Tanija, kamin je super, svaka čast...baš odlično :)
Obama draga, kod mene vrvi sve od mučnina, ali se ne predajem..
Jana, kojem ti ginek. hodaš?

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Tanija moram reci da si zaista kreativna osoba. Jako je lijep kamin i svida mi se ideja,isto tako je jako lijepo i ono sto si prije objavila sto si radila na grani. Jako kreativno
Tanija- svaka cast zeno.. Vec sam jucer na fb vidila, pre 👏🏻👏🏻👏🏻
Ivana- zelim ti da sta prije ugledas svoj +, obama takodjer 😘
Ja sam do sad generalno sredjivala stan, jos moram ves posloziti. Uf, bas san se izmorila i kad sidnem tesko mi se onda opet pokreniti :)
Sta vi radite?
pozdrav curke
evo mene ponovo! nakon skoro godinu dana krenuli u akciju...ponovo. bez prevelikih ocekivanja ali ipak postoji nada i zelja da cemo ugledati plusic prije nove godine!
krenula sam citati postove ali toga ima jakoooo puno pa stoga cestitam novim plusicima i nadam se da ce svi dobiti najbolji moguci poklon uskoro a to je veliki veliki plus

![]()
Drage cure, ne znam jeste li me i vi pitale za jedan recept, pa vam ga svejedno šaljem, nek se nađe :)
Kuglof od naranče i limuna
Sastojci:
180 g maslaca ili margarina
180 g šećera
4 jaja
200 g brašna
2 dcl kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 g škrobnog brašna (gustin)
naribana korica jedne naranče i jednog limuna
malo soli
SIRUP: sok od naranče, malo šećera
POSTUPAK:
Pomiješati brašno s praškom za pecivo i gustinom.
Posebno umutiti margarin, šećer, vanilin šećer te korice limuna i naranče.
Dodati jedno po jedno jaje i malo soli. U to dodati prosijano brašno koje ste prethodno pomiješali s gustinom i praškom za pecivo te vrhnje.
Sve sastojke sjediniti i uliti u namašćen kalup. Peći oko 30-40 min na 180 stupnjeva. (Ja vidim kad je gotovo na oko, vjerujem da i vi)
Kad je pečen, istresti ga iz kalupa i polijati vrućim sirupom.
SIRUP: Sok od naranče i šećer staviti na vatru i miješati dok se šećer ne otopi.
DOBAR TEK
Drage cure, ne znam jeste li me i vi pitale za jedan recept, pa vam ga svejedno šaljem, nek se nađe :)
Kuglof od naranče i limuna
Sastojci:
180 g maslaca ili margarina
180 g šećera
4 jaja
200 g brašna
2 dcl kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 g škrobnog brašna (gustin)
naribana korica jedne naranče i jednog limuna
malo soli
SIRUP: sok od naranče, malo šećera
POSTUPAK:
Pomiješati brašno s praškom za pecivo i gustinom.
Posebno umutiti margarin, šećer, vanilin šećer te korice limuna i naranče.
Dodati jedno po jedno jaje i malo soli. U to dodati prosijano brašno koje ste prethodno pomiješali s gustinom i praškom za pecivo te vrhnje.
Sve sastojke sjediniti i uliti u namašćen kalup. Peći oko 30-40 min na 180 stupnjeva. (Ja vidim kad je gotovo na oko, vjerujem da i vi)
Kad je pečen, istresti ga iz kalupa i polijati vrućim sirupom.
SIRUP: Sok od naranče i šećer staviti na vatru i miješati dok se šećer ne otopi.
DOBAR TEK
Izgleda mi hmmm!!Ovo bi baš pravila jedan dan,ali iza nove godine....sad sam si previše natrpala s kolačima i keksićima!
Ti si ga već pravila?Okus dobar?
Anchy30

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji