hmm, pitaj slijedeci put da ti vadi i kalcijum, ako je snizen onda trebaju vidjeti bhormone parathyreoidne zljezde.
Prolaktin je vjerovatno malo povisen zbog antacida, koje uzimas zbog gerb, predpostavljam , probaj njih smanjiti a kiselinu drugcije regulirati (napr. sodom bikarbonam)
Sjuskice hvala na podjeljenoj prici....bas mi je prezanimljivo to da je moguce imati krvarenje skoro identicno M a biti trudan....sad cu bit jos luđa hahaha! Najbolje da ja popiskim jedan pa da bar ne mislim mozda ovo mozda ono!
Schinin ti i tvoj M ste kraljevi....bas lijepo to sto i on sudjeluje "vec u kupovanju" ja sam malo vise na gledanju raznih stvarcica!
url=https://lilypie.com]
Luki ti si jedna jako hrabra i trpeca zena, samo citajuci ovo sam ostala bez rijeci...mislim sve to a tek 22! Draga moja dao ti Bog zdravlje; da se sve normalizira!
url=https://lilypie.com]
Sad vidim da sam izostavila dio odgovora na pitanja. Pusim otprilike pola kutije cigareta, nekad I manje, zadnje mjerenje tlaka, prekjucer bilo mi je nataste, ujutro otprilike pola sata nakon budenja, gornji tlak mi je bio 156, a donji 80, puls 92, obicno kada mi skoci tako tlak onda mi se stitnjaca onako stvrdne I pulsira I imam onaj osjecaj gusenja, tesko gutam I pocne ta bol u ledima I prsima, zato sam I isla provjeriti tlak. Imam onaj kucni tlakomjer. Sad s tabletama mi je kako kad tlak. Nekad 120/70, a vecinom 130/80.Pijem taj ormidol u 14 h svaki dan. Nalazi krvi su mi vecinom uredni, secer mi jedino bude mrvicu nizi od ref. vrijednosti I TSH zeza. Mogu ti sutra napisat nalaz UZV stitnjace kad prekopam po papirima, jedino cega se sjecam s nalaza su dijagnoze: autoimuni tireoiditis I difuzna struma.
Jos od tegoba imam problem sa spavanjem, ili bi samo spavala, ili ne moguzaspati ili ako I zaspem onda se budim svako toliko. Jednom sam se onesvjestila, imala sam neki sastanak, uspila sam zaspati tek pred jutro, odspavala sam dva sata cula alarm I sljedece cega se sjecam je da sam se probudila kraj ormara na podu, raskrvavljenog jezika, I kako sam zurila na taj sastanak jer sam vec bila kasnila sam se ispovracala po putu. Sad je li to bilo od iscrpljenosti ili cega, bilo je jednom I nije se vise ponovilo.
14.06.2014. L ♥
LuKi5: e ovako: sve sto si nabrojala moze biti u kombinaciji sa PCOS, ali moze biti i nesto zasebno. sto je definitivno, takv spektrum simptoma ne bi trebala imati, a sa 22g tek nikako. problem je u tome sto vecina doktora to olako uzme i nema ni teoretske namjere da gleda dalje (imam jako losa iskustva sa tim i sa sestrom - ima hipertenziju i komentar vecine dr. je bi "ah ti si premlada za to" a jbs fakt da ima hipertenziju)
kao sto rekoh sve moze biti od PCOS. ali ima napr. tumor (2 vrste), koji nisu bas toliko opasni ali prrave probleme kao sto ti opisujes. Jedan je Phaechromovytoma (tumor u nadbubreznoj zlijeszdi, nekad moze biti lociran bilo gdje) prvi diagnosticki korak bi bilo mjerenje kateholamina (adrenalin, noradrenalin) u krvi. drugi je karzinoid, mze biti lociran bilo gdje i tu je prvi korak vadjenje krvi i analiza chromogranin A. obadva se daju izlieciti, tak da je bitna dijagnoza da krenes dalje!
probaj mjeriti tlak u razlicito doba dana i vise dana da se vidi profil, taj jutarnji ti je povisen (obicno taj bude i najnizi preko dana), pa da pomjeris uzimanje tablete po potrebi.
hashimoto moze biti "samostalan", zbog trudnoce, zbog pcos - sta je tu je, imas ga, daj da dobijes adekvatnu terapiju. po mom iskustvu ( a imam ga - vidjela sam preko 1000 pacijenata sa bolestima stitnjace ), zene se najbolje osjecaju ako im je TSH 0.5 -1. bilo bi fino da mi kazes nalaze. kad si zadnji put vadila TSH? kad promjenis terepiju obicno traje 4-6 tjedana da se to uregulira. sa tabletama za tlak isto BTW, 2-4 tjedna treba da se uregulise.
koliko cesto si gledala secer? imaju studije koje kazu da kod zena sa PCOS u regulaciji svega pomaze metformin, to je jedna substanca koja se daje dijabeticarima da se potakne produkcija inzulina, a pomaze i zenama koje nemaju dijabetes. problem je u tome da jos nije dozvoljen u tu svrhu, sto znaci da ovisi od dobre volje dr. da ti prepise, jer bi se principijelno trebao podnijeti zahtjev za koriscenje lijeka u drugu svrhu (barem je kod nas tako, neznam u HR)
ja bi ti jako toplo preporucila da prestanes pusiti! znam da je tesko ali probaj! s jedne strane zeza i stitnjacu, s druge i tlak i srce a kao sto rekoh kombincija pilule, visok tlak i pusenje nije bas najsretnija!
to ovako na brzinu :) a ima da dalje razmisljam
samo se ti nemoj brinuti i uzrujavati, sredit cemo mi to, budi sigurna!
saljem ti veliki zagrlja, da te barem malo utjesi
MajaSocka: i kad bi jos i taj plusic dosao, pa da stvarno imamo sta raditi
mislim da ce nam biti najgore sa imenima
Sortiraj odgovore
Najstariji