Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Veljača 2020. 17:06

Vale, sad sam vidjela da si u 10tt bila, mozda ti zato preporucio kiretazu. 
    Ja sam isto tako bila, ali je beba bila manja, za 7+5/6. Ne znam jel to radi neku razliku ili jednostavno ovisi od doktora do doktora.

Valevale1410
    05. Veljača 2020. 17:55

RedRobin

Vale, sad sam vidjela da si u 10tt bila, mozda ti zato preporucio kiretazu.
    Ja sam isto tako bila, ali je beba bila manja, za 7+5/6. Ne znam jel to radi neku razliku ili jednostavno ovisi od doktora do doktora.

Ma plod ti se smanji, od pon do uto smanjio, sad mi je zadnji crl bio za 7+3. Prosli put su mi tablete rekli, no nije bilo potrebno jer sam se sama ocistila, ali opet, moram do ponedjeljka cekati, a vidim da vas sve odmah cim dodjete rijese. 

Valevale1410
    05. Veljača 2020. 17:59

I ponudili su i meni tablete ili kiretaza a ja nisam znala sto odgovoriti, jer je meni prosli put bilo jako bolno i ne znam kako bi opet to prosla, a opet kiretaze se bojim. Na kraju je doktor meni rekao da je kiretaza bolja opcija, ocito sve ovisi o doktoru i njegovom misljenju.  
    Prosli put mi doktor nije ni spomenuo kiretazu, vec odmah tablete. 

Ne znam, strah me svega, pogotovo tog cekanja. 

MAmica21
    05. Veljača 2020. 18:08

RedRobin

MAmica21

RedRobin

Nada! Sretno!
    To što je Crookshanks rekla stoji: folat ti je najbolji oblik općenito jer ga organizam najbolje iskorištava. Dakle, ne folna kiselina nego baš folat.

Da, ja isto neću prije 8 tt sljedeći put kod ginića, možda čak i 9 - ionak ništa u to vrijeme ne mogu napraviti. Pravit ću se da nisam trudna.
    I sljedeći put ću muža sa sobom vodit od samog početka, nema šanse više da idem na uzv trudna bez njega :D

Moj Muž je isao s mnom svaki put, osim sad na kraju. Rekla sam mu da ne koristi bzvz godišnje….
    Ali naravno da je razvoj bio drukčiji, definitivno bi išao svaki put s mnom.
    Ja sam pušač, odmah ostavila cigarete i prvi i drugi put. Idući sam isto rekla, smanjit cu na minimalno, ali bum se pravila da nije niš. Pošto sam od ludosti neki dan propušila… Problem je Internet, svemu vjerujemo, a doktoriri nam daju često premalo informacija, a mi zaboravimo pitat od uzbuđenja. I onda vidim ženske iz socijalnih ustanova i slično, rađaju zdravu djecu.
    Mislim sa velika odricanja (sport, lakiranje nokti, konzumacija gaziranog, tuna, cigatete) od trenutka saznanja i pozitivnog testa nisu potrebna nit previše relevantna , osim ako su u pitanju droge, alk i slično.
    Same sebe ubijamo u pojam. I ti testovi tjedan dana prije očekivane menstruacije…. Da ih nema, i da se slučajno dogode spontani, nebi ni znale da smo trudne…

Ma da, ja sad nisam ni lakirala nokte, ni bojala kosu, mazala se sam prirodnim stvarima koja su provjereno ok u trudnoci, pazila na obroke, trazila bolovanje da se ne stresiram… bas sam se posvetila da sve radim kak treba, a na kraju banana.
    Ne znam… sljedeci put cu stvarno opustenije i radit cu bar to prvo tromjesecje (ako sve bude u redu).

Bit ce sve ok, sad imamo par pretraga pred nama i onda ce se zvijezde posložiti i doci ce bebica ❤️ a zasad možemo malo dijeliti iskustva i eventualno jedna drugoj oduzet strah i mrvicu brige💪

MAmica21
    05. Veljača 2020. 18:11

Valevale1410

I ponudili su i meni tablete ili kiretaza 

Vale meni je ostalo zadnji put nakon tableta nešto, i onda sam uzela jos jedan dan tablete nakon pregleda da se sve očisti. Očito u svim situacijama spadam u onaj postotak zenski 1-2% koji je morao ponavljati.
    Kiretazu su mi ponudili, ali dr je rekla da tablete manje štete, iako mislim da to dr određuju na osnovu tjedna u kojem jesi. Sto je "veći" tjedan to je manja mogućnost tableta.
    Ali bit će sve ok, Vale treca sreća je naša 💪💪

Lemon
    05. Veljača 2020. 19:21

Samo jedan ispravak što se tiče tableta.. što je veći tjedan to se mora ići sa tabletama jer bi kiretazom mogli oštetiti sve unutra. Tabletama se počne a ako treba završi se sa kiretazom ako ostane posteljica recimo

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

05. Veljača 2020. 20:25

Vale, ako te je strah onda opet odi doktoru pa vidi. 
    Tablete mozda jesu bolnije, al je sansa infekcije gotovo nikakva i nema antibiotika kasnije. Bolovi jesu prisutni, ali meni ketonal to rijesi. Ne znam kak je inace curama. Al ja imam dosta bezbolne menge pa mozda toliko ni ne osjecam te kontrakcije. 

Valevale1410
    05. Veljača 2020. 21:44

Ma prosla sam te kontrakcije, 2 dana bolova i gotovo, a ovog me strah, ne mogu ni mislit o tome. 
    Sutra idem kod svog ginica po uputnice pa cu ga pitati sto da radim, da odem opet pa da naletim na nekog drugog doktora. 
    I cekati ponedjeljak mi je malo predaleko, ne znam toliko ceka. 

06. Veljača 2020. 07:37

Mislim da ces trebati kod ovog doktora koji te primio prvi put u petrovoj pa mozda da nazoves petrovu i pitas kak radi. Ak se predomislis. 
    Jer dok sam cekala prosli tjedan u trudnickoj ambulanti, isto je dosla neka zena tak narucena za kiretazu za nekoliko dana i rekla da bi ipak tablete pa joj je sestra rekla da se mora javit tom doktoru.

MAmica21
    06. Veljača 2020. 10:07

Samo da izjadam dušu malo. Danas me pere plač, od jutra. Osjećam se sama, iako je podrška obitelji tu. Kao neki osjećaj da čovjek zakaže, a ne može ništa poduzeti...
     Znam da ima i gorih slučajeva, ali sad me opralo pošteno. Do sada sam hrabro u sebi govorila da je ok. Ali 2x mi je ipak previše. Teško mi je gledati i veseliti se, prijateljicama koje su trudne. Ja ne znam dali je ovo sebićni ili djetinjasti osjećaj, ali jednostavno ne mogu. Oprostite još jednom ali morala sam se izjadat. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.