Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinciiH
    27. Prosinac 2019. 21:45

[ul]
    Pozdrav cure/mame/zene 🙃Nova sam ovdje. Iskreno niti neznam kako da postavim pitanje.Ali pokušat ću na ovaj način.15.12. Sam imala spontani, već sam bila primljena u nolnicu 13.12 kada sam napravila test koji je bio pozitivan, i nakon toga što mi je moj ginić rekao da se ne vidi plod u maternici.Bila sam 4tt. Poslana sam kući iz bolnice u ponedjeljak 16.12, nisam radila kiritažu jer kaže doktor da će se očistiti samo. U petak 20.12. Otišla sam na svoju ruku na kontrolu da vidim dal ide sve svojim tokom, ginić kaže da je istalo još malo u maternici i da če se svakako to samo očistiti. Nisam dobila nikakve tablete osim klavocina što pijem trenutno. Mene boli glava vec par dana, ja se nadam da je to od vremena, ali nekako me panika lovi sve sta me zaboli da je od toga. Krvarim jos uvijek, mislim, ne jako, nekad kad me malo boli trbuh malo jace, al ovako ne, doslovno za dnevne uloške. Mislim imala bi ja sad 100 pitanja. Al evo htijela bi vidjeti kakva iskustva imate Vi koje ste imale spontani, kolko Vam je trebalo da se oporavite, jeste li pile kakve tablete, kontrole, odnosi poslje spontanog itd itd.. hvala Vam ❤[/ul]

28. Prosinac 2019. 10:12

TinciiH

[ul]
    Pozdrav cure/mame/zene 🙃Nova sam ovdje. Iskreno niti neznam kako da postavim pitanje.Ali pokušat ću na ovaj način.15.12. Sam imala spontani, već sam bila primljena u nolnicu 13.12 kada sam napravila test koji je bio pozitivan, i nakon toga što mi je moj ginić rekao da se ne vidi plod u maternici.Bila sam 4tt. Poslana sam kući iz bolnice u ponedjeljak 16.12, nisam radila kiritažu jer kaže doktor da će se očistiti samo. U petak 20.12. Otišla sam na svoju ruku na kontrolu da vidim dal ide sve svojim tokom, ginić kaže da je istalo još malo u maternici i da če se svakako to samo očistiti. Nisam dobila nikakve tablete osim klavocina što pijem trenutno. Mene boli glava vec par dana, ja se nadam da je to od vremena, ali nekako me panika lovi sve sta me zaboli da je od toga. Krvarim jos uvijek, mislim, ne jako, nekad kad me malo boli trbuh malo jace, al ovako ne, doslovno za dnevne uloške. Mislim imala bi ja sad 100 pitanja. Al evo htijela bi vidjeti kakva iskustva imate Vi koje ste imale spontani, kolko Vam je trebalo da se oporavite, jeste li pile kakve tablete, kontrole, odnosi poslje spontanog itd itd.. hvala Vam ❤[/ul]

Ja sam takoder nova u tome kao i ti, i osjecam se isto kao i ti svaka bol me zabrine i mislim da nesto nije u redu. Ali mislim da je ta bol normalna, jer se nesto novo desava u nasim organizmima (barem sam ja tako odlucila razmisljati do ponovnog pregleda). Ja se oporavljam fizicki, a psihicki malo teze, ali vjerujem da ce s vremenom biti lakse, makar ce moja bebica uvijek biti u mom srcu. Ne pijem nikakve tablete, bas nasuprot, gin mi je rekao da se skroz normalno vratim u svakodnevne aktivnosti kako bi funkcionirala sto bolje jer ce tako meni biti lakse. Ako me nesto boli, malo se odmorim i lezim, ali lakse mi je kad misli zaokupim nekom radnjom. Sto se tice odnosa, gin mi je dao zeleno svjetlo odmah nakon prve mjesecnice.

TinciiH
    28. Prosinac 2019. 10:45

flowers

TinciiH

[ul]

Ja sam takoder nova u tome kao i ti, i osjecam se isto kao i ti svaka bol me zabrine i mislim da nesto nije u redu. Ali mislim da je ta bol normalna, jer se nesto novo desava u nasim organizmima (barem sam ja tako odlucila razmisljati do ponovnog pregleda). Ja se oporavljam fizicki, a psihicki malo teze, ali vjerujem da ce s vremenom biti lakse, makar ce moja bebica uvijek biti u mom srcu. Ne pijem nikakve tablete, bas nasuprot, gin mi je rekao da se skroz normalno vratim u svakodnevne aktivnosti kako bi funkcionirala sto bolje jer ce tako meni biti lakse. Ako me nesto boli, malo se odmorim i lezim, ali lakse mi je kad misli zaokupim nekom radnjom. Sto se tice odnosa, gin mi je dao zeleno svjetlo odmah nakon prve mjesecnice.

Zao mi je. Ima jlnas jako puno sto smo to nazalost prosle. Meni je rekao dok god krvarim nista od odnosa. Tako da se toga i drzim. Klavocin sam popila i nista drugo ne pijem. Samo je problem jer nit su mi rekli kad opet na kontrolu moram, ni kolko ce to dugo sve trajati. Tako da me za sve panika lovi

28. Prosinac 2019. 11:27

Mene su narucili tjedan dana od spontanog na ponovni uzv i vadenje bete da budemo sigurni da je sve otislo. A nakon toga cu se odmah naruciti na novi pregled, pitat cu kad je potrebno i dali su potrebne daljnje pretrage.
    Sto se tice bolova i krvarenja meni su rekli da je max 10 dana u granicama normale, a da se za ostalo treba provjeriti.

TinciiH
    28. Prosinac 2019. 11:56

flowers

Mene su narucili tjedan dana od spontanog na ponovni uzv i vadenje bete da budemo sigurni da je sve otislo. A nakon toga cu se odmah naruciti na novi pregled, pitat cu kad je potrebno i dali su potrebne daljnje pretrage.
    Sto se tice bolova i krvarenja meni su rekli da je max 10 dana u granicama normale, a da se za ostalo treba provjeriti.

Meni nakon spontanog nisu uopce vadili betu. Sto mi je malo cudno. Ja sam pustena 16.12 iz bolnice kao sama cu se ocistiti, niti su mi rekli kada da dodjem na pregled niti da trebam vaditi krv, nista nista. Ja sam na svoju ruku 20.12. Otisla na uzv kod gin gdje mi je reko da je ostao jos komadic i da ce to izac samo.. dao mi klavocin i nit je opet rekao za kontrolu niti da moram vaditi betu, sto bi bilo logicno da bi trebala.

Lavica27
    28. Prosinac 2019. 12:17

Tinich oprosti al meni ovo sto pises nema smisla. Kako bi uopce sa 4 tjedana bila vidljiva trudnoca? Klavocin? 

TinciiH
    28. Prosinac 2019. 12:56

Lavica27

Tinich oprosti al meni ovo sto pises nema smisla. Kako bi uopce sa 4 tjedana bila vidljiva trudnoca? Klavocin?

Lavica... ja i suprug se nismo uopce pazili, godinu dana je u mene i bilo je vrijeme kad ce se primiti. Nije sad da mi nismo ocekivali bebicu, ali je doslo iznenada. Ja nisam uopce znala da sam trudna. Mene su nazad 4 tjedna prsa jako boljela i naotekla, cak sam mogla na desnu cicu natiskati mlijeko (to mi nije prva trudnoca, imam curicu 5 godina). A meni se taman poklopilo da moram dobiti mengu. Dobila sam 10.12. Ali oskudno. Ali i dalje mi nije dalo mira te sam 13.12. Napravila test koji je bio pozitivan. Posto sam krvarila otisla sam odma svom gin koji je vidio da u maternici nema ploda te me je poslao na odjel. Tamo su mi vadili bhcg gdje je i potvrdjena trudnoca. Beta je bila 179. Ali sam i dalje curkala. Te sam dobila dabrostone i pila sam ih, te su mi rekli da od dabrostona bi trebalo krvarenje stati i da je to za odrzavanje trudnoce. Mene je dolje u trbuhu boljelo i dolje u kicmi. I u nedjelju rano ujutro su se bolovi pojacali i pocela sam jako krvariti. Beta je pala na 80. Te su mi rekli da je trudnoca propala. Ginekolog na odjelu koji mi je radio uzv kad me je zaprimio na odjel je rekao da je jako rano da se plod uopce vidi, jer je plod vidljiv nakon 5tt, a po njegovom izracunu ja sam bila 4tt.
    Klavocin sam dobila 20.12. Nakon sto sam otisla na kontrolu da vidim dali se cistim kako treba da nebi dobila kakvu upalu, neznam ni ja, nije mi rekalo nista konkretno. Neznam kako da bolje pojasnim. 

Lavica27
    28. Prosinac 2019. 13:03

Ma ne kazem ja da ti muljas nego mi nije jasno zasto su te mucili i zaprimali u bolnicu s tako niskom betom kad je ocito biokemijska trudnoca... taj dio mi nije jasan. Obično nije potrebno ni antibiotik ikakav davat u takvim slucajevima. A da bi se plod vidio u maternici beta bi trebala biti preko 1000, a otkucaji preko 6000 (ako se ne varam).. Forsiranje neceg sto tijelo samo odradi :/... slicno ko i inducirani porodi bez razloga danas.

TinciiH
    28. Prosinac 2019. 13:09

Lavica27

Ma ne kazem ja da ti muljas nego mi nije jasno zasto su te mucili i zaprimali u bolnicu s tako niskom betom kad je ocito biokemijska trudnoca… taj dio mi nije jasan. Obično nije potrebno ni antibiotik ikakav davat u takvim slucajevima. A da bi se plod vidio u maternici beta bi trebala biti preko 1000, a otkucaji preko 6000 (ako se ne varam).. Forsiranje neceg sto tijelo samo odradi :/… slicno ko i inducirani porodi bez razloga danas.

Iskreno, neznam. Sve se je izdesavalo u jednom popodnevu. Test pozitivan, pregled, bolnica, spontani. Tako da neznam ni sta da mislim ni kako da mislim. Neznam ni zasto mi nisu vadili krv nakon izlaska iz bolnice. U nista me nisu uputili. Osjecam se ko tele koje nista nezna. Nisam vise znala kome se obratiti, pa sam se ovdje javila da vidim ostala iskustva. Bojim se sepse, pocela sam se bojati svega. Svaku bol pripisujem tome. Naoteko mi je zglob gleznja i boli me peta i stopalo dok hodam, i to sam pripisala tome. Mislim covjek bi pomislio da sam prolupala. Al neznam vise ni sta da mislim niti sta da radim. Prvo mi je ovakvo iskustvo i to ruzno iskustvo. A hvala bogu nase hrv zdravstvo je u banani, pogotovo kod nas u Bjelovaru. Njih doslovno nije briga za nista

28. Prosinac 2019. 14:00

Mozes sama otici privatno izvaditi betu ako te to toliko brine, pa tako i sama mozes provjeriti svoje stanje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.