Pozdrav cure,imam pitanje.
Imam bebu od 2 i pol tjedna i zadnjih 6 dana je kroz dan jako nervozna,samo bi sisala,nist ju ne zanima osim sise. I ako uspije zaspati na meni,cim ju spustim place.Onda se navecer umiri i spava 4 i pol sata. Mislila sam da je skok,ali traje vec dugo a citam tu da skok traje 3-5 dana. Kaj mislite dal je skok ili bude to potrajalo?
Pozdrav cure,imam pitanje.
Imam bebu od 2 i pol tjedna i zadnjih 6 dana je kroz dan jako nervozna,samo bi sisala,nist ju ne zanima osim sise. I ako uspije zaspati na meni,cim ju spustim place.Onda se navecer umiri i spava 4 i pol sata. Mislila sam da je skok,ali traje vec dugo a citam tu da skok traje 3-5 dana. Kaj mislite dal je skok ili bude to potrajalo?
juuj ne bi rekla da je skok mislim da se radi samo o tome da je to jako, jako mala beba i da je prestrašena i da te želi osjetiti blizu, tvoje srce, kako dišeš i sl
url=https://lilypie.com]
Bok svima, nadam se da ce naletit neka mama da me utjesi sa slicnom sudbinom ili da pomogne da prihvatim stvarnost. :) moja beba od pocetka nije spavalica. Maksimalno sto je spavala u komadu je bilo jednom 5 sati kad je imala 4 mj i tad nas sve sokirala. Budila se svaka 3 sata pa onda mjesec dana svaka dva sata i evo vec dva tjedna se budi svaki sat vremena. Sad ima 6 i pol mjeseci. Uspavljuje se dojenjem ili na ruke. Nista duda. Ima dva zubica. Budjenje svakih sat se nastavilo nakon zatvora zbig uvodjenja dohrane s kojom smo poceli ima mjesec dana. Tada 5 dana nije kakila, u medjuvremenu se i cijepila uglavnom nakon dvi vecerj grceva dali smo cepic. Preko dana je super, lijepo spava. Ugl, znam da sad ima sto razloga budnenja. Skok nije jer ju uninam na ruke i vratim znaci nije gladna. Meni se cini da se bebavise nezna umiriti sama. Ono sto me zanima, mame koje su dojile kad su ukidale dnevne podoje kako su bebe reagirale na to? Kad da ukinem nocni podoj? Beba super napreduje, jako aktivna i mktoricki napredna. Pomoc?
Nikad, ama baš nikad nemoj prestati slijediti svoje snove...
Bok svima, nadam se da ce naletit neka mama da me utjesi sa slicnom sudbinom ili da pomogne da prihvatim stvarnost. :) moja beba od pocetka nije spavalica. Maksimalno sto je spavala u komadu je bilo jednom 5 sati kad je imala 4 mj i tad nas sve sokirala. Budila se svaka 3 sata pa onda mjesec dana svaka dva sata i evo vec dva tjedna se budi svaki sat vremena. Sad ima 6 i pol mjeseci. Uspavljuje se dojenjem ili na ruke. Nista duda. Ima dva zubica. Budjenje svakih sat se nastavilo nakon zatvora zbig uvodjenja dohrane s kojom smo poceli ima mjesec dana. Tada 5 dana nije kakila, u medjuvremenu se i cijepila uglavnom nakon dvi vecerj grceva dali smo cepic. Preko dana je super, lijepo spava. Ugl, znam da sad ima sto razloga budnenja. Skok nije jer ju uninam na ruke i vratim znaci nije gladna. Meni se cini da se bebavise nezna umiriti sama. Ono sto me zanima, mame koje su dojile kad su ukidale dnevne podoje kako su bebe reagirale na to? Kad da ukinem nocni podoj? Beba super napreduje, jako aktivna i mktoricki napredna. Pomoc?
