Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Siječanj 2017. 20:08

Zanimljivo kako o abortusu pricaju samo oni koji su se vec rodili..

mono1111
    11. Siječanj 2017. 20:36

Drage cure,

Potpisujem sa svima onima koje ste komentirale abortus.

Ja necu nista komentirati jer mislim da svi znaju sto mislim o svemu tome. Ja sam izgubila 3 bebe, a sve bi dala da se to nije dogodilo. I onda cujem nekoga tko bi to ucinio ( ne govorim o tebi nego o tvom decku) i uopće ne znam sto bi napisala. Jer se nema sto napisati ! 
    Želim ti svu srecu svakako !

mono1111
    11. Siječanj 2017. 20:51

Lory,
    Drago mi je da je sve u redu. Koji si sad tjedan ?
    Sto se tice posla, nemoj se zivcirati sad radi toga, vjerujem da cete se snaci nekako ! Sad je najvažnije da sve bude u redu s T ( što ce naravno biti ), a ostale stvari su nebitne, mislim znam da nisu nebitne jer od toga svi mi živimo, ali neka sad budu sporedne bar u razmisljanju.
    Evo samo jedan primjer. Nema možda bas veze s ovim ali ne može odmoći.
    Ja sam se jako živcirala radi posla, je da radim super posao, ali postoji tu 100 stvari koje nisu ok itd.ali nakon svega sto mi se izdogađalo, neke stvari jednostavno necu uzimati k srcu niti cu se zivcirati ! Pa postoje gore stvari od toga u zivotu ! Ljudi umiru od bolesti mladi, ginu u nesrecama, necije su te obitelji, ljudi gube bebe ( spontani npr.koji se meni tri puta dogodio ) i toliko gorih stvari postoji u životu, i onda se mi zamaramo nebitnim stvarima ! Nije vrijedno.
    Mislim da ljudi ( mi ) moramo usmjeriti se u nesto sto nam je bitno. Možda je nekome bitna karijera i to, ali meni nije i nema sanse, nemaaa sanse da se vise živciram oko nevažnih ljudi i oko posla.
    Kao sto sam i napisala, vratila sam se na posao i sad sam stalno u pokretu i jednostavno ne stignem razmisljati o tim stvarima koje su se dogodile, ali ako sve bude ok na uzv u petak, pricekati cemo mjesec dana i ponovno probati.
    Ne želim uzimati vecu pauzu jer bi mi to gore psihicki jos bilo, svakako necu do tada razmisljati o tome, ali mislim da je dobro fokusirati se na nesto sto želim i potruditi se ( bar koliko je u mojoj moci ) da to uspije.
    Naravno da dobro zboris ali najsretnija bi bila kada bi za mjesec dana ostala t i kad bi sve bilo ok ! To bi mi bio lijek za sve ove neuspjele pute.
    Kad opet imas pregled??

Petra,
    Napisala sam ti jos prije da odes na uzv u 6 tj, sa nekih 6 i pol jer ti se tad vidi sve, i plod i otkucaji.
    Ne moras cekati 8 tjedan, to ti tako socijalni kažu da nema smisla prije dolaziti, ali krivo kažu. Naravno, u vecini slucajeva se u 6 tjednu vidi sve.
    Sto se tice ureoplazme, ne znam. Znam da se inace cervikalni brisevi u T rade tek iza 12 tjedna, ne unam da li je to zato jer nije dobro prckati tako rano, pa ti je možda zato dokt.rekla da se lijeci tek od 12 tjedna. Možda nije mislila da se lijeci, jer ti i sad možes piti Azitromicin ( Sumamed ) koji je siguran u T.
    Kad opet ides na uzv?

A meni je kao prestalo ono smeđe krvarenje, nadam se iskreno da ce sve to dobro zavrsiti, mislim na kiretažu da ne moram ponovno ici.
    U petak vadim i betu ujutro i onda je pregled u 13 h.

