Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    12. Srpanj 2016. 20:31

Luki kad citam kroz sto sve prolazis i onda jos nama dajes savjete uf..hormoni me pucaju! Ali vjeruj da ce sve biti bolje, treba uvijek biti optimist i gledati dalje! 
    Danas mi je prijateljica usla u 27.tjedan trudnoce medjutim dr.joj rekla da je posteljica prezrela i da mora mirovati, medjutim nista nije objasnila. Spotala ju je za kilazu, dobila je 14kila i sad je dobila dijetu. Tolik je uznemirena da je uspjela sve to prenijeti na mene, nosi curicu. Ne zna sto to u biti znaci i na koji nacin mirovati jer ni ne radi bas nesto.. uf koma, sad se nsrucila i privatno da jos jednom provjeri.. ja se samo nadam da ce biti dobro. Curka joj ima 1kg. 

Luki, tvoj sincic sitnis pa na kraju 3.3kg hehe sto mene onda ceka hehe

Ivcy1306
    13. Srpanj 2016. 12:12

Pozz curke, evo pitanje.. sutra ulazim u 24.tjedan trudnoce a danas sam vec radila ogtt, u ambulanti sam srela jednu curu koja je 29tjedana trudna i rekla mi je da je ovo prerano sto ja radim, e sad mene zanima i vase misljenje dali je prerano me poslao ili je ipak to ok? 
    Inace cure koje to ceka, nije tako strasno,slatko je ali s obzirom da sam ranom zorom bila gladna samo sam iskrenula na eks casu punu i jos komentirala kako je fino hehe
    Drzite mi se, zelim vam svima plusice uskoro!! 

LuKi5
    13. Srpanj 2016. 12:43

Ivcy1306

Pozz curke, evo pitanje.. sutra ulazim u 24.tjedan trudnoce a danas sam vec radila ogtt, u ambulanti sam srela jednu curu koja je 29tjedana trudna i rekla mi je da je ovo prerano sto ja radim, e sad mene zanima i vase misljenje dali je prerano me poslao ili je ipak to ok? 
    Inace cure koje to ceka, nije tako strasno,slatko je ali s obzirom da sam ranom zorom bila gladna samo sam iskrenula na eks casu punu i jos komentirala kako je fino hehe
    Drzite mi se, zelim vam svima plusice uskoro!! 

Draga, 24. Tj. za ogtt nije prerano. Doduse rade ga od 25. do 29 tjedna ali il imas gdm ili nemas. Ranije rade test kad sumnjaju da je..Zaboravila sam napisati prije to sto se tice kila nakupljenih...Kada je sve s trudnocom ok I nema dijabetesaa onda kile mogu predstavljat problem samo u smislu pretjerano nakupljenih kila poslije poroda, da povecavaju rizik od pojave dijabetesa, oticanja I svega, ali I ne mora znaciti. 
    Kod tako prerano sazrele posteljice bitna je prehrana, zdrava prehrana I vjerojatno ju je zato spotala za kile da pripazi da ne ni doslo do vecih komplikacija. 

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    13. Srpanj 2016. 12:36

aanaa, istina, mi smo te koje najvise vremena provodimo s njima....Evo moram pohvaliti L-a, tako mi je uljepsao dan, prvi put se sam popeo uz stepenice, doduse izveo je to svojevrsno stilski, toliko slatko, cvrsto se uhvatio za ogradu objerucke I uz nju penjao, a kad se na kraju uspio ppopeti bio je toliko sretan I uzbuden da se zaletio prema liftu, raspao ko kruska na pod I puknuo od smijeha...Meni su dosle suze od smijeha hahaha Smijao se od srca  
    Draga moja, dok ne dode M nista nije gotovo, a zelja I nadanje su uvijek tu, jednom ce se ta zelja pretvoriti u stvarne simptome I pokazati ce se plus

