Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Andra1
    12. Srpanj 2021. 22:46

XOXO Danas sam se narucila u jednu kliniku u BiH , posto ja živim u Sloveniji .
    Da li je moguće da se desila kasnija ovulacija pa da se ne vidi još plod ? Znaci zadnja menstruacija 2.06 , imali odnos 19.06 , pa 26.06 , pa sam trebala dobiti 2.07 posto ciklus mi je na 30 dana , a danas bila na ultrazvuku i ne vidi se plod .
    U prvoj trudnoći blizanačkoj sam trebala dobiti ciklus  19.10 , a dvije kuglice se vidjele tek 5.11 posto je bila blizanacka znaci 17 dana od prvog dana ciklusa su se vidjeli plodovi 

jelenas
    12. Srpanj 2021. 23:29

Bette, baš mi je drago! Pridruži nam je na zimskim bebama, ako želiš naravno ❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• mikimia
    12. Srpanj 2021. 23:30

jelenas

Mikimia-ja sam imala pobačaj i kiretažu 11.1., trudna sam ostala krajem svibnja. Zeleno svjetlo smo dobili krajem travnja nakon svih pretraga i briseva.

Ja sam napravila briseve, papa test, još planiram kad mi prođe ciklus napravit pretragu urina i urinokulturu, ali isto bih sačekala barem do 9 mjeseca

• mikimia
    12. Srpanj 2021. 23:43

Ja sam prošla bez kiretaže. Nakon što sam saznala da je bebi prestalo kucati srce, bila sam naručena tek za tjedan dana na tabletu. Međutim, nakon dva dana od saznanja i nakon što sam prestala piti duphaston, dobila sam jače bolove i počela sam krvarit. Na svoju ruku sam otišla u bolnicu jer je bio vikend i bilo me strah što će biti, posebno jer mi je ginekologija udaljena 150 km. Kad sam došla u bolnicu, odlučili su me ostaviti preko noći jer je vikend, naime u noći sam dobila još jače bolove i plod je na kraju sam izašao, nakon čega su me vodili na uzv i dali mi prvu tabletu ujutro u 5:30, pa sam opet išla na uzv u 8:30 i dobila još jednu tabletu. Zadnji uzv je bio oko podne i ustanovili su da je endometrij ispod 2 cm i pustili me kući. Krvarila sam još nekih 7-9 dana  i prije 3 dana dobila. Nisam mirovala skoro nikako, možda taj dan kad sam došla iz bolnice i sutradan malo. Uglavnom, bitno je da izađe sve, morate na kontrolne uzv da vam dr vidi koliko je još toga ostalo ili eventualno da napravite netu za nekoliko dana.

• mikimia
    12. Srpanj 2021. 23:45

djecaljubavi

Pozdrav!
    Citam Vas vec neko vrijeme, a sad sam odlucila i podijeliti svoje iskustvo i procitati vase savjete.

Na prvom pregledu 7+0 potvrđena je trudnoca, ali je bebica bila malo manja (za 6+3) i doktor je vidio dva hematoma. Mirovanje, terapija utrgestanom i kontrola za 3 tjedna.

Hematomi me i nisu toliko brinuli koliko to sto je trudnoca manja za 4 dana jer znam da imam rane ovulacije, ali opet…moguce je.

Malo prije sljedece kontrole sam lagano prokrvarila i ostisla na hitnu. Tuzna vijest, beba je ostala na 6+3 (9+4 po ZM), srce ne kuca.
    Buduci da je bila mala trudnoca, a i imala sam carski prije, dogovorila sam se s doktorom da cemo pricekati da se tijelo samo ocisti. Zadnjih 6 dana sam isla na kontrolu svaki drugi dan. Gestacijska vrecica je izasla, ostalo je jos dosta ugrusaka koji stalno izlaze. Ima li tko slicno iskustvo? Jeste uspjeli proci bez kiretaze? Doktor je rekao da ne moram storogo mirovati, ali me zanima znate li sto ce vise pomoci tijelu - mirovanje ili lagana aktivnost? Krv, brisevi, urin koje sam radila nakon prve kontrole su uredni.
    Hvala Vam puno!

Odgovorila sam vam svojim iskustvom, ali sam zaboravila vas označiti. Na dnu foruma je moj odgovor i ne treba napraviti netu nego betu. Autocorect me ispravio

Bette
    13. Srpanj 2021. 05:10

Xoxo- hvala na lijepim željama. I tebi sretno sa tvojim trudnoćom ❤️
    Jelenas- evo jesam ❤️

Ostatku cura želim da čim prije vidite svoj plusić i da sve bude ok ❤️

• djecaljubavi
    13. Srpanj 2021. 10:12

mikimia

djecaljubavi

Pozdrav!
    Citam Vas vec neko vrijeme, a sad sam odlucila i podijeliti svoje iskustvo i procitati vase savjete.

Na prvom pregledu 7+0 potvrđena je trudnoca, ali je bebica bila malo manja (za 6+3) i doktor je vidio dva hematoma. Mirovanje, terapija utrgestanom i kontrola za 3 tjedna.

Hematomi me i nisu toliko brinuli koliko to sto je trudnoca manja za 4 dana jer znam da imam rane ovulacije, ali opet…moguce je.

Malo prije sljedece kontrole sam lagano prokrvarila i ostisla na hitnu. Tuzna vijest, beba je ostala na 6+3 (9+4 po ZM), srce ne kuca.
    Buduci da je bila mala trudnoca, a i imala sam carski prije, dogovorila sam se s doktorom da cemo pricekati da se tijelo samo ocisti. Zadnjih 6 dana sam isla na kontrolu svaki drugi dan. Gestacijska vrecica je izasla, ostalo je jos dosta ugrusaka koji stalno izlaze. Ima li tko slicno iskustvo? Jeste uspjeli proci bez kiretaze? Doktor je rekao da ne moram storogo mirovati, ali me zanima znate li sto ce vise pomoci tijelu - mirovanje ili lagana aktivnost? Krv, brisevi, urin koje sam radila nakon prve kontrole su uredni.
    Hvala Vam puno!

Odgovorila sam vam svojim iskustvom, ali sam zaboravila vas označiti. Na dnu foruma je moj odgovor i ne treba napraviti netu nego betu. Autocorect me ispravio

Hvala puno na odgovoru! Pitala sam za te lijekove za ciscenje,  ali kod nas to na zalost jos nije praksa. Ili potpuno prirodno ili kiretaza. Razmisljala sam otici u Zagreb, ali kaze doktor da i kontrakcije od tih lijekova mogu ostetiti oziljak od carskog.
    A nista....bit cu strpljiva, nadati se najboljem, a biti spremna na sve.

BubaT
    13. Srpanj 2021. 12:28

Bette, divne vijesti ♥️ sad samo odmaraj, mazi se i pazi 😊

----
    Žao mi je sto stalno dolaze nove cure 😰 nemam iskustva nažalost.

Ps. Iscjedak je normalan dok god nema mirisa i ne promjeni boju 🙋‍♀️

29 🙋‍♀️
    5/2021 blighted ovum 10tt
    💊 Eliquis

• djecaljubavi
    13. Srpanj 2021. 12:46

Zao mi je zbog vaseg iskustva! Ohrabrujuce za mene to sto ste prosli bez komplikacija! Pricekat cu jos jednu kontrolu pa cu onda vidjeti stanje i potraziti drugo misljenje ako se do tad ne ocisti samo.

• ednna
    14. Srpanj 2021. 10:47

MalaJa

Pozdrav, nažalost nova sam ovdje….
    Ukratko ću opisati svoju situaciju, do sada nisam naišla na nekog tko je bio moje "sreće", jer više ne znam kako da sačuvam hladnu glavu…
    Imala sam spontani u 9 tjednu, nakon čega sam išla na medikamentozni pobačaj i imala čast biti u 2% slučajeva koji nisu uspjeli. 3 dana nakon toga (9.3.) sam prokrvarila i u Petrovoj su me poslali na kiretažu nakon koje nije bilo nikakvog prirodnog čišćenja, što su oni protumačili kao dobro učinjenu kiretažu. Tjedan nakon, 16.3. sam bila na kontrolnom UVZ kod svoje ginekologice koja je rekla da kiretaža nije u potpunosti uspjela i da mi je maternica puna tkiva (tu sam ušla među 1% neuspjelih kiretaža), a 20.3. (10 dana nakon kiretaže) mi je Beta bila u okvirima urednim za 8 tjedan trudnoće….
    Sad je prošlo već 32 dana od potvrđenog spontanog, 30 dana od medikamentoznog pobačaja, i 25 dana kod kiretaže…. Beta je i dalje povišena, ali u padu… Zadnjih par dana nakon laganih šetnji i pred spavanje osjetim blaga probadanja u donjem dijelu trbuha, no sada skačem i na hladno jer ne znam da li je to znak infekcije ili konačno pojave čišćenja…. S ginekologicom se zadnja dva tjedna čujem telefonski nakon nalaza laboratorija radi ove lude situacije oko nas….
    Zanima me, imate li ovdje možda iskustva s ovakvim zakašnjelim "čiščenjem" i krvarenjem? Nakon koliko se vama pojavilo krvarenje? Svi s kojima sam do sada pričala su to sve prošli kroz 2 tjedna nakon zahvata….
    Ja sam već luda jer mi doktorica spominje još jednu kiretažu kao opciju….

Draga moja i sama mislim da ni mene nije nista zaobislo, u 17 nedjelji imaala sam medikamentozni pobacaj isto tako jedva se zavrsilo 15 h sam bila na tableta svaka tri sata dok nisam izbacila plod i posteljicu, nakon toga nista nisam posebno krvarila na kontrolnom pregledu nakon 14 dana su se vidjeli zaostatci koji nisu izasli, pila ergometrin kapi nakon toga oksitocin infuziju pa opet ergometrin injekcije, citavo vrijeme pokrivena antibioticima, i opet nisam se cistila, i onda mjesec i po nakon pobacaja posalju me na kiretazu, doktor mi uradi diletaciju i vakum aspiraciju, sada cekam kontrolu za 7 dana, kaze da je odbio raditi kiretazu jer se boji oziljaka, pa ako je sta ostalo izbacit ce se sa menzesom, meni je beta bila 3.4 u trenutku intervencije znaci nakon mjesec I po od pobacaja 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.