Što vas živcira u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    alicecooper
    23. Svibanj 2015. 15:46

Daklem ...
    Prije pet tjedana sam rodila, i sad moj "trbuh" spava u kimbi k'o mali andjeo ;)
    Trbuh sam jedino i dobila , i to pred sam kraj. Jeste da sam dobila 14 kila, ali se nije bas primjecivalo.
    I ono sto me beskrajno nerviralo, su bili komentari ; "jao, kako si ti mrsava trudnica!!"
    I tako non stop, svi redom ... 
    A ne znam sto sam trebala; ugojit se jos 14 kila da svi redom budu sretni?!?!?
    Uz to, i ona svima poznata recenica: "sad jedes za dvoje"
    Ne. Jedem zdravo, redovito i raznoliko, da nisam gladna. Beba uzme koliko joj pase. I kako je moj odgovor vecinom bio da nisam gladna, uvijek bi usljedilo polusatno blejanje u mene kao da sam pala s Marsa. Jer je to najcudnija stvar na svijetu kad je trudnica sita. A da ne pricam da su me od 4-og mjeseca mucile zgaravica i mucnine, i da nisam smjela jesti nista masno, ljuto, kiselo, prezacinjeno ...
    Ima toga jos, jer je nevjerojatno koliko se ljudi nenadano opamete kad vide trudnicu; sve znaju - kako se osjecamo, sto nas boli, smeta, zivcira ... kad smo gladne, zedne, umorne ...
    Nitko ne uzima u obzir cinjenicu da je svaka zena individua za sebe.
    Eto! Pucala mi glava od tih silnih "savjeta".

alicecooper

flora2
    23. Svibanj 2015. 19:32

Odlična teme! Dosada  su mi zasmetali jedino dobronamjerni savjeti, npr. trudnice se ne smije vezati u autu, voziti auto, ništa ne raditi  i kad se svi ponašaju kao da sam nesposobna  najgore mi je što dečko reagira tako da se složi s njima.. i tvrdi da moram mirovati, a trudnoća školska i uredna.. kako vaši partneri reagiraju na takve savjete?

flora2
    23. Svibanj 2015. 19:33

Odlična tema! Dosada  su mi zasmetali jedino dobronamjerni savjeti, npr. trudnica se ne smije vezati u autu, voziti auto, ne smije ništa raditi  i kad se svi ponašaju kao da sam nesposobna  najgore mi je što dečko reagira tako da se složi s njima.. i tvrdi da moram mirovati, a trudnoća školska i uredna.. kako vaši partneri reagiraju na takve savjete?

megi16
    23. Svibanj 2015. 20:39

Flora, trudnice se moraju vezat,i s najboljom namjerom ti preporucam da se vezes,samo onaj dio pojasa koji dode ispod stomaka malo olabavi i drzi rukom.. Prosli mjesec smo muz i ja izletili s ceste,nije vozio brzo iso je 60na sat,zbog mene jer sam trudna,a i zato sto je padala kisa,ali u zavoju smo proklizali i izletili sa ceste i dva puta se okrenuli.. Da nismo ni on ni ja bili vezani neznam sta bi bilo.. Ne zelim ti pametovat,niti to radim, samo ti zelim dobro jer sam i ja sama trudnica,kao trudnica sam dozivjela tu prometnu i znam koliko sam plakala i panicarila, a samo zato sta sam bila vezana nisam nigdje udarila i svi smo dobro.. Za ostalo,sta ti pase radi,ne moras mirovat 24h na dan,ako se osijecas dobro setaj budi na zraku ili radi nesto,ti najbolje znas kako ti je i sta mozes a sta ne.. Uzivaj sto vise mozes :) 

Slazem se s tobom oko tih dobronamjernih komentara i dodala bih samo jos jednu stvar,a to je da mi smeta sta od kad smo rekli da sam trudna svi govore da ako nesto kupimo za bebu prije 7-8mj trudnoce da donosi nesrecu,da se tad kupuje samo ono za rodiliste a ostalo kad rodim,i od tolikih predavanja u to su uvijerili i mog muza.. Ako tako bude i kad rodim boim se da necu moc sutit :/

flora2
    23. Svibanj 2015. 22:16

megi, hvala na savjetu i iskustvu. Obavezno se vežem i nisam dala da me se uvjeri u suprotno. Samo mi već ide na živce to sve.. 

Također sam imala osjećaj da moji nisu dobro prihvatili trudnoću..iako dečko i ja već duže živimo zajedno, a u vezi četiri godine. Nisu se iznenadili, nego vidim da im treba vremena da se priviknu. Tradicionalni su pa im smeta što nismo vjenčani. No, ne opterećujem se i dali smo im do znanja da smo mi sretni i ne petljaju se..

Uvijek će biti netko komu nešto ne paše, no ne treba to biti prepreka. 

megi16
    23. Svibanj 2015. 23:23

Znam da,ali imam srecu da imam malog brata tako da cu imat krevetic od njega,robicu,ljuljacku jedino moramo kolica kupit i kremice i to.. Tako da nama nece bit veliki trosak..

Samo sta zelim pomalo zapocet sa pripremama jer vec nocima sanjam porod i sve vise me strah da necu stic sve pripremit.. :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.