Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malena3
    15. Siječanj 2021. 15:15

Samoja6

svenhanavid

Vrijeme liječi rane,normalno. Sve je to friško,pa se treba preboljeti. Nije bila visoka trudnoća,u ovoj temi stvarno ima takvih slučajeva…ima da ti srce pukne. Svatko žali zbog svoje situacije…
    Ja sam prvi put rodila sa 21,dr.puta sa 23 god.,zadnji puta sa 31 god. Treća trudnoća i dijete mi je najlakše prošlo…zbog toga jer je čovjek ozbiljniji i lakše pristupi tome svemu,bez obzira na to da je bilo dvoje djece prije. Sudbina je kakva je…sve koje smo tu na ovoj temi,nadam se da se više ne budemo pojavile tu s istom situacijom.
    Treća trudnoća…nikako i nikako nisam mogla ostati trudna,onda sam pročitala za čaj od marulje ili marulja (ne znam više točno). Prijateljica i ja smo imale cikluse skoro na isti dan i pile smo taj čaj na poslu svaki dan 1 mj. I slijedeća mjesečnica nije stigla ni meni ni njoj. Ona je prije toga pokušavala 1 god.i ništa,mi smo pokušavali 6 mj.i nakon tog čaja…eto…uspjelo nam je. Možda samo nama,ne znam. Al stvarno je nama taj čaj pomogao.

Moguće, ja sam pila vrkutu, i iskreno mislim da je bar jednim dijelom zaslužna za trudnoću! Sad ću je nastaviti piti čim ova vještica stane!
    Ništa ne brini, proći će, i kako ti je gin rekao možeš odmah nastaviti dalje, ako si ti spremna! Možeš pričekati da ti prva men prođe, dotad će već i tebi biti lakše! Bit će, sigurna sam! Svima će nam biti! 🤞🤞💞

Kakav je to čaj vrkuta? Nikad čula 🙉

NanaJ
    15. Siječanj 2021. 15:36

Curke koje ste bile na bolovanju (komplikacije u trudnoći) da li vam je sjela uplata od strane HZZO? Kao do 15 u mj ali jos nista 🤔

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

andjelina23
    15. Siječanj 2021. 18:42

Ima li netko ovakvo iskustvo?
    Dakle, 29.12. sam bila na kiretazi, nakon 9. tjedana trudnoce
    Sve je proslo ok, danas na kontroli ginekolog vidi ciste za koje ne zna jesu li benigne, također kaze da mi je jedan jajovod zacepljeni i moram u pon vaditi betuu jer kaze da mu se cini da je ostalo nesto zutog tijela 🙄🙄 Al da ne moze bit siguran

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

Slee
    15. Siječanj 2021. 22:15

I mene zanima za cistu, na pregledu su rekli da imam 4cm cistu na lijevom jajniku (koji me sada i boli), a nisam je imala prije spontanog. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• avica
    15. Siječanj 2021. 22:23

@Samoja6 spomenula si vrkutu, da li ona pomaze pri zacecu ili se moze piti i za odrzavanje trudnoce? Da li uopce u trudnoci se smije piti?

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Slee
    15. Siječanj 2021. 22:47

Avica, koliko ja znam, vrkuta sluzi da ustabili hormone prije trudnoce. Ja je ne bi pila u trudnoci. Opcenito treba biti oprezan s cajevima u trudnoci

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Samoja6
    15. Siječanj 2021. 23:00

Kod ženskih bolesti vrkuta ima posebno djelovanje na:
    [ul]
    [li]bolne, neredovite ili jake menstruacije,[/li]
    [li]upale i bolesti maternice,[/li]
    [li]oslabljene mišiće i vezivno tkivo maternice poslije poroda,[/li]
    [li]ciste,[/li]
    [li]jaki iscjedak,[/li]
    [li]klimakterijske tegobe i tegobe menopauze,[/li]
    [li]pubertetske tegobe,[/li]
    [li]umanjuje sklonost pobačaju i olakšava porod,[/li]
    [li]pomaže kod upale jajnika, kod bijelog pranja, gljivičnih infekcija, hormonalnih poremećaja, neplodnosti,[/li]
    [li]koristi se kod oboljenja kojima je uzrok HPV.[/li]
    [/ul]

A što se tiče u trudnoći, prva 3 mjeseca ne, ali za dalje mislim da može... Čak valjda i olakšava porod... 
    Kad sam ostala trudna sam je prestala piti... 
    Ali mi je svakako pomogla izregulirati cikluse jer su mi bili baš čudni i neredoviti... Samo treba biti uporan! Treba se naviknuti piti je svaki dan! Sad sam se malo ulijenila, ali ću nastaviti piti... Ja je napravim u čajnik i kroz cijeli dan lagano pijuckam... I okus mi je sasvim ok! Nije ništa woow, ali mi i paše... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Mari2020
    16. Siječanj 2021. 20:08

Evo da ja napišem nastavak svog iskustva, jučer su me oko 9 primili u bolnicu, dali mi dvije tablete da ih topim u ustima i odveli me u sobu, srećom bila sam sama u sobi.. Prvih sat vremena ništa nisam osjetila i onda su počeli menstruacijski bolovi i  onda mi je krenuo prvo proljev.. Pet puta sam zbog toga išla u wc u bolovima, krv se tek na zadnjem počela pojavljivat, nakon toga mi je počela treskavica i još jači bolovi, tada sam dobila inekciju voltarena ali je slabo pomoglo. Nakon sat vremena su se bolovi smanjili i onda sam samo odjednom osjetila da je krv počela i bolovi su se pojačavali. Otišla sam u wc i tada su ugrušci počeli ispadat napokon. To je oko 13:30 bilo i uskoro me doktor pregledao i rekao da je većina izašla i pustio me kući. Putem kući mi je još jedan ogroman ugrušak ispao i to je bilo to. Uglavnom jako bolno mi je bilo, kao menstruacija samo pet puta jače, ali evo danas dan nakon me ništa ne boli, sve mogu normalno raditi. I ova trauma je prošla... 

33 god, AMH 0.4
    12/2020 IVF - gestacijska vrećica se nije razvila
    04/2021 IVF - beta 1.7

• Embarasada
    16. Siječanj 2021. 23:04

Cure vec sam pisala da sam prošla spontani i dali su mi tabletu u sub i onda još 4 komada u ponedjeljak. U pon je dr u bolnici komentirala da sam super reagirala i da je dosta otišlo. Sad je proslo vec tjedan dana o krvarenja više skoro i nema, ali problem je sto nisam otišla na kontrolu u petak prekjučer jer imam koronu. Ne javljaju mi se na telefon, zvat cu u pon pa ce se valjda javiti. Ne znam uopće ima li šanse da me itko pregleda dok mi ne prođe izolacija. Nekako mislim da nema 

Slee
    16. Siječanj 2021. 23:45

Mari, tu treskavicu sam i ja imala, to mi je bio najneugodniji dio. 
    Embarasada meni su rekli da odem na pregled tek nakon iduce menstruacije pa pretpostavljam da nece nista biti ako i ti pricekas do tada

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani