Drage moje, molim vas za neki savjet ili iskustvo. Trudna sam 6+5, prije tri dana bila sam na uzv plod je narastao na 6.6mm, gestacijska uredu, zumanjcana se ne vidi. Ono sto me brinulo kao i moju dr jeste to sto nije bilo otkucaja. Dr je rekla da pricekamo 7 dana jer sam kasno imala ovulaciju. Medjutim, jucer sam prokrvarila. U početku smedje tackasto a kasnije je preraslo u crveno krvarenje i ne tako obilno. Otišla sam drugom doktoru vidio je plod na mjestu koji je narastao za dva dana milimetar, isto nema otkucaja i on kaze da sacekamo. Dao mi je duphaston i aspirin 100. Bila sam spremna na dugu noc i nadala se ako vec nije nesto u redu da ce samo krenuti krvarenje medjutim jutros skoro stalo, crveno tackasto. Ne znam sta da radim, ne znam sta da mislim... :(
Drage moje, molim vas za neki savjet ili iskustvo. Trudna sam 6+5, prije tri dana bila sam na uzv plod je narastao na 6.6mm, gestacijska uredu, zumanjcana se ne vidi. Ono sto me brinulo kao i moju dr jeste to sto nije bilo otkucaja. Dr je rekla da pricekamo 7 dana jer sam kasno imala ovulaciju. Medjutim, jucer sam prokrvarila. U početku smedje tackasto a kasnije je preraslo u crveno krvarenje i ne tako obilno. Otišla sam drugom doktoru vidio je plod na mjestu koji je narastao za dva dana milimetar, isto nema otkucaja i on kaze da sacekamo. Dao mi je duphaston i aspirin 100. Bila sam spremna na dugu noc i nadala se ako vec nije nesto u redu da ce samo krenuti krvarenje medjutim jutros skoro stalo, crveno tackasto. Ne znam sta da radim, ne znam sta da mislim… :(
Draga moja, dok je plod u redu i raste mislim da nemaš razloga za brigu. Iskreno mislim i nadam se da je kod tebe manja trudnoća u pitanju i da nešto nije u redu ne znam da li bi plod rastao? Takva krvarenja su dosta česta u početku, bitno da si na vrijeme reagirala i sad si dobila terapiju. Probaj mirovati i ne živcirat se. Sigurna sam da ćeš na sljedećem pregledu čuti i srčeko
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Ma ja sam inace realna osoba i ako nesto ne stima prihvatiti cu ali mi nije jasno kako raste ako nije uredu. Jer sam prvi put otisla prije 2 sedmice (izmedju 4 i 5 tjedna) vidjela se samo g.vrecica, a nakon dva tjedna plod se razvio bas kako bi trebao. Srcana aktivnost nije tu pa cemo vidjeti kako ce sve biti na sljedecem pregledu hvala ti draga na lijepim rijecima.
Pa ni meni nema smisla da bi se plod razvijao ako nešto nije u redu. Bez brige ima puno slučajeva kad srce prokuca kasnije. Držim fige i javi kako je prošao pregled
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Ma ja sam inace realna osoba i ako nesto ne stima prihvatiti cu ali mi nije jasno kako raste ako nije uredu. Jer sam prvi put otisla prije 2 sedmice (izmedju 4 i 5 tjedna) vidjela se samo g.vrecica, a nakon dva tjedna plod se razvio bas kako bi trebao. Srcana aktivnost nije tu pa cemo vidjeti kako ce sve biti na sljedecem pregledu hvala ti draga na lijepim rijecima.
Plod se ne moze tocno izmjeriti, jer su u pitanju mm, a i mjereno je na drugom aparatu.
Iskreno cu ti reci da smatram da su vec otkucaji trebali biti ovdje, preveliki je to plod da ih nema...nazalost mislim da ne raste, nego je krivo izmjereno.
Takodjer, nije bas dobar znak jer nema ZV, plod se preko nje hrani i veci je postotak da T nece uspjeti ako nema ZV.
Drzi se, nadam se da ce se ipak nesto promjeniti !
Ali ja bi radje bila svjesna situacije, nego cekala neko cudo ! Ali stvarno nikad ne znas ! Sretnooo
Svacije misljenje jako cijenim, vec drugi dan krvarim i mislim da nazalost ipak nece biti dobro i da je mono1111 u pravu.
Ne krvarim obilno, malo je krvi ali je ipak ima, ovo mi je prva trudnoca i ne znam koliko je normalno krvariti, da li ce se vremenom pojacati ili mozda mi Duphaston zadrzava krvarenje?
Baš mi je žao :( duphastone definitivno zadržava krvarenje. Kad ideš opet na pregled?
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Idem u ponedjeljak, zvala sam jucer doktoricu pitala me imam li bolove, nemam ih, samo sporadicno krvarenje crveno. Rekla mi da pojacam dozu duphaston + utrogestan, pa cu tako i uraditi ako se krvarenje za vikend ne poveca. Ja nazalost imam PCOS i Inulinsku rezistenciju, uspjela sam zatrudniti ali izgleda da ima neki problem sa zadržavanjem trudnoce. Ostaje mi se nadati nekim boljim vremenima.
Javiti cu vam ishod ;)
Držim fige da čuješ otkucaje, javi u ponedjeljak kak je prošlo :)
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Svjesna,
Gle, ja sam krvarila skroz do 10 tt, svakih par dana, ali to krvarenje je trajalo jedan dan, i onda se narednih dana pojavio smedji iscjedak.
Puno cura bas krvari i sve bude ok...ali s obzirom na to da se otkucaji ne vide i ostalo...ne znam...vidjeti ces sve u pon.
Duphastone nazalost ne zaustavlja krvarenje, tj.ako je spontani krenuo, nista i nitko ga ne moze sprijeciti nazalost.
Najcesce rane spontane pobacaje pripisuju krom.greskama, ne znaci da ce slijedeci put isto biti.
Sretno i javi sutra !
Sortiraj odgovore
Najstariji