Svako dijete može naučiti spavati

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala123
    09. Ožujak 2015. 19:03

Mislim da to ovisi i o samoj bebi. moja curka je bila na rukama nervozna. nosala bi ju, ukljucivala napu hopsala gore dole. ona bi na rukama urlala. preznojila bi se i ona i ja prije svakog popodnevnog spavanja. i onda sam ju jednostavno jedan dan spustila i zaspala je. nisam bas doslovce provodila tu metodu. ne izlazim iz sobe i uz nju sam cijelo vrijeme dok cvrsto ne zaspi. i nije zaplakala a da je onda vjerojatno ne bi to mogla. tak da marijaŠ kuzim te:)

mmama2
    09. Ožujak 2015. 21:50

ni ja ne primjenjujem ovu metodu, moje dijete je takvo da isto treba svoj mir i bože moj jako dobro ga slušam, kao što sam rekla točno znam kada za kaj plače.. ja recimo nikada ne bi dala ad, kaj bi netko rekao da nije isto ali eto, je...

url=https://lilypie.com]

• angellah
    09. Ožujak 2015. 21:52

E drage moje, čitam vas i razmišljam šta bi... Naš slučaj sličan, bebač sad 9mj i nije baš neki spavač. Od početka ga dojim ležeći i po danu i po noći, navikao zaspati uz cicu. I bilo je ok dok se budio 2-3 puta noću dok nisu počeli zubi, e onda je počelo buđenje po 6 puta. Umjesto da ga vraćam u krevetić, ostaje samnom u krevetu. Tako da je situacija i sad takva. Dojim ga dok ne zaspe, ostavim ga na mom krevetu, kad se probudi opet cica, kad ja idem u krevet opet cica jer ga moram pomaknuti da legnem a to ga budi. I škripanje prokletog kreveta i parketa ga budi 
    Ukoliko kojim slučajem ga ipak prebacim u krevetić koji je kraj našeg kreveta, čini mi se da se probudi prije nego uspijem ja zaspati. Pa umjesto da ga dojim i čekam da zaspi pa prebacim u krevetić, jednostavno odustanem, namjestim se koliko mogu i odspavam koliko mogu.... Tijekom noći ako se pomaknem, zna me opet tražiti i loviti ručicama. Uh, kužim ja da me voli i treba, al ja bi spavala. Pristala bih na dva noćna dojenja kad bi ostatak noći spavao u krevetiću al s gospodinom nema pregovaranja - cica ili dreka 

iva8
    12. Ožujak 2015. 11:35

Drage mame, molim savjet na ovu temu.
    Ja sam pokusavala uspavati svog malca na ovaj nacin, ali on se jednostavno gusi od placa! 
    Na kraju, kada ipak zaspe, probudi se kroz 15-ak minuta i onda opet gusenje od placa i tako cijelu noc. 
    Tako smo jednu noc pokusavali i odustali, ali vec ima 10 mjeseci i naprosto se ne mozemo vise ustajat zbog njega stalno, a da ne govorim o tome da MRZI svoj krevetic, vise mu se ne zeli ni pribliziti, spava samo sa nama..
    E sad kako da ga naviknemo na to da spava kao prvo u svom kreveticu, a kao drugo da spava cijelu noc, stvarno mislim da se dijete od 10 mjeseci ne bi trebalo buditi toliko cesto.
    Prije ponoci se budi svakih pola sata (da, svakih POLA sata), a nakon ponoci svakih sat, dva.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.