Bette ma naravno da ce biti bolje, samo hrabro🍀
Sretno i javi nam se kako je proslo sve!
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
NanaJ kako se drzis danas, javi nam se❤
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
1. IVF 2/25 ➖️
Valjda je mislio na kompletne pretrage a ne samo trombofilija, eto ne znam. Ugl.ici cu u bolnicu na taj pregled prema uputnici pa tamo sve pitati.
MTBica i Avica, mozete mi samo objasniti sto znaci opsezno testiranje na trombofiliju, to je tih 6 faktora ili?
Meni su izvadili APTV (tromoplast.vrijeme), antitrombin, protein C, protein S, LAC, test mijesanja uz LAC, FV Leiden, MTHFR. Sve to u jednom dolasku na Zavodu za kemiju Vinogradska. Jos I neke imunoloske pretrage - antikardiolipinska antitijela I ANA.
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
➕04/2021
Novalac, Duphaston, Aspirin100
Valjda je mislio na kompletne pretrage a ne samo trombofilija, eto ne znam. Ugl.ici cu u bolnicu na taj pregled prema uputnici pa tamo sve pitati.
MTBica i Avica, mozete mi samo objasniti sto znaci opsezno testiranje na trombofiliju, to je tih 6 faktora ili?
Ja sam si napravila dosta opsežan popis pretraga koje sam napravila, između ostalog, napravila sam ovo:
Trombofilija:
- MTHFR, PAI 1, protein C i S, antitrombin III, faktor V Leiden, faktor II (protrombin)
- antifosfolipidna antitijela - LAC , acL(ACA-antikardiolipinska antitijela) IgG i IgM, anti beta 2 glikoprotein (IgG i IgM)
Endokrinološki testovi:
- HBA1C
- kortizol, inzulin
Koagulogram:
- APTV, fibrinogen (FBG), fibrinoliza, protrombinsko vrijeme (PV i INR), trombinsko vrijeme, D-Dimeri
Imunološke pretrage:
- ANA screen
- ENA screen
- anti DNA protutijela: anti ds DNA, anti ss DNA
Infekcije:
- TORCH (Toxoplasma, rubeola, cytomegalovirus CMV, Herpes simplex virus HSV1 i HSV2)
- serologija Parvo B19, EBV, VZV
Ostalo:
- tTg-IgA (test na celijakiju)
- vitamin B12, vitamin D
- homocistein
- TSH, fT3, ft4, antiTPO, antiTG (hormoni i antitijela štitnjače)
💔💔💔
Cure ja sam psihicki nikakva, cijelu noc sam plakala, cijelo jutro u suzama. Popodne cu zvat ginekologa da me uzme danas i trazit sve uputnice za sve pretrage koje mi moze dat. Moram jos zvat i podobnik dogovorit vakumsku kiretazu jer nema sanse da opet prolazim klasicnu a i prlod cu slat na citogenetiku. Prvi put sam bila puno bolje, ali sad tonem...
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Cure ja sam psihicki nikakva, cijelu noc sam plakala, cijelo jutro u suzama. Popodne cu zvat ginekologa da me uzme danas i trazit sve uputnice za sve pretrage koje mi moze dat. Moram jos zvat i podobnik dogovorit vakumsku kiretazu jer nema sanse da opet prolazim klasicnu a i prlod cu slat na citogenetiku. Prvi put sam bila puno bolje, ali sad tonem…
Nećeš dobiti ništa od te provjere koju ti rade u Podobniku, nisam ni ja nikad ništa saznala iz toga.
Isto sam bila na vakuumskoj, ako isključimo jednu bezobraznu sestru, iskustvo mi je bilo ok i spasilo me traume kroz koje cure inače prolaze. I tijelo mi se rekordno brzo oporavilo, možda i od suplemenata koje sam uzimala. Ali ponesi si neku vodu i hranu sa sobom, ono što ti oni tamo daju je sramota.
Drži se. Ovdje znamo kako je
💔💔💔
Hvala MTBica i Avice na odgovoru!
Draga NanaJ super da ides na vakuumsku i privatno, to rade pod opcom anestezijom tako da nista neces osjetiti i brz je oporavak poslije.
Jasno mi je da si psihicki lose, svatko bi bio na tvom mjestu. Bolje da places i da izbacis sve iz sebe nego da drzis u sebi pa kasnije puknes.
Kakvo ti je stanje s poslom, jesi uzela odmah bolovanje?
Ti i tvoj dragi cete zajedno proci i kroz ovu oluju, znam da vam se svijet srusio ali jednog dana ce biti bolje vjeruj u to❤
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
1. IVF 2/25 ➖️
Cure ja sam psihicki nikakva, cijelu noc sam plakala, cijelo jutro u suzama. Popodne cu zvat ginekologa da me uzme danas i trazit sve uputnice za sve pretrage koje mi moze dat. Moram jos zvat i podobnik dogovorit vakumsku kiretazu jer nema sanse da opet prolazim klasicnu a i prlod cu slat na citogenetiku. Prvi put sam bila puno bolje, ali sad tonem…
Nećeš dobiti ništa od te provjere koju ti rade u Podobniku, nisam ni ja nikad ništa saznala iz toga.
Isto sam bila na vakuumskoj, ako isključimo jednu bezobraznu sestru, iskustvo mi je bilo ok i spasilo me traume kroz koje cure inače prolaze. I tijelo mi se rekordno brzo oporavilo, možda i od suplemenata koje sam uzimala. Ali ponesi si neku vodu i hranu sa sobom, ono što ti oni tamo daju je sramota.
Ne ne ja cu slat na rebro. Rekla sam sa cu napraviti sve sto je u mojoj moci da sprijecim i 3 spontani. Znam da su sanse male da je nesto genetski jer ni s jedne i s druge strane nije bilo problema u trudnocama, ali zelim sebe umirt i ne zelim se poslje kajati mogla sam ovo mogla sam ono. Najgore od svega mi je kad mi kazu mlada si imas vremena, a u meni se srce lomi jer po svim tim nekakvim statistikama ovo je trebala biti uredna trudnoca, a evo opet spontani opet kiretaza. Uzasno me je strah svega, od dijagnoza, pretraga i najveci mi je sttah da necu biti mama, to me lomi.
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Hvala MTBica i Avice na odgovoru!
Draga NanaJ super da ides na vakuumsku i privatno, to rade pod opcom anestezijom tako da nista neces osjetiti i brz je oporavak poslije.
Jasno mi je da si psihicki lose, svatko bi bio na tvom mjestu. Bolje da places i da izbacis sve iz sebe nego da drzis u sebi pa kasnije puknes.
Kakvo ti je stanje s poslom, jesi uzela odmah bolovanje?
Ti i tvoj dragi cete zajedno proci i kroz ovu oluju, znam da vam se svijet srusio ali jednog dana ce biti bolje vjeruj u to❤
Odmah sam uzela 2 tj starog godisnjeg, danas cu trazit da mi otvori bolovanje sto je duze moguce jer nisam psihicki dobro, jos k tome radim u bolnici na teskom fizickom odjelu jednostavno nisam spremna. Uzasno me je strah svega 😭
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Ne ne ja cu slat na rebro. Rekla sam sa cu napraviti sve sto je u mojoj moci da sprijecim i 3 spontani. Znam da su sanse male da je nesto genetski jer ni s jedne i s druge strane nije bilo problema u trudnocama, ali zelim sebe umirt i ne zelim se poslje kajati mogla sam ovo mogla sam ono. Najgore od svega mi je kad mi kazu mlada si imas vremena, a u meni se srce lomi jer po svim tim nekakvim statistikama ovo je trebala biti uredna trudnoca, a evo opet spontani opet kiretaza. Uzasno me je strah svega, od dijagnoza, pretraga i najveci mi je sttah da necu biti mama, to me lomi.
OK, nisam znala da ima i ta opcija, ja sam čula da se to može samo kod klasične kiretaže i to ako je radiš u bolnici.
Razumijem strahove, slično sam i sama prolazila. Je da sam imala samo jedan spontani do sad, ali imam dosta godina i sve manje vremena za bebu.
Stvarno je važno da prođeš kroz cijelu obradu, meni je lakše od kad sam se ispregledala izvana i iznutra i sad imam osjećaj da činim što mogu da spriječim ponovni gubitak (trenutno sam opet trudna, ali još je jako jako rano). Ne volim se samo nadati da će sve biti OK.
💔💔💔
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji