Kada planirate počet ponovno pokušavati? Meni su neki savjetovali 3 mjeseca sačekati a jedan dr mi je rekao da mogu odmah. Naravno da ne želim odmah, ipak mi treba još malo vremena da dođem sebi
Mikimia- ja sam imala pobačaj i kiretažu 11.1., trudna sam ostala krajem svibnja. Zeleno svjetlo smo dobili krajem travnja nakon svih pretraga i briseva.
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Mikimia ja sam imala inducirani u 4/21 rezlog je bio kromosomeopatija i svi dr su rekli da je cista slucajnost. Sve pretrage sam odradila netom prije T ili u samoj T sto su mi dr dali. Kontrole sam imala 3 nakon iduciranog i nakon prvog M su nam dali zeleno. Sad od 6/21 imamo novi plusic.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Evo cure nakon dugo vremena vam se i ja javljam.
Nakon 3 spontana pobačaja koji su me doslovno ubili emocionalno jer sam ja žena koja obožava djecu i jedva čeka primiti svoje u naručje, bila sam u Petrovoj bolnici kod doktora Hermana.
Ustanovio mi je i naslijednu i stećenu trombofiliju.
Dogovoreno je s njim da kad zatrudnim da odmah dođem kod njega da mi prepiše najvjerojatnije injekcije koje ću koristiti za održavanje trudnoće.
E sad s jedne strane bih odmah htjela napraviti djete, a s druge me strah tolko da ne mogu ni pomisliti na to.
Moja sva 3 sponatana su bila u 6.i7.tjednu, to je rano i sad me jako strah uopće dok vidim taj plusić se ići naručivat kod njega, što ako.
Dal je imala koja sličnu situaciju pa da podijeli samnom da me barem malo utješi?
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Tko čeka, nažalost injekcije heparina nisu za održavanje trudnoće niti garancija da će sve biti ok i dobro. Ono cemu sluze je da ne dobijes dvt ili jos gore plućnu emboliju i ostala veselja sta ona nosi. Iza sebe imsm 2 heparinske trudnoće, ishod jedne upravo lezi na meni, a druga nije tako sretno zavrsila. Imala sam spontani u 10tt. U prvoj trudnoći su relativno kasno shvatili da trebam injekcije (13tt) i pikača sam se do kraja i 6tj iza poroda. U ovoj od pozitivne bete tj.potvrđene trudnoće. Svaki mjesec vadis trombocite da vidis kakvo je stanje i treba li se eventualno korigirati terapija. Momentom kad te uhvate trudovi prestajes se pikati. Mene su ostavili jedan dan u bolnici da mi sestre pokazu kako cu se bost. Prvo me panika hvatala, morala sam se bost sama, pa uvjeti idealni, blabla. Kasnije sam se opustila i bola bilo gdje, doma, u autu, kod prijatelja, na plazi 😅 ugl. ne se heparina, on ti samo moze pomoci i spasiti ti eventualno zivot ♥️ ako bilo sto trebas pitati, slobodno pitaj 🍀
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
Cure,
Trebam dobiti M u nedjelju.Od danas imam malo obilniji bijeli iscjedak bez mirisa,ne vjerujem da je neka upala jel me ništa ne svrbi niti pecka.Jel imala neka takav slučaj?
03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
30.01.23. 👶🏼💖
Pozdrav!
Citam Vas vec neko vrijeme, a sad sam odlucila i podijeliti svoje iskustvo i procitati vase savjete.
Na prvom pregledu 7+0 potvrđena je trudnoca, ali je bebica bila malo manja (za 6+3) i doktor je vidio dva hematoma. Mirovanje, terapija utrgestanom i kontrola za 3 tjedna.
Hematomi me i nisu toliko brinuli koliko to sto je trudnoca manja za 4 dana jer znam da imam rane ovulacije, ali opet...moguce je.
Malo prije sljedece kontrole sam lagano prokrvarila i ostisla na hitnu. Tuzna vijest, beba je ostala na 6+3 (9+4 po ZM), srce ne kuca.
Buduci da je bila mala trudnoca, a i imala sam carski prije, dogovorila sam se s doktorom da cemo pricekati da se tijelo samo ocisti. Zadnjih 6 dana sam isla na kontrolu svaki drugi dan. Gestacijska vrecica je izasla, ostalo je jos dosta ugrusaka koji stalno izlaze. Ima li tko slicno iskustvo? Jeste uspjeli proci bez kiretaze? Doktor je rekao da ne moram storogo mirovati, ali me zanima znate li sto ce vise pomoci tijelu - mirovanje ili lagana aktivnost? Krv, brisevi, urin koje sam radila nakon prve kontrole su uredni.
Hvala Vam puno!
Zdravo .
Da li je ova tema o spontanim još aktuelna ?
Imala sam 3 spontana do sad .
Prva trudnoća blizanacka izgubljena u 13 tjednu zbog septuma i hematoma , plodovi uredu na genetici uzeti uzorci kromosomi uredu .
Druga trudnoća Missed ab u 6 tjednu ostao po veličini plod u 11 popila tabletu da krene sve samo od sebe .
3 trudnoća biohemijska prije mjesec dana
Ostanem trudna ponovo sad počnem terapiju sa Clexanom 0,4 zbog mutacije na PAI gen , dodjem danas nakon 10 dana kasnjena na ultrazvuk kaže trudnoća se ne vidi …
Trebala sam dobiti 2.07 , a 7.7 odradim betu i iznosi 8.60 IU/L
Doktorica kaže da će i ona otići i da ću dobiti ciklus to je sad 4 trudnoća ..
Imam pretrage odradjene na trombofilije sve , na ultrazvuku sve ok , nemam nikakve bakterije kažu da ne znaju više šta uraditi samnom , imali ko ovakvo iskustvo ? Molim ako ima da mi neko kaže
Pozdrav cure 😊
Da se i ja javim. Bila sam na prvom pregledu nakon plusića. Zasad je sve ok, vidjela sam bebu i čula srćeko 😍 Jedino imam neki hematom pa moram mirovati i piti Duphaston. Nakon blighteda u 3. mjesecu, ovo su divne vijesti ❤️
Tina mislim da je iscjedak normalna pojava dok god nema nekih cudnih mirisa i peckanja.
Djecaljubavi zao mi je zbog spontanog. Nisam imala takav slucaj. Ja sam imala inducirani i kiretazu jer sam bila vec u 16tt. Znam da su cure dobivale tablete pod obraz u vvise navrata i tek nakon vise tableta bi sve izaslo. A ako je neka sitnica ostala izasla bi sa prvim M najcesce. Mozda da se posavjetujes sa dr.
Andra zao mi je zbog spontanih i biokemijskih. Mozda ce neka cura znati iz iskusta sta dalje i kako se izvuc iz zacaranog kruga. Znam da se ponavljajuci spontani jajcesce vezu uz trombofiliju al vidim da su tebi nalazi uredni. Mozda da probas kod nekog dobrog privatnika se posavjetovati?
Bette cestitke na super pregledu. Nadam se da ce se hematom sto prije povuci i zelim ti stvarno urednu trudnocu do kraja.
Ja sam isto danas bila na prvom pregledu 7+5 sam i vidi se srceko.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji