovoljne koncnetracije da se pokaze na testu. Pricekaj pa vidi za koji dan s jutarnjim urinom. Nadam se da ce biti plusic 😉
2018 Vanmatericna odstranjen lijevi jajovod
2020 odstranjen desni
10/21 prvi IVF
11/21 nakon dva vracena embrija trudnoca,kiretaza u 8 om tjednu 🥹
09/22 dva preostala pingvincica vracena-beta negativna 😔
01/23 2.IVF ---> 22.2.2023 BETA 177 🥳🥳
--->16.3 ultrazvuk kaze imamo blizance i dva ❤️❤️
(12 JS,2 vracena 5 cekaju)
Isuse,misli ti 🙏🩷
Bebik stvarno mi je zao sto ti se takva nesreca dogodila. Ne mogu ni zamisliti kroz sto sve prolazis trenutno, i iskreno ti zelim sto brzi oporavak :(
Kod mene evo situacija s drugima se lagano smiruje, a ja imam blage grceve i krvarim lagano, fakat lagano, par kapi samo, i ne znam je li to normalno ili nije :/ sva sam u panici normalno cim vidim krv
Petra,
Ne znam uopće sto bi ti rekla na privatnu gin. Po meni to nije u redu. Zasto bi trebala sve briseve ponavljati kad je i ako je opet samo ureoplazma izolirana.
Sto se tice uzimanja briseva, nije isto kao u uzv jer dosta duboko mora gurnuti taj stapić ( da se tako izrazim ) a uzv sonda se ne stavlja tako duboko, kužiš??
Kažu da je dobro sto manje raditi uzv i preglede pogotovo, ali opet primjer jedan, ja a i koliko puno žena same sebi svakodnevno i to 3 puta dnevno stavljaju utrogestane vaginalno, je da je to samo kuglica ali opet se nešto svaki dan prčka, tako da mislim da ta sonda od uzv nije i nece nastetiti plodu.
Predlažem tebi da promjenis privatnog gin., ovako i onako placas to, pa onda bar možeš birati kod koga ces, a predlažem ti da vec, kad si tako zabrinuta da odes kod nekog strucnjaka. Ne znam kod koje privatne ides ali malo googlaj ili posalji meni pp pa cu ti napisati koje ja znam da su super.
Sa 6 tjedana ti se inace sve vidi, tako da kad ti dođeš sa 7 i pol ( za dva tjedna ) vidjeti ce se i otkucaji i sve.
Bebik,
Jako mi je žao ! Mislim da nitko od nas ti ovdje nema pametno sto reći ! Ne mogu ni zamisliti tu situaciju, stvarno.
Ivcy ti je dobro rekla. Mislim da bi svakako trebala pricekati radi carskog reza toliko koliko ti dokt.kažu jer stvarno postoji velika opasnost. Ne kažu oni to tako bzvz. Nije kasno ni sa 40 god.dns.
Ima puno prvorotkinja koje su na pragu a ako vec i nisu presle 40 - tu. Tako da mislim jos godina ili godina i pol, nece puno utjecati na godine.
Želim svu srecu u slijed.T :)
Ana Banana,
Neke žene - cure znaju u ranoj T imati oskudno krvarenje. Ali po mom iskustvu to nije dobar znak. Ne želim te strašiti ali ja bi svakako otisla na hitnu. Preporuciti ce ti mirovanje, dati ce ti terapiju i pregledati cete naravno.
Anci,
Pricekaj jos koji dan, pa napravi test.

Mono , ja odmah otisla s posla, pregledala me doktorica, za sad se sve cini u redu. Dala mi je duphaston, preporucila mirovanje i kontrola za 7 dana :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji