Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petra178
    08. Prosinac 2016. 12:16

Hvala ti puno!! I strpljiva si i puno pomognes savjetima 

Iz zg, krenula sam kod ulle marton, super mi se cini. ona je i inicirala briseve, sve pretrage itd pa cemo vidjeti. I ona je bila za sumamed, sad cekam jos par tjedana da se "ocisti" iz organizma, pa da mogu na kontrolni bris.

Nadam se uskoro uspjehu, iako mislim da nas je malo i panika ubila zbog svih sumnji na endometrozu itd te strahova koje smo prisli, a na kraju ispada da je sve ok.

• M@lena
    08. Prosinac 2016. 13:25

Napominjem da se ureaplasma urealyticum najcesce vraca, danas je nemas sutra je 10 na 5. Zahtjeva povremene kontrole da se provjeri je li se previse razmnozila. u kasnijoj trudnoci uzrokuje prijevremeni porod, tj pucanje vodenjaka prije termina. zato se cervikalni brisevi preporucuju prije trudnoce. Meni je u prvoj trudnoci bila 10na3, redovno pila probiotike (acidofile) i domaci kefir i rijesola je se u 2 tjedna. Nedavno sam radila ponovno briseve kad tamo bestija dosla na 10na5. Doktorica mi dala antibiotik Makcin, tablete i kremu za rodnicu. uz to sam pila kefir dva puta dnevno i caj (mjesavina lista origana i breze, majcina dusica i cvijet vrijeska) tri puta na dan po 2 dcl. Na ponovljenom nalazu nema ni traga ureaplasmi! Shvati to ozbiljno i rijesi je se, po mogucnosti skroooz!

mono1111
    08. Prosinac 2016. 16:18

Petra,
    Zasto sumnjas na endometriozu? Znaci ovako. Meni je u prvoj T kad je vec doslo do spontanog u Vinog.dr.napisao da imam cistu na lijevom jajniku, vjerovatno endometricna i da se ona dalje prati. Bila je tada mislim 2,5 cm.
    Isla sam i na color doppler da se uopće ustanovi da li je to endometricna cista i potvrdili su. Redovito sam vadila onaj neki kancerogeni marker i bio mi je na granici, nikad iznad red.vrijednosti.
    Moj bivsi gin ( u Remetincu ) je silno htio da ja to odem laparoskopski ukloniti i poslao me u Vinog. Tamo sam rredovito kontrolirala i svaki dr.a uvijek su se izmjenjivali rekli su da je to malo i da oni ispod 3 cm ne bi ni dirali jer se uklanjanjem ciste ukloni i dio jajnika, da i dalje samo pratim i sve to.
    Cista se meni povremeno smanjivala i odjedaput nekih 2, 3 mj.prije druge T je nestala ! Endometrioza ne nestane samo.
    Dr.u Petrovoj su se cudili da tko je meni rekao da imam endo.cistu da ona izaziva velike bolove i da nema sanse da je nestala samo tako. Bila je dvije godine.
    E sad, ne znam sto bi mislila ali nekako mislim da su vise u pravu ovi iz Petrove....
    Endometrioza ne mora samo biti na jajnicima nego mogu i drugi dijelovi biti zahvaceni ali ako nemas neke posebne jake bolove ne vjerujem da imas.
    I najcesce se pojavi na jajniku.
    Cula sam za Ulu Marton, meni ju je prijateljica preporucila, svi ju hvale. Napravi sad te pretrage kod nje sto ti savjetuje a ako ne upali, po mojem iskustvu preseli se u bolnicu, puno vise ce ti napraviti pretraga tamo i cijelu obradu, 100 posto i jos neces nista placati jer je sve preko uputnice.
    Nije da hvalim Petrovu, ima svakakvih odjela tamo, i sama sam se uvjerila ali ovdje na Humanoj su stvarno svi super. 

Slažem se s Bebich, ako su tebi hormoni uredni možda ni ne bi trebala uzimati nikakve cajeve.
    Iako je meni dr.rekla da mogu slobodno.
    Ali ako su ti ciklusi uredni, a jesu, radje možda nemoj.
    To se preporuca curama kojima su hormoni neuravnoteženi i onda vrkuta npr.regulira hormone.

Malena, dobro ti zboriš. Vjerovatno se i samim podizanjem imuniteta može bakterija riješiti. I ja mislim da ju je važnije riješiti prije T.
    Moja prijateljica je mislim imala 10 na 5, i nije se izljecila u T ali srecom sve je bilo ok.

barbara29
    08. Prosinac 2016. 16:38

Mono1111 tvoje postove sad pratim kao neku seriju! Hahhaha! I jedva čekam sutrašnji nastavak!  I da - cestitke!!!
    Dreams vjerujem da se bojis, ali nadam se da ces nam se uskoro javiti da si dobila svoj uranjeni božićni poklon!! 
    Ostale cure - mozda ce nam ovaj 12.mjesec biti plodonosniji nego prethodni kad se okupiramo kolačima i svim ostalim bozicnim obavezama...opustimo se i hop! Taman za valentinovo! 

mono1111
    08. Prosinac 2016. 17:35

Barbara,
    Hahahahahahhahahahhahah.
    Znam da pisem bibliju, ali moram sve napisati sto mi je napameti. :)

Megi1509
    08. Prosinac 2016. 19:25

Curke vidim da je pricate o ureoplasmi.. ja je dobila u prvoj trudnoci,i nedavno imala spontani zbog nje.. 
    Saznala sam da se moze izljeciti i biljnim vaginaletama,i sad sam zvala jednu apoteku i rekli su da ih rade medutim da nije sigurna dal ljeci i ureoplazmu jer se vise daju za ljecenje hiva.. to ja hvala Bogu nemam. i rekla mi je neka se raspitam sta ide u te vaginalete za ureoplasmu.. 
    Pa ako je koja probala s time i ako se sijeca od cega su molim vas da mi kazete.. 
    Zelim je se rijesit sto prije da mozemo na drugo dijete.. a dokle god je imam nemozemo jer je ogromna sansa da bi opet imala spontani a to stvarno nebi zeljela ponovo proci..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.