Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nas_bebac
    25. Lipanj 2022. 12:19

SuzieQ

Pozdrav,
    trenutno sam u procesu medikamentoznog pobačaja, jučer sam popila tablete i krenulo je krvarenje.
    Prije 5 mjeseci imala sam prvi ovakav pobačaj i tada je ubrzo nakon tableta krenulo krvarenje, no onda sam osjetila kako izlaze i komadi (plod i posteljica, pretpostavljam) i sve je bilo u puno jačem omjeru. Ovaj put imam samo krvarenje koje nije prejako i strah me da nije otišlo sve.
    Molim vas za vaša iskustva, koliko ste krvarile i koliko nakon tableta je počelo? Je li vam sve otišlo i kada?
    Bojim se da nije sve otišlo i da ću morati na kiretažu. Mogu li kako potaknuti da krene?
    Hvala.

Ja sam isto tj 1 tableta,krvarila sam 6 dana dosta s time da prva 4 dana nisam a onda su poceli komadi izlaziti (ista pretpostavka kao i ti) sada od tablete mi je 9 dana i dalje krvarim a u ponedjeljak idem na kontrolu pa ćemo vidjet sta ce rec... 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

• SuzieQ
    25. Lipanj 2022. 13:06

Nas_bebac

SuzieQ

Pozdrav,
    trenutno sam u procesu medikamentoznog pobačaja, jučer sam popila tablete i krenulo je krvarenje.
    Prije 5 mjeseci imala sam prvi ovakav pobačaj i tada je ubrzo nakon tableta krenulo krvarenje, no onda sam osjetila kako izlaze i komadi (plod i posteljica, pretpostavljam) i sve je bilo u puno jačem omjeru. Ovaj put imam samo krvarenje koje nije prejako i strah me da nije otišlo sve.
    Molim vas za vaša iskustva, koliko ste krvarile i koliko nakon tableta je počelo? Je li vam sve otišlo i kada?
    Bojim se da nije sve otišlo i da ću morati na kiretažu. Mogu li kako potaknuti da krene?
    Hvala.

Ja sam isto tj 1 tableta,krvarila sam 6 dana dosta s time da prva 4 dana nisam a onda su poceli komadi izlaziti (ista pretpostavka kao i ti) sada od tablete mi je 9 dana i dalje krvarim a u ponedjeljak idem na kontrolu pa ćemo vidjet sta ce rec…

Hvala puno na javljanju! Odmah mi je lakše kad vidim da još ima nade da će izaći i da nije prekasno. 

Nas_bebac
    25. Lipanj 2022. 15:36

Malo sam fulala dane sad vidim da sam krivo napisala znaci 15.6 sam prokrvarila 16.6 sam isla na hitnu 20.6 sam dobila tabletu i nisam krvarila taj dan niti dva sljedeća, onda je krenulo i jos uvjek ide... Isla gledat u kalendar dane... 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Loza 💙😇
    25. Lipanj 2022. 19:02

Suziq drži se ❤️ ovdje smo :)
    Cure hvala na lijepim riječima. Imam momente kad me obuzme takva panika i onda pomislim kako i na bebu prenosim taj stres pa se smirim kroz par minuta. Sad sam si nabavila opremu za heklanje i pletenje pa se malo zanimam s tim i mogu vam reći da je odlična anti stres terapija 😁
    Nadam se da ste mi vi dobro ❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Lota 🌼
    25. Lipanj 2022. 21:06

SuzieQ

Pozdrav,
    Hvala.

Draga, zelim ti puno snage i pozitive koliko god zvucalo nemoguce. 
    Prosla sam ovo prije 7 mjeseci, ja sam jednu tabletu popila i od te jedne se potpuno ocistila, al bilo je poprilicno bolno, e sad, onu su meni nesto vadili nekim klijestima, al ne znam jel to kiretaza, tako sa evo, ne znam. Sve u svemu ja mislim da sam se od te jedne ocistila skroz i nakon dva dana bila ko nova. Izdrzi. ❤

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Loza 💙😇
    25. Lipanj 2022. 21:42

Lota 🌼

SuzieQ

Pozdrav,
    Hvala.

Draga, zelim ti puno snage i pozitive koliko god zvucalo nemoguce.
    Prosla sam ovo prije 7 mjeseci, ja sam jednu tabletu popila i od te jedne se potpuno ocistila, al bilo je poprilicno bolno, e sad, onu su meni nesto vadili nekim klijestima, al ne znam jel to kiretaza, tako sa evo, ne znam. Sve u svemu ja mislim da sam se od te jedne ocistila skroz i nakon dva dana bila ko nova. Izdrzi. ❤

Uh, nisi valjda gledala instrumente?
    Ja nisam ništa mogla gledati. Svog sina sam vidjela na sekundu i to mi je ostavilo dovoljnu traumu, a srce me boli jer sam samo govorila da ne želim ništa vidjeti 💔

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Tami98
    25. Lipanj 2022. 22:06

Hej cure,
    i ja sam u fazi krvarenja i ciscenja. 😔😔 Dijagnosticiran je missed ab. Krvarenje je pocelo 4 dana nakon pregleda. (danas je drugi dan, prvi je bilo dosta slabo..) Iskreno se nadam da ce se sve uspijet ocistit prirodno i da nece bit potrebe za kiretazom. 

Nakon ovakve traume i straha, uopce me strah pomislit kako cu sljedecu trudnocu izdrzat bez panike i straha.. 😪

Meni je to bila prva trudnoca, doktorica kaze da je krivac za missed ab. krivo spajanje kromosoma i da ne brinem, da ce drugi put biti sve biti uredu. 

Imate li Vi kakve prijedloge i iskustva za neke dodatne pretrage? Jesu li potrebne? 

Unaprijed zahvaljujem i suosjecam s Vama!💞

MfrauM
    26. Lipanj 2022. 06:56

Loza super za terpaiju! Isto razmišljam o heklanju da naučim to ovo ljeto...samo ne znam otkud poceti.
    Dan po dan draga, teško je botiti se s mislima ali znaš da imaš podršku s Neba tak da će sve biti u redu 🤗💓.

SuzieQ žao mi je bas, meni su ti nakon poroda ostali komadi posteljice I dali su mi 4x4 te tablete krenulo je prvi put nakon 8 sati i onda još kasnije jace, ali kao da su se nekako rastopili pa je sve izašlo bas kroz krvarenje tu i tamo koji komad, koliko.dugo piješ terapiju? Mozda kad završiš, obavezno se javi dr za uzv, da ti ne bi bilo kao meni. Ali ne brini, na uzv se sve vidi a tablete su jake tako da bi te trebale očistiti. 

Tami98 djelimo s tobom tvoju bol. Za pretrage-ja bi svakako napravila briseve, kad ti zavrsi krvarenje. Meni su rekli za briseve tek nakon što sve završi, i prije novih pokušaja da budemo sigurni da je sve ok. Sam što kod mene to sve skupa traje dugo radi tromboze. Ne znam sto bi bio uzrok kod tebe, možda da si izvadiš privatno d dimere (za zgrušavanje, ako postoji neki oblik tromboze), hormone i antitijela štitnjače, inzulinsku rezistenciju. Na to najčešće šalju za vađenje krvi, ali nisam te struke pa ne mogu rec, ja bi recimo na to isla čisto informativno da vidim što mogu napraviti za slj put, da se otkloni i tu neka prepreka...
    Samo hrabro, treba proći vremena, isplaci se koliko treba, tu smo jedna za drugu. 

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

• SuzieQ
    26. Lipanj 2022. 13:51

Evo 3. dan lagano krvarim, još nije izašlo kao prvi put, ali stalno ide pomalo. Uglavnom krv i tu i tamo neki sitni komadići. Stavljam si tople obloge na trbuh i skačem po lopti (u nadi da će to pomoći). Boli me na mahove, kao grčevi koji dođu i prođu. Nije strašno kao prvi dan. 
    Popila sam dvije tablete u petak, a nakon par sati još jednu. Nekako imam osjećaj da mi daju još jednu da bi bolje krenulo. 
    Sutra se moj ginekolog vraća s godišnjeg, pa idem odmah ujutro k njemu, nadam se da će htjeti pogledati na uzv. 

• Ana777
    27. Lipanj 2022. 08:37

SuzieQ

Pozdrav,
    Hvala.

Ja sam imala missed u 2. mj i išla sam na te tablete. Popila sam onu prvu i rekli su mi da od toga neće ništa biti no ja sam odmah nakon te počela krvariti prvo lagano jedan dan a onda drugi dan na navecer obilno i veliki ugrusci te jaki bolovi da sam zavrsila na hitnoj i sve mi je izislo dok su me doveli sa hitne u vinogradsku pregledali su me i rekli da je uterus prazan i da nema potrebe za ostatkom tableta, nakon toga lagano sam krvarila  jos tjedan dana. No znam za curu koja je lagano krvarila oko 8 dana bez bolova i također je sve bilo cisto dok je otisla na kontrolu, tako da mislim da tu nema pravila i da je kod svakoga individualno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.