Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hip_Hopsica
    04. Srpanj 2019. 13:11

Hvala puno na savjetima.
    Nakon prošlog spontanog sam imala kompletan sistematski preko firme, što je uključivalo i gin pregled, te sam odradila papatest (uredan), pregled štitnjače (THS ispod 2), odradila sam briseve, koji su isto uredni... tako da imam neke osnovne nalaze, a sad treba krenuti dalje.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Valevale1410
    22. Srpanj 2019. 22:02

Curke, pozdrav. 

Nazalost, danas sam bila na pregledu koji nije dobro zavrsio. Otpocetka mi trudnoca kasni oko tjedan i pol dana po uzv u odnosu na zadnju mengu. Na zadnjem pregledu na kojem sam bila (8.7), po uzv sam bila trudna 7+3,manje nego menga no u odnosu na prvi pregled za potvrdu trudnoce se sve super razvilo i srceko je kucalo kao veliko. Na danasnjem pregledu, plod ostao mali, odgovara velicini 8tt, a ja u 10tjednu, otkucaja vise nema. Po izrazu lica ginica, znala sam da nista ne valja. Svi nalazi uredni, osim sto sam pozitivna na ureoplasmu, no doktor kaze da je jako malo vjerovatno da je ona uzrok svega.
    Dao mi je uputnicu za rh faktor da se provjeri i d1uputnicu za pregled u bolnici da vidim sto i kako dalje, hocu li na kiretazu jer je sve jos na svom mjestu. Ujutro idem sve to provjeriti. Sad me zanima, poslije pregleda mi je islo malo smedje i jakoo svjetle krvi, no u malim kolicima, i nista me ne boli, jel se krece to samo cistiti ili je to od pregleda, ukoliko mi krene samo ciscenje, da idem u bolnicu da me ipak pregledaju? Prva mi je trudnoca, nisam se ni u njoj snasla kako treba, a kud tek s ovim... 

Lavica27
    22. Srpanj 2019. 22:09

Draga vale, žao mi je što prolazis kroz ovo :( :( 
    Nažalost, u prošloj trudnoći koja je završila u 12 tjednu je srce stalo dan ili dva prije. Beba se razvijala i isto sam bila pozitivna na ureaplazmu. Dr isto kaže da misli da nije do toga al ja sam najviše u to sumnjala.
    Otidji sutra u bolnicu i tamo će te vjerojatno za kiretazu dogovoriti. Ne znam da li je prevelik plod da se sama očisti. Moj je bio prevelik i čak sam išla na dvije kiretaze (nikako nisam krvarila iza kiretaze pa su se ugrušci stvarali). Otidji sutra s tom uputnicom pa će ti reći što dalje. I ne brini, vrlo brzobrzoti se ostvariti uspješna slijedeća trudnoća, držim ti fige🤞

Valevale1410
    22. Srpanj 2019. 22:27

Lavice, hvala ti na lijepim zeljama, ja vas sve pratim u zimskim bebama, samo nikako nisam pisala :)
    Nije veliki plod, 16,6mm, cim sam vidjela mjere znala sam da ne valja. Samo sto sam se poslije doktorovih rijeci kako ovo ne izgleda dobro rasplakala kao kisna godina i vise nista nisam cula, cula sam bolnica, kiretaza, mozda za 2-3 sama prokrvaris, i to je to.
    Najgore od svega mi je to, sto mi je u zadnjih tjedan dana taman poceo rasti trbuscic i bas sam se pocela vesliti onako pravo, a prije 3 noci sam imala grozan san da bebe vise nema, i taj je nazalost postao stvarnost. 

Lavica27
    22. Srpanj 2019. 22:38

😔 Točno znam.kako se osjećaš... kod mene je bila tišina i ja sam pitala pa jel sve ok a on kaže nije,ne kuca srce. Svijet ti stane u tom trenu. Vjeruj mi da ja protrnem svaki put kad dodjem na uzv,samo se tog sjećam. 
    Ne znam,svatko je drukčiji ja sam samo znala da želim tu agoniju čim prije okončati i otići na kiretazu. Grozno zvuči ali čak sam odahnula nakon same kiretaze. Vidi sama da li želiš čekati da krene samo ili kako. Kod tebe će vjerojatno biti samo vakuumska, što je bolje za oporavak endometrija (jer se ne struze) i možete što prije na bebicu ponovno (naravno,kad odbolujes svoje). Hugs❤

