Sa koliko ste izašli iz bolnice? Dobivanje na kilaži se ne računa od porođajne težine nego od najniže budući bebe izgube i do 10% od porođajne u prvih par dana.Izašli smo 3 dan sa 3860 …prije nam je bila patronazna pa ga je ona izlagala i ima 4175 :)
Mi smo ga vagali na našoj vagi jutros ali je bio 4000...vjerujemo njezinoj ;)
Mame,sta mislite o dudi varalici? Patronazna mi je savjetovala da slobodno ponudim…jer on bi i dalje bio stalno na ciki…a ja sam dobila ragade od njegovog silnog nacicavanja u skoku…a skok mislim da nam je prošao…beba je stara 12 dana :)
mi smo ju dali kada je 3 mj prošao, ne bi prije jer ćeš ga bunit.. moji je bio na cici jakoooooo često i poslije je puno bljuckao pa sam ju dala jer neke bebe imaju izraženiji nagon za sisanje od drugih pa moraju nekaj žvakat stalno. stisnuti zube vjerujjjj 3 mj proleti
url=https://lilypie.com]
curke evo moja M 6 mj sad navršava, neće dudu ni vidjeti, od starta... toliko ju žustro odbija da sam se ja već navikla na to dok je malo nervozna ili joj se spava odmah stavljam na cicu i sve super, ponekad ju uhvatim s prstićem u ustima, ali rijetko... razmišljala sam više uopće ne nuditi dudu, nije neko plačljivo dijete, tu i tamo ako ju nešto baš boli, ali sve u svemu, rješimo to cicom, znam da to možda nije pametno, ali šta ću sad, tako smo se obje navikle... netko sa sličnim iskustvom?!
Mame,sta mislite o dudi varalici? Patronazna mi je savjetovala da slobodno ponudim…jer on bi i dalje bio stalno na ciki…a ja sam dobila ragade od njegovog silnog nacicavanja u skoku…a skok mislim da nam je prošao…beba je stara 12 dana :)mi smo ju dali kada je 3 mj prošao, ne bi prije jer ćeš ga bunit.. moji je bio na cici jakoooooo često i poslije je puno bljuckao pa sam ju dala jer neke bebe imaju izraženiji nagon za sisanje od drugih pa moraju nekaj žvakat stalno. stisnuti zube vjerujjjj 3 mj proleti
e mmama, da te pitam oko tog bljuckanja, meni M još uvijek punooooo bljucka, gotovo nakon svakog obroka, ali je zadovoljna i dobro napreduje pa se ne bojim... čisto da pitam da li je to još uvijek normalno sa 6 mj.? da li previše pojede ili u čemu je stvar? nekad podrigne nekad ne...
Mame,sta mislite o dudi varalici? Patronazna mi je savjetovala da slobodno ponudim…jer on bi i dalje bio stalno na ciki…a ja sam dobila ragade od njegovog silnog nacicavanja u skoku…a skok mislim da nam je prošao…beba je stara 12 dana :)mi smo ju dali kada je 3 mj prošao, ne bi prije jer ćeš ga bunit.. moji je bio na cici jakoooooo često i poslije je puno bljuckao pa sam ju dala jer neke bebe imaju izraženiji nagon za sisanje od drugih pa moraju nekaj žvakat stalno. stisnuti zube vjerujjjj 3 mj proletie mmama, da te pitam oko tog bljuckanja, meni M još uvijek punooooo bljucka, gotovo nakon svakog obroka, ali je zadovoljna i dobro napreduje pa se ne bojim… čisto da pitam da li je to još uvijek normalno sa 6 mj.? da li previše pojede ili u čemu je stvar? nekad podrigne nekad ne…
mislim da je normalno, 6 mj nije puno i dalje joj je mlijeko glavni obrok, punooo mlijeka, a nekim bebama sazrije prije sustav nekima malo kasnije.. ti ju podigni za podrignuti svaki put, čak i tipa 10, 15 min nakon jela ako nije podrignula odmah, čisto da ju ne žulja u trbuščiću
a što se tiče dude? da li griješim što je nama "duda" cicka? misliš li da bi mi to moglo kasnije predstavljati problem? kažem, sve sam pokušala ali dudu ne želi i nema mi joj smisla više nuditi…
nemoj forsat.. moje iskustvo je takvo bar da neovisno kaj mi napravili neke bebe su cicoovisnici neke ne.. eto P nikad nije prihvatio dudu, dojio je normalno 2 godine , cucla jedino prije spavanja palac, a D ima dudu ali se sa cice ne skidaaaaaaa, jednostavno je takav da mora nekaj žuljat po ustima ;)
Zac i moja bljucka, sad ima 7. mjeseci. Kad je bila manja je isto puno bljuckala, pa je jedno vrijeme prestala, a sad je opet počela. Ja to pripisujem tome što nema mira, i za vrijeme podoja se okreće (dojimo većinom ležeći), a odmah nakon podoja je ima po cijelom krevetu i normalno da si malo s tim "divljanjem" iziritira želućić i dio mora van. Al ja se ne brinem dok god vidim da joj to ne smeta, dok je živahna i napreduje :)
Sortiraj odgovore
Najstariji