Ivcy, draga moja, ne znam ako je gin. sto rekla tvojoj prijateljici ali 
    kod prerano sazrele posteljice je bitno da sto vise lezi na lijevom boku jer je protok kisika I hranjivih tvari najbolji u tom polozaju, u vecini slucajeva kad se zene pridrzavaju tog mirovanja bez problema doguraju do termina neke cak I prenesu I sve bude ok s bebicom. Prerano sazrela posteljica zna biti I posljedica nedostatka nekog od vitamina. Pa ne bi bilo na odmet da joj to provjere, ne znam ako je uzimala kakve dodatke prehrani I preparate do sad? 
    Samo pozitivno I sasvim je normalno da strahujes kroz trudnocu, uvijek kazem, briga zadijete pocinje od onog trenutka kad se zacme, malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga. To je taj mmajcinski instinkt. 
    Iskreno, bila sam na rubu zivacaI svaki put bi si govorila, proci ce, proci ce...Ima dana da mi dode iskociti iz koze, ali onda dode sljedeci I sve je lakse...Rekla nam je jucer zena u Centru da je L unikat, da jos nisu imali toliko komplicirano dijete kao sto je on, sto se tice hranjenja I svega, pretpostavlja da mu je vecina toga karakterna I savjetovala nam je da skupimosve zivce koje imamo jer da smo dobili uzasno tesko dijete za odgojiti....Tim teze jer je jako inteligentan...Ima ogroman strah od nepoznatog I novog, to mu je emocionalno, I jako je sramezljiv, zbunjuje I njih tamo. Uglavnom ne gine nam psiholoska procjena, ima te neke karakteristike koje imaju djeca iz spektra ali nije mu to jer 
    ima odlicnu interakciju s nama I verbalno jako brzo napreduje. Uglavnom, rekla nam je da je kompliciran do srzi hehe Lukavac mali 

14.06.2014. L ♥

• aanaa
    13. Srpanj 2016. 19:04

LuKi  a joj dusa medena, hehe vidis kako nam nasi mali princevi uvijek izmame osmjeh, zaboravis sve poteskoce,uz samo jedan njihoiv osmijeh ili nesto novo sto urade… Svaka cast za L  ma joj, ja sam jutros radila test, naravno negativ, trebam dobiti sutra ili u petak, meni su ciklusi od 30 nekad 35 dana… Vrag mi neda mira pa bezveze radim te testove… Uzela sam caj vrkutu, ne znam da li ima ovdje zena koje su ju pile i ako jeste kakva su iskustva

Meow
    13. Srpanj 2016. 23:01

aanaa

LuKi  a joj dusa medena, hehe vidis kako nam nasi mali princevi uvijek izmame osmjeh, zaboravis sve poteskoce,uz samo jedan njihoiv osmijeh ili nesto novo sto urade… Svaka cast za L  ma joj, ja sam jutros radila test, naravno negativ, trebam dobiti sutra ili u petak, meni su ciklusi od 30 nekad 35 dana… Vrag mi neda mira pa bezveze radim te testove… Uzela sam caj vrkutu, ne znam da li ima ovdje zena koje su ju pile i ako jeste kakva su iskustva

hej ja sam pila vrkutu i marulju, dnevno oko litru tog mixa, i taj ciklus sam zatrudnjela. 
    od vrkute nisam nis posebne simptome imala ali marulja mi je pojacala ovulaciju uzas jako, tak da mi je curio van plodni iscjedak ujutro. al ja sam se bas drzala propisane kolicine. okus jeodvratan, a ne smijes zasecerit..al naviknes se nakon dan dva

Jer sutra je novi dan
    I slaba jaca sam 🍀💕😃💑💋🍀

Ivcy1306
    13. Srpanj 2016. 20:07

Luki hvala ti! Pitala sam ju, nije na nikakve posebne pretrage pa cak ni stitnjacu nije provjerila. Danas je promjenila gin.pa cemo vidjeti dalje sto ce joj reci. 
    Inace pitala si me za proteine, pise mi na nalazu od mokrace proteini 0 ali ti ja ne znam sto to znaci itd.vidim da su mi neke stavke niske a neke visoke na krvnoj slici. Erc 3.80 (3.86-5.08)
    Hb 117 (119-157)
    Htc 0.345 (0.356-0.470)
    RDW 18.7 (9.0-15.0)
    Neutrofilni 76.4 (44-74) 
    To mi u krvnoj slici nije dobro, sve ostalo je. Sto se tice ogtt GLU 0' je bio 4.5, a nakon 12' je bio 4.8.

