Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica 89
    23. Travanj 2022. 17:27

Cure hvala Vam na objašnjenjima. Odmah sam bila svjesna da to boli fizički i taj segment mi je jasan samo me je zanimala procedura. Ipak moras poroditi to maleno stvorenje koje nije bilo suđeno da spava kraj tebe nego ga moraš baciti (figurativno i doslovno) u WC školjku kao da nikada nije postojalo i to mi je najgori dio te priče pogotovo kad unazad nekoliko godina samo želiš imat bebu, dio nas i naše ljubavi. Najgore mi je od svega što sam željela bit mama, a ovako sam samo mama malom anđelu. Ne mogu to iz glave izbacit, psihički me to tako jako boli da nitko tko to nije prošo ne zna kako je (osim vas koje jeste). Boli me duša, a srce mi se pretvorilo u kamen, ne mogu opisati taj osjećaj, ne mogu ni plakati. Tako sam ga volila i uvijek ću, zaboraviti neću nikad. 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Lota 🌼
    23. Travanj 2022. 18:12

Točkica 89

Poštovane, u ponedjeljak me čeka pobačaj jer nažalost našem bebaču ne kuca srce (missed ab), pošto sam u 9 tt prema menstruaciji, ali prema embriotransferu sam u 7 tt (potpomognuta oplodnja) veličina ploda 7-8mm (za 6 tt). Molit Vas za preporuku je li bolje medikamentima ili kiretažom? Je li moguće da pobačaj do tad krene sam pošto sam morala koristiti utrogestane, folnu i magnezij nakon potpomognute ili je to isključeno? Pomažu li tablete protiv bolova imalo (brufen, ketonal i sl.) ako se odlučim za taj način? Ima li smisla koristiti i normabel za opuštanje mišića? Da li baš svaki medikamentni pobačaj uključuje tablete prije i nakon dva dana pošto mi u bolnici nisu ništa rekli nego samo da dođem? Hvala unaprijed na odgovorima.

Zao mi je zbog tvog gubitka. 😪
    Isto iskustvo sam prosla u 11 mj prosle godine, missed u 9tt,  bebi stalo srce u 7tt i odlicila sam se za tabletu. 
    Iskreno, ne bi vise nikada jer mi je bilo poprilicno traumaticno iskistvo, ako nedaj Boze opet dodje do toga, birati cu opcu i kiretaza. 
    Ja sam dobila jednu tabletu i otisla kuci, nakon dan i pol je krenuka djelovati, od bolova sam povracala i dobila treskavicu, hladna kao led bila i zavrsila na hitnoj, od samo jedne tablete. 
    Onda dam dobila infuziju i tu je kao bol popustila, ali i dalje je bolilo podosta. Uglavnom, kada me dr pogledao rekao je da je sve izaslo, znaci od samo jedne tablete, gdje nije bilo potrebe za drugim tabletama. 
    Eto traumaticno za mene, ali opet, ima cura koje su to prosle super, ja nazalost nisam. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Loza 💙😇
    23. Travanj 2022. 21:33

Točkica 89

Cure hvala Vam na objašnjenjima. Odmah sam bila svjesna da to boli fizički i taj segment mi je jasan samo me je zanimala procedura. Ipak moras poroditi to maleno stvorenje koje nije bilo suđeno da spava kraj tebe nego ga moraš baciti (figurativno i doslovno) u WC školjku kao da nikada nije postojalo i to mi je najgori dio te priče pogotovo kad unazad nekoliko godina samo želiš imat bebu, dio nas i naše ljubavi. Najgore mi je od svega što sam željela bit mama, a ovako sam samo mama malom anđelu. Ne mogu to iz glave izbacit, psihički me to tako jako boli da nitko tko to nije prošo ne zna kako je (osim vas koje jeste). Boli me duša, a srce mi se pretvorilo u kamen, ne mogu opisati taj osjećaj, ne mogu ni plakati. Tako sam ga volila i uvijek ću, zaboraviti neću nikad.

U redu je kako god da se osjećaš u ovoj situaciji, nije nimalo lako i treba skupiti snage za sve ove dane koji su pred vama. To što si mama tom malom anđelu to je jako velika stvar i s vremenom ćeš, vjerujem, pronaći načina da budeš zahvalna na tome. Neću te lagati, meni je nakon 2 mjeseca i dalje užasno teško, i dalje plačem i nema sekunde ni minute da ne pomislim na svog anđela, ali sam pronašla način kako da se nosim i živim s tim. Daj si vremena da upoznaš sebe u ovoj situaciji i ne daj da te itko požuruje u tom procesu.

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Želja00
    23. Travanj 2022. 23:15

Točkica 89

Poštovane, u ponedjeljak me čeka pobačaj jer nažalost našem bebaču ne kuca srce (missed ab), pošto sam u 9 tt prema menstruaciji, ali prema embriotransferu sam u 7 tt (potpomognuta oplodnja) veličina ploda 7-8mm (za 6 tt). Molit Vas za preporuku je li bolje medikamentima ili kiretažom? Je li moguće da pobačaj do tad krene sam pošto sam morala koristiti utrogestane, folnu i magnezij nakon potpomognute ili je to isključeno? Pomažu li tablete protiv bolova imalo (brufen, ketonal i sl.) ako se odlučim za taj način? Ima li smisla koristiti i normabel za opuštanje mišića? Da li baš svaki medikamentni pobačaj uključuje tablete prije i nakon dva dana pošto mi u bolnici nisu ništa rekli nego samo da dođem? Hvala unaprijed na odgovorima.

Zao mi je sto ti se ovo dogada, ako ce ti ista pomoc meni se skoro isto to dogodilo. Poslana sam doma i dobila šumeci brufen od 600 ,koji smijes popiti 3 na dan.uz to sam docekala dan kiretaze, za vrujeme zahvata sam bila uspavana, te sam nakon njega dobila inekciju za 'vracanje' maternice ,ako se to tako zove.isti dan sam isla kuci i moram priznati da nisam nakon toga imala nekih dodatnih fizickih bolova

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

MBM🐬🍀💕
    24. Travanj 2022. 01:35

Tockica 89 Zao mi je zbog gubitka bebeice. Zelim ti brz oporavak psihicki i fizicki. I ja sam bila u 12 tjednu kad sam bila na konrolu i saopstiomi je gin da je srce stalo u 9+6 i morala na vakumsku kiretazu zbog citogenetike. Posle anestezije sam bila bez moje mrvice u mojoj utorbi, puna tuge i bola.Dobila sam tablete Ciklo Proginova zbog ciklusa i Brufen za bolove. Tesko je cuti to srce pa be cuti al sta je tu je. Ove zene Bog da blagoslovi u svakoj sekundi zivota jer su mi puno pomogle da prodjem kroz pakao.

• Tijana12
    24. Travanj 2022. 09:25

Pozdrav, drage žene!

Neke od vas me možda znaju preko profila Spontano Ja (Instagram/Facebook). Trenutno završavam tečaj kao bereavement doula, s fokusom na podršku kroz gubitak trudnoće i tugovanje.
    Htjela sam vam javiti, ukoliko me ne pratite, da krećemo 6. svibnja s online grupom podrške za gubitak u prvom tromjesečju. Grupa će trajati 8 tjedana, i sastajat ćemo se online svakog četvrtka. Cilj je da u sigurnom prostoru podijelite svoje priče i međusobno pronađete snagu u ostalim ženama koje su prošle slično iskustvo. Želimo pričati o onome što se dogodilo, pronaći način da procesuiramo i odtugujemo gubitak, i radimo na onome što slijedi (trudnoća nakog gubitka, testiranja, pripreme za novu trudnoću, možda odluka da ne pokušavamo više... itd). Voljela bih da nam se pridružite - pričanje o našoj traumi je iscljeljujuće, a kada to radimo u krugu osoba koje nas razumiju i podržavaju, možemo pronaći veliku utjehu.
    Link za prijavu je ovdje: bit.ly/3IWdQgd

Ako imate dodatna pitanja oko grupe, slobodno mi se javite na spontanoja@gmail.com ili na WhatsApp 095 5122 511.

Pozdrav,
    Tijana

MBM🐬🍀💕
    24. Travanj 2022. 11:30

Tijana12Ja pratim tvoj profill na insta i stvarno je sure podrska sa vase strane

• Tijana12
    25. Travanj 2022. 10:41

🗯️

@Tijana12 baš sam zapratila profil i htjela se prijaviti, ali vidim da postoji opcija plaćanja što me odbilo tako da bez uvrede ikome, ali nije mi to tema niti događaj gdje moram nešto platiti kako bih prenijela svoje osjećaje, iskustvo i savjete drugim ženicama. Radije ću dati svoj osobni broj i sjesti na kavu sa svakom da jedna drugoj tugujemo. ❤️

Poštujem tvoje mišljenje. Vjeruj mi, uz svoj stalni posao i sve druge obaveze, svejedno bih mogla zbrojiti sate i sate koje dnevno provedem na IGu odgovarajući na poruke ženama koje traže podršku. I radim to iz ljubavi i suosjećanja jer mi je cilj da žene dobiju podršku kakvu trebaju i zaslužuju. ALI, biti doula (bilo koje vrste) je također nešto u što smo uložile svoje vrijeme i novac, nešto u što i dalje ulažemo sa specifičnim edukacijama vezanima za određene teme. Da, mogu sjesti s nekime i pričati o svome iskustvu i ponekad to pomogne, ali biti bereavement doula znači da sam stekla dodatne vještine i alate koji su usko specijalizirani za procesuiranje traume gubitka bebe. Kada ljudi dožive traumu bilo koje vrste ili se bore s nekim problemima u različitim sferama života, potraže pomoć psihologa ili psihoterapeuta, koji naplaćuju svoje usluge. Ja sam nakon svojih gubitaka također provela sate i sate na psihoterapiji, ali ne bih propitkivala zašto sam morala platiti vrijeme i stručnu pomoć nekoga tko je educiran i daje svoje vrijeme. Nikada mi nije bio cilj da mi ovo bude posao od kojeg zarađujem za život. Ali po svim ostalim parametrima ovo je posao, koji vrlo često ne poznaje radno vrijeme. I na kraju se onda svodi na to kako to netko doživljava i poštuje li.

Polly
    25. Travanj 2022. 21:48

Drage sve! Nažalost sam prvi put u životu imala zašto posjetiti i ovu temu... U četvrtak sam bila na prvom pregledu (6+3) vidjela se ŽV i GV bez ploda... Gin me poslao vaditi betu. Prva beta vađena u petak - 7900, druga beta danas - 4200 😞 Gin mi poslao uputnice za ginekologiju i pregled u bolnici, rekao da ću vjerojatno dobiti tablete da se očistim... Slabo znam o spontanima jer je ovo prvi pa me strah nepoznatog i šta sutra očekivati... Kad se daju tablete da se sve očisti, a kad je potrebna kiretaža? Strah me kiretaže, ako me ne bi trebalo biti, molim vas da me razuvjerite 🙏🏼 

• Tijana12
    26. Travanj 2022. 13:16

🗯️

Draga Tijana, kao žena koja je sama poduzetnica i nema radno vrijeme jer radim stalno, nisam napisala da ne poštujem tvoj rad. Kako sam i navela, zapratila sam profil iz podrške, no svakako mislim da imam pravo reći zašto MENI ne odgovara opcija plaćanja. Posao jest posao i mnogi ginekolozi zarađuju na način da nam priopćuju loše vijesti, ali svakako ne očekujem da platim za nešto gdje želim iznijeti svoje iskustvo i pomoći nekoj ženici koja ima slične probleme kao ja (bolesti, tegobe, dob, građa, tegobe partnera, način života…). U sve treba uložiti vremena i truda, ja sam evo pri kraju doktorskog studija psihologije i pedagogije pa smatram da mogu pridonijeti i na tome području. U zadnje dvije godine ostavila sam valjda preko 10.000 kn za sve preglede, pretrage i ine stvari zato što su me ginekolozi uvjeravali da trebam pobaciti 3.put da mogu na pretrage. Iz tog žalosnog razloga više ne želim ništa plaćati jer način na koji se zarađuje na tuzi i jadu žena stvarno za mene nije pošten. Ako netko želi sudjelovati i platiti, slobodan je to učiniti, samo iznosim svoje mišljenje na forumu.

Sve razumijem, nije mi bila namjera podijeliti svoj odgovor jer sam se smatrala uvrijeđenom. Kako si rekla, svatko odlučuje što je za njega i za što želi ili ne želi dati novce. Ja također mogu nekome pomoći samo temeljem vlastitog iskustva. Ali upoznala sam puno žena s kojima se ne mogu poistovjetiti i nisam mogla pomoći jer je njihovo iskustvo drugačije, gubitci su drugačiji, komplikacije, emocije... ma sve. Zato i kažem da mi moja edukacija i usavršavanje daju priliku da pružim podršku i onim ženama kojima treba nešto više i kompleksnije od onog što sam ja sama prošla i koje možda nisu imale te sreće da naiđu na nekoga tko je prošao nešto slično. Hvala na praćenju i podršci. ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.