probaj si proučiti temu svaka beba može naučiti spavati, i svakako istraži temu recesija sna, možda se u tome nađete.. a kaj se tiče dojenja, beba obično sama izbaci noćni podoj kada je spremna., moj straiji je dojio 2 godine, sve 2 je bilo i noćnih podoja.. mali je sada 10,5 mj imamo noćne podoje i dalje, jako su bitni jer preko dana ima 3 kruta obroka i ustvari samo 2 ili 3 sisanja, više ako je bolestan i sl, tako da noćnim sisanjem održava laktaciju ali i sebi nadoknađuje propušteno
Bok svima, nadam se da ce naletit neka mama da me utjesi sa slicnom sudbinom ili da pomogne da prihvatim stvarnost. :) moja beba od pocetka nije spavalica. Maksimalno sto je spavala u komadu je bilo jednom 5 sati kad je imala 4 mj i tad nas sve sokirala. Budila se svaka 3 sata pa onda mjesec dana svaka dva sata i evo vec dva tjedna se budi svaki sat vremena. Sad ima 6 i pol mjeseci. Uspavljuje se dojenjem ili na ruke. Nista duda. Ima dva zubica. Budjenje svakih sat se nastavilo nakon zatvora zbig uvodjenja dohrane s kojom smo poceli ima mjesec dana. Tada 5 dana nije kakila, u medjuvremenu se i cijepila uglavnom nakon dvi vecerj grceva dali smo cepic. Preko dana je super, lijepo spava. Ugl, znam da sad ima sto razloga budnenja. Skok nije jer ju uninam na ruke i vratim znaci nije gladna. Meni se cini da se bebavise nezna umiriti sama. Ono sto me zanima, mame koje su dojile kad su ukidale dnevne podoje kako su bebe reagirale na to? Kad da ukinem nocni podoj? Beba super napreduje, jako aktivna i mktoricki napredna. Pomoc?probaj si proučiti temu svaka beba može naučiti spavati, i svakako istraži temu recesija sna, možda se u tome nađete.. a kaj se tiče dojenja, beba obično sama izbaci noćni podoj kada je spremna., moj straiji je dojio 2 godine, sve 2 je bilo i noćnih podoja.. mali je sada 10,5 mj imamo noćne podoje i dalje, jako su bitni jer preko dana ima 3 kruta obroka i ustvari samo 2 ili 3 sisanja, više ako je bolestan i sl, tako da noćnim sisanjem održava laktaciju ali i sebi nadoknađuje propušteno
Mmama hvala na odgovoru. :) ovako, smatram da nocni obrok bebi poslije 9 mj def njje potreban iz vise razloga i da je to samo stvar navike. Primjerice, sin od moje prijateljice nevoli mlijeko iz tetrapaka. I jednom prilikom dojenja je vidio kako iz druge cice curi mlijeko i pitao sto je to. Mama mu rekla pa mlijeko, on se sokirao i bljak j vise nije htio dojiti. 2 god ima. Za odrzavanje laktacije je bitan podoj rano ujutro, onaj predbudjenje 5 do 6. Beba ce nadoknaditi preko dana sve. Neznam jel radis i svaka cast ako uspijevas tako se buditi cesto. Mislim da treba napraviti rez za noc i zbog metabolizma probave. Neznam sama. Mislim da ga ona nikad nece izbaciti bez moje intervencije. Nadala sam se da ima primjera mirnog izbacivanja oko godine dana. :)
Bok svima, nadam se da ce naletit neka mama da me utjesi sa slicnom sudbinom ili da pomogne da prihvatim stvarnost. :) moja beba od pocetka nije spavalica. Maksimalno sto je spavala u komadu je bilo jednom 5 sati kad je imala 4 mj i tad nas sve sokirala. Budila se svaka 3 sata pa onda mjesec dana svaka dva sata i evo vec dva tjedna se budi svaki sat vremena. Sad ima 6 i pol mjeseci. Uspavljuje se dojenjem ili na ruke. Nista duda. Ima dva zubica. Budjenje svakih sat se nastavilo nakon zatvora zbig uvodjenja dohrane