Gledala sam nesto malo nazad komentara o ovoj temi..i meni treba savjet,i postala sam malo ocajno isto glede tog spavanja..Naime,bebac ce sad napuniti 9 mj...do punih 6 mj.nismo imali problema sa spavanjem,ama bas nikakvih..!spavao je u svom kreveticu,bez problema!A sad..od negdje 6.mj pa do sada..u krevetu sa mnom bio je nesto prehladjen,pa poceli zubici,i dalje je u toj fazi,i tako malo po malo ga počela stavljat u krevet kako bi napokon zaspao..i tako je to sve počelo..da bi sad dosli do toga da uopce nece da bude u kindericu i spava navece..posto puza,iz tog lezeceg polozaja se okrene na stomak i odmah krene puzati..i nista od spavanja..
koliko god da je umoran..
i nakon sisanja,opet ne zaspi u kindericu..a ovak se nitko posteno ne moze naspavati..ni muz koji odvojeno spava od nas,a niti ja..jedino bebac,donekle..i kad lezi,skroz se naginje prema meni,trazi me..čim se pomaknem,osjeti..ni to nije neki san,al eto...malo duzi je post,ali ovak donekle mogu objasnit situaciju..bila bi jaaako zahvalna ako neko ima jako dobar savjet za to,ili drukciju metodu uspavljivanja?
cedevita- ja ti samo mogu ponovno objasniti kako smo mi našeg naučili...a to ti je već ranije objašnjeno na 1. i 2. stranici ove teme. I nama je prvih 5-6 mjeseci super spavao a onda je malo po malo krenuo zezati da bi sa devet mjeseci spavao gore nego ikad... Onda smo krenuli po opisanoj metodi. Najbolje je da ga staviš u krevetić kad vidiš da je pospan, malo ga pomiluješ i otiđeš van iz sobe i pustiš ga da sam zaspe. Ako plače, malo ga pusti (po knjizi je za prvi put 3 min) pa se vrati k njemu i opet ga pomiluj i tako dok ne zaspi s tim da polako povećavaš razmak u kojem se vraćaš k njemu. Ako te muči to kaj se diže i puza, probaj ga staviti u vreću za spavanje- moj se stalno raskrivao noću pa smo ga zbog toga stavljali još i prije u vreću ali dobro dođe i za sprečavanje dizanja. Iako je shvatio kako i u njoj ustati, ali barem mu malo oteža. Ponavljam, vrati se na prvu i drugu str ove teme, tamo je detaljnije objašnjeno pa pitaj ako treba kaj pojasniti.
Čitam i neuspijevam se naći u ovim metodama, stvarno svaka čast mamama koje mogu na ovaj način uspavljivati svoje bebe, meni su te metode strašne, taj plač i to malo te ima pa nema, pa ograničavanje dizanja...dobro to sam samo ja i moje mišljenje, stvarno super onima koje to mogu.
Ja osobno nebi nikada na taj nacin dresirala dijete..ovo je za mene vrlo okrutna metoda uspavljivanja..znaci,beba place,vi tri min to slusate,nakon tri min ulazite u sobu i ne dizete bebe nego je samo milujete..i svaki puta povecavate to vrijeme..beba sama,trazi majku u kojoj je bila devet mjeseci,a majke niotkud..dolazi majka,beba tu vidi spas,misli si sad ce me majcica moja dici,ali majka to ne napravi..ponovno razocara dijete..i to traje nekoliko dana,beba sama zaspe u kreveticu i vi sve sretne sto ste naucile dijete da samo zaspi..ma niste ga naucili nego beba shvaca da od dozivanja tj.plakanja nema nista jer nitko ne odgovara na pozive..
Ova metoda je jako jako stetna za emocionalni razvoj djeteta i nikad je nebi mogla primjeniti na svom djetetu..i pitam se koja je svrha dijete nauciti da zaspi ovom metodom..pa i nije neki problem dijete uspavati ljuljuskajuci ga ili zagrliti ga dok potpuno ne utone u san..
Ali ok,svatko zna svoje i svoj nacin..ispricavam se na uletu i iskrenosti..mozda ce netko nakon mog posta odustati od ove metode sto bi mi bilo jako drago..
Ica
Sortiraj odgovore
Najstariji