Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌼TiKi🌼
    20. Svibanj 2020. 05:39

korina205

Imala sam dva spontana pobacaja u ranim tjednima. Radila sam nalaze za trombofiliju i samo mi je pai-1 homozigot 5g, ostalo je normalno. Zna li koja od vas je li potrebna terpaija za to? Heparin ili andol? Ici cu do doktora uskoro ali znatizelja mi ne da mira do tad

Eventualno andol. Neki ne daju ni to. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Bebanomoje
    20. Svibanj 2020. 10:04

Da li znate da li se te pretrage za trombofiliju mogu raditi samo na uputnicu ili se moze i privatno? Uzasno mi je sto na te pretrage salju tek nakon drugog spontanog, neki cak tek nakon treceg. 

🌼TiKi🌼
    20. Svibanj 2020. 22:17

Bebanomoje

Da li znate da li se te pretrage za trombofiliju mogu raditi samo na uputnicu ili se moze i privatno? Uzasno mi je sto na te pretrage salju tek nakon drugog spontanog, neki cak tek nakon treceg.

Mozes privatno, ali je cijena oko 5000kn. Ja sam dio vadila u Vinogradskoj, dio u Petrovoj. Nalazi iz Petrove ce biti za dva tjedna od vađenja, a iz Vinogradske otprilike mjesec i po od vađenja. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

• Sanja1202
    26. Svibanj 2020. 19:13

Drage žene, danas me je jako bolio stomak, sve dolje, oštra bol, kad sam išla na wc izletio je doslovno kao žele, neznam kako opisat, krvavi onako, na internetu svasta pise pa sam uplasena dali je rani pobačaj, dali je netko imao slično iskustvo? 

Sara 🌸
    26. Svibanj 2020. 22:22

Sanja1202

Drage žene, danas me je jako bolio stomak, sve dolje, oštra bol, kad sam išla na wc izletio je doslovno kao žele, neznam kako opisat, krvavi onako, na internetu svasta pise pa sam uplasena dali je rani pobačaj, dali je netko imao slično iskustvo?

Draga Sanja, žao mi je kroz što prolazis. I stvarno ti ne mogu nista reć, nismo doktori ovdje. Sve je individualno, al ne zvuči mi dobro, ako smijem reć. Otiđi na hitnu, ako vec nisi. Želim ti puno sreće. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

ruža20
    29. Svibanj 2020. 20:55

Drage zene izvinite na smetnji ...
    Zbunjena sam zivot mi se okrenuo za 360° od jucer 
    U 12 semici sam trudnoce odem jucer doktoru jer sam vidjela kao malo krvarenje narandzaste boje al samo kap dvije kaze mi da mi je zamro plod srce mu prestalo kucati u 9 sedmici trudnoce ..Prije toga sam imala spontani pobacaj i radila kiretazu gdje me nisu dobro uradili i morala sam se ponovno cistiti njihovom greskom al od toga je proslo 8 mjeseci to sam nekako prebrodila ....i ponovno skupila snage da ponovno zatrudnim ... jucer kad mi je to rekao cijeli svijet mi se strusio pocela sam plakat i pitala ga zato mi to nije rekao jer sam bila u 11 sedmici na pregledu a on je rekao da je plod zamro u 9 sedmici ..poceo se derati nisam ti radio ultrazvuk a znao je da sam imala pobacaj i da treba voditi racuna u tom periodu ..jos kad sam pocela plakati kaze i da mu je srce kucalo ja bi ti rekao da ovo pobacis vidis li ti koja su zadebljanja nemoj vise ni da pijrs tablete dzaba bez imalo sazaljenja ...dusa me boli ne krvarim  nikako nit me stomak boli jos sam kod kuce danas sam isla na gradinu kaze najbolje je da to sama izbacis al dodji u ponedjeljak jel neko imao slicno iskustvo evo i slike ultrazvuka 

🌼TiKi🌼
    30. Svibanj 2020. 22:42

Draga Ruža, prvo... pod hitno mijenjaj ginekologa jer takvo ponašanje prema pacijentici koja je upravo saznala takve vijesti je nedopustivo. Drugo... s obzirom da je vec proslo tri tjedna, vjerojatno ces morati medikamentoznim putem potaknuti izbacivanje ploda. Drži se i nemoj gubiti nadu. U svakom slučaju, nađi ginekologa koji će se ponašati prema tebi s poštovanjem i empatijom. Možda bi bilo dobro napraviti i testove na trombofiliju jer si imala vec dva pobačaja kojima je prethodilo to da je plodu prestalo kucati srce. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

• Bebanomoje
    31. Svibanj 2020. 20:34

Draga Ruzo, sokirana sam pristupom tvoga ginekologa. Kakav to covjek moras biti da se tako ponasas prema pacijentici?! Zao mi je sto ti se vec drugi put to dogadja, zelim ti puno snage da ovo prebrodis ❤️ Javi nam kako ce proci sutra, ali obavezno mijenjaj doktora. Drzi nam se... 

• Zizi7
    31. Svibanj 2020. 21:27

Drage zene molim vas za pomoc ili savjet, 
    U petak mi je napravljena kiretaza jer je bebi stalo srce u 8 tt. I nije sve otislo i ujutro mi je zakazana druga kiretaza. Jeli neko imao slican slucaj, jakoo me strah sve to proci opet. 

Bella🌟
    02. Lipanj 2020. 12:36

Drage žene lijepi pozdrav svima, nažalost pridružujem se ovoj temi. Jučer potvrđeni missed ab, čišćenje tabletama, dobila sam jednu jučer i dogovoreno je da sutra dođem u bolnicu, tamo ću ostati i dobiti drugu vrstu tableta da se to očisti. Pa me zanima, može li mi neko opisati kako ide s tim tabletama i bolnici, koliko se ostaje i što da ponesem? Ovo mi je prva trudnoća i prvi i nadam se i posljednji spontani. Trebala sam biti danas 10+4 ,ali eto stalo srčeko oko 8 tjedna. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.