s kojom smo poceli ima mjesec dana. Tada 5 dana nije kakila, u medjuvremenu se i cijepila uglavnom nakon dvi vecerj grceva dali smo cepic. Preko dana je super, lijepo spava. Ugl, znam da sad ima sto razloga budnenja. Skok nije jer ju uninam na ruke i vratim znaci nije gladna. Meni se cini da se bebavise nezna umiriti sama. Ono sto me zanima, mame koje su dojile kad su ukidale dnevne podoje kako su bebe reagirale na to? Kad da ukinem nocni podoj? Beba super napreduje, jako aktivna i mktoricki napredna. Pomoc?probaj si proučiti temu svaka beba može naučiti spavati, i svakako istraži temu recesija sna, možda se u tome nađete.. a kaj se tiče dojenja, beba obično sama izbaci noćni podoj kada je spremna., moj straiji je dojio 2 godine, sve 2 je bilo i noćnih podoja.. mali je sada 10,5 mj imamo noćne podoje i dalje, jako su bitni jer preko dana ima 3 kruta obroka i ustvari samo 2 ili 3 sisanja, više ako je bolestan i sl, tako da noćnim sisanjem održava laktaciju ali i sebi nadoknađuje propuštenoMmama hvala na odgovoru. :) ovako, smatram da nocni obrok bebi poslije 9 mj def njje potreban iz vise razloga i da je to samo stvar navike. Primjerice, sin od moje prijateljice nevoli mlijeko iz tetrapaka. I jednom prilikom dojenja je vidio kako iz druge cice curi mlijeko i pitao sto je to. Mama mu rekla pa mlijeko, on se sokirao i bljak j vise nije htio dojiti. 2 god ima. Za odrzavanje laktacije je bitan podoj rano ujutro, onaj predbudjenje 5 do 6. Beba ce nadoknaditi preko dana sve. Neznam jel radis i svaka cast ako uspijevas tako se buditi cesto. Mislim da treba napraviti rez za noc i zbog metabolizma probave. Neznam sama. Mislim da ga ona nikad nece izbaciti bez moje intervencije. Nadala sam se da ima primjera mirnog izbacivanja oko godine dana. :)
ne budim se, beba se sama prišteka, ali ne radim da, ono kaj znam je da bebe obično same kada mama počne raditi i poremeti se cijeli ritam jedno vrijeme čak i više cicaju noću nego prije ali kroz koji mjesec/tjedan se prilagode i postepeno izbace dojenje čak i ono noćno
Ja mislim da svom neću ukidati noćne podoje kad počnem raditi (s njegovih godinu dana) jer sad s tri mjeseca papa samo 2 puta između 21 i 6, tako da računam da će kad bude stariji jesti samo jednom (bar se nadam) pa ne vjerujem da će mi to biti problem. Od puno prijateljica sam čula da već sa 6 mjeseci ukidaju noćne obroke bebama, ali većina njih je na ad-u, i i negdje sam pročitala da bebama starijim od 6 mj više ne treba noćni obrok, ali mi se čini da je to u skladu s nekim meni osobno zastarjelim pogledima na roditeljstvo. Osobno sam skolonija povezujućem roditeljstvu pa takva načela i primjenjujem sa svojim bebijem.
Ja mislim da svom neću ukidati noćne podoje kad počnem raditi (s njegovih godinu dana) jer sad s tri mjeseca papa samo 2 puta između 21 i 6, tako da računam da će kad bude stariji jesti samo jednom (bar se nadam) pa ne vjerujem da će mi to biti problem. Od puno prijateljica sam čula da već sa 6 mjeseci ukidaju noćne obroke bebama, ali većina njih je na ad-u, i i negdje sam pročitala da bebama starijim od 6 mj više ne treba noćni obrok, ali mi se čini da je to u skladu s nekim meni osobno zastarjelim pogledima na roditeljstvo. Osobno sam skolonija povezujućem roditeljstvu pa takva načela i primjenjujem sa svojim bebijem.
