Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Betty
    04. Studeni 2019. 19:41

Nista,samo odmaraj, bitno je da bas ne zakuriš...odmaraj...

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

Mrvica2019
    04. Studeni 2019. 21:06

candy

Bok cure, samo da javim da sam upravo puštena kući s kiretaže. Bila sam pod kratkom općom anestezijom, ne sjećam se zahvata, probudila se brzo u sobi, nakon 20 min. Sestre i doktori ljubazni i korektni, ali sam na kiretažu otišla poslije 14 h, a došla u bolnicu u 07:30, užasna je gužva bila, no izdrži se. Dobila antibiotike i za 10 radnih dana kontrola. Rekli su samo da dođem ako budem jako krvarila doma, zasad mi je kao menstruacija. Ali mi nisu spominjali temperaturu, a znam da je dosta vas pisalo o tome? Jeste li mirovale nakon kiretaže i koliko dugo? Ja se trenutno i ne osjećam sposobnom ustati iz kreveta, a u otpusnom pismu mi piše mirovanje doma. I još nešto, saznala sam tamo da sam negativna krvna grupa, a bila sam uvjerena da sam pozitivna (nikad mi nitko prije nije vadio grupu), a muž je pozitivna pa sumnjam da je zbog toga možda došlo do problema, ima li netko iskustva s time? Nitko mi to ništa nije prokomentirao niti me pitao :/ Nadam se da vas nisam udavila pitanjima, ali svi su bili tako oskudni s informacijama i imam osjećaj da sve moram sama kopati i zaključivati :((

Bok, drago mi je da ti je kiretaza dobro prosla. Sad samo odmaranje, vise psihicko nego fizicko. Meni je gin reko da to kad kaze mirovanje ne misli da treba strogo lezat, ali da se ne bavim nekim fizickim aktivnostima. Ja temp nisam ni mjerila jer sam se fizicki osjecala dobro. Ja sam imala kiretazu u pon i taj tjedan sam jos ostala doma. Sto se tice krvne grupe, meni je gin rekao nakon kiretaze da odem vadit i da mu javim koja sam jer ako sam rh neg da trebam po jos jednu injekciju, a ako sam poz da ne treba nista. Naglasi im to onda na pregledu kad ces ic. Mislim da nisi zbog tog sad imala problema, inace bi svi puno ranije morali vaditi krv, a ne u tijeku trudnoce. Mozda netko ima vise info o tome, ja sam malo nesto citala o tome.

malamarelica
    04. Studeni 2019. 21:25

Ja sam vadila krvnu grupu odmah nakon prvog pregleda, dala mi je uputnicu za to. Tamo pise i rh faktor i to bismo trebali imati iz sebe za ovakve slucajeve. Mene su u bolnici pitali imam li taj papir. Poslije mi je doktorica objasnila sve i naglasila je da sam pozitivna krvna grupa pa ne trebam injekciju. Vjerujem da su je tebi dali, pogotovo ako su ti oni tamo trazili krvnu grupu, ne brini se, to sigurno ne bi propustili. Ako imas temp, pa i iznad 37, ti im se javi i reci to ili cak odi k njima. Nemoj da te sram ili jesto sprijeci. Bolje je i stoputa otici bezveze, nego jednom ne otici pa da bude nesto lose

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Mrvica2019
    04. Studeni 2019. 21:40

Slazem se da.. Ja sam trebala izvaditi krv i na sve ostale pretrage prije drugog pregleda. Taman sam planirala ic to sve obaviti, ali je krenuo smedi iscjedak, lagano krvarenje i sl.tako da nisam uspjela. Zato sam isla vaditi krv nakon pobacaja. 

• candy
    04. Studeni 2019. 22:17

Hvala puno cure na informacijama i odgovorima :)) @Mrvica2019, slažem se, još sam malo čitala i istraživala o tome, mislim da nije uzrokovalo sada problem, ali bih možda trebala primiti tu injekciju jer to utječe na sljedeću trudnoću, da mi ona ne bi bila ugrožena zbog tog propusta. Navodno se to treba primiti u roku od 72 h nakon kiretaže. 
    @malamarelica, ja sam rekla sestri u četvrtak kad su me naručivali za kiretažu da nemam otprije RH jer ga nikada nisam vadila pa je ona rekla da će mi oni to danas onda napraviti. Tako je i bilo, ali nakon kiretaže prije puštanja kući nisam vidjela nikoga osim med. sestre koja mi je samo donijela papir na kojemu piše 0- uz napomenu da u plazmi nisu pronađena antieritrocitna protutijela i tu je nešto prokomentirala da je zbog toga kao sve ok i otišla. Nisam vidjela liječnike, odmah su me poslali kući i doma kad me sve popustilo sam odmah išla guglati. Sutra ću se čuti s primarnim ginekologom pa vidjeti što će mi reći, možda zbog te napomene ne budem morala primiti ništa više, ali meni u bolnici nitko nije rekao ni riječ o tome, a sumnjam da su mi dali nešto, a da to nigdje u papirima nisu naveli :/ 
    Hvala vam puno još jednom na strpljenju i na lijepim i ohrabrujućim riječima, uvijek odahnem kad dođem ovdje i pročitam vaše komentare :)) 

05. Studeni 2019. 08:04

Draga, injekciju su ti trebali dati zbog budućih trudnoća. Kada sam bila u fazi čišćenja i pet puta išla na injekciju uterostatika, svaji dr. me pitao jesam li negativna da zna je li mi treba dati injekciju za taj rh -.

• candy
    05. Studeni 2019. 08:55

@mrvičak, tako sam i ja pročitala istražujući o tome. Ali eto, imala sam tu nesreću da me ni privatni ginekolog kod kojeg sam vodila trudnoću ni nitko od liječnika u bolnici nije pitao niti upozorio na išta vezano uz to, sestra mi je samo donijela taj papir i to je to. Gin bi me vjerojatno slao nakon zadnjeg pregleda na te pretrage (jer sam bila trudna svega 6-7 tjedana), ali tada kad sam došla smo vidjeli da nema akcije srca i onda se cijela priča svela samo na kiretažu. Svakako ću danas tražiti drugo mišljenje da još stignem reagirati ako trebam primiti injekciju bez obzira na tu napomenu o antitijelima. Hvala ti puno što si podijelila svoje iskustvo, svaka mi je informacija vrlo korisna :))

malamarelica
    05. Studeni 2019. 12:32

Candy mislim da bi im to bio prevelik propust da ti nisu dali injekciju. 
    Curey mene danas boli.. nemam pojma sta tocno, ne znam objasniti. Nesto dolje. Osjecaj je kao da sam prehladila mjehur. Naravno da se sad brinem jako i vec mi je svega navrh glave, nikad kraja ovoj agoniji. A samo mogu cekati tu mengu i nista vise. Danas je 28.dan, ovulacijska trakica bila pozitivna 25.dan. 

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Betty
    05. Studeni 2019. 14:33

Obavila sam pregled..sutra moram po tabletu u bolnicu,doma,pa se za dva dana vratiti i lezati dok se sve ne ocisti,navodno svaka 4h daju tabletu..katastrofa..bilo bi mi lakse da me uspavaju,obave kiretazu,ali eto ,nije odluka na meni .a kazu i da je bolje ovako zbog endometrija...a i opasno je zbog glupog mioma kojeg imam,frajer je narastao na 9cm...tako da sljedećih godinu dana nista od moje bebe...ceka me i ta operacija...pa tek nakon ljeta ako sve bude ok...

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• candy
    05. Studeni 2019. 14:35

@malamarelica pa ne znam više što da mislim, svakako bi bio veliki propust, ali u papirima nigdje ne piše da su mi dali išta osim opće anestezije :/ Što se tiče tvojih bolova, moguće da se stvarno jesi malo nahladila ovih dana, vrijeme je neko skroz čudno. Kako ti je kad ideš na wc, peče li te što pri mokrenju ili imaš samo tu bol? Držim fige da je samo nešto prolazno, vjerujem da ti je već dosta svega i suosjećam u potpunosti :( 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.