Valevale1410
    22. Srpanj 2019. 22:44

Hvala ti puno, i hvala na podrsci. Tebi i svima u zimskim bebama zelim uredne trudnoce i da docekate svoje bebice :) 😘♥️

Lavica27
    22. Srpanj 2019. 23:06

Valevale1410

Hvala ti puno, i hvala na podrsci. Tebi i svima u zimskim bebama zelim uredne trudnoce i da docekate svoje bebice :) 😘♥️

Hvala ti od srca❤ A ja te skicam na proljetno/ljetnim 2020😘

Hip_Hopsica
    23. Srpanj 2019. 15:16

Pozdrav,
    Evo možda nažalost moje iskustvo nekome pomogne. Imala sam 3 spontana i svaki je završio drugačije. Svi su bili u 8-9 tjednu trudnoće nakon što je srce prokucalo... pa prestalo kucati.
    1. spontani - kiretaža u Vinogradskoj bolnici - 02/2017
    2. spontani - sama počela krvariti pomalo - 04/2019
    3. spontani - potaknut sa tabletama - 07/2019
    Uglavnom ovo sad zadnje sam prestala prekjučer krvariti. S obzirom da nisam počela samostalno krvariti doktorica mi je predložila da uzmem tablete. Manje je invanzivno od bolnice i kiretaže, pa sam pristala. Uglavnom za informaciju, dobila sam 6 tableta. Prvo se piju (cuclaju) 2 i onda relativno brzo krenu kao jaki menstrualni bolovi. S obzirom da nisam prokrvarila od prve ture, za 3 sata sam morala popiti druge 2 tablete. Nakon toga sam počela tek malo krvariti, tako da sam morala popiti i zadnje 2 tablete nakon sljedeća 3 sata. Nakon toga je krenula "poplava". To je trajalo 2 dana. Krvarenje je bilo kao vrlo obilna menstruacija i sa finim menstrualnim bolovima. Nakon 2 dana se malo smirilo pa je slijedeća 2 dana bilo opet vrlo obilno krvarenje sa komadima tkiva. Nakon toga se sve smirilo i bila sam na pregledu i sve je otišlo al sam još tjedan dana malo curkala - dnevni uložak je bio dovoljan.
    Evo tako je to izgledalo kod mene, sa tabletama. Skoro pa isto je bilo i kad sam počela samostalno krvariti. Sve skupa je trajalo točno 2 tjedna.
    Pozdrav svim curama i nadam se da će nas što manje čitati ovu temu!!!

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Lavica27
    23. Srpanj 2019. 15:25

Hip hopsica,užasno mi je žao kroz što prolazis😣😣😣 Šalju li te na dodatne pretrage?
    Koje tabl si dobila? Ja kad nisam nikako iza kiretaze krvarila sam išla na injekcije ergomicina u bolnicu svaki drugi dan nekih tjedan dana (on se inače daje iza carskog za skupljanje maternice) jer je prije postojao u tabletama ali je ukinut. Na kraju nisam i dalje krvarila pa su me isla jos na vakumsku. Ti bolovi sat vremena iza injekcije su bili odvratni, osobno meni gori od trudova. 

• anaid
    23. Srpanj 2019. 15:30

Drage cure...  i ja se pridruzujem ovo tuznoj temi...
    U cetrvtak na prvom ultrazvuku srce kuca, ja pocinjem smedarit.. u petak vidim krv i opet ba ultrazvuk.
    Kaze ginic trudnoca je ok, pila duphastan. Stvari se u subotu pogorsale tako da sam u noci sa subote na ned isla na ginekologiju gdje me docekao nadrkani doktor sto sam dosla ako krvarim i uz bezobrazluk me otpilio doma jer njima ne radi ultrazvuk... jedna bolnica da ima samo 1 ultrazvuk ??? I odem ja doma u grcevima i ujutro se probudim, odem na wc i izadu mi ugrusci... odem opet na ginekologiju gdje su mi samo konstatirali da nema vise nicega i da je doslo do pobacaja... plakala sam ko malo djete .. zar ja nisam zasluzila da me pregledaju u noci ? 
    Ali eto... zavrsilo zalosno.... 😥😥

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.