Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    30. Rujan 2022. 22:10

https://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/preporucam-vakuum-aspiraciju/

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 22:48

Inamorana

SAYuRI

Inamorana

Drage zene, trebala bih vasu pomoc. ❤️
    Pisala sam i na proljetnice… pa kopiram i tu.Danas sam se malo raspitivala i odlucila da je kiretaza najbolji izbor za mene. Ubija me cekanje da prirodno prokrvarim jer jos uvijek imam sve simptome trudnoce pa je pitanje kad ce tijelo prepoznati da je beba umrla. I bas mi je to jako neugodan osjecaj. ☹️
    Ja sam imala identicnu situaciju i vidim da vas dosta ne zna i za trecu i najbolju opciju a to je manuelna vakum aspiracija. Doduse radi se samo privatno ,mozes da biras lokalnu ili opstu, nema sirenja grlica kako kod kiretaze , potpuno je neinvazivno… uvuku ti malu cjevcicu i isisaju gestacijsku, a materica se sama odmah pocne ljustiti i sve bude gotovo za 5-6 dana…klasicna kiretaza se vise skoro nigdje u razvijenim zemljama ne radi, to je zastarjela metoda i stanjuje endometrij…u Hrvatskoj radi par klinika ovaj tip abortusa i sama sam ga prosla i sve je bilo gotovo za 10 min, kuci sam odmah otisla i krvarila kao klasicna M…najbolje od svega sljedeci ciklus mozes odmah na bebu…
    Hvala puno SAYuRI,
    cula sam za aspiraciju, ali ne znam moze li se to u bilo kojem trenutku (iduci tjedan cu biti 10 tjedana)? Mozes li mi mozda reci u koju polikliniku si isla. Ja sam danas malo gledala Podobnik, ali nisam sigurna oko njih pa sam se vratila na bolnicu.
    Mozda da se raspitam mogu li u bolnici napraviti isto?
    Radi li se to pod opcom ili lokalnom anestezijom?

Podobnik pruza tu uslugu. Ja nisam radila u Hr ali je procedura svuda ista. Sama biras koju ces anesteziju a ja svakako savjetujem opstu. Lakse tebi lakse njima da rade kad nisi u grcu i strahu…znam par osoba koje su radile u Podobniku i prezadovoljne su. Bolnica nece raditi vakum aspiraciju, rade vacum i kiretazu ( D&C) , cesto ljudi misle da je isto ali nije. U ovom slucaju se niposto ne koristi kireta. O stetnosti sirenja grlica na silu necu ni da govorim… shvatam da je finansijski element svakako u pitanju kod vecine ali eto volim da zene znaju da ima i drugih opcija…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    01. Listopad 2022. 11:11

UInamorana

SAYuRI

Inamorana

SAYuRI

Inamorana

Drage zene, trebala bih vasu pomoc. ❤️
    Pisala sam i na proljetnice… pa kopiram i tu.Danas sam se malo raspitivala i odlucila da je kiretaza najbolji izbor za mene. Ubija me cekanje da prirodno prokrvarim jer jos uvijek imam sve simptome trudnoce pa je pitanje kad ce tijelo prepoznati da je beba umrla. I bas mi je to jako neugodan osjecaj. ☹️

M
    Hvala puno SAYuRI,
    cula sam za aspiraciju, ali ne znam moze li se to u bilo kojem trenutku (iduci tjedan cu biti 10 tjedana)? Mozes li mi mozda reci u koju polikliniku si isla. Ja sam danas malo gledala Podobnik, ali nisam sigurna oko njih pa sam se vratila na bolnicu.
    Mozda da se raspitam mogu li u bolnici napraviti isto?
    Radi li se to pod opcom ili lokalnom anestezijom?
    Podobnik pruza tu uslugu. Ja nisam radila u Hr ali je procedura svuda ista. Sama biras koju ces anesteziju a ja svakako savjetujem opstu. Lakse tebi lakse njima da rade kad nisi u grcu i strahu…znam par osoba koje su radile u Podobniku i prezadovoljne su. Bolnica nece raditi vakum aspiraciju, rade vacum i kiretazu ( D&C) , cesto ljudi misle da je isto ali nije. U ovom slucaju se niposto ne koristi kireta. O stetnosti sirenja grlica na silu necu ni da govorim… shvatam da je finansijski element svakako u pitanju kod vecine ali eto volim da zene znaju da ima i drugih opcija…
    Na stranicama podobnika stoji ovo:Kiretaža
    Postoji nekoliko razloga za izvođenje dilatacije i kiretaže:
    [ul]
    [li]Odstranjenje propale trudnoće ili zaostalih produkata trudnoće u slučaju poremećenog razvoja fetusa/propale trudnoće ili poslije spontanog pobačaja – tada se radi dilatacija, vakuumska aspiracija materišta i kiretaža (DVAC).[/li]
    [/ul]

