Vecer drage zene, da vam se javim napokon. Mislim da sam uspila sve pohvatati. Biti ce naknadnih poruka ako nesto izostavim
b-b-k, javljaj nam sve novosti.
bubicaaa, a to ti onda valjda od stresa skace. Stitnjaca je jako osjetljiva po tom pitanju.
Kazu da, da su zene tad najplodnije, noseci se onom pretpostavkom da su jajnici tad u punom pogonu, ali to je sve zaista jako individualno I ne mora znaciti. Na svakoga kontracepcija djeluje drugacije.
Najbolje bi ti bilo za pocetak kontrola kakvo je stanje sa stitnjacom. Cisto da se to eliminira. Probaj se sto vise opustiti (znam da je fraza vec isfucana ali ima nesto I u tome) pa ako bas ne ide onda daljnje pretrage.
Vavica, haha tebi ti preparati pusti imaju djelovanje kao meni sedativi hahaha placebo
Ne bi me cudilo da na kraju bas ta prohodnost odnosno neprohodnost jajovods budu kocnica, jer stvarno ne znam sto bi ti jos savjetovala drugo, osim vezano uz prehranu da probas izbaciti gluten I unos secera na minimum, voce takoder sadrzi secer, fruktozu. Iako, sve je to rekla kazala posto je trudnoca oduvijek bila I ostala pravi misterij u vidu da ne postoji formula. Neki put nema nikakvog medicinski opravdanog razloga zasto toliko
treba za zacece.
Izgleda da najlakse pijanstvo vodi ka istom hahahaha Sala...ali stvarno zna ubiti u pojam :)
Suncokretica, drago mi je da ti je menstruacija napokon stigla, uz estrogen, ali eto je....Kako podnosis terapiju estrogenom?
Vjerujem da ti je koliko god bolna bila pao kamen sa srca sto je napokon dosla. Bas te napatila. Zelim ti kao prvo zazeliti puno srece u daljnjoj borbi za svoju bebicu. Nadam se da ce nalazi biti bolji nego prije I da nece biti nekih dodatnih pretraga. Draga, hvala ti, u nekim segmentima ide ka boljem dok u drugima ka gorem...Drago mi je sto smo dosli na vrijeme. :)
Zabice, to je potpuno razumljivo, pa meni ti nije bilo jasno kako u trudnoci, posebice nakon poroda zasto placem, ono iz cista mira udri u plac, pa se raznijezim sva, pa sva neka u strahu I panici, a nikad nisam bila takva, tip sam osobe koja ce se smijati iz svega glasa umjestk da placem. Jednostavno hormoni cine svoje, nema vece ljubavi od te prema djetetu. Neraskidiva veza. Drago mi je da imas podrsku I puno pozitive s muzeve strane jer puno puno to znaci....Evo, primjer, niti mjesec dana od poroda, reklama na TV-u, mala beba, ja ronim suze, mm-u nista jasno I samo mi govori da si nadem psihijatra hahaha
Bile ste mi I ostale velika podrska I stvarno mi je iznimno drago ako mogu kako pomoci. Ispratila sam trudilica I trudilica I svaka mi je prirasla srcu na svoj nacin. Svaki plus me veselio kao da je moj. :)
14.06.2014. L ♥
LuKI5 :) pozdrav Pila sam pronizon do završetka osnovne škole...i nije bilo od tad nikakvih simptoma...nisu mi rekli zbog cega sam imala taj lupus ni ništa..živim na jugu Hrvatske i poslali su me u Zagreb na intezivno lijecenje.I izljecili su me.Ne znam zasto toliko dugo cekam nalaze iz Petrove bolnice mislila sam ih sutra nazvati pa pitati.Niti jedan papir nisam dobila iz nase bolnice niti znam sto mi se tocno događa osim ovog sto su me zvali iz moje bolnice i rekli u kratkim crtama da je taj lupus u pitanju i nešto o eritrocitima totalno neprofesionalno.U doktora sam vadila prosle god papa test i on je bio u redu.Dakle sve sto je van toga nisam vadila i da sam ga i pitala mislim da bi bio neuljudan prema meni.
ek
Jel mozes promijeniti doktora? ispricaj mu sve i on ce te poslati na briseve, papu, vadjenje hormona... ako imas autoimunu mozda imas previsoka antitijela pa stete zacecu... trebas naprsviti veliki sken tijela, pogotovo s autoimunom jer lupus se moze opet aktivirati
ella31, meni je rekao jedan privatni ginekolog: ako je sve uredno kod oba partnera, do godinu dana pokušavanja je normalno tako da se nemoj nervirati. Ne znam kako je kod vas, pogotovo dal je sve kod tebe uredno (ciklus i ovulacije), ako da je moguće da je i psihološki, baš kad ti hoćeš ono neće. Možda da se još malo opustite i pokušavate pa ako ne ide i dalje onda napravite pretrage. U 40% slučajeva je problem kod muškog tako da ne bi bilo loše i da on napravi spermiogram. On to može napraviti s uputnicom svoje doktorice opće prakse, neovisno o tvom ginekologu pa krenite barem s time. A ako nisi zadovoljna ginekologom, preporučujem da se prebaciš kod nekog drugog koji će ti više pomoći i uputiti te negdje na daljne pretrage...
