Cure, jeste imale prirodni pobacaj ili ste isle na kiretazu? Mozds i to ima veze s dolaskom menge. Oprostite, nisam citala sve unazad, ali vjerujem da i po tome postupaju vasi ginekolozi.
Meni je danas 19. dan od kirezate, a prije par dana mi je ginek rekla da ce mi menga gotovo sigurno kasniti. Radila sam ovulacijsku trakicu 17.dan, nista mi nije pokazala, a endo mi je bio ni 2 mm. Pocela sam piti casu cikle svaki dan. Ne znam je li to dovoljna kolicina, ali negdje sam procitala da ne valja pretjerivati ni s ciklom, snizava tlak.
Zadnjih nekoliko dana imam bijeli iscjedak, onako se osusi na gacicama, a prvo budu mokre. Ali nije slizavi iscjedak. Sad sam ja guglala da vidim kad se javkja ovaj, tj.u kojem dijeli ciklusa, ali nisam nasla odgovor. Znam imati takav iscjedak, ali nikad se nisam obazirala na njega. Nekako se nadam da je to znak da jajnici dobro rade. 😏
Ja sam se umjesto kiretaže odlučila za medikamentozni pobačaj, i iskreno, sad mi je žao jer bi sa kiretažom sve puno prije završilo, ne bi toliko trajalo.
Nada, najiskrenije čestitke! Danas mi je i kolegica s posla također saznala da je ponovno trudna nakon što je prije godinu dana imala spontani, uljepšala mi je maksimalno ovaj dan tom vješću. Što se tiče straha, vjerujem da postoji, svakoj od nas je to vjerojatno neizbježno, ali samo pozitiva u glavu i bit će sve u redu!
Bok cure, ja dobila danas rezultate pretraga koje sam napravila u prekoncepcijskoj obradi i sve je uredno! Urin, štitnjača, brisevi, OGTT i sve moguće...
Jučer dobila M, čekam da prođe i akcija 💪
Mokvica i ja sam odradila spontani sa tabletama i osobno mi je puno lakše nego nakon kiretaže, prošlo 2 mjeseca i idemo dalje... kod tebe neke komplikacije? Nisam baš pratila sorry 😑👋
Nova, drago mi je da je sve ok, nisam ni sumnjala u ove nalaze. Ides li i dalje na kakve pretrage?
Meni bi bilo draze da sam tabletama imala jer sad stalno brinem o endometriju i jesu li me skroz sastrugali ili napravili oziljke. Ali ima svojih muka i pobacaj tabletama tako da oboje je tesko i traumaticno.
Sta mislite kada bismo se mogli poceti baviti kakvom aktivnoscu? Npr. voznja bicikla i pilates? Meni je danas 22.dan od kiretaze, cijelo vrijeme se dobro osjecam, nisam nikakve bolove imala, ali ne bih se htjela prenagliti
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Malamarelica ne muci se stakvim stvarima,ali stvarno. Ja sam bila na dvije kiretaze u roku 10 dana, 5 mjeseci iza toga plus na testu, evo me 26 tjedana trudna. Strpi se jos bar desetak dana ta aktivnosti, daj tijelu da se oporavi.
Hvala ti na savjetima, budem tako napravila 😊
Meni je menga nakon spontanog stigla 31.dan. Prirodni spontani je u pitanju bio
Nova super za dobre rezultate, sad samo pozitivno naprijed 💪
Meni je danas vec stigla prva menga! 24dana nakon kiretaze.
Inace mi ciklusi traju 28-30dana tako da ju nisam jos ocekivala.
Malamarelica ja sam odlucila pricekat da dode prva menga pa bi se onda vjerojatno upisala na nesto ili krenula doma lagano vjezbat. Nista zahtjevno jer nisam ni prije nesto pretjerano vjezbala tako da nisam u nekoj kondiciji 🤐
Mrvica, blago tebi, kod mene nikakvih naznaka jos. Ciklusi su mi znali biti i 33. Sada ostavi sve iza sebe i hrabro naprijed sa zivotom, a kasnije malo i s novim pokusajima. Ma ne bih ni ja nista previse, ali sam cesto vozila bicikl, isla sam i na fitness pa ono.. fali mi. Ali strpit cu se, imate pravo
28 godina mi je i ovo je bila prva trudnoća koja je nažalost završila u 12.tjednu. To se desilo 3.8., bili smo na moru primjetila sam smećkasti iscjedak, otišli smo na hitnu u Zadar i doktor mi je rekao da je bebi srčeko prestalo kucati. Dobila sam 2 opcije, medikamentozni pobačaj ili kiretaža. Odlučila sam se za tablete po preporuci doktora. Prvu sam popila 4.8., 6.8. sam primljena u dnevnu bolnicu kako bih dobila preostale tablete. U 9 ujutro dobila sam 2 tablete, otopile su se pod jezikom. Nakon pola sata počeli su grčevi, stalno sam odlazila na wc jer sam krvarila jedino dok bih sjedila na wc školjci. U 15h pozvali su me na ultrazvuk, kako se još nisam potpuno očistila dobila sam još jednu tabletu, u 21h sam po drugi put otišla na uzv, ni tada nije sve izašlo pa su mi odlučili dati još jednu tabletu i rekli da moram prenoćiti u bolnici. Sutradan oko 9h ujutro sam ponovno pozvana na uzv, vidjeli su da je još nešto ostalo pa su mi dali injekciju za izazivanje kontrakcija. U 13h idem ponovno na uzv i to što je ostalo je i dalje bilo u meni. Odlučili su me pustiti i rekli da se za tjedan dana javim svom ginekologu. U tih tjedan dana stalno sam lagano krvarila i iz mene je izlazilo neko sluzavo tkivo. Otišla sam na pregled i ostaci su još bili u meni, ali pošto ih je bilo malo, doktorica je odlučila da me neće slati na kiretažu da me potpuno očiste. Beta je tada iznosila 478. Nakon 2 tjedna ponovni pregled, još ostataka i beta 17, nakon još dva tjedna na uzv-u se napokon više ništa nije vidjelo i beta je iznosila 1, a stijenka maternice je normalno zadebljala te je doktorica rekla da će uskoro stići i menstruacija. Sve do tada sam imala lagani smećkasti iscjedak. 5.10.je prošlo dva mjeseca kako sam prokrvarila i još uvijek nisam dobila menstruaciju. Doktorica mi je radi toga prepisala duphastone da mi izazove menstruaciju. Danas je 6.dan kako sam ih prestala piti, no još ništa od krvarenja.
8.dan sam dobila Estrofem i konačno prokrvarila nakon dva dana. Sad sam odlučila ponovno probati uz pomoć lh trakica, ali ne znam hoće tablete koje sam pila utjecati na rezultate koje pokazuju
Nova19, evo u objavi iznad sam kopirala dio prve objave u ovoj temi, tu sam sve opisala. Ostalim curkama koje su već čitale isprike.
Sortiraj odgovore
Najstariji