Mirka- tako je i s nama, dok je frajerčić imao grčeve, bilo je strašno, iako je u načelu on odlično spavao, ali kada bi ga uhvatili grčevi, zaspao bi na sisi pa bih ga ja držala u naručju po dva sata, jer čim bih se ustala, on bi se probudio. Onih dana kada nije bilo grčeva nosila sam ga na rukama u krevet i nije se budio, valjda kada je imao grčeve je bio i više osjetljiv. Sada ga nahranim i zaspe bez problema i spava od 20 sati pa do 2 i 30 ujutro, probudi se i papa do tri sata, podrignem ga i tako do 7 ujutro. Spava i preko dana, zaista se nismo puno trudili da sad baš mora spavati, ali od kada se situacija s grčevima smirila (ima ih možda jednom tjedno), spava k'o top. Tako ja stignem oprati i veš i speglati njegovu robicu i napraviti potrebno po kući, tako da kada se on probudi, imam vremena za njega napretek. Bili smo do jučer svaki dan išli u šetnju i to ga je dosta izmorilo pa je isto puno spavao. Ostalim mamama želim puno strpljenja i vidjeti ćete da će i vaše bebe odlično spavati! Samo naprijed i drž'te se!!
Mamicka- meni mali nije promukao... naime ja sam pokušala maloga uspavljivati uvijek u isto vrijeme, i sada tri tjedna spava točno u isto vrijeme, najviše nam je pomogla kupka! što se tiče spavanja po noći-kupka je bila spas, spavao bi od 20 sati pa do 2, 3 ujutro, a iznenadilo me i da je prije par dan započeo spavati i po danu... i prije je spavao, ali bi zaspao oko 14 sati popodne, do tada bi bio budan, a jednostavno sam od sebe je počeo spavati... možda sam i nešto učinila da je tako, ali ne znam što... probudi se u 7 ujutro, mazi do 9 i 30, spava do 11, 12, budan do 14 sati, spava do 15 i 30, budan do 18 sati (katkad između zaspe na pola sata), kupanje u 18 sati, maženje do 19 sati i spavanje u 20 sati do 2 ili 3 ujutro, opet zaspe do 3 i 30 i spava do 7, točan je k'o švicarski sat! Ne odustaj, trud će se isplatiti!!! Imam ja onu knjigu Mayo Clinic, budem danas malo škicnula pa dojavim savjete!!! Pusa i drž'te se!
Citam i razmisljam.mi sa 7,5 mjeseci spavamo iskljucivo sa sisom.s obzirom da nas jaako muce zubi po noci se zna buditi zadnjih dana i svaki sat..sisa i odmah spava..prek dana sisa,spava po pola sata,nekad sat i pol..svako stavljanje budnog u krevet zavrsava urlikanjem pod nebeske visine i ne smiruje se..moze tako i sat i dva..
U toj knjizi 'Svako dijete može naučiti spavati' smatraju da beba od 6 mjeseci na dalje već zna da nije napuštena kad roditelj ode iz sobe, i daju baš precizne upute kako takvoj bebi pomoći da sama zaspe, al pošto nemamo još 6 mjeseci i nisam to isprobala, ne usudim se reć da funkcionira. Al ja bi definitivno probala, stisla srce, jer kažu da se sve može riješit u 3 dana, pa neće beba za 3 dana imat emocionalne posljedice od ostavljanja da plače po par minuta.
A moje uspavljivanje detaljnije - kad bi mi zaspala na sisi uvijek bi se budila vrišteći, i ja sam znala po sat vremena ležat kraj nje i gurat dudu, čak je i dizala kad je imala raspad sistema, al to je počinjalo bit sve gore i gore.
Onda smo prešli u boravak kad je imala oko 2 mj - posisala bi oko 19.30, onda bi je nosala do nekud 20, polegla je u svom krilu, gurala dudu i čekala. Ona je naravno vrištala za poludit većinu večeri, al bi zaspala, mada sam ja to zvala nasilnim uspavljivanjem haha. Odnila bi je u krevetić i odlazila tamo kad bi kmekala, i ostajala bi dok opet ne zaspe i tako par puta. A kad bi vrištala onda bi je malo digla i opet sve u krug.
Sa 3 mj. sam je prestala nosat i ljuljuškat, dala bi joj jest, pustila je malo da se igra u ljulji ili je držala i s njom pričala, a onda bi čekala da se dobro uspava i odnila je u krevetić, i bilo je sve manje onih plačeva da se moram vratit i tješit je.
I napokon, sa 4 mj. sam prestala čekat da mi zaspe u krilu, nego sam je na prvi znak umora počela nosit u krevetić i tamo bi malo pričale, igrala bi se mojim prstima, i za par minuta bi zaspala. Nekad se i ja pitam kako se to uspilo dogodit nakon onoliko plakanja
Probala sam je ostavljat da plače na početku, al sam shvatila da stvarno nema smisla, premala je... Sad sam zadnjih dana počela odlazit iz sobe čim je stavim u krevetić, znači bez maženja i sitnih igara, i jednom se javi, ja dođem i stavim joj dudu i ona zaspe. Jedino, eto, spomenila sam već, joj je duda počela češće ispadat noću pa je ponekad probudi, pa se trudim preko dana smanjivat dudu tako da postepeno počnem smanjivat i noću.
Sortiraj odgovore
Najstariji