Luki5, dobro podnosim ove hormone, jedino mi se čini da sam više napuhana. Vratim se s posla i dižem noge u zrak od težine, sva obuća koja mi je bila šira, sad je uska . E sad, dal je to od tableta ili vrućine, ne znam. Pola ciklusa pijem samo estrogen, a onda drugu polovicu kombinaciju estrogen i progesteron. E tu već kreće još veća napuhnutost, bolovi u donjem dijelu trbuha, nervoza i žešći PMS
. Po tome sam odmah skužila da ću dobiti. Muž mi poludio uz mene, koje su to promjene raspoloženja bile. Al to je valjda normalan ciklus svake žene zar ne haha
Ja uživam ovih dana na zraku, često sam na rolama, biciklu, idem u šetnje, družimo se što više možemo s prijateljima i na taj način se opuštam i zaboravljam na probleme sa začećem . Kako se vi opuštate?
Pozdrav trudilice moje
Čestitam na plusićima koji su se pojavili dok sam izbivala !!!
M i ja od euforije izostanka moje M bili presretni i ponadali se plusiću ,ali nažalost ništa od toga ...
napokon me primio moj ginekolog ,koji usput tako malo priča da moram sve izvlačiti iz njega .
Ugl..po njeogovom imam cistu na lijevom jajniku ( naravno nije rekao koliko veliku ),zbog koje je izostala ovulacija i zato M nema , dao mi je DUPHASTON 10 mg da pijem 10 dana i rekao da dođem u 8 mjesecu na pregled ponovo poslije M ( pa iskreno se nadam da će doći ovaj put ) . Jako malo rijeći dobijem od njega ,on većinom šuti
Tražila sam ga da mi napravi briseve i vađenje spolnih hormona .
Briseve mi je napravio i sad čekam nalaze do utorka ,a hormone mi je odbio ,bez nekog posebnoh obrazloženja ....
jutro cure,
hvala vam svima na čestitkama, divne ste sve!
ja još uvijek u nevjerici, čekam pregled u petak da uzv potvrdi da je sve u redu.
pritisak kao pred mengu manje-više uvijek prisutan, ostalih simptoma nemam :)
Suncokretica, nismo stigli do MPO, prirodnim putem je došlo
Evo da vam javim plan - čekam idući ciklus kada bi trebala doči 9.8.2016. (NADAMO SE DA NEĆE ) pa idem vaditi krv za spolne hormone i štitnjaču i to privatno u Croatiu polikliniku imam kod njih dopunsko pa će me ispast nešto jeftinije nekih 300 kn ali su nalazi gotovi isti dan. I onda sa nalazima kod ginekologa pa da vidim kaj će reći
dok se sama ne pokrenem nitko me neće a pogotovo ne ginekolog
Dobar dan buduće mame:).
Trebam Vašu pomoć.
Prošli tjedan sam vadila spolne hormone i danas dobila nalaze. Ako mi koja može pomoći sa svojim savjetom, sada sam uplašena, jer mi kraj pojedinih dijelova pišu zvjezdice i ne znam što to znači.
Ovakav mi je nalaz:
TSH: 2,560 ( 0,27-4,2)
LH: 12,8 ( 2,4-12,6)-tu mi je zvjezdica*
FSH: 10,21 (3,5-12,5)-i tu mi je zvjezdica*
PRL: 216 (102-496)
Estrdiol: 74,0 ( 45,4-854)-i tu mi je zvjezdica
Pa Vas ja molim ako koja od Vas zna procitati ovaj nalaz da mi kaze kakav je, jer po meni je ovo ok, ali me muce te zvjezdice.
Ovo je bilo na 4 dan ciklusa, a od danas mi ginekolog na godisnjem. Pojest cu se dok mu ne odnesem nalaz, a 28.07. idem vaditi ostale hormone na 21 dan ciklusa.
Unaprijed se zahvaljujem na svakoj pomoci.
Što me ne ubije, to me ojača...
Sortiraj odgovore
Najstariji