Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nada23
    05. Veljača 2020. 12:57

Cure, zelim vam svu sreću da nađete sto prije uzrok spontanih i da krenete u novu, zdravu trudnoću. 
    Ja sam imala missed ab početkom 6.mj pa biokemijsku T. početkom 11.mj. Od pretraga sam radila samo cervikalne briseve nakon kiretaže. Gin.smatra da sam zdrava i da su kromosomske greške razlog neuspješnih trudnoća i da ne postoji sumnja na trombofiliju. Posto sam opet trudna, mislim se da bi ipak trebala napraviti i tu pretragu dok je još vrijeme? Zanima me može li dr opće medicine izdati uputnicu za pretrage na trombofiliju?

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

Ginny
    05. Veljača 2020. 13:11

nado sritno ! ne znam za uputnice al nalazi se znaju dugo cekat pa onda jos hematologu ako je nesto itd, ja bi ti predlozila da pijes folnu, cini mi se da je to kod blazih mutacija najcesca preporuka, ja pijem od solgara folat od 800, to je kao bolji oblik za ovakve mutacije koliko sam uspila izguglat (iskoristivija je svakako , tako nesto)

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

05. Veljača 2020. 14:24

Nada! Sretno! 
    To što je Crookshanks rekla stoji: folat ti je najbolji oblik općenito jer ga organizam najbolje iskorištava. Dakle, ne folna kiselina nego baš folat. 

Da, ja isto neću prije 8 tt sljedeći put kod ginića, možda čak i 9 - ionak ništa u to vrijeme ne mogu napraviti. Pravit ću se da nisam trudna. 
    I sljedeći put ću muža sa sobom vodit od samog početka, nema šanse više da idem na uzv trudna bez njega :D 

nada23
    05. Veljača 2020. 15:03

Hvala vam Crookshanks i RedRobin. ❤️
    Ok, ja trenutno pijem New Life Calivita prenatalne vitamine koje imaju 400 mcg folne. Mogu li onda uz to piti i Solgarov folat od 800 ili je to previše sve skupa?
    Eto i ja sam sama razmisljala kada se naručiti na prvi pregled s obzirom na prethodne spontane. Ne želim ni da je prerano a niti prekasno pa na kraju idem kad budem 7+2. Valjda je to ok..

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

05. Veljača 2020. 15:24

Nada, mislim da ti nece biti previse. Sad u prvom tromjesecju mislim da ti je folna/folat najbitniji. Samo si ti to kupi i odmah pocni pit. 
    Zelim ti puuuuuuno srece i da uskoro uzivas sa svojim malim suncekom. 

Valevale1410
    05. Veljača 2020. 15:57

RedRobin, ti si u Petrovu isla da ti daju tablete za pobacaj?
    Ja sam isla u utorak, doktor me narucio tek za ponedjeljak za kiretazu, rekao je da tabletama postoji mogucnost da nece sve izaci i da se moze oduziti.
    Sve sto citam vidim da su svi ili odmah obavili kiretazu, ili odmah dobili tablete. 

nada23
    05. Veljača 2020. 16:26

RedRobin

Nada, mislim da ti nece biti previse. Sad u prvom tromjesecju mislim da ti je folna/folat najbitniji. Samo si ti to kupi i odmah pocni pit.
    Zelim ti puuuuuuno srece i da uskoro uzivas sa svojim malim suncekom.

Odmah ću kupiti. Hvala ti puno! ❤️
    Tebi takodjer SRETNO i da sve bude dobro u sljedećoj trudnoći. 🙏

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

MAmica21
    05. Veljača 2020. 16:46

RedRobin

Nada! Sretno!
    To što je Crookshanks rekla stoji: folat ti je najbolji oblik općenito jer ga organizam najbolje iskorištava. Dakle, ne folna kiselina nego baš folat.

Da, ja isto neću prije 8 tt sljedeći put kod ginića, možda čak i 9 - ionak ništa u to vrijeme ne mogu napraviti. Pravit ću se da nisam trudna.
    I sljedeći put ću muža sa sobom vodit od samog početka, nema šanse više da idem na uzv trudna bez njega :D

Moj Muž je isao s mnom svaki put, osim sad na kraju. Rekla sam mu da ne koristi bzvz godišnje....
    Ali naravno da je razvoj bio drukčiji, definitivno bi išao svaki put s mnom. 
    Ja sam pušač, odmah ostavila cigarete i prvi i drugi put. Idući sam isto rekla, smanjit cu na minimalno, ali bum se pravila da nije niš. Pošto sam od ludosti neki dan propušila... Problem je Internet, svemu vjerujemo, a doktoriri nam daju često premalo informacija, a mi zaboravimo pitat od uzbuđenja. I onda vidim ženske iz socijalnih ustanova i slično, rađaju zdravu djecu. 
    Mislim sa velika odricanja (sport, lakiranje nokti, konzumacija gaziranog, tuna, cigatete) od trenutka saznanja i pozitivnog testa nisu potrebna nit previše relevantna , osim ako su u pitanju droge, alk i slično. 
    Same sebe ubijamo u pojam. I ti testovi tjedan dana prije očekivane menstruacije.... Da ih nema, i da se slučajno dogode spontani, nebi ni znale da smo trudne... 

05. Veljača 2020. 16:57

Valevale1410

RedRobin, ti si u Petrovu isla da ti daju tablete za pobacaj?
    Ja sam isla u utorak, doktor me narucio tek za ponedjeljak za kiretazu, rekao je da tabletama postoji mogucnost da nece sve izaci i da se moze oduziti.
    Sve sto citam vidim da su svi ili odmah obavili kiretazu, ili odmah dobili tablete.

Da, u sri proslu pregled. Cetvrtak ta prva doza, petak druga doza i ostanak. 
    Mislim da ti nema veze napravi li ti odmah ili cekas malo. 
    Jel ti dao izbor? 
    Ja sam bila kod neke doktorice i ona mi je rekla da mogu tablete ili kiretazu, ali da mi preporucuje tablete jer dobro odradjuju stvar i manje su invazivne.
    Dali su mi upute u kojima je pisalo da postoji 1-2% sanse da ne izadje sve, ali zato ides na kontrolni pregled. Krvarenje moze trajat i do 12 dana, ako traje vise onda se javlja kod njih da provjere stanje.
    Ako ne zelis kiretazu, mislim da se jos mozes predomislit. 
    Meni je bilo dosta bolno nakon sto sam popila taj drugi lijek koji potice kontrakcije, al je ketonal smirio bol. Do danas me svaki dan bolilo pa bi popila ketonal dnevno jer nisam htjela nikakve bolove osjecat. Danas me vise ne boli. Polako mi se smiruje krvarenje, al povremeno jos imam izljeve. 

05. Veljača 2020. 17:03

MAmica21

RedRobin

Nada! Sretno!

Moj Muž je isao s mnom svaki put, osim sad na kraju. Rekla sam mu da ne koristi bzvz godišnje….
    Ali naravno da je razvoj bio drukčiji, definitivno bi išao svaki put s mnom.
    Ja sam pušač, odmah ostavila cigarete i prvi i drugi put. Idući sam isto rekla, smanjit cu na minimalno, ali bum se pravila da nije niš. Pošto sam od ludosti neki dan propušila… Problem je Internet, svemu vjerujemo, a doktoriri nam daju često premalo informacija, a mi zaboravimo pitat od uzbuđenja. I onda vidim ženske iz socijalnih ustanova i slično, rađaju zdravu djecu.
    Mislim sa velika odricanja (sport, lakiranje nokti, konzumacija gaziranog, tuna, cigatete) od trenutka saznanja i pozitivnog testa nisu potrebna nit previše relevantna , osim ako su u pitanju droge, alk i slično.
    Same sebe ubijamo u pojam. I ti testovi tjedan dana prije očekivane menstruacije…. Da ih nema, i da se slučajno dogode spontani, nebi ni znale da smo trudne…

Ma da, ja sad nisam ni lakirala nokte, ni bojala kosu, mazala se sam prirodnim stvarima koja su provjereno ok u trudnoci, pazila na obroke, trazila bolovanje da se ne stresiram... bas sam se posvetila da sve radim kak treba, a na kraju banana. 
    Ne znam... sljedeci put cu stvarno opustenije i radit cu bar to prvo tromjesecje (ako sve bude u redu). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.