• ana-banana
    11. Siječanj 2017. 23:19

Moja sestra je prije nekoliko godina isto bila trudna, presretna bila. Dijete prestalo rasti u 5 mjesecu, morala pobaciti. Od tad vise nije niti pokusavala..

Crna35
    11. Siječanj 2017. 23:38

Petra178 koji si test za trudnocu koristila?
    Meni je danas 29dc, od M nista.
    Inace mi je uredna i dolazi izmedu 26dc i 28dc.
    Radila 4 testa i 3 su bila negativna a na jednom je bila taaaaako slaba druga crtica da si mislim da umisljam mozda 

Crna35
    11. Siječanj 2017. 23:41

Nisam napisala da sam radila one jeftine testove s E-baya.Procitala sam da znaju zeznuti i da je Mono imala lose iskustvo s njima.

mono1111
    12. Siječanj 2017. 10:23

Crna 
    Da, ti testovi oni rozi s ebaya one step mislim nisu meni uopće pokazali ! Uopće !
    Onda sam otisla u ljekarnu i kupila Gravignost Mini, kosta oko 14 kn i odmah je poz.ispao samo sto je bila jako svijetla crtica. 
    Makar su pisale cure da je njima s ebaya pokazao plus. Ne znam, ali svakako je pouzdaniji onaj iz ljekarne, kupi i napravi taj, ako je T u pitanju pokazati ce sigurno.
    Držim figee :)

Crna35
    12. Siječanj 2017. 11:29

Jucer sam kupila Gravidnos mini.Sutra ujutro radim test pa cemo vidjeti 

• Petra178
    12. Siječanj 2017. 12:00

Mono rekla mi je prosli cet da doem za 2-3 tjedna, to je taman 6-7 TT. Nadam se da cu izdrzati do 7 pa mozda cuti srce 

Znam da sam vec sto puta govorila i mozda su glupa pitanja ali...
    koliko cesto se smije raditi uzv? bivse/sadasnje trudnice i google kazu da sto manje to bolje. s druge strane, meni ga je soc vec tri puta radila! svaki put kad dodem!! 
    prvi put sam bila radi temp i bolovanja dosla i tada se nije nista vidjelo, prosli cet GV i ZV, danas kao kontrola i opet mi je radila da vidi kako ide (vidi se GV, ŽV, EO). kad ista kazem, poludi jer tko je tu doktor i slicno...
    briseve mi ne zeli raditi da ne dira previse dolje (zar nije uzv isto??) jer ionako nema nista prije 12 TT od antibiotika, cak i ako imam nesto

znam sto svi mislite o soc.gin., mislim i ja ali to mi i moja privatna radi! koja (kuzim) hoce zbog para...i koja je pristala raditi bris sutra, ali inzistira na svim brisevima, ne samo ureaplasmi. opet izbijanje para ili potrebno?? jer sam prije 2mj radila sve, samo ureaplasma je bila pozitivna 10na4. kaze da moram sve, da se vidi ako ima promjena. pa po tome mogu svaki mj tako???
    prema njoj, ako jos imam ureaplasmu, moram hitno poceti s antibiotikom. 
    uzv ce isto raditi, pitam jesu li joj ok slike od danas da donesem, ali ne zeli, zeli sama vidjeti jer to ionako nije nista opasno nego najnormalnija pretraga u trudnoci!

uglavnom, soc je stedljiva koliko i privatna izbija iz dzepa!! mene samo zanima sto je stvarno normalno i potrebno, sto nije...jer platit cu sto moram, al ne zelim stetiti bebi!
    soc.je takva kakva je, privatna je jedna od boljih u zg! i zelim joj vjerovati, ali opet mi je sve to cudno...
    i obje krenu s tim e ako se nesto dogodi...gdje ja osjecam krivicu i sve pristanem, u nadi da ne bi trudnicu bespotrebno plasile..

jedva cekam drugu trudnocu, da bar neko iskustvo i znanje imam 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI