Ovo gore Mircanka sam ja, pardon, nešto sam smiksala sa sestinim profilom
Maleni ima dva i pol mjeseca, stvarno sam sretnica što tako dobro spava, jer sam se i ja namučila dok nije stekao svoj mir, pogotovo zbog grčeva, jako se namučio.
Metodu iz knjige sam pokusala primjeniti na kceri s nekih 4 i pol mj. i za 3 dana je pocela sama zaspati u kindicu. I cak nije bilo vristanja vec samo nervozno kmekanje u navratima. Malac vec sad spava sam u sobi jer mi zaspemo u boravku al tko zna kaj ce njega opet uloviti
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Evo mene s novostima! Neku večer mi beba nikako nije tila ostat u krevetiću, plače li ga plače, i ja išla isprobat onu metodu iz knjige, došla nakon 2 min, pa nakon 4, i više nisam tribala ni dolazit jer je zaspala ko klada! I tu noć je čudo dobro spavala. I ne znam šta se dogodilo, al od tada se više ne budi kad prvi put zaspe! Ispadne joj duda - a ona ništa. Ili je čudo ili je beba došla do te dobi da zna da sam tu i kad nisam u sobi, pa me više ne traži da dođem
A šta se tiče dnevnih spavanja - počela sam je stavljat u krevetić (dosad je danju uvuk spavala u boravku) i prva 2-3 puta je žestoko protestirala, ja bi je samo mazila i pričala joj, trajalo je to po pola ure, dok ne bi u mukama zaspala. No, svaki dan je to uspavljivanje sve kraće, i sad se uopće ne buni kad je polegnem. Jučer je zaspala u roku 5-10 min. Ide nas, ide
clericova evo samo da javim novosti... nismo kupili knjigu nego smo samo poceli malu stavljat navecer u krevetic i ostavit ju unutra... buni se..al ne place...vise je to cendreraj... upalimo joj vrtuljak kojeg gleda i igra joj i to ju umori... kad se poigra sama vec pocne okice sklapat i evo vec par noci sama zaspi u kreveticu...
naravno da idem nebrojeno puta do nje jer joj ispadne duda...a bez nje nama sanse...onda place...
eto sretna sam jer kakav god bio ipak je pocetak..
bar ju vise ne nosim po sobi dok ne zaspi..
Laura 21.08.2014 :-*
evo da se i mi pohvalimo. za 2 tjedna cemo imati 5 mjeseci i vec mjesec i pol sami zaspemo u kreveticu. do tri mjeseca se uspavljivala iskljucivo na rukama a od tri mjeseca je pocela bez nunanja.
u pocetku sam kada bih vidjela da joj se spava znala upaliti uspavanke na vrtuljku i uspavala bi se nakon 20-30 min. sada kada vec imamo neki ritam (startamo u 19 - kupanje, oblacenje pidjamice, papanje, podrigivanje i mijenjanje pelene) zaspe sama, pomazim ju, dam joj pusu, ugasim svjetlo, tv i za 10 min spava. malo si poprica u kreveticu sama sa sobom i zaspe.
preko dana je kako koji dan, neki puta zaspe sama, neki puta na ciki, neki puta ju moram malo nunati no ne opterecujem se previse, bude i to doslo jednog dana na svoje. ima dana kada mi spava par puta po 15ak minuta, a ima dana kada fino odguli po sat i pol,dva i to u nekoliko navrata.
za sada mi je bitno da navecer zaspe sama i to je do 20, naaajkasnije 20:30 h gotova. budi se za papanje, prematanje i casicu razgovora dok se premata izmedu ponoci i 1, pa oko 5-6 opet papanje, cakulanje i mijenjanje pelene i odguli neki puta do 8, neki puta do 9 a neki puta cak i do 10.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Tu sam, drage moje, čitam vas i jaaako mi je drago da i kod vas pali i ide na bolje! :D Slabije sam se stigla javljati jer smo malom gospodinu uređivali sobu tako da je sad svoj na svome i presretan je! :)) Al vidim da se snalazite i bez mene, ima vas više koje rade po toj ili sličnim metodama. Šaljem vam puse svima! :*
pokaka se nocu skoro svaki puta tokom podoja, naravno ako se desi da se ne pokaka ne presvlacimo se..
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji