BruNa, sto se tice povratka na posao.. budes vidjela kako ces se osjecati kad se priblizi.. i ja sam se mislila vratiti nakon tjedan dana pa sam ipak ostala dva i to mi je nekako bilo najtaman.. nije mi se zurilo u stres na poslu niti mi se dalo biti medu ljudima.. ali naravno da je svatko drugaciji pa ces sama procijeniti.. samo si dajte vremena i ugadajte si maksimalno.. dobro dode;)
Pitala sam ja ginekologicu, budući da sam imala samo bolne grudi i često mi se spavalo. Osim toga, ništa mi nije bilo. Rekla je da to nema nikakve veze. Oni prvi spontani ne smatraju baukom, dapače, smatraju to normalnim.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Kod mene je otislo sve, u utorak krenulo, u petak na uzv cisto sve, s tim da jos jednom moram izvaditi betu za par dana. U utorak kad je krvarenje krenulo bila je 66.
Jel mi neko moze objasniti kako ro da se beta pravilno duplala 14 dpo i 16 dpo da bi doslo do toga da na dan kad sam naphnila 6 sedmicu prokrvarim a na uzv nije bilo nicega. Biokemijska? Ali kako uz pravilnu betu?
Od simptoma nista, ni mucnine ni povracanja, samo 2 noci prije krvarenja 5-6 jakih grceva u materici u trajanju od par min pracenih stolicom. Kaze dr da su to bile kontrakcije.
Mozda si imala blighted ovum.. i moguce da se plod prestao razvijati i ranije pa je zato sve brzo izaslo i nije nista ulovljeno na uzv.. betu si radila dovoljno rano ocito da pokaze da je sve ok.. ni ja nisam imala nikakve mucnine.. mislim da to nista ne znaci..
Prvo sto sam primijetila 2 dana prije krvarenja a nakon tih kontrakcija je da su grudi apsolutno prestale da me bole. U 3 sata ujutro sam googlala da li je to ok i nalazila razlicita iskustva. Uglavnom na dan kad je pocelo krvarenje na pregledu dr me pitala imam li mucnine, povracam li i sl. i samo klimnula glavom kao da se podrazumijevalo. Kada je sve proslo, i kada je uzv bio cist onako uspit mi je rekla da su mucnine i povracanje nezgodne za samu trudnicu ali da je to najcesci i gotovo najvazniji znak da je sa trudnocom sve ok. Sad ne znam, vjerovatno ima izuzetaka i ovih i onih ali kod mene se prestanak bolnih grudi pokazao kao nepogresivo los znak....
Ja od ovog ciklusa krecem ponovo, cekam simptome ovulacije i nadam se najboljem....
Not that fensi, ekšli..
Da, slazem se s tobom Mrljica. Njima je prvi spontani kao neka normalna stvar. Nazalost, kolko zena ga ima dolazi do toga da je to normalno. Al za mene nije normalno. I ako mi netko jos kaze bolje da je tako il mlada si,ima vremena. Ljudi,to mi nije nikakva utjeha. Znam da je s medicinske strane bolje da je ispalo tako,da je to period sve ili nista. Al nije bas to tak jednostavna stvar.
Ja sam imala mucnine i sam taj dan Prije nego sam pocela krvarit. Tako da eto,meni do zadnjeg dana nisu prestali simptomi.
Kod mene je otislo sve, u utorak krenulo, u petak na uzv cisto sve, s tim da jos jednom moram izvaditi betu za par dana. U utorak kad je krvarenje krenulo bila je 66.
Jel mi neko moze objasniti kako ro da se beta pravilno duplala 14 dpo i 16 dpo da bi doslo do toga da na dan kad sam naphnila 6 sedmicu prokrvarim a na uzv nije bilo nicega. Biokemijska? Ali kako uz pravilnu betu?
Od simptoma nista, ni mucnine ni povracanja, samo 2 noci prije krvarenja 5-6 jakih grceva u materici u trajanju od par min pracenih stolicom. Kaze dr da su to bile kontrakcije.
Mozda si imala blighted ovum.. i moguce da se plod prestao razvijati i ranije pa je zato sve brzo izaslo i nije nista ulovljeno na uzv.. betu si radila dovoljno rano ocito da pokaze da je sve ok.. ni ja nisam imala nikakve mucnine.. mislim da to nista ne znaci..
Prvo sto sam primijetila 2 dana prije krvarenja a nakon tih kontrakcija je da su grudi apsolutno prestale da me bole. U 3 sata ujutro sam googlala da li je to ok i nalazila razlicita iskustva. Uglavnom na dan kad je pocelo krvarenje na pregledu dr me pitala imam li mucnine, povracam li i sl. i samo klimnula glavom kao da se podrazumijevalo. Kada je sve proslo, i kada je uzv bio cist onako uspit mi je rekla da su mucnine i povracanje nezgodne za samu trudnicu ali da je to najcesci i gotovo najvazniji znak da je sa trudnocom sve ok. Sad ne znam, vjerovatno ima izuzetaka i ovih i onih ali kod mene se prestanak bolnih grudi pokazao kao nepogresivo los znak….
Ja od ovog ciklusa krecem ponovo, cekam simptome ovulacije i nadam se najboljem….
