Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    17. Srpanj 2016. 19:36

ella31, meni je rekao jedan privatni ginekolog: ako je sve uredno kod oba partnera, do godinu dana pokušavanja je normalno tako da se nemoj nervirati. Ne znam kako je kod vas, pogotovo dal je sve kod tebe uredno (ciklus i ovulacije), ako da je moguće da je i psihološki, baš kad ti hoćeš ono neće. Možda da se još malo opustite i pokušavate pa ako ne ide i dalje onda napravite pretrage. U 40% slučajeva je problem kod muškog tako da ne bi bilo loše i da on napravi spermiogram. On to može napraviti s uputnicom svoje doktorice opće prakse, neovisno o tvom ginekologu pa krenite barem s time. A ako nisi zadovoljna ginekologom, preporučujem da se prebaciš kod nekog drugog koji će ti više pomoći i uputiti te negdje na daljne pretrage...
    Luki5, dobro podnosim ove hormone, jedino mi se čini da sam više napuhana. Vratim se s posla i dižem noge u zrak od težine, sva obuća koja mi je bila šira, sad je uska . E sad, dal je to od tableta ili vrućine, ne znam. Pola ciklusa pijem samo estrogen, a onda drugu polovicu kombinaciju estrogen i progesteron. E tu već kreće još veća napuhnutost, bolovi u donjem dijelu trbuha, nervoza i žešći PMS . Po tome sam odmah skužila da ću dobiti. Muž mi poludio uz mene, koje su to promjene raspoloženja bile. Al to je valjda normalan ciklus svake žene zar ne haha 

Ja uživam ovih dana na zraku, često sam na rolama, biciklu, idem u šetnje, družimo se što više možemo s prijateljima i na taj način se opuštam i zaboravljam na probleme sa začećem . Kako se vi opuštate?

LuKi5
    18. Srpanj 2016. 12:42

Suncokretica

ella31, meni je rekao jedan privatni ginekolog: ako je sve uredno kod oba partnera, do godinu dana pokušavanja je normalno tako da se nemoj nervirati. Ne znam kako je kod vas, pogotovo dal je sve kod tebe uredno (ciklus i ovulacije), ako da je moguće da je i psihološki, baš kad ti hoćeš ono neće. Možda da se još malo opustite i pokušavate pa ako ne ide i dalje onda napravite pretrage. U 40% slučajeva je problem kod muškog tako da ne bi bilo loše i da on napravi spermiogram. On to može napraviti s uputnicom svoje doktorice opće prakse, neovisno o tvom ginekologu pa krenite barem s time. A ako nisi zadovoljna ginekologom, preporučujem da se prebaciš kod nekog drugog koji će ti više pomoći i uputiti te negdje na daljne pretrage…
    Luki5, dobro podnosim ove hormone, jedino mi se čini da sam više napuhana. Vratim se s posla i dižem noge u zrak od težine, sva obuća koja mi je bila šira, sad je uska . E sad, dal je to od tableta ili vrućine, ne znam. Pola ciklusa pijem samo estrogen, a onda drugu polovicu kombinaciju estrogen i progesteron. E tu već kreće još veća napuhnutost, bolovi u donjem dijelu trbuha, nervoza i žešći PMS . Po tome sam odmah skužila da ću dobiti. Muž mi poludio uz mene, koje su to promjene raspoloženja bile. Al to je valjda normalan ciklus svake žene zar ne haha 

Ja uživam ovih dana na zraku, često sam na rolama, biciklu, idem u šetnje, družimo se što više možemo s prijateljima i na taj način se opuštam i zaboravljam na probleme sa začećem . Kako se vi opuštate?