Ivcy1306
    13. Srpanj 2016. 20:09

E da i pise mi ph u mokraci 5, ne stoji nikakav znak da nevalja ili valja pa ni to ne znam.. valjda je ok. Hehe otkako sam popila tu glukozu danas, maleni mi samo skace hehe

Zabica29
    13. Srpanj 2016. 21:57

Bok cure. Evo ja nisam pouzdano ni tamo ni vamo pa ne znam gdje se požaliti, a vi ste mi bile topla potpora. Danas sam bila na prvom pregledu i očekivala nešto vidjeti, jer sam po mom proračunu 6+2. Doktor me pitao jel cu se onesvijestiti i pokazao mi 2 gestacijske vrećice. Nažalost samo u jednoj se vidi Žv, a u drugoj ne, i da je to kao puno manja trudnoća. Dobila sam duphaston, vadit betu i za tjedan dana ponovo na pregled. Muž je bio iznenađen ali i uvjeren da je baš to to što nam je sudbina pripremila, a ja sam stalno u nekim fobijama. Sad trenutačno da su obje bebe odustale...
    Nekako kao da stalno iščekujemo prijeći neki prag, npr. Plus na testu, otkucaji na prvom pregledu, preživjeti prvo tromjesečje, preživjeti porod...a sa svakim prijeđenim pragom otvara se eksponencijalno veći broj potencijalnih briga i problema... no to je valjda bit roditeljstva? Treba samo znat uživati u svakoj od faza. 
    Stoga cure moje, drage trudilice, nadam se da uživate u ovoj fazi, jer ima i ona ipak svoje draži... Nadam se da će skoro krenuti kod vas neki babyboom, ja bi da dođe nova tema proljetne bebe 2017... ove zimske su mi preozbiljne 

Meow
    13. Srpanj 2016. 23:04

Zabica29

Bok cure. Evo ja nisam pouzdano ni tamo ni vamo pa ne znam gdje se požaliti, a vi ste mi bile topla potpora. Danas sam bila na prvom pregledu i očekivala nešto vidjeti, jer sam po mom proračunu 6+2. Doktor me pitao jel cu se onesvijestiti i pokazao mi 2 gestacijske vrećice. Nažalost samo u jednoj se vidi Žv, a u drugoj ne, i da je to kao puno manja trudnoća. Dobila sam duphaston, vadit betu i za tjedan dana ponovo na pregled. Muž je bio iznenađen ali i uvjeren da je baš to to što nam je sudbina pripremila, a ja sam stalno u nekim fobijama. Sad trenutačno da su obje bebe odustale…
    Nekako kao da stalno iščekujemo prijeći neki prag, npr. Plus na testu, otkucaji na prvom pregledu, preživjeti prvo tromjesečje, preživjeti porod…a sa svakim prijeđenim pragom otvara se eksponencijalno veći broj potencijalnih briga i problema… no to je valjda bit roditeljstva? Treba samo znat uživati u svakoj od faza. 
    Stoga cure moje, drage trudilice, nadam se da uživate u ovoj fazi, jer ima i ona ipak svoje draži… Nadam se da će skoro krenuti kod vas neki babyboom, ja bi da dođe nova tema proljetne bebe 2017… ove zimske su mi preozbiljne 

zabica prvo cestitam, mozda ce biti blizanceki! 
    drugo, ja sam dosla na pregled kad sam po mengi bila 6. tjedan a nije se vidio plod, samo zv. rekla je doktorica da je moguce da imam duze cikluse pa je trudnoca manja, nakon tjedan dana sam.dosla na.kontrolu, i vidjelo se veliko srceko. nemoj se brinuti puno, opusti se, ne mozes nista promijeniti, al.sigurno ako se.smiris, biti ce ti lakse.

LuKi5
    14. Srpanj 2016. 12:59

Zabica29

Bok cure. Evo ja nisam pouzdano ni tamo ni vamo pa ne znam gdje se požaliti, a vi ste mi bile topla potpora. Danas sam bila na prvom pregledu i očekivala nešto vidjeti, jer sam po mom proračunu 6+2. Doktor me pitao jel cu se onesvijestiti i pokazao mi 2 gestacijske vrećice. Nažalost samo u jednoj se vidi Žv, a u drugoj ne, i da je to kao puno manja trudnoća. Dobila sam duphaston, vadit betu i za tjedan dana ponovo na pregled. Muž je bio iznenađen ali i uvjeren da je baš to to što nam je sudbina pripremila, a ja sam stalno u nekim fobijama. Sad trenutačno da su obje bebe odustale…
    Nekako kao da stalno iščekujemo prijeći neki prag, npr. Plus na testu, otkucaji na prvom pregledu, preživjeti prvo tromjesečje, preživjeti porod…a sa svakim prijeđenim pragom otvara se eksponencijalno veći broj potencijalnih briga i problema… no to je valjda bit roditeljstva? Treba samo znat uživati u svakoj od faza. 
    Stoga cure moje, drage trudilice, nadam se da uživate u ovoj fazi, jer ima i ona ipak svoje draži… Nadam se da će skoro krenuti kod vas neki babyboom, ja bi da dođe nova tema proljetne bebe 2017… ove zimske su mi preozbiljne 