Mučninama i povraćanjem se tijelo brani od toga da svašta unosiš u sebe što je potencijalno štetno za embrij (alkohol, duhan, kava, zatim i ostalo), i žene koje imaju mučnine imaju veće šanse zadržavanja trudnoće. Ništa nije isključivo, kao što nažalost možemo vidjeti. Čitala sam iskustava puno žena koje nisu imale tako teške simptome i iznijele su svoje trudnoće do kraja. Meni je ovo bila prva trudnoća ikad, može biti da moje tijelo je embrij smatralo neprijateljem jer je prvi put doživjelo tako nešto ili je došlo do kromosomske greške u razvoju i tijelo je to prepoznalo.
A meni je počelo u petak navečer smeđim iscjetkom koji je često bezopasan kod drugih trudnoća. Otišla sam na hitnu, i eto, nema više srčane aktivnosti. Nikakve bolove apsolutno nisam imala do popodne kad su teški grčevi počeli.
Nadam se najboljem uskoro.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Ja sam imala missed ab i nista nije krenulo samo od sebe bez tableta..a simptomi su mi postepeno poceli slabjeti tek od drugog dana krvarenja pa jos kojih 3-4 dana poslije.. postepeno su prestale boljeti grudi, smanjio se osjećaj napuhanosti i pojačano znojenje koje me izluđivalo.. i da, imala sam taj čudan simptom bolnih pazuha koji je isto prestao kako se tijelo valjda ocistilo od trudnickih hormona. Znam primjere cura koje nisu imale nikakve mucnine i rodile zdrave bebe.. ni moja mama ih nije imala u trudnoci.. procitala sam negdje da ih oko 25 trudnica nema i da je to je normalno..
Cini mi se da se spontani, vanmatericne i sve skupa problemi sa zacecem i slicno sve cesce dogada.. kad krenete malo pricati sa zenama i same cete skuziti.. zasto je to tako ne znam.. ali se tjesim da je velik broj njih ubrzo zatrudnio i da je bilo sve ok.. pa cemo tako i mi sve skupa!;)
Fancy koliku si pauzu radila? Ja sam prvo mislila odmah sa sljedecim ciklusom i vesela sam sto mi je danas dr. potvrdio ovulaciju na kontrolnom uzv (prvu mengu poslije tabl bih trebala dobiti za nekih znaci 2tj). Ali sad mi se cini da cu ipak u miru pricekati rezultate pape i briseva..tako da ce to ipak biti koja 3 mj pauze..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Ja sam imala missed ab i nista nije krenulo samo od sebe bez tableta..a simptomi su mi postepeno poceli slabjeti tek od drugog dana krvarenja pa jos kojih 3-4 dana poslije.. postepeno su prestale boljeti grudi, smanjio se osjećaj napuhanosti i pojačano znojenje koje me izluđivalo.. i da, imala sam taj čudan simptom bolnih pazuha koji je isto prestao kako se tijelo valjda ocistilo od trudnickih hormona. Znam primjere cura koje nisu imale nikakve mucnine i rodile zdrave bebe.. ni moja mama ih nije imala u trudnoci.. procitala sam negdje da ih oko 25 trudnica nema i da je to je normalno..
Cini mi se da se spontani, vanmatericne i sve skupa problemi sa zacecem i slicno sve cesce dogada.. kad krenete malo pricati sa zenama i same cete skuziti.. zasto je to tako ne znam.. ali se tjesim da je velik broj njih ubrzo zatrudnio i da je bilo sve ok.. pa cemo tako i mi sve skupa!;)
Fancy koliku si pauzu radila? Ja sam prvo mislila odmah sa sljedecim ciklusom i vesela sam sto mi je danas dr. potvrdio ovulaciju na kontrolnom uzv (prvu mengu poslije tabl bih trebala dobiti za nekih znaci 2tj). Ali sad mi se cini da cu ipak u miru pricekati rezultate pape i briseva..tako da ce to ipak biti koja 3 mj pauze..
Ne pravim pauzu buduci da se sve odvilo prirodno, bez bilo kakvih tableta i hemije. Imala sam mens ko i svaku prije, stavise, manje bolnu nego inace i sa par ugrusaka ali samo prvi dan.
Dr. je rekla da slobodno nastavim pokusavati cim krvarenje stane..
Not that fensi, ekšli..
Aha, kuzim.. i meni je jedna gin rekla da mogu vec sa sljedecim ciklusom.. ali eto zasad razmisljam da cu si dati ipak jos malo vremena.. iako me neke zene uvjeravaju da sad odmah treba probati dok je tijelo jos puno hormona..ne znam..😄
I da, imam jednu svoju teoriju oko tih mucnina u trudnoci cisto na temelju zapažanja, doduse veoma malog broja zena!😁 Cini mi se da cure koje su uvijek imale bolne menge ili pcos cesce imaju i mucnine.. ja recimo ne spadam u tu grupu i nisam imala mucnine..dapace..sve mi se jelo🙈 Jel moguce da veci problemi s hormonima inace uzrokuju veci hormonski disbalans u trudnoci i samim time mucnine..??
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Zaboravih napisati da ti zelim srecu s pokusavanjima Fancy🤞🤞
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Nisam nikad imala mucnine, triput sam bila trudna i rodila sam dvoje dice. Također, nisam imala nikakvih simptoma da se nesto lose događa sa ovom zadnjom trudnocom, tek sam na kontroli u 12tt saznala da se beba prestala razvijat negdi u 8tt. Znaci nije krenilo samo nikako....
🧘♀️37g, blaga trombofilija
🧘♂️37g, oligoasthenozoospermia
🧒2012g
👱♀️2014g
trudimo se od 05/2019
miss.ab 12/2019 u 12tt
Sortiraj odgovore
Najstariji