Ej draga, jako mi se svida kako razmisljas, vjerujem da ce ti se to sve na kraju vratiti duplo pozitivno. :*
    Sto se tice napuhanosti, to je terapija u kombinaciji s vrucinom hehe Isto mi je tako bilo s estrogenom I progesteronom, a ta bolna menstruacija, nikakve tablete ne 
    pomazu nego stisnut zube I cekati da popusti. Uzas....Doduse, meni ti je estrogen propisan kao kriva terapija za moje stanje tako da sam imala s njim komplikacija dodatnih pa vjerujem da je I to sve skupa doprinjelo jos gorim nuspojavama. 
    Sto se tice PMS-a hahaha, mm me prvi put vidio pod PMS-om dok sam pila kontracepcije posto bez njih ga nemam. On je bio na rubu zivaca I reko da se odem lijeciti kod psihijatra hahaha Da ne pricam udetalje kako je to izgledalo 
    Ja se iskreno nadam da ce se nastaviti kod tebe situacija odvijati u pravom smjeru I tko zna, mozda I ta terapije bude dovoljna za malu mrvicu da se primi. 

14.06.2014. L ♥

• baby38
    17. Srpanj 2016. 22:53

Pozdrav trudilice moje
    Čestitam na plusićima koji su se pojavili dok sam izbivala !!!
    M i ja od euforije izostanka moje M bili presretni i ponadali se plusiću ,ali nažalost ništa od toga ...
    napokon me primio moj ginekolog ,koji usput tako malo priča da moram sve izvlačiti iz njega .
    Ugl..po njeogovom imam cistu na lijevom jajniku ( naravno nije rekao koliko veliku ),zbog koje je izostala ovulacija i zato M nema , dao mi je DUPHASTON 10 mg da pijem 10 dana i rekao da dođem u 8 mjesecu na pregled ponovo poslije M ( pa iskreno se nadam da će doći ovaj put ) . Jako malo rijeći dobijem od njega ,on većinom šuti
    Tražila sam ga da mi napravi briseve i vađenje spolnih hormona .
    Briseve mi je napravio i sad čekam nalaze do utorka ,a hormone mi je odbio ,bez nekog posebnoh obrazloženja ....

OhSoBoho
    18. Srpanj 2016. 08:06

jutro cure, 

hvala vam svima na čestitkama, divne ste sve! 

ja još uvijek u nevjerici, čekam pregled u petak da uzv potvrdi da je sve u redu.
    pritisak kao pred mengu manje-više uvijek prisutan, ostalih simptoma nemam :)

Suncokretica, nismo stigli do MPO, prirodnim putem je došlo 

b-b-k
    18. Srpanj 2016. 08:30

Evo da vam javim plan - čekam idući ciklus kada bi trebala doči 9.8.2016. (NADAMO SE DA NEĆE  ) pa idem vaditi krv za spolne hormone i štitnjaču i to privatno u Croatiu polikliniku imam kod njih dopunsko pa će me ispast nešto jeftinije nekih 300 kn ali su nalazi gotovi isti dan. I onda sa nalazima kod ginekologa pa da vidim kaj će reći   dok se sama ne pokrenem nitko me neće a pogotovo ne ginekolog

ally1985
    18. Srpanj 2016. 12:16

Dobar dan buduće mame:).
    Trebam Vašu pomoć.
    Prošli tjedan sam vadila spolne hormone i danas dobila nalaze. Ako mi koja može pomoći sa svojim savjetom, sada sam uplašena, jer mi kraj pojedinih dijelova pišu zvjezdice i ne znam što to znači.
    Ovakav mi je nalaz:
    TSH: 2,560 ( 0,27-4,2)
    LH: 12,8 ( 2,4-12,6)-tu mi je zvjezdica*
    FSH: 10,21 (3,5-12,5)-i tu mi je zvjezdica*
    PRL: 216 (102-496)
    Estrdiol: 74,0 ( 45,4-854)-i tu mi je zvjezdica

Pa Vas ja molim ako koja od Vas zna procitati ovaj nalaz da mi kaze kakav je, jer po meni je ovo ok, ali me muce te zvjezdice.
    Ovo je bilo na 4 dan ciklusa, a od danas mi ginekolog na godisnjem. Pojest cu se dok mu ne odnesem nalaz, a 28.07. idem vaditi ostale hormone na 21 dan ciklusa.

Unaprijed se zahvaljujem na svakoj pomoci.

LuKi5
    18. Srpanj 2016. 13:10

ally1985

Dobar dan buduće mame:).
    Trebam Vašu pomoć.
    Prošli tjedan sam vadila spolne hormone i danas dobila nalaze. Ako mi koja može pomoći sa svojim savjetom, sada sam uplašena, jer mi kraj pojedinih dijelova pišu zvjezdice i ne znam što to znači.
    Ovakav mi je nalaz:
    TSH: 2,560 ( 0,27-4,2)
    LH: 12,8 ( 2,4-12,6)-tu mi je zvjezdica*
    FSH: 10,21 (3,5-12,5)-i tu mi je zvjezdica*
    PRL: 216 (102-496)
    Estrdiol: 74,0 ( 45,4-854)-i tu mi je zvjezdica

Pa Vas ja molim ako koja od Vas zna procitati ovaj nalaz da mi kaze kakav je, jer po meni je ovo ok, ali me muce te zvjezdice.
    Ovo je bilo na 4 dan ciklusa, a od danas mi ginekolog na godisnjem. Pojest cu se dok mu ne odnesem nalaz, a 28.07. idem vaditi ostale hormone na 21 dan ciklusa.

Unaprijed se zahvaljujem na svakoj pomoci.

Pozdrav! Dobrodosla nam.
    Javi kakav je progesteron.

Po ovim nalazima se da iscitati da imas lh/fsh inverziju koja nosi sa sobom anovulatorne cikluse. Omjer lh I fsh bi trebao biti gledajuci savrsen ciklus 1:1, 5, otprilike, u korist fsh. Tebi je lh visi od fsh sto znaci da su u inverziji makar su u referentnim vrijednostima okvirno. 
    Estradiol je vise ka donjoj granici ali je u referentnim vrijednostima sto je vjerojatno posljedica anovulacijskog ciklusa. Koliko ti inace traju ciklusi? Jesu li ti duzi? 
    TSH je hormon koji pokazuje rad stitne zlijezde, on ti je super, znaci sa stitnom je sve ok. 
    Vjerojatno ces dobiti nekakvu terapiju da se izreguliraju ciklusi zbog te nepravilnosti, da se potakne ovulacija. To ne znaci da ti nemas ovulacije, vec da ne dolazi do ovulacija u vecem broju ciklusa nego je normalno. Kakvi su ti jajnici ultrazvucno? Jedu li policisticni? 

Nije to toliko strasno koliko se cini. Objasniti ce ti ginekolog. Eto samo da znas na cemu si do pregleda. Sretno I javljaj nam sve novosti. 

14.06.2014. L ♥

Što me ne ubije, to me ojača...

vavica7625
    18. Srpanj 2016. 13:18

Dobar dan cure! Uglavnom, mene je moja ginekologica poslala na humanu reprodukciju al samo zato kaj sam lagala da se trudimo već dvije godine, a zapravo je jedna godina u pitanju, inače sumnjam da bi, a ova na humanoj na sv duhu je nekak ravnodušna, kao mlada sam pa stignem, al halo!! pa kolko bi trebala čekati! Nekaj očito ne valja kad nisam godinu dana ostala trudna!! i da im je tak svejedno, nemrem vjerovat! Ne znam dal može još kaj biti osim te prohodnosti?? tek 7.9. idem na sveti duh da mi veli kaj dalje, nadam se da će to biti prohodnost..jer ću izluditi! Čini mi se kao da nikad neću ostat trudna, ko da je to jednostavno nemoguće...

...infinite dreams...

vavica7625
    18. Srpanj 2016. 13:20

E da, i kad dođem doma ću vam napisati nalaz muževog spermiograma da mi vi kažete kaj mislite, jer piše normozoospermia, al meni se čini dosta graničan nalaz pa čisto da mi velite svoje mišljenje...

...infinite dreams...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI