Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nova19
    12. Rujan 2019. 08:56

Bok cure! Evo sutra idem u Petrovu na još jedan UZV i nadam se da je to to...
    Doktorica mi je predložila da se u roku 2 mjeseca može napraviti prekoncepcijska obrada koju sam objeručke prihvatila (prvo sam išla googlati da vidim šta je to) 😁
    Nadam se da će svi nalazi biti u redu ili da će se pokazati ako negdje nešto šteka da postoji terapija 🤞🏻
    Bit ću mirnija za slijedeću trudnoću kolko tolko... najteže je staviti u stranu T ali to je za naše dobro, i dva mjeseca brzo prođe... pa se nadamo iza Božica ponovno krenuti u akciju...
    Kako ste vi cure? Nadam se da bolje iz dana u dan... istina je da je lakše kada se priča sa bliskim osobama o tome...💕

jelenajelena
    12. Rujan 2019. 09:14

https://lolamagazin.com/2016/12/14/sta-nakon-spontanog-pobacaja-nista-ides-dalje-cekas-svoje-dugino-dete/

Evo curke malo utjehe..procitajte...znam da je sve to tesko proci i tesko je ne misliti svali dan o tome..i .mislim da smo sve dozivjele istu sudbinu...ali netreba gubit nadu....zelim vam svima ubrzo plusice 🥰🥰🥰

Ja-27
    MM-33
    6god pokusavanja
    3spontana i vm...

12. Rujan 2019. 10:10

Nova, ugleda cemo mi brzo naše nove plusiće i dočekati bebače u rukama. Drago mi je da si mirnija.
    Ja sam skroz ok, mislila sam da cu biti gora, lakše mi je kada nekom kažem što me muči, prošlo me zatvaranje u sebe i iskreno vr mi se budi libido. Moram pitati dr kada možemo u spolne odnose, iako sam mislila da mi do toga ni najmanje neće biti barem mjesec dana. 
    Jučer sam vadila hormone štitnjače, nalazi će ubrzo pa me baš zanima kakva mi je trenutno situacija. Mi ćemo pričekati dva mjeseca i ako mi tsh bude ispod 1.5. krenuti u akciju. Straha će biti, sigurno, ali bez pokušaja nema ničega, moramo se osnažiti i zdrave glave ući u iduću trudnoću.
    Pijem i dalje folnu, i imunosal, a suprug isto nešto za imunitet.. Sutra popodne idem na uzv opet, više mi je dosadilo da vidimo je li se malo išta sa 7mm. Ne znam na koliko treba doći, ali samo znam da ne treba do 0.

12. Rujan 2019. 10:55

Da vas pitam, pijete li možda neki čaj nakon spontanog? Vrkutu ili nešto slično? 

jelenajelena
    12. Rujan 2019. 11:00

mrvičak

Da vas pitam, pijete li možda neki čaj nakon spontanog? Vrkutu ili nešto slično?

Ja sam pila macinu travu.....a sad sam presla na vrkutu i stolisnik....

Ja-27
    MM-33
    6god pokusavanja
    3spontana i vm...

Maj4
    12. Rujan 2019. 11:09

Cure sretno sutra na uzv i na svim drugim kontrolama 🤞🏻🍀
    Ja sam uglavnom dobro. Bude mi najteže kad me pitaju kako sam, u tih par trenutaka dok izgovaram da sam dobro mi se sve vrati. 
    Neki dan sam srela jednu poznanicu, znala je da sam bila trudna i sama je rekla da je čula šta se dogodilo i malo smo popričale o svemu tome. Moram vam priznat da mi je baš bilo drago da je pokrenula temu, ja se ne želim i ne mogu praviti kao da se nije dogodilo, koliko mi je bilo teško suzdržati suze toliko mi je bilo lakše poslije.
    Mi čekamo phd još 10ak dana pa ćemo onda na kontrolu i vidjet šta i kako dalje 😊

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

ribi1234
    12. Rujan 2019. 11:15

Meni je pomoglo kada sam nakon spontanog o njemu pričala. Svima i stalno. Čak i ljudima s kojima nisam petjerano bliska. I tad me iznenadilo koliko žena je kroz to prošlo. Neke cure iz firme su mi čak same prilazile i dijelile sa mnom svoje priče. Kad vidiš da nisi sam u tome bude ti puno lakše. Ne zato jer se veseliš tuđoj nesreći nego zbog toga što te u tim trenucima najbolje razumiju oni koji su svu tu bol prošli i sami, a daju ti i nadu jer je većina njih dočekala svoje bebice. 
    Što se tiče odnosa, mi smo prvo rekli da ćemo "apstinirati" do prve M s obzirom da sam išla na kiretažu. Nismo je uspjeli dočekati, pomazili smo se i prije nje i sve je bilo ok. Najvažnije ti je da si ti psihički i fizički spremna, a isto vrijedi i za nove pokušaje. 
    Neki doktori čak kažu da imaš veće šanse ako pokušate odmah nakon gubitka bebice jer je tijelo u onom "trudničkom" stanju pa se lakše "primi". S druge strane, neki kažu da je najbolje napraviti pauzu od 3-6 mjeseci. 
    Točno znam kako se sada osjećaš, sutra bi ostala opet trudna da možeš. I ta praznina i bol nažalost u potpunosti zacijele tek kada se to i dogodi. Ali probajte razmišljati racionalno, neka prvo svi nalazi budu ok, pa onda u akciju. Sreti taj glupi TSH, u međuvremenu obavi sve ostale pretrage (ne znam jesi li radila briseve, papu, urinokulturu) da budeš sigurna da nema neke bakterije... Ja sam ti u toj našoj pauzi od 4 mjeseca cijelo vrijeme pila folnu, a 3 mjeseca sam svaki dan uzimala i Beta glukan za imunitet. Vjerujem da ti sad 4 mjeseca djeluju kao čitava vječnost, ali realno, to vrijeme proleti. Ne znam koliko vam je trebalo da ostvarite ovu trudnoću, ali mi smo ti bili toliko nestrpljivi da smo (nakon što smo jedan mjesec fulali ovulaciju) kupili ovulacijske trakice i tako napravili bebicu. Nije nam se dalo računati i gatati kad je stanica spremna :D

12. Rujan 2019. 11:29

ribi1234

Meni je pomoglo kada sam nakon spontanog o njemu pričala. Svima i stalno. Čak i ljudima s kojima nisam petjerano bliska. I tad me iznenadilo koliko žena je kroz to prošlo. Neke cure iz firme su mi čak same prilazile i dijelile sa mnom svoje priče. Kad vidiš da nisi sam u tome bude ti puno lakše. Ne zato jer se veseliš tuđoj nesreći nego zbog toga što te u tim trenucima najbolje razumiju oni koji su svu tu bol prošli i sami, a daju ti i nadu jer je većina njih dočekala svoje bebice.
    Što se tiče odnosa, mi smo prvo rekli da ćemo "apstinirati" do prve M s obzirom da sam išla na kiretažu. Nismo je uspjeli dočekati, pomazili smo se i prije nje i sve je bilo ok. Najvažnije ti je da si ti psihički i fizički spremna, a isto vrijedi i za nove pokušaje.
    Neki doktori čak kažu da imaš veće šanse ako pokušate odmah nakon gubitka bebice jer je tijelo u onom "trudničkom" stanju pa se lakše "primi". S druge strane, neki kažu da je najbolje napraviti pauzu od 3-6 mjeseci.
    Točno znam kako se sada osjećaš, sutra bi ostala opet trudna da možeš. I ta praznina i bol nažalost u potpunosti zacijele tek kada se to i dogodi. Ali probajte razmišljati racionalno, neka prvo svi nalazi budu ok, pa onda u akciju. Sreti taj glupi TSH, u međuvremenu obavi sve ostale pretrage (ne znam jesi li radila briseve, papu, urinokulturu) da budeš sigurna da nema neke bakterije… Ja sam ti u toj našoj pauzi od 4 mjeseca cijelo vrijeme pila folnu, a 3 mjeseca sam svaki dan uzimala i Beta glukan za imunitet. Vjerujem da ti sad 4 mjeseca djeluju kao čitava vječnost, ali realno, to vrijeme proleti. Ne znam koliko vam je trebalo da ostvarite ovu trudnoću, ali mi smo ti bili toliko nestrpljivi da smo (nakon što smo jedan mjesec fulali ovulaciju) kupili ovulacijske trakice i tako napravili bebicu. Nije nam se dalo računati i gatati kad je stanica spremna :D

Nalazi krvi, urinokultura, brisevi i papa su obavljeni dva dana prije spontanog i svi su izvrsni. Tsh je tjedan dana prije bio 3.5. i tada sam odmah dobila povećanje doze pa sam možda već ispod 1.5.
     Zatrudnila sam isti mjesec kada smo se prestali pazit. Imali smo odnose prije ovulacije (mislim da ne svaki dan) i na sam dan ovulacije. Trudnoću mi je clear blue digital pokazao već tjedan prije samog termina iduće menstruacije. 6 dana prije menstruacije je beta bila 78. Dalje je nisam mjerila. Na pregledu sam bila na 6+3 i kucalo je srce, na idućem pregledu 9+6, vidjeli smo da je bebi srce stalo na 6+4.

Nova19
    12. Rujan 2019. 11:47

Jelenajelena jako lijepi članak, hvala ti...
    Mrvičak ja sam prije pila macu i opet ću kada krenemo na bebu... tako i sa folnom...
    Sada ću se probati malo odmaknuti od svega jer znam da ćemo uskoro krenuti u novu akciju, do tada ću sebe dovesti u red, fizički i psihicki... malo se opet okrenuti sebi...
    Najteže mi pada šta je moja kćer sada u fazi “Seke i brace” pa se igra sa bebicom, brine o njoj, hrani, oblaci, stavlja spavati... ali opet, vidim da će uskoro doći do toga, bar se iskreno nadam 💕

ribi1234
    12. Rujan 2019. 11:52

Mrvičak 
    Eto vidiš, znači kako sam i rekla, družit ćemo se mi opet na našoj temi :) Šteta samo što si toliko čekala drugi pregled, da ste saznali odmah mogli ste već biti u akciji ;))
    Mi smo ti prvu bebicu isto "iz prve" napravili, a s ovom drugom sam ja nešto krivo izračunala ovulaciju pa smo fulali jedan mjesec. Zato smo kupili trakice, i drago mi je da jesmo. Bez prevelike filozofije to funckionira :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.