Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avica
    13. Siječanj 2021. 13:52

Mari2020

Evo bila sam jutros u bolnici, tri tablete sam popila, u petak idem po ostatak.Za sada me ništa ne boli i nema ni kapi krvi.. Samo da krene što prije, stvarno je ovo sve iscrpljujuće..

Mislim da je cesce da krene nakon tih drugih, ali moguce je da i od prvih sve ode. Drzi se i javljaj kako ide.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Slee
    13. Siječanj 2021. 15:33

Evo mene s druge ture tableta pa da ispricam iskustvo. U 8:50 primila sam dvije tablete misoprostola (2x400) i morala ih otopiti ispod obraza u pola sata. Grcenje je pocelo vec nakon 15 minuta. U 9:30 sam mogla popiti tabletu sto me spasilo. Bolilo je mevicu jace nego jaka menstruacija, ali podnosljivo. Ono sto mi je bilo grozno je sto me uhvatila treskavica, ali srecom je to trajalo samo pola sata. Treskavica i vrucica su isto normalna pojava jer tablete djeluju na mikrocirkulaciju. Nakon sto sam popila tabletu protiv bolova (od 800mg) sve se ubrzo stisalo i nastavilo boliti samo kao obicna menstruacija. Krvarenje je krenulo, ali nista spektakularno. U jednom navratu me potjeralo na wc kada je u skoljku pljusnuo malo veci komad. Tad sam osjetila olaksanje. Nastavila sam oskudno krvariti. U 14 na pregledu doktor potvrdjuje da je sve otisno, nitko sretniji od mene. Imam jedino neki cistu na lijevom jajniku, kaze da moguce da je to od svega. Kontrola nakon menstruacije iduce. Pauza dva ciklusa pa mmozemo dalje. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🌀5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🪄🌈

• Medic29
    13. Siječanj 2021. 17:12

Evo mene, danas obavila sve,vakumski zahvat,kratka narkoza. Fizicki bolovi skroz podnosljivi,samo oni dusevni mislim da nece nikad prestat😪Samnom je bila jos jedna cura,trudna sa blizancima,u 10 tjednu oba dva srca prestala kucat,pre zalosno. Tako da smo se tjesile,bilo je lakse imati nekoga pokraj,muz naravno nesmije unutra zbog korone. Za tjedan dana na kontrolu i receno mi je pricekat dva ciklusa pa dalje u postupak,ali mislim da cu napravit punoooooo duzu pauzu,jel ovo me psihicki bas dokrajcilo. Cure zelim vam puno snage i srece u sljedecoj trudnoci.❤

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

Samoja6
    13. Siječanj 2021. 18:26

Mari2020 3 tablete?! Bome ja sam samo jednu...
    Antonela98 ja nebi više vadila... Sad se strpi do prve menstruacije, znam, nikako dočekati... Evo ja sam je dočekala i ti ćeš!
    Slee drago mi je da je završilo, sigurna sam da ti je pao kamen sa srca... Kod nas to malo drukčije ide... Prvo uzv pregled da vidi kakvo je stanje, ukoliko nije sve otišlo tableta se prima vaginalno... Ništa se ne topi u ustima... I stavlja se samo jedna... Druga tek ako s tom prvom nije sve otišlo. Nakon 2 sata naprave uzv, pa ako ima ostataka stavljaju drugu. A tabletu protiv bolova možemo tražiti kad god... Sve u svemu, neka je završilo...
    Medic29 nemam što reći osim da mi je jako žao i hvala na lijepim željama... Družit ćemo se na ljepšim temama! 🤞🤞💖

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Slee
    13. Siječanj 2021. 18:31

Medic zao mi je! 
    Samoja da, ja sam se iznenadila jer sam ocekivala vaginalno, ali ocito ima vise nacina.
    Sad sam dosla doma i doslovno svaki put kad sjednem na skoljku ospadaju (da prostite) komadi iz mene. Nadam se da to normalno. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🌀5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🪄🌈

• malaga
    13. Siječanj 2021. 19:15

cure, kad čitam vaše doze i primjenu, kod mene pak skroz druga priča. danas je potvrđeno da je beta u dva dana pala s 1000 na 800, a i u međuvremenu su mi sami krenuli nekakvi smeđi ugrušci, pa su mi dali prvu tabletu - myfegyne(mifepristonum) 200 mg, a za sutra, nakon 24 sata, dobila sam dva mispregnola(mizoprostola) od po 400 mikrograma da doma stavim vaginalno. sad sam išla malo potražiti upute za mizoprostol i piše da se mora uzimati oralno, i to samo jedna tableta...mislim, vjerujem da znaju što su mi rekli, zanima me je li još netko uzimao mizoprostol vaginalno?

• Malena3
    13. Siječanj 2021. 19:32

Drage cure, žao mi je da vas ima još koje ste morale proći kroz ružan period života. Nadam se da će vam sve proći što bezbolnije i da će iduće trudnoće biti super školske. Samo optimistično i hrabro :) 💪
    Evo ja sam se bacila na posao, nadam se da za 9 dana neću dobit vješticu :) 

lenaaa
    13. Siječanj 2021. 20:44

malaga

cure, kad čitam vaše doze i primjenu, kod mene pak skroz druga priča. danas je potvrđeno da je beta u dva dana pala s 1000 na 800, a i u međuvremenu su mi sami krenuli nekakvi smeđi ugrušci, pa su mi dali prvu tabletu - myfegyne(mifepristonum) 200 mg, a za sutra, nakon 24 sata, dobila sam dva mispregnola(mizoprostola) od po 400 mikrograma da doma stavim vaginalno. sad sam išla malo potražiti upute za mizoprostol i piše da se mora uzimati oralno, i to samo jedna tableta…mislim, vjerujem da znaju što su mi rekli, zanima me je li još netko uzimao mizoprostol vaginalno?

Ja sam uzimala vaginalno, ali nisam sama stavljala nego mi je ginekologica postavila i to sve 4 tablete odjednom. Kad počne djelovati osjećaš grčeve i pritisak kao da moraš na wc. Čim osjetiš grčeve popij nešto protiv bolova. Čim gestacijska izađe osjetit ćeš olakšanje. Žao mi je što kroz to prolaziš, ali proći će. Sretno!

👩29 Missed ab 31.10.2020. 😔

Samoja6
    13. Siječanj 2021. 22:56

Slee normalno je da ispadaju "komadi"... I vjerujem da čim ispadne osjetiš olakšanje!
    Malaga ja se više ne sjećam uopće kako su se uvale tablete... Ali mi je baš čudan taj način... Otkud si?
    Malena3 baš mi je drago što si se javila! Iskreno se nadam da je nećeš dobiti! Ja čekam da prođe pa da krenemo! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• malaga
    14. Siječanj 2021. 00:02

Lenaaa hvala, drago mi je čuti da ima još iskustva! Opskrbila sam se lijekovima protiv bolova.
    Samoja6 Zagreb, išla sam u Petrovu. Gdje si ti?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.