ja znam i za večeru ako mi je neopisiva glad i ako sam npr za ručak imala maneštricu od povrća uzmem fino 1 fetu integralnog ili raženog kruha, sv.sir i zavisi šta imam u frižideru šunka, malo čvaraka, pancete i kapulice obavezno...
ali to prakticiram rijetko...
obično su to neke palente, zobene, griz sa agavom umjesto šećera jer ima nizak GI...
Ja svako jutro pojedem šnitu ili dvije nutele znam da nebi smjela ali tako mi se trazi slatko ujutro. Danas je za ručak bila maneštrica od mahuna a prije rucka sam jos pojela pola kile jagoda sa šećerom . Za dalje ne znam sta cu ali vjerojatno koju bananu i navečer tost i to bi bilo to.
Mislim da ću ja morati samoinicijativno potpuno izbaciti slatko jer otkako mirujem upravo su povremeni napadi na slatko uzrok porastu kila. :(
Otkako mirujem znam napraviti jelovnik za čitav tjedan jer je tako lakše da se dragi i ja organiziramo oko obroka i vremena. Npr. sutra ćemo ujutro jesti heljdinu kašu sa jagodama; ja ću do ručka pojesti krušku, ručati ću porciju variva od graha sa šnitom kruha, između ću možda šaku badema pojesti...i vjerovatno ću večerati malo zrnatog sira, jogurta sa šnitom kruha.
Boriću se sa sobom da ne pojedem koju od napolitanki koje me mame sa police.
Super mi je tema iako moje ručkove diktiraju moji ukućani- muž i dvije kćeri. Svaki ručak mora biti meso jer mužu i mlađoj kćeri to je glavna namirnica. A starija ne može bez krumpira, riže i tjestenine pa je uvijek neka kombinacija toga. I uglavnom neka juha. Inače jedem puno povrća i radila sam si zelene sokove sa zelenim lisnatim povrćem prije trudnoće, a sad mi sve to izaziva užasnu žgaravicu pa jedem samo provjerene stvari- najviše mi paše mlijeko i kruh za doručak. Tako da se ne mogu pohvaliti zdravom prehranom u trudnoći, ali mislim da malenome ništa ne fali jer su i meni kosa i nokti super, a to mi je neki znak da mi je tijelo u dobrom stanju. A povrće ću nadoknaditi sad kad počne sezona domaćeg povrća iz vrta pa će maleni kroz mlijeko dobivati vitamine i minerale. Ponovo ću za doručak i tijekom dana raditi zelene kašaste sokove jer su mi super. Jedino ću morati vidjeti kako će oni djelovati na malenoga- da ne bi imao grčeve. Inače toplo ih preporučam svima vama koje nemate problema sa žgaravicom. Meni je najdraži naranča i blitva. Iscijedim naranču i blitvi maknem onu bijelu sredinu i sve zblendam. Sok je predobar. Isto je odličan i sa listovima kelja, vinove loze, koprive ili salate. Također je odličan sok od cikle i kupina. Uglavnom za sokove koristim sve domaće kad ima- i voće i povrće.
uf ja sam baš vesela šta me ne vuče na slatko...eventualno sladoled jer je on hladan pa ne osjetim tu slatkoću...inače tamanim slatko ko luda ali sad mi ne ide, izaziva mi žgaravicu i mučninu...ali zato dajte mi pancete, čvaraka, sv.sira, šunke, kruha
kod mene danas na meniju varivo od povrća (grašak, grah, celer, mrkva, tikvica...) a za MM-a burito pošto mu je ovo variva za nahraniti se na pola sata
rekla sam da ću si ovaj tjedan priuštiti jedan čiken čiz u ovih 5 mj jednom sam hamburger jela i sad mi baš neki gušt iako već znam da ga neću cijelog pojesti...
Curke ja sam u trudnoci imala probleme s probavom+zgaravicu a jelo mi se slatko sto me dodatno zatvaralo pa sam si osmislila domace keksice koje su mi bili super!!Evo ovak je nekak islo:
200g integralnog brasna
200g maslaca ili margarina
100g mekinja
3 zlice mjevenog lana
1 jaje
pola praska za pecivo
sve se zamijesi i ostavi cca pol sata da miruje..u to sam jos dodala po zelji nasjeckane bademe..suhe brusnice,sljive..marelice..to mi je bilo umjesto secera al kome je premalo slatko slobodno ubaci 2-3 zlice obicnog secera,fruktoze ili steviju..To je i moj mali necak tamanio a obozava slatko!!
Sortiraj odgovore
Najstariji