I moja je s tri mjeseca jela u ponoci u 3 ujutro, kasnije je bilo cesce. Vjerojatno zbog regresija sna, rasta zubica itd. Stvar je da im je meksi san, teze se smire zbog psihomotornog razvoja i onda bebe koje su navikle dobiti cicu uvijek traze ju cesce za pomoc pri spavanju. Vidjet cu hoce li to postati navika. Nocni podoj u kasniji mjesecima nisu fizioloski bas najbolji za bebu, osim sto ne i trebala probavljatitijekom noci isto kao i mi odrasli, tu su i zubici koji se brze kvare. Joj teska je to tema. Ja za sad sve oodredjujem njenim potrebamA. Dobije sve sto zeli. Kasnije cu morat misliti sto je zaista dobro za nju. I dude svi znamo da nisu dobre i bez pomoci roditelja vecina bi dudala i 3 god. Ipak mi njih ucimo...
Ja mislim da svom neću ukidati noćne podoje kad počnem raditi (s njegovih godinu dana) jer sad s tri mjeseca papa samo 2 puta između 21 i 6, tako da računam da će kad bude stariji jesti samo jednom (bar se nadam) pa ne vjerujem da će mi to biti problem. Od puno prijateljica sam čula da već sa 6 mjeseci ukidaju noćne obroke bebama, ali većina njih je na ad-u, i i negdje sam pročitala da bebama starijim od 6 mj više ne treba noćni obrok, ali mi se čini da je to u skladu s nekim meni osobno zastarjelim pogledima na roditeljstvo. Osobno sam skolonija povezujućem roditeljstvu pa takva načela i primjenjujem sa svojim bebijem.I moja je s tri mjeseca jela u ponoci u 3 ujutro, kasnije je bilo cesce. Vjerojatno zbog regresija sna, rasta zubica itd. Stvar je da im je meksi san, teze se smire zbog psihomotornog razvoja i onda bebe koje su navikle dobiti cicu uvijek traze ju cesce za pomoc pri spavanju. Vidjet cu hoce li to postati navika. Nocni podoj u kasniji mjesecima nisu fizioloski bas najbolji za bebu, osim sto ne i trebala probavljatitijekom noci isto kao i mi odrasli, tu su i zubici koji se brze kvare. Joj teska je to tema. Ja za sad sve oodredjujem njenim potrebamA. Dobije sve sto zeli. Kasnije cu morat misliti sto je zaista dobro za nju. I dude svi znamo da nisu dobre i bez pomoci roditelja vecina bi dudala i 3 god. Ipak mi njih ucimo…
slažem se da je teška tema i pogotovo da je teško odredit kaj je zaista potreba a kaj njihova želja i navika, pogotovo kada su stariji pa forsiraju svjesno itd itd... ali od majčinog mlijeka se zubi ne kvare, i islim da nije za usporedbu naše rovanje po frižideru u pola noćii njihovo sisanje.. kada sam svojem tada dvogodišnjaku ukinula dojenje i noćno i dnevno nije se noću budio i tražio jesti ili je lošije spavao i sl, znači nije mu potreba za hranom bila veća, to dojenje je bilo maženje i sigurnost da sam tu, ja osobno to ne bi mogla oduzet djetetu ako traži, pogotovo ako je njegovom životu došlo do neke velike promjene, jaslice, "odlazak" mame na posao, dolazak brata, seke i sl
Pozdrav... Pomozite... Beba stara 9 dana,već je dva dana stalno na prsima,ne skida se..možda imamo pauzu od 15 min najviše...stvar je u tome što ona kad sisa imam osjećaj da ne vuče i rijetko baš rijetko kad podrigne...prekjucer kad je počela tako stalno sisati i plakati sam se probala izdojiti i nije bilo ni kapi te sam joj dala jedan obrok ad jer sam se uplašila da je gladna...i tad je prespavala skoro cijelu noć...meni su prsa i dalje praznjikava...a stolicu ima jednu na dan....sad da li je to skok? Ili gubim mlijeko? Sta da radim da ga ne izgubim,imam veliku želju dojiti(prva beba) a polako sam na izmaku snaga :( help
Sortiraj odgovore
Najstariji