Ej draga, kao prvo cu ti reci da je taj strah I zabrinutost sasvim normalna stvar I da te u potpunosti razumijem. Sve je to jako stresno I normalno je da si sva ubrizi I osjecas se tako, svaka zena kojoj je stalo do djeteta se tako osijeca I tako razmislja 
    Ja sam uvjerena da ce beta biti kako treba s obzirom da je zm prisutna. 
    Svi se ravnaju po zadnjoj menstruaciji kao temelju odredidavanja tjedna trudnoce ali je prava rijetkost da zene imaju ovulacije onako po skolski po sredini ciklusa. Bas da bi izbjegli takve situacije doktori savjetuju sto "kasniji" prvi pregled, jer kod velikog broja trudnica je trudnoca u biti manja nego racunajuci po zadnjoj menstruaciji. Duphaston je takozvani cuvar trudnoce. 
    Pokusaj sto vise pozitivno razmisljati. Tvoja malena mrvica  
    treba to. Uvjerena sam da ces dobiti potvrdu kako je sve ok, a ovo je samo jedna u nizu stepenica koje moras proci, svaka trudnoca, koliko god divno to stanje bilo, ispunjeno jebrigom I strahom hoce li sve proci kako treba. Zao mi je zbog druge mrvice, zvucati ce grubo, ali na to jednostavno ne mozes Iimati nikakvog utjecaja, samo se nastavi boriti dalje I hrabriti svoju bebicu. 
    Ako ti bilo sto treba tu smo, iskreno mi je zao sto moras kroz to iscekivanje I neizvjesnost prolaziti, voljela bi ti pomoci kako god znam, eto, makar rijecima, mislim da I one puno znace, jer znam kroz sto prolazis I koliko je u tim trenucima bitna pozitivno nastrojena, ohrabrujuca okolina I koliko je tesko okrenuti se optimizmu, ali mozes ti to 

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    14. Srpanj 2016. 13:22

Zabica29

Kada bi ti onda trebao biti termin?? Nemoj se bojati.. meni je moja majka draga rekla sto si vise pod stresom nervozna negativna to vise vraga dozivas.. samo opusteno... i za sve sto se dogodi ja uvijek razmisljam..a valjda je bas tako moralo biti.. e pa onda ti otvori proljetne bebe 2017 ❤ evo odmah ce ti se i OhSoBoho pridruziti

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

[/url

LuKi5
    13. Srpanj 2016. 22:13

aanaa, da da, sad slijedi silazenje, tu je jos skroz nezainteresiran I nema koncentracije, svugdje gleda samo ne u stepenice...Sve manje jede, danas mi je pojeo samo 3 obroka, ne kuzim ga vise uopce, pretpostavljam da mu je to bio bunt posto je cijeli dan bio kaotican, nervozan...Ja ne znam od kud njemu energija kad nista ne jede, a ima energije za njih 10...Sto se tice vrkute, bilo je pozitivnih iskustava, a I negativnih, nekima bi popravila ciklus, a nekima bi napravila darmar od urednog ciklusa...Zajednicko je bilo, jaci simptomi ovulacije, I bujanje grudi...Probaj draga, bolje krenuti s prirodnim. :))) Poznato mi je to piskenje testova  Ja ti draga u zivotu nisam popiskila niti jedan test niti trakicu hahaha  Pusa draga, tebi I tvom princu

Ivcy, proteini 0 su savrsen nalaz bas kako bi I trebalo biti, jer kad ih ima onda upucuju na probleme s bubrezima, to sto suovi neki parametri malo poviseni Iili snizeni je kao da su u referentnim vrijednostima, to ti je sve ok, moze biti da si imala neku upalu ili virozicu toliko slabu da je neprimjetna I tako se odrazi na krvnu sliku, u biti to ti je dobar nalaz. Ph je takoder kako I treba biti. OGTT pokazuje da nemas GDM. Svi su nalazi super :))) Samo neka tako I ostane Ove su ti kratice za hemoglobin, eritrocite, hematokrit, I izdiferencijalne krvne slike neutrofilni granulociti seg.

Sad sto se tice tog gin. kod kojeg ti je prijateljica bila, bolje da ne kazem, nadam se da novi gin. nece biti tako nemaran I da ce joj na kraju sve proci u najboljem redu...Ufff 

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI