Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 10:24

NanaJ

Cure ja sam psihicki nikakva, cijelu noc sam plakala, cijelo jutro u suzama. Popodne cu zvat ginekologa da me uzme danas i trazit sve uputnice za sve pretrage koje mi moze dat. Moram jos zvat i podobnik dogovorit vakumsku kiretazu jer nema sanse da opet prolazim klasicnu a i prlod cu slat na citogenetiku. Prvi put sam bila puno bolje, ali sad tonem…

Nećeš dobiti ništa od te provjere koju ti rade u Podobniku, nisam ni ja nikad ništa saznala iz toga.
    Isto sam bila na vakuumskoj, ako isključimo jednu bezobraznu sestru, iskustvo mi je bilo ok i spasilo me traume kroz koje cure inače prolaze. I tijelo mi se rekordno brzo oporavilo, možda i od suplemenata koje sam uzimala. Ali ponesi si neku vodu i hranu sa sobom, ono što ti oni tamo daju je sramota.
    Drži se. Ovdje znamo kako je 

💔💔💔

Lori🍀
    16. Ožujak 2021. 10:29

Hvala MTBica i Avice na odgovoru!

Draga NanaJ super da ides na vakuumsku i privatno, to rade pod opcom anestezijom tako da nista neces osjetiti i brz je oporavak poslije.
    Jasno mi je da si psihicki lose, svatko bi bio na tvom mjestu. Bolje da places i da izbacis sve iz sebe nego da drzis u sebi pa kasnije puknes. 
    Kakvo ti je stanje s poslom, jesi uzela odmah bolovanje? 
    Ti i tvoj dragi cete zajedno proci i kroz ovu oluju, znam da vam se svijet srusio ali jednog dana ce biti bolje vjeruj u to❤

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 10:38

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Cure ja sam psihicki nikakva, cijelu noc sam plakala, cijelo jutro u suzama. Popodne cu zvat ginekologa da me uzme danas i trazit sve uputnice za sve pretrage koje mi moze dat. Moram jos zvat i podobnik dogovorit vakumsku kiretazu jer nema sanse da opet prolazim klasicnu a i prlod cu slat na citogenetiku. Prvi put sam bila puno bolje, ali sad tonem…

Nećeš dobiti ništa od te provjere koju ti rade u Podobniku, nisam ni ja nikad ništa saznala iz toga.
    Isto sam bila na vakuumskoj, ako isključimo jednu bezobraznu sestru, iskustvo mi je bilo ok i spasilo me traume kroz koje cure inače prolaze. I tijelo mi se rekordno brzo oporavilo, možda i od suplemenata koje sam uzimala. Ali ponesi si neku vodu i hranu sa sobom, ono što ti oni tamo daju je sramota.

Ne ne ja cu slat na rebro. Rekla sam sa cu napraviti sve sto je u mojoj moci da sprijecim i 3 spontani. Znam da su sanse male da je nesto genetski jer ni s jedne i s druge strane nije bilo problema u trudnocama, ali zelim sebe umirt i ne zelim se poslje kajati mogla sam ovo mogla sam ono. Najgore od svega mi je kad mi kazu mlada si imas vremena, a u meni se srce lomi jer po svim tim nekakvim statistikama ovo je trebala biti uredna trudnoca, a evo opet spontani opet kiretaza. Uzasno me je strah svega, od dijagnoza, pretraga i najveci mi je sttah da necu biti mama, to me lomi. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 10:40

Lori1988

Hvala MTBica i Avice na odgovoru!

Draga NanaJ super da ides na vakuumsku i privatno, to rade pod opcom anestezijom tako da nista neces osjetiti i brz je oporavak poslije.
    Jasno mi je da si psihicki lose, svatko bi bio na tvom mjestu. Bolje da places i da izbacis sve iz sebe nego da drzis u sebi pa kasnije puknes.
    Kakvo ti je stanje s poslom, jesi uzela odmah bolovanje?
    Ti i tvoj dragi cete zajedno proci i kroz ovu oluju, znam da vam se svijet srusio ali jednog dana ce biti bolje vjeruj u to❤

Odmah sam uzela 2 tj starog godisnjeg, danas cu trazit da mi otvori bolovanje sto je duze moguce jer nisam psihicki dobro, jos k tome radim u bolnici na teskom fizickom odjelu jednostavno nisam spremna. Uzasno me je strah svega 😭

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 10:46

NanaJ

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Ne ne ja cu slat na rebro. Rekla sam sa cu napraviti sve sto je u mojoj moci da sprijecim i 3 spontani. Znam da su sanse male da je nesto genetski jer ni s jedne i s druge strane nije bilo problema u trudnocama, ali zelim sebe umirt i ne zelim se poslje kajati mogla sam ovo mogla sam ono. Najgore od svega mi je kad mi kazu mlada si imas vremena, a u meni se srce lomi jer po svim tim nekakvim statistikama ovo je trebala biti uredna trudnoca, a evo opet spontani opet kiretaza. Uzasno me je strah svega, od dijagnoza, pretraga i najveci mi je sttah da necu biti mama, to me lomi.

OK, nisam znala da ima i ta opcija, ja sam čula da se to može samo kod klasične kiretaže i to ako je radiš u bolnici.
    Razumijem strahove, slično sam i sama prolazila. Je da sam imala samo jedan spontani do sad, ali imam dosta godina i sve manje vremena za bebu.
    Stvarno je važno da prođeš kroz cijelu obradu, meni je lakše od kad sam se ispregledala izvana i iznutra i sad imam osjećaj da činim što mogu da spriječim ponovni gubitak (trenutno sam opet trudna, ali još je jako jako rano). Ne volim se samo nadati da će sve biti OK.

💔💔💔

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 11:01

MTBica Iskreno ne znam, raspitat cu se ali znam da vise na klasicnu ne idem jer bi me to psihicki unistilo. Ako treba sama cu uzorak dostaviti na rebro, ali mislim da podobnik ima ugovor sa privatnim labosom tako sa mislim da si isto radila samo se nije slalo na rebro, oprosti mozda sam u krivu. Uzasno mi je jer ovo je drugi put u kratkom vrmenu i psihicki sam stvarno lose, mozda sam prebrzo isla na 2 trudnocu, mozda se tijelo nije dovoljno oporavilo, a opet si mislim da je to toga pa valjda se ni trudnica nebi primila, ne znam, psihicki sam stvarlo lose.

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 11:22

NanaJ

MTBicaIskreno ne znam, raspitat cu se ali znam da vise na klasicnu ne idem jer bi me to psihicki unistilo. Ako treba sama cu uzorak dostaviti na rebro, ali mislim da podobnik ima ugovor sa privatnim labosom tako sa mislim da si isto radila samo se nije slalo na rebro, oprosti mozda sam u krivu. Uzasno mi je jer ovo je drugi put u kratkom vrmenu i psihicki sam stvarno lose, mozda sam prebrzo isla na 2 trudnocu, mozda se tijelo nije dovoljno oporavilo, a opet si mislim da je to toga pa valjda se ni trudnica nebi primila, ne znam, psihicki sam stvarlo lose.

Naravno da si loše, tko ne bi bio. Daj si da se isplačeš i da sva ta tuga izađe iz tebe.
    Meni je Podobnik automatski slao negdje (mislim baš u bolnicu), ali mene su i unaprijed cure upozorile da to nije prava analiza i da iz toga ništa neću saznati - pa me nije iznenadilo kad nisam.
    Sumnjam da si prerano išla u trudnoću, ali moguće je da ti ili muž imate neki problem (da, da, i nekvaliteta njihovih spermija može uzrokovati spontani) pa bi bilo dobro da napravite potpunu obradu. 
    Šteta bi bilo da prolaziš kroz gubitke radi nečeg što se najčešće može riješiti nekom tableticom ili injekcijom.
    Ali dan po dan, prvo odradi ovo, a onda ćeš korak po korak dalje. 

💔💔💔

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 11:30

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

MTBicaIskreno ne znam, raspitat cu se ali znam da vise na klasicnu ne idem jer bi me to psihicki unistilo. Ako treba sama cu uzorak dostaviti na rebro, ali mislim da podobnik ima ugovor sa privatnim labosom tako sa mislim da si isto radila samo se nije slalo na rebro, oprosti mozda sam u krivu. Uzasno mi je jer ovo je drugi put u kratkom vrmenu i psihicki sam stvarno lose, mozda sam prebrzo isla na 2 trudnocu, mozda se tijelo nije dovoljno oporavilo, a opet si mislim da je to toga pa valjda se ni trudnica nebi primila, ne znam, psihicki sam stvarlo lose.

Naravno da si loše, tko ne bi bio. Daj si da se isplačeš i da sva ta tuga izađe iz tebe.
    Meni je Podobnik automatski slao negdje (mislim baš u bolnicu), ali mene su i unaprijed cure upozorile da to nije prava analiza i da iz toga ništa neću saznati - pa me nije iznenadilo kad nisam.
    Sumnjam da si prerano išla u trudnoću, ali moguće je da ti ili muž imate neki problem (da, da, i nekvaliteta njihovih spermija može uzrokovati spontani) pa bi bilo dobro da napravite potpunu obradu.
    Šteta bi bilo da prolaziš kroz gubitke radi nečeg što se najčešće može riješiti nekom tableticom ili injekcijom.

Meni su isti orvi put slali samo na phd analizu i isto nista pametnog nisam saznala. Kao sto vidis iz potpisa on ima psorijaticni artritis (kao i njegov tata) tako da cemo obaviti sve sto mozemo da vidimo da li je do nas ili se jednostavno opet nije poklopilo kako je trebalo. Idemo sigurno na kariogram i on na analizu spermica, ako nalaz ne bude dobar onda ide jos i na detaljnu analizu spermija sa se vidi gdi je greska ako je ima tako mi je rekla jucer privatnica

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• avica
    16. Ožujak 2021. 12:37

NanaJ

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Meni su isti orvi put slali samo na phd analizu i isto nista pametnog nisam saznala. Kao sto vidis iz potpisa on ima psorijaticni artritis (kao i njegov tata) tako da cemo obaviti sve sto mozemo da vidimo da li je do nas ili se jednostavno opet nije poklopilo kako je trebalo. Idemo sigurno na kariogram i on na analizu spermica, ako nalaz ne bude dobar onda ide jos i na detaljnu analizu spermija sa se vidi gdi je greska ako je ima tako mi je rekla jucer privatnica

Draga NanaJ, jako mi je zao zbog gubitka 😔. Nazalost I sama sam prosla gotovo jednaku situaciju kao ti, prvo blighted ovum I nakon toga missed u 9.tjednu.

Sve pretrage stignes napraviti, daj si sad vremena da prodes kroz to i odtugujes i drzi se! Tu smo za tebe.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 12:55

Avica Ne znam kako si ti podnjela zadnji spontani, ali ja se osjecam kao nesposobna zena, zatrudnim od prve mislim si prvi put nije se poslozilo drugi put ce sigurno sve biti ok mlada si zdrava si ostajes odmah trudna. Opet odmah ostanem trudna srce prokucalo dodem drugi put srce prestalo kucat. Zasto ja? Zasto 😭 ovo je pakao. 

Jesu tebi nalazi sto pokazali? Sto su ti savjetovali dalje? Oprosti na pitanjima, ali ti imas isti slucaj kao ja pa me mozda bolje i razumijes

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.