Sunce12,trazi pregled uzv. Pogotovo jer ti nije bilo cisto sve zadnji put..jesi betu mozda vadila da vidis kako ti pada?Nisam, reko je dr.da je kao sve izvadio i da me nece slati na vađenje bete vec samo kontrola nakon menge. A imala sam problem sa ugrsucima i zgusavanjem krvi pa sumnjaju da je to ostalo u maternici. Sutra cu ja otici vaditi betu privatno i naruciti se ponovno na pregled. Nekako mi je to kod mene sve olako napravljeno😏Ajoj😐 kao da nam nije dosta patnja i bol gubitka bebice ,jos se takve stvari uzimaju kao nesto bezvezve
U kojem tjednu si imala spontani?
Prokrvarila sam ujutro u 11+5 i hitno na uzv gdje se vidjelo da ne kuca srce i plod je stao sa razvojem negdje 8+ tjedana. Bas sam napisala prije 2 tjedna kada se to desilo da su mi prvo dali medikamentozno i da dodem za 2 dana po preostale dvije tablete ali me to ludacki rasturilo da sam ostala skoro bez svijesti i zavrsili smo na hitnoj u 6h ujutro na kiretazi. Pa obilno krvarenje nakon toga i tako sam ostala 3 dana u bolnici 😏
Beba je bila iz MPO i plus sta sam bila na heparinu😌
Ja sam ok, nekako sam se pomirila s tim i idemo dalje u borbu.
Samo da se sad sve ocisti kako treba🙂
Vidim u potpisu da si i ti imala spontani. Jel radite ponovno na bebi? Jesi radila kakve pretrage poslije?
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
Sunce i Martina ma ja sam stvarno super, jedino me uzasno muči alergija na ambroziju i ne spavam vec tjedan dana, koma, nadam se da ce uskoro proci 🤞
A sto se feta tiče, sad cekam M da nakon nje odem napraviti briseve, pa mozda nakon druge M odem na Fet ali vidjet cu jos, nekako me popustio pritisak da moram to sve na brzinu jer ne znam dali ste primjetile, sve žene su trudne, Lana Jurčević, Beyonce, pa neka tamo nasa influencerica, pa jos jedna, Janica Kostelic, Aleks Dojcinovic itd samo mi iskaču trbuščići na netu 😂 i to vjerujem stvara odreden pritisak zenama koje bas žude za djetetom, kazem mene je malo popustilo, ako mi muz koji je 10 god stariji od mene kaze da nam se nigdje ne žuri onda nam se stvarno me žuri, do njegove mirovine cu nadam se roditi onda ce mi imat ko cuvat dijete dok ja radim 😂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Ja sam odradila dosta pretraga..torch, kariogram, brisevi, papa, stitnjaca, vitamin d,kompletna hormonska slika,trombofilija.
Za trombofiliju su mi nasli pai i mtfr mutacije pa je plan ukljucivanje heparina u abd buducoj trudnoci.
Ovo ostalo ok sve vise manje
Probali smo sad zadnji ciklus, ali sam krenula smedjarit par dana nakon ovulacije pa mislimo da mi padne progesteron u drugoj fazi ciklusa
Ovaj mjesec cu poslije ovulacije biti bez utrogestana da vidim vrijednost progesterona, jer je ovulacija potvrdjena i uzv i trakicama..
I daaaa, i ja sam skuzila i krenulo me bas to dirati.. po inst mi samo trudnice izbacuju i slicne stvari. Ali da, upravu si pbtab, nema se smisla opterecivati. Meni su tek 26god realno, ali eto..bas to zelim i spremni smo. Puno veca mi je zelja od straha sada😊
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Drage žene, registrirala sam se na forum da podjelim svoje iskustvo s vama i da cujem nekakav savjet te da li je netko bio u slicnoj situaciji.
Naime, izgubila sam dvije trudnoce u roku od 6mj.
Prvu trudnocu sam izgubila sa 11+5, na redovnom pregledu nisu se culi otkucaji, a beba je bila razvijena tocno onoliko koliko sam i bila trudna, ginekologica mi je rekla da su otkucaji stali taj dan ili noc prije.
Mislila sam da cu umrijeti od boli i tuge, i sad mi se place samo na sjecanje... Isla sam na ciscenje sa tabletama, dobila sam 6 tableta jer se nisam mogla dovoljno iscistiti sa normalnom dozom te sam sestu tabletnu dobila analno, bol je bila neopisiva, povracala sam te izgubila svijest od boli ali na kraju je ciscenje bilo uspjesno. Nazalost oporavak od pobacaja mi se oduzio jer sam dobila upalu crijeva od tablete koju sam analno primila... ali kad sam se oporavila fizicki i na pola psihicki smo odlucili da cemo opet pokusati te sam 4mj nakon ponovno zatrudnjela.
Moram spomenuti jednu bitnu stavku, a to je da imam trombofiliju koja mi je ustanovljena prije 9godina pukom slucajnoscu... U prvoj trudnoci mi je tadasnja ginekologica rekla da mi nije potreban heparin u prvom tromjesjecju, dok u dr trudnoci sam krenula sa heparinom u petom tjednu. Nazalost srce je stalo kucati u 8.tjednu. Pobacaj mi je opet bio jako bolan, pristala sam na tablete ali tad bez obzira na duplu dozu sam zavrsila na kiretazi.
Nakon svega toga ja i partner smo se odlucili ici na kompletne pretrage. Isli smo na kariogram, on je napravio dnk fragmentaciju spermija i obican spermiogram i sve nam je uredno.
Sad krecemo u nove pobjede, jedva smo to docekali ali u meni se javlja strah od ponovnog gubitka i tuge.
Sad sam roman ispisala, ispricavam se na njemu i na tome sto uljecem kao padobranac🙈
Ali svaki savjet bi mi dobro dosao❤️🍀
Pozdrav danijela,
Žao mi je sto ste prolazili kroz taj ružan dio trudnoce, a to su pobačaji, i sama sam prosla kroz to, takoder 2x.
Ono što mozete napraviti a sto direktno moze utjecatj na sam plod su cervikalni brisevi, svi znamo da ureaplasma ubija plod ako se ne otkrije i ne liječi, Isto tako hormoni štitnjače su u trudnoci jako bitni, ako niste provjerite i to. Dolazi do trudnoce tako da sad neki odredeni vitamini i nisu bitni jer implantacija se događa bez problema. Ali mozete si provjeriti vit d i feritin. Trombofilija je detektirana tako da ste sa te strane pokriveni, ali mozda da se savjetujete sa hematologom da krenete sa heparinom odmah pri pozitivnom testu.
Sve ostalo vam je prirodna selekcija, tijelo prepozna kromosomsku grešku i odbaci plod, to je svakako bolje u tako ranoj fazi nego ne daj Boze kasnije ili roditi bolesno dijete.
Kasnije Vam postoje pretrage poput histeroskopije da Vam se pogleda maternica iznutra da ne bi bila neka pregrada koja bi mozda smetala kod razvoja, ali mozda i to ne moze smetati, nisam strucna pa ne mogu tocno reci, ali svakako savjet oko tih pretraga trazite od ginekologa.
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Hvala na savjetima draga PBTAB.
Nakon drugog spontanog mi je papa bila neuredna, tako da cu je sad ponoviti i ne daj Boze ako opet bude cu raditi briseve.
Sto se tice feritina, sad na redovnoj kontroli kod svog hematologa sam saznala da mi je granična vrijednost tako da cu morati uzimati terapiju kroz par mj.
Stitnjaca, vitamin d i sve ostalo mi je super.
Svakako nadam se da ce moja sljedeca trudnoca biti uspjesna 🍀🙏
Isto zelim i tebi, kao i svim zenama koje vode bitku za svojom bebom.
Drage moje zenice, imam nedoumicu, dakle 8.8.2023. sam imala spontani pobacaj, krvarenje bolovi ludilo, proslo je, no da li vam se desavalo kao sto je i meni danas, naime imam blago krvarenje kao kad se pomesa mokraca i krv skoro svetlo roze (da se razumemo nalazi su svi uredu, niko ne razume kako je doslo do spontanog, no moje pitanje glasi posto mi je vec bilo ovako i ostala sam trudna na zalost sa losim ishodom, da li je moguce da sam opet trudna?
Danijela bez obzira na papu, odradi briseve za svoj mir 🙂
Sretno 🤞
Sanja u tako ranoj trudnoci nitko ni ne moze znati razlog, jer se ne radi phd ploda, ocito je prirodna selekcija, tijelo je detektiralo neku kromo gresku i odbacilo plod.
A sto se tice nove trudnoce, jesi li radila test?
Moguce je ostati trudan zato sto se spontani gleda kao ciklus i iza njega moze doci do ovulacije a i ne mora, npr ja sam imala ovulaciju nakon spontanog, svaka zena je individualna.
Ako sumnjas na trudnocu, radi hcg trakice i prati ako crta tamni.
Sretno 🤞
Sretno 🤞
Sanja u tako ranoj trudnoci nitko ni ne moze znati razlog, jer se ne radi phd ploda, ocito je prirodna selekcija, tijelo je detektiralo neku kromo gresku i odbacilo plod.
Moguce je ostati trudan zato sto se spontani gleda kao ciklus i iza njega moze doci do ovulacije a i ne mora, npr ja sam imala ovulaciju nakon spontanog, svaka zena je individualna.
Sretno 🤞
Volela bih da test bude pozitiva 😇 to je ono sto mi fali u zivotu, samo se plasim da ne bude problema opet, jer mislim da treci put poraz psihicki ne bih podnela! Sreca je sto mi suprug daje ogromnu podrsku
Sretno 🤞
Sretno 🤞Volela bih da test bude pozitiva 😇 to je ono sto mi fali u zivotu, samo se plasim da ne bude problema opet, jer mislim da treci put poraz psihicki ne bih podnela! Sreca je sto mi suprug daje ogromnu podrsku
Jeste li radili pretragu za trombofiliju? Kariograme?
Neke dodatne pretrage prije ponovne trudnoce?
Sortiraj odgovore
Najstariji