Ovo trazi:
    http://www.sara-vita.com/hirurski-abortus-manualna-vakum-aspiracija/Ni slucajno da se siri grlic…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• proljetnica1
    02. Listopad 2022. 16:48

SAYURI stvarno pišeš gluposti, vakum aspiraciju rade ama bas svi, sve bolnice al ona je pogodna metoda samo za vrlo rane trudnoće, 5-6 tj. Ako je veća trudnoća opcije su ili kiretaza ili tablete 

SAYuRI
    02. Listopad 2022. 17:28

proljetnica1

SAYURI stvarno pišeš gluposti, vakum aspiraciju rade ama bas svi, sve bolnice al ona je pogodna metoda samo za vrlo rane trudnoće, 5-6 tj. Ako je veća trudnoća opcije su ili kiretaza ili tablete

Imaju dvije vrste vakum aspiracije pa kad se malo edukujes bolje, onda se javi 😋

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    02. Listopad 2022. 17:29

E da ja sam radila vakum bez kiretaze u 9 tjednu, tako da ne lupetaj ti…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Ella..
    02. Listopad 2022. 23:27

Ljudski um je zbilja čudo,  od sretne osobe u sekundi napravi tužnu osobu! 
    Zaista bi bilo lijepo kada bi se misli mogle kontrolirati,  ali nažalost ne ide.
    Zadnja 2 dana vrtim po glavi sve što je moglo biti, vrtim to da sam trenutno trebala imati punu sobu dječjih stvari, da bi mi sada najveća briga bila gdje kupiti robicu i što kupiti, ali očito Bog ima drugi plan pa ne vrijedi preispitivati,  nego samo vjerovati.. eh da, borba! 🤷‍♀️🙏

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Lana99
    03. Listopad 2022. 06:45

Ella..

Ljudski um je zbilja čudo, od sretne osobe u sekundi napravi tužnu osobu!
    Zaista bi bilo lijepo kada bi se misli mogle kontrolirati, ali nažalost ne ide.
    Zadnja 2 dana vrtim po glavi sve što je moglo biti, vrtim to da sam trenutno trebala imati punu sobu dječjih stvari, da bi mi sada najveća briga bila gdje kupiti robicu i što kupiti, ali očito Bog ima drugi plan pa ne vrijedi preispitivati, nego samo vjerovati.. eh da, borba! 🤷‍♀️🙏

Da..slažem se od riječi do riječi. Ja sam se sinoć isplakala kao malo dijete jer eto došlo mi je. Bila je pjesma na radiju Rekla si mi da ne voliš zimu, a ta pjesma je svirala u trenutku kad se sve dogodilo na moru, usred plaže...bolilo me srce, duša..sve. 
    Pa smo se i dečko i ja isplakali i ajmo dalje, danas je novi dan❤
    Moj dečko uvijek govori da ne trebamo gledati prošlost nego samo u budućnost pa i on padne i rasplače se kao dijete

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

Ella..
    03. Listopad 2022. 08:37

Lana99

Ella..

Ljudski um je zbilja čudo, od sretne osobe u sekundi napravi tužnu osobu!
    Zaista bi bilo lijepo kada bi se misli mogle kontrolirati, ali nažalost ne ide.
    Zadnja 2 dana vrtim po glavi sve što je moglo biti, vrtim to da sam trenutno trebala imati punu sobu dječjih stvari, da bi mi sada najveća briga bila gdje kupiti robicu i što kupiti, ali očito Bog ima drugi plan pa ne vrijedi preispitivati, nego samo vjerovati.. eh da, borba! 🤷‍♀️🙏
    Da..slažem se od riječi do riječi. Ja sam se sinoć isplakala kao malo dijete jer eto došlo mi je. Bila je pjesma na radiju Rekla si mi da ne voliš zimu, a ta pjesma je svirala u trenutku kad se sve dogodilo na moru, usred plaže…bolilo me srce, duša..sve.
    Pa smo se i dečko i ja isplakali i ajmo dalje, danas je novi dan❤
    Moj dečko uvijek govori da ne trebamo gledati prošlost nego samo u budućnost pa i on padne i rasplače se kao dijete

A mora čovjek izbaciti iz sebe što ga muči, nekad se treba isplakati,  to je normalno..
    Ja se trudim da takvih dana bude što manje , ali nekad ne možeš utjecati na to. Bit će bolje 🙏

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

kk1109
    03. Listopad 2022. 14:51

Drzite se cure, tesko jeee, al mozete vi to. Nedavno je bio dan kad sam ja trebala svog bebaca drzat u narucju i stvarno sam grozno podnijela taj daan. Suza suzu stize, a kolko god se trudila ostat pozitivna bile su mi pred ocima samo slike mog malog bica od onog dana kad se rodio.
    Al moramo daljeee, moramo pozitivno jer nam nista drugo ne preostajee, zbog sebe i bebica koje ce dociii. Kaj se tice pjesama izgleda da svi imamo neku na koju smo slabe. Ja nemrem cut od parnog valjka molitva. Odma suze